Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Bar_na

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2021
3.528
14.387
138
Çocuk yolda top oynamak istemiş amcada topu almış vermemiş
7 yaşındaki çocuk amcasına tükürdü

Amcasıda tokat attı

Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Bir daha kimse için oğlumu dövmeyeceksin dövemezsin dedi

Burada kim sizce en çok hatalı????

Anneye göre çocuğun bu davranışları okula gittikten sonra başladı

Babaya göre anne çok şımartıyor oğlunu

Amcasına göre ise anne baba terbiyesi bu

İşin içinden çıkamadım vala ben

Uzaktan kuzen iki tarafta

Evde konuşulunca sizinde fikrinizi alayım dedim

Annem amcaya hak verdi çocuğu çok şımartmışlar diyor

Kardeşim anneye hak veriyor
Ne hakla çocuğu döverler (çocuk gelişimci)

Annemle kardeşim çatışıyor burada

Diğer kardeşim durun ya eğitim sistemi değerler eğitimi çocuğun fıtratı diyor iyice çorba yapıyor durumu

Ben kararsız kaldım
Bir size danışam dedim

Ama tablo pek yabancı gelmedi

Son düzenleme:
Bunca insan arasında en aklı başında olan çocuk.
Ne alıyor çocuğun malını o ‘şerefsiz’ amca?
Hangimizin eşyası gasp edilse bu kelimeyi etmez ya da tepki vermeyiz ki, çocuk malına sahip çıkmış, hakkını aramış ve herkes tarafından cezalandırılmış.
Tanıdık geldi, tam bir ülke mozaiği.
Suçlu arsız olmuş, mazlum tokadı yemiş…

Ceza bir davranış değiştirme/düzeltme yöntemi değildir, hele de fiziksel ceza. Anlattığınız hikayeden aile içi ilişkilerin çok da sağlıklı olmadığı anlaşılıyor. Muhtemelen çocuğun yediği ilk dayak da değil bu. Amcaya gelince çocukla çocuk olmamak diye bir söz var keşke aklına getirebilseydi. Çocuğun topunu alacağına daha güvenli bir yerde oynamasını sağlayabilirdi ya da anne babaya yönlendirebilirdi. Bence olayın en kabahatlisi amca, arkası da fecaat. Olan çocuğa olmuş, cezada kıstas vardır yavrum iki kere dayak yemiş.

Hepsi hatalı.tablo da hiç yabancı gelmedi.aynı kaynımın oğlu.anne ve baba zamanında ilgilenseydi çocukla.öyle sen şımarttın falan deyip işin içinden çıkmakla olmuyor.o annesiyse sen de babasısın.amca da suçlu.çocuğa vurulur mu?

gunumuzde istesek de istemesek de trafikte okulda sokakta her yerde kufur hakaret var ...

cocuk illa anneden babadan ogrenmis olamaz ...ogrenmemistir demiyorum...cocugun zor durumda bunu soyleyecegini bilmesi cocugu suclu yapmaz diye dusunuyorum ...

amca hatali sen oynayan cocugu niye rahatsiz ediyorsun bak isine ..kadinda hakli bence

Bu tarz anneler ile görüşmemeyi tercih ediyorum. Çocuğun suçu yok ama evladımın kötü hissetmesine izin vermen.Kimsenin çocuğumunu üzmesine izin vermem.

Çocuk hariç herkes suçlu.

Hangimizin eşyası gasp edilse bu kelimeyi etmez ya da tepki vermeyiz ki
iyi yetismis hic kimse kendisinden yasca buyuk amcasina serefsiz demez bence. gasp etmek falan bana gore abartili. bir de bu 7 yasindaki bir cocuk, 7 yasindaki cocugun boyle seyleri bilmesi icin baya kotu bir ailede yetismis olmasi lazim. senin de ogullarin vardi yanlis hatirlamiyorsam, biri elinden oyuncaklarini aldiginda olaya “ulan serefsiz ver oyuncagimi” diye dalacaklarini zannetmiyorum. boyle yetistirmemissindir yani. bu cocugun yetistirilmesinde sorun var.

Eğer ki çocuk düzgün kelimeler ile yetişmiş olsaydı kendi lügatındaki en ağır şeyle söverlerdi. Benimkilerin mesela ‘kaka’
Ama okulla beraber öğrendikleri çoğalıyor.
Yetişkinler için ‘auuu nasıl kelime o’ diyebileceğimiz bir tür değil, her yerde maruz kalıyordur çocuk.

Yalnız bu büyüklük meselesine katılmıyorum, başımıza ne geliyorsa büyüktür susalım, aman efendim terbiyemizi bozmayalım düşüncelerinden oluyor.
Bir çocuk önce ailesine sonra yakın çevresine karşı çıkabilip hakkını aradıktan sonra sırtı yere gelmez, adam kayırmaz, sesi kesilemez.
Kendi çocuklarımda da en sevdiğim özellik budur, hatalıysam avazı çıktığı kadar bağırıp tepki göstersinler, haklarını arasınlar.
Edep adap bir yere kadar, hak başka bir kavram.
Yanlışların karşısında durmayı öğretmeye ihtiyacımız var, büyük diye hatasız kul yok.

ben yine de hak aramak icin buyuk veya kucuk fark etmeden kimsenin birbirine serefsiz demesini normal gormeyecegim galiba. cocuk da keske bagirsaydi, ortaligi birbirine falan katsaydi ama hakaret etmeseydi. o zaman dogrusu bir sekilde anlatilirdi ama ufacik cocuk tukuruyor, serefsiz falan diyorsa ona da gecmis olsun bence. ileride sokakta gorunce yuzumuzu eksittigimiz tiplerden biri yetisiyor demek.

bu arada cok gereksiz kafaya taktim ya gercekte boyle bir cocuk olduguna bile inanmiyorum konu sahibinin farazi yazdigini dusunuyordum

Sassycim bana ütopik gelmedi.
2 erkek veledim olduğundan tükürme, kötü kelimeler, şiddet eğilimleri vs maalesef gözümle görüp her gün tatbik ettiğim bir sıkıntı.
Çok daha beterlerini de görüyorum, ne benden ne babalarından ne sülalemizden öğrenmiş olmaları ihtimali bile yokken dürtüsel ve karakter olarak böyle iğrençliğe açık çocuklar, arabayla giderken sokakta birinden görse dahi alabiliyor yanlışları.
Hatta küfür için söylemiyorum ama davranış olarak görmesine bile gerek yok, o kadar diyeyim.
Elbet yanlışlığı anlatmak, bunların toplumda yeri olmadığını belirtmek ebeveyn görevidir lakin sıradan bir durum bana göre
Keza ben de tükürürdüm çocukken özellikle ablama, bedenimin izin verdiği en iyi savunma kalkanımdı, bir süreç olduğunu düşünüyorum.

Ek olarak çocuklarda 1 cümle içindeki en kötü kelimeyi seçip kullanma durumu var.
Oğlum 3.5 yaşında,henüz anaokuluna başlamadı ama şu an b.k diyerek ortalıkta dolaşıyor. Benden yada ailede herhangi birinden duymadi bunu da. Ayrıca 1 hafta önce tükürüyordu da. İlgimizi çekmediğini anlayınca bıraktı, bunu da sitede bir çocukta gördü,arkadaşıyla şakaĺaşıyorlardı tükürerek,itişerek.
Kızımı okul çıkışı beklerken yanda sohbet eden velilerden biri cümle içerisinde b.k mu var sanki gibisinden birşey söyledi ve onu duyup anında demeye başladı. Kadına gidip dedi birde ilk olarak. Seçiyorlar baya hatta tüm cümleyi süzüp sadece kötü olan kelimeyi öğreniyorlar tuhaf bir şekilde.
Okulda da pekala öğreniyorlar ayrıca. Kızımda anaokulunda arkadaşindan pislik demeyi öğrenip gelmişti yine oğlum kadarken. Önüne gelene,sinirlenince pislik diyordu.
Ha aileyi savunmak adına söylemiyorum bilemem o çocuk nerden duydu öğrendi ama pekala arkadaşlarından öğrenmiş olabilir.
Aile eğitim verememiş diyemiyorum bu sebeple ben.
Öte yandan tokatlayarak anlatamazlar,öğretemezler de niye böyle konuşmamalı,davranmamalı konusunu. İnadına yapacak bu çocuk yine aynısını.
Amcası hatalı,zorbalikla niye topunu alıyor,güzellikle söylesin burda oynanmaz ,parkta oynanır yada sebep her neyse. Biri gelse cantanızi alsa yada anahtarınızı,cüzdanınızı herhangi bir eşyanızı susmazsınız,susmayız. Çocuklar da birer birey. 7 yaşında çocuğa pekala anlatilabilir sinir uçlarına dokunmadan. Çocuğu stres tahtasına cevirmişler gelen giden vurmuş yani yazık.

Haklı haksız yok. Aile yapısı var. Amca anne baba dayı teyze...neyse, çocuk da o işte. Üreme özgürlüğünden doğan kırılması imkânsız bir zincir bu. Herşey normal yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…