Çocuksuz seyahat , vicdan muhasebesi

Kesinlikle annenin çocukları olmadan özel bi şeyler yapmaması, kendini sadece çocuklarına adaması taraftarı bir insan değilim. Ama sizin durumunuz biraz farklı. Çocukların güven, bağlanma gibi duygularının oluştuğu bir dönemdesınız. Giderseniz çok büyük ihtimalle güvensiz bağlanma sorunu yaşayacaksınız. Çocuklarınız onları terkettigınızı ve bunu daha sonra yine yapabileceğinizi düşünüp size aşırı bağımlı olacaklar. Okula başlarken ise giderken vs. En basit ayrılık süreçlerinde büyük problemler yaşayacaksınız. Yani çok kritik bir dönem, böyle bi şey yapmasanız çok iyi olur.

Yurt disi tatiline gitmistik daha otele varir varmaz cocugumun ateşi yukseldi daha 3 yasinda yoktu..tam 72 saat suren 40 larda ates ve o arada dr ara hastane ara yabanci ulke hersey zor..teshis koyamamalari..en son bi dr bulduk ta 72 saatten sonra ates bitecek yapacak birsey yok dedi,bileti degistirip donmek istedik dunya para istediler anlicaniz 5 gunluk tatilimiz boyunca ne uyuduk ne yemek yedik ne de denize girdik herseyi gectim yavruma bisey olacak bu yabanci ulkede diye öldüm öldüm dirildim...Tavsiyem çocuklarla gitmeyin...cok küçükler daha.Ben buyumeden cikmam bir daha yurtdisina..Bu arada Cocugum ortam degisikliginden viral enfeksiyon kapmis ucaktan da olabilirmis dr oyle söylemişti.

Ben yerinde olsam cok isterdim gitmeyi.
Ama cok zor, emzirirken.
Kim bakicak cocuklara? Aliskinmi cocuklar o kisiye?

konu sahibi için çok güzel örnek vermişsiniz, biz yaşamadan konuşuyoruz elbette.

ama işte ben de tersini düşünüyorum.
ben bırakıp gittim, çocuğun ateşi çıksa ben yabancı memlekette, ay bilemiyorum, vicdan azabından ölürüm herhalde.
tabi doğrusu nedir bilemem de, kendimi bildiğim için yurtdışı mı, çocuklarım olmadan olmaz diyorum.
hastalanacaksa benim yanımda hastalansın.

Ben giderdim sanırım. Kendime bağımlı bir çocuk yetiştirmeyi planlamiyorum. Kardeşimin iki çocuğu var. Biri 3 yaşına girecek, biri 1 yaşında. Küçüğü emiyor. Gelir annemde 1 hafta kalır. Anneme de alışkınlar. Eve de. Fakat bu zamana kadar üç kere çocukları bırakıp dışarı çıktılar. Ikisinde burdaydim. Annesizligi deneyimlemedikleri için böyle mahzunlanip dudak büktüler. Içim ezildi. Birer ikişer saatlerle biraksaydi bu şekilde olacağını düşünmüyorum. Yani bence 11 aylık bebek birakilabilir. Önceden alıştırma yapılmışsa,ananeye veya bırakılacak kişiye alışkınsa. Süt emiyorsa sağılip birakilabilir vs vs.
Bu kadar anneye bağımlı çocuk ileride kendini ifade edemiyor. Bunun devamı genelde cocuga endeksli hayat oluyor. Kendini önemsememek oluyor. Henüz anne olmadım diye mi böyle düşünüyorum bilmiyorum. Çocuğuna köle olmuş anneleri görünce anlam veremiyorum.

2 ay var daha önunuzde buyuk cocugunuz anlayabılecek durumda zaten ona durumu anlatın sadece birkac gece onsuz uyuyacaını falan anlaycagı sekılı sız daha ıyı bılırsınız tabıevladınızın.
önemlı olan kucuk zaten ama o 2 aylık sürecte sızde bebegınızı kıme emanet edeceksenız orda kalmaya baslayın hafta 1 gun 2 gun gibi oyle oyle onuda alıstırabılırsınız.ben bebegım 6 aylıkoldugundan berı ananenesıne gun ıcınde bıraktım bırkac saat olarak 8aylıkken gunduzlerı orda gecırmesını sagladım hafta 1 gun (ama mama ıle beslenıyordu) 10 aylık oldugundada işe basladıgımda zorluk cekmedım yanı alısma meselesı bu.

Ki 5 gün uzun bir süre değil. Iki hafta sonra eşim Italya ya gidicek. Eş götürülmüyor. Götürülse ne güzel takılırdım peşine. Sevdiğim insanla yeni yerler gezmek keşfetmek,birlikte anılar biriktirmek elimin tersiyle itecegim birsey olmaz.

Benim gorumcem is icin surekli gitmek durumunda kalmisti. Emzirme ile ilgilide bir sorun yasamamisti. Cocuklari goturmeniz dogru olmaz. Cocukla ilgilenmekten tatilden birsey anlamazsiniz hemde digerleri getirmiyorsa onlar icin sorun olabilir.

emzikli çocuk için çok eziyet olur, hem annesiz hem babasız olmaz bence.kıyamam.yurtdışı dediğiniz ne ki

Gittiğinizde küçük çocuk 11 aylık olacak bu hesapla.

Şimdiden süt sağıp dolaba atarsınız. Gittiğinizde de sağma yapar sütün kesilmesini engellersiniz.

Güvenli bağlanma vs gibi durumlara gelince 5 günlük ayrılık eğer daha önceden alıştığı düzenin olduğu ortamda ve kişilerle olacaksa hiç bir şeycik olmaz. Bu tarz incinmelerin olması gerek sonra çocuklar büyüdüğünde en ufacık bir şeyden kırılıp dökülüyor.

Eşinizle bu kadar zamandır istediğiniz bir şeyi çocuklar yüzünden gerçekleştiremezseniz bir süre sonra öfkelenmeye başlayacaksınız ve asıl o Zaman çocuklarınız daha çok zarar görecek. Üstelik büyüdüğünde çocuğunuza ben senin için gitmedim dediğinizde alacağınız cevap büyük olasılıkla gitseydin olacak

Çocuğa göre değişir

Çalışmıyorum diyorsunuz çocuğunuzun annesizlik deneyimi ne kadar

Örneğin ben çalışıyordum 11 saat bakıcısı vardı

Evde ve babası ya da bakıcısı ile tek gece bırakmak 7 aylıkken bana uymadı yine 9 aylıkken şehir dışı etkinliğe de bırakıp gidemedim

Süt sağmaya vs alışkındık ama çocuğun bağlanması benim iş saatlerime göre idi geleceğim saati biliyordu ve onu akşam bekleyip annesinin gelmediği bir ortam ile karşılaştırmak istemedim

Sabah 5 te kalktım gittim akşam 9 da da olsa geldim o beni gördü öyle yattı yine 5 te kalkıp gittim

Bunlar iş içindi gezme olsa zaten gitmezdim

Bir de arkadaşlar yazmışlar eşiniz mahsun kalır orda diye kocaman adamın mahsun kalmasını iki küçük çocuğa tercih ederim

Ama çocuklarınız benimki gibi sadece iki kîşi görerek büyümedi ise geniş ailenize alışkın ise şimdiden gün içinde kalınan süreyi artırın hatta arada gece de deneyip gidebilirsiniz

Tek önerim süt sağmayı ihmal etmeyin tuvalete girmek gibi sağın ve dökün

ben gezmek için değil ancak hastalık sebebiyle kızım 8 aylıkken ayrı kaldım 15 gün kadar babanne baktı geri döndüğümde önce biraz küstü sonra emdi ve normale döndü ailen destekse gidebilirsin topu topu 5 gün bişey olmaz bence

Biz hiç böyle güvenli bağlanma, güvensiz bağlanma, psikoloji vs. ile büyümedik..Şimdi ki çocukların da psikolojisi hemencik bozuluyor.

bizim de bozuluyordu belki de biz bilmiyorduk.

ben çevremde dikkat ediyorum, genelde insanlar çocukluk anılarından çok etkilenmiş oluyorlar. Özellikle eşimde çok daha yakından gözlemlediğim kadarıyla çocukluğunda yaşadığı ufacık bir olayın hayatına etkisinin çok olduğu bir çok hikayesi var.
o bilmese de harcının çocuklukta karıldığına ben eminim, elbette sonradan da kişiliğinde çok değişiklikler yaşıyor insan, ama çocukluğundakiler hep taze.

Sanırım şundan dolayı, (bilimsel yönünü bilmiyorum, düşününce ben bunu buldum sadece) insan beyni boşken, tüm anılarını en yakın yerlere yerleştiriyor, sonra anılar geldikçe bağlarını kuruyor ama sonradan gelenler hep daha uzak yerelere yerleştiriliyor, dolayısıyla bir şey aradığınızda beyninizde istemsiz de olsa ilk çocuklukta yaşadıklarınıza ulaşıyorsunuz. elbette anıların üzerine yazılabilir ama çok etkili olanlara bağlı bir çok anı olduğundan, onların üzerine yazmak pek mümkün değildir.

of anlatamadım, ben bunun üzerine bayağıdır düşünüyorum da, toparlayamadım düşüncelerimi.

ama net olarak şunu diyim, bizde sorun yok, şimdiki çocuklar şımarık fikrine pek katılmıyorum.
keşke biz de daha bilinçli yetiştirilseydik.

Bu çok yanlış bir düşünce. Çocuk annesine ne olduğunu anlayamaz ve terk edilmiş hisseder. 9 aylığı geçtim 2 yaşında cocuk bile anlamaz. Neden gittiğini ve neden döndüğünü anlayamadığı için ciddi psikolojik problemler gelişebilir. Çalışan anneler sabah gidip akşam dönüyorlar.
Bir düzen var ve bu düzen çocuğu koruyor. 5 günlük bir yokluk ciddi problem olur.

bence büyük çocuk 5 gün ayrı kalmaya dayanabilmeli onun için yeni oyuncaklar gezi planı günlük aktiviteler ayarlayıp öyle giderdiniz küçüğü yanınızda götürmeniz en mantıklısı olur eşinizin düşüncesi saçma geldi bana ya büyük de gelir ya ikisi de gelmez diye sonuçta bebek anneye bağımlı şu anda

Tek olsa idi o 5 gün idare eder derdim belki ama küçüğü götürüp büyüğü bırakmak onu daha çok seviyorlar ve benzeri kıskançlık duygusunu katlar

Bu nedenle ikisi birlikte değerlendirilmeli ama götürülmesi hem ortamda sıkıntı hem gezme amacına aykırılık hem de sağlık vb sorunu yaratabilir

Tek seçenek ya bırakıp gitmek ya da kalmak onu da konu sahibi terazisine koyup bakacak gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…