Çocuksuz seyahat , vicdan muhasebesi

Cidden üzüldüm ya. Keşke bi annelik eğitimi zorunlu olsa çocuk sahibi olmadan. Ben ülkemizde sadece çocuğunu dibinden ayırmayan, her istediğini yapan, çocuğun kendi başına hiç bir şey yapmasına izin vermeyen,anneye bağımlı ozguvenı sıfır çocuklar yetiştiren anne tipi olduğunu sanıyordum. Ama konuda görüyorum ki tam tersinı gibi davranmayı doğru sanan anneler de varmış.

2 yaşına kadar ki anne ile çocuk arasındaki güvenli bağlanma çocuğun ilerideki hayatındaki ilişkilerindeki tavırlarını önemli şekilde etkiler. 2 yaşına kadar bebek her ihtiyaç duyduğunda annesi yanında olmalı. Kokusundan bile annesinin yanında olduğunu hisseden, annesinı görünce çığlık çığlığa çırpınan gülücük ler atan bir canlının 5 gün boyunca annesinin yokluğunu anlamaması gibi bi şey soz konusu olamaz. Zorunlu ayrılıklar dışında böyle keyfi ayrılıklar olmamalı kesinlikle 2 yaşına kadar bence. Olsa bile en azından o çocuk akşam annesinin sevgisini hissederek uyumalı. 2 yaşından sonra da adım adım anneden ayrı bir sosyal yaşama uyumu sağlanmalı. Çocuğa bi şey söylemeden kadırıp gitmek, gıtmıcem deyip gitmek, gelicem deyip gelmemek, yaramazlık yaptığında terketmekle baskalalarına vermekle tehdit etmek çocuğun psikolojisinı tabiki olumsuz etkiler. Eskiden çocuklar böyle yetiştirildi diye doğru olan bu mu? Eskiden ayağı kırılanı vuruyorlardı delırenı yakıyorlardı filan bu mantıkla.

bu zorunlu olmayan bı gezıyse cocuklarla gıdılemeyecek bı tatıle esımde gıtmezdı :)
gıtmeyıverırdık yanı
zorunlu dıyelım;
bol sutumu sagardım gıderdım sutumden evladım yıne eksık olmazdı

Ben işe gidiyordum dolayısıyla sağıyordum ve akşamları beraberdik
Ama sizin durumunuzda sağma ya da belli saatlerde görme söz konusu değil
Gitmezdim sanırım, 1 gün olsa neyse ama 5 gün uzun küçük bebek için..

Sutunuzu sagip birakabilirsiniz. Ayrica seyahatte de sagip dondurup saklayabilirsiniz.
Cocugunuz zaten ek gida filan da aliyordur.
Ben esler arasinda cocuksuz bu tur seyahatleri cok destekliyorum. Cocuga yapisik yasamak bana gore degil. 5 gunden bir sey olmaz bence.

Buyugune anlatip gidebilirsiniz ama kucugu anlamayacak ve kendini terkedilmis hissedecek, ustelik emiyormus birden hem anneden hem memeden olacak, ben olsam cok zorunlu bir durum degilse gitmezdim.

Bence bir psikoloğa danış,bebeğin etkilenmeyecekse git...doktorlar hemşireler nöbet usulü çalışırken iki gün uzak kalıyor çocuklarından.ve bu her ay 7-8 defa oluyor.ben olsam giderdim ama psikolog gitme derse gitmezdim...bi de şöyle bir durum var,her bebekte aynı değildir.bazısı anneye düşkün olur bazısı gün boyu aramaz.o da etkili

Ben yerinde olsam cok isterdim gitmeyi.
Ama cok zor, emzirirken.
Kim bakicak cocuklara? Aliskinmi cocuklar o kisiye?
Çocuklara babanne bakacak hala da iş dışında yardımcı olcak k. Validem saolsun çok destekçim gözüm arkada kalmaz. En az haftada bir gider geliriz işim olduğunda ya da eşimle biraz vakit geçirmek için bir kaç saat bıraktığım da oluyor.

Aman sakın gitmeyin psikolojisi bozulur sonra çocuğunuzun bir günde bozulur hatta. Şimdiki anneler çok bilinçli çünküü bir görseniz oyun yerinde kızıma vuran, parkta ittiren, kaydırakta kızım olduğu halde başta çekiill ben kayacağımm diye atılan vs vs çokkk iyi çocuk dolu ortalık. VVuvvv

9 aylık bebeğiniz ek gıda alıyordur
süt sağın bol bol saklayın
onlara bakacak güvenilir insan varsa 5 gün sorun değil bence gidin
2 3 aylık değil sonuçta

Büyük oğlum dediğiniz gibi nerdeyse beni görerek 1,5 yaşına geldi sonra ailelerimizin olduğu ile geldik küçük oğlum doğdu çok şükür ikiside şimdi geniş çevrede büyüyor sık sık bir aradayız ama tabi kimse annenin yerini tutamıyor

Örneğiniz için teşekkür ederim. Benimde en büyük tereddütüm tekrar emer mi diye çünkü

Belki belki de o çocukların annesi
Umursamamıştır

Ben umursayan çocuğum da Park'ta sıra bekler

Bilmediğimiz veriler ile çıkarım yapamayız ki

Çok güzel anlatmışsınız çok doğru bir tespit bencede

Sakın gitmeyin. Bebek depresyonu diye bir kavram var pedagojide. Isterseniz araştırın. Ben bırakın bir haftayi bir gün bile bırakmak istemem hic kimseye. Kendiniz bilirsiniz tanii ki fikrimizi söylüyoruz. Çocuk şu an size muhtaç, üstelik emiyor. Aranizdaki bağ, belkide geri dönüşümsüz zedelenecek ve kimseye güvenemeyenbir birey yetişecek. Gündüzleri, geceleri kokunuzu özleyecek o minik yavru. Geri geleceginizi nerden bilecek. Bilebilse bile cok fazla 5 gün. Bırakın esiniz gitsin.
Bu soruyu bile soramam inanin ben. Gitmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…