- 13 Ağustos 2015
- 529
- 1.214
- 63
- 35
- Konu Sahibi whitequeenn
-
Evet bırakabilirim 2 ay var o zamana kadar birikir yeteri miktardasütünü sağıp bırakamaz mısın
Çocuklara babanne bakacak hala da iş dışında yardımcı olcak k. Validem saolsun çok destekçim gözüm arkada kalmaz. En az haftada bir gider geliriz işim olduğunda ya da eşimle biraz vakit geçirmek için bir kaç saat bıraktığım da oluyor.Ben yerinde olsam cok isterdim gitmeyi.
Ama cok zor, emzirirken.
Kim bakicak cocuklara? Aliskinmi cocuklar o kisiye?
bencede ya olurEvet bırakabilirim 2 ay var o zamana kadar birikir yeteri miktarda
Büyük oğlum dediğiniz gibi nerdeyse beni görerek 1,5 yaşına geldi sonra ailelerimizin olduğu ile geldik küçük oğlum doğdu çok şükür ikiside şimdi geniş çevrede büyüyor sık sık bir aradayız ama tabi kimse annenin yerini tutamıyorÇocuğa göre değişir
Çalışmıyorum diyorsunuz çocuğunuzun annesizlik deneyimi ne kadar
Örneğin ben çalışıyordum 11 saat bakıcısı vardı
Evde ve babası ya da bakıcısı ile tek gece bırakmak 7 aylıkken bana uymadı yine 9 aylıkken şehir dışı etkinliğe de bırakıp gidemedim
Süt sağmaya vs alışkındık ama çocuğun bağlanması benim iş saatlerime göre idi geleceğim saati biliyordu ve onu akşam bekleyip annesinin gelmediği bir ortam ile karşılaştırmak istemedim
Sabah 5 te kalktım gittim akşam 9 da da olsa geldim o beni gördü öyle yattı yine 5 te kalkıp gittim
Bunlar iş içindi gezme olsa zaten gitmezdim
Bir de arkadaşlar yazmışlar eşiniz mahsun kalır orda diye kocaman adamın mahsun kalmasını iki küçük çocuğa tercih ederim
Ama çocuklarınız benimki gibi sadece iki kîşi görerek büyümedi ise geniş ailenize alışkın ise şimdiden gün içinde kalınan süreyi artırın hatta arada gece de deneyip gidebilirsiniz
Tek önerim süt sağmayı ihmal etmeyin tuvalete girmek gibi sağın ve dökün
Örneğiniz için teşekkür ederim. Benimde en büyük tereddütüm tekrar emer mi diye çünküben gezmek için değil ancak hastalık sebebiyle kızım 8 aylıkken ayrı kaldım 15 gün kadar babanne baktı geri döndüğümde önce biraz küstü sonra emdi ve normale döndü ailen destekse gidebilirsin topu topu 5 gün bişey olmaz bence
Belki belki de o çocukların annesiAman sakın gitmeyin psikolojisi bozulur sonra çocuğunuzun bir günde bozulur hatta. Şimdiki anneler çok bilinçli çünküü bir görseniz oyun yerinde kızıma vuran, parkta ittiren, kaydırakta kızım olduğu halde başta çekiill ben kayacağımm diye atılan vs vs çokkk iyi çocuk dolu ortalık. VVuvvv
Çok güzel anlatmışsınız çok doğru bir tespit bencedebizim de bozuluyordu belki de biz bilmiyorduk.
ben çevremde dikkat ediyorum, genelde insanlar çocukluk anılarından çok etkilenmiş oluyorlar. Özellikle eşimde çok daha yakından gözlemlediğim kadarıyla çocukluğunda yaşadığı ufacık bir olayın hayatına etkisinin çok olduğu bir çok hikayesi var.
o bilmese de harcının çocuklukta karıldığına ben eminim, elbette sonradan da kişiliğinde çok değişiklikler yaşıyor insan, ama çocukluğundakiler hep taze.
Sanırım şundan dolayı, (bilimsel yönünü bilmiyorum, düşününce ben bunu buldum sadece) insan beyni boşken, tüm anılarını en yakın yerlere yerleştiriyor, sonra anılar geldikçe bağlarını kuruyor ama sonradan gelenler hep daha uzak yerelere yerleştiriliyor, dolayısıyla bir şey aradığınızda beyninizde istemsiz de olsa ilk çocuklukta yaşadıklarınıza ulaşıyorsunuz. elbette anıların üzerine yazılabilir ama çok etkili olanlara bağlı bir çok anı olduğundan, onların üzerine yazmak pek mümkün değildir.
of anlatamadım, ben bunun üzerine bayağıdır düşünüyorum da, toparlayamadım düşüncelerimi.
ama net olarak şunu diyim, bizde sorun yok, şimdiki çocuklar şımarık fikrine pek katılmıyorum.
keşke biz de daha bilinçli yetiştirilseydik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?