SaolunKonunuz uste ciksin diye yaziyorum, gecmis olsun
Bende boyundaki lenfler uzerinde noduller var 1 cm'i gecmedigi, duzgun yuvarlaklar oldugu surece, agrida yoksa problem yoktur diye söylüyor doktorum, yani elbette 6 yasindaki cocukta degerler illaki farklidir, o yuzden bir bilende yanitlasa iyi olur.
Dalağı bu yaşa kadar hep normaldi ama daha öncede lenf için batın usg çektirmiştik öyle birşey yoktu öyle olsa küçüklükten olmazmıydı ? Yaşına göre 1 buçuk santim büyük sanırım yani çok değil dendi ama yinede neden büyük yani hep tam ölçüde olan dalak neden büyümüştür enfeksiyondan da oluyor dediler ama çocuk sonuçta yani ozaman tüm çocuklarda öyle olması lazım enfeksiyona açık oluyorlar sonuçta ama herkesde dalak büyümez diye düşünüyorumBenim de dalağım büyük, bende Akdeniz anemisi taşıyıcılığı var sebebi o diyorlar. Öyle bişey olabilir mi acaba?
Ben 28 yaşımda öğrendim o yüzden o konuda hiç bir fikrim yok açıkçası ama bu tarz önemsiz bir durum da olabilir sadece fikriniz olsun diye yazmak istedim. Evlat olunca hersey kafaya takılıyor gerçekten. yerinizde olsam tekrar başka bir hastanede baktırma şansım varsa baktırırım.Dalağı bu yaşa kadar hep normaldi ama daha öncede lenf için batın usg çektirmiştik öyle birşey yoktu öyle olsa küçüklükten olmazmıydı ? Yaşına göre 1 buçuk santim büyük sanırım yani çok değil dendi ama yinede neden büyük yani hep tam ölçüde olan dalak neden büyümüştür enfeksiyondan da oluyor dediler ama çocuk sonuçta yani ozaman tüm çocuklarda öyle olması lazım enfeksiyona açık oluyorlar sonuçta ama herkesde dalak büyümez diye düşünüyorum
3 ayrı hastanede bakıldı usg 3 ayrı doktor sonuç gördü ve bir Hemotoloji de 2 kez yayma birde devlette bakılmıştı yaymaya ama anne yüreği yinede tedirgin oluyor işteBen 28 yaşımda öğrendim o yüzden o konuda hiç bir fikrim yok açıkçası ama bu tarz önemsiz bir durum da olabilir sadece fikriniz olsun diye yazmak istedim. Evlat olunca hersey kafaya takılıyor gerçekten. yerinizde olsam tekrar başka bir hastanede baktırma şansım varsa baktırırım.
Sevda hanım ben fmfi(Akdeniz ateşi) hastasıyım benim de büyük bi genetik testi yaptırın3 ayrı hastanede bakıldı usg 3 ayrı doktor sonuç gördü ve bir Hemotoloji de 2 kez yayma birde devlette bakılmıştı yaymaya ama anne yüreği yinede tedirgin oluyor işte
Doğuştan mı büyük sizin sonradan mı büyüdü pekiSevda hanım ben fmfi(Akdeniz ateşi) hastasıyım benim de büyük bi genetik testi yaptırın
Sonradan büyüdü siz baktırın fmf olabilirDoğuştan mı büyük sizin sonradan mı büyüdü peki
O nasıl oluyor fmf yani hangi test ile anlaşılıyorSonradan büyüdü siz baktırın fmf olabilir
Genetik bir test taşıyıcıda olabilir. Ben doğuştan fmf hastasıyım. Korkmayın kötü bişey değilO nasıl oluyor fmf yani hangi test ile anlaşılıyor