Çocukta lenf dalak

sedasvda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2020
159
7
48
26
Anneler merhaba daha önceki konularımda da vardır oğlumda yıllardır lenf bezleri var fakat reaktif denmişti bi sorun çıkmadı çok şükür fakat bi dönem yemek yedikten sonra hep karnım ağrıyor diyordu bi süre böyle devam etti en son usg istemiştim doktordan ve dalak 106 mm çıkmıştı bi kaç adet te mezenterik lenf vardı daha sonra 1 bucuk ay sonra tekrar başka hastanede çektirdim dalak 82 çıktı lenf değerlendirilemedi yoğun gaz nedeniyle bugün çekilen de ise 101 olarak çıktı dalak yani yaşa göre hafif büyük bu ölçüm farkı sanırım cihaz kalitesine göre defişiyor ama daha önce dalak büyümesi yoktu karında mezanterik lenf yoktu önceden boyun koltuk altı kasıkta vardı batın normaldi ama 3 aydır belki daha önceden oluştu bilmiyorum ama usg de anlaşıldı ele gelen dalak yok ciddi büyüme yok ama bir anne olarak doğal olarak korkuyorum yani bu arada bugün çekilen usg de çok sayıda reaktif mezenterik en büyüyü 14 mm diyor öncekinde 11 mm reaktif birkaç adet yazılmıştı bu arada periferik yayma testi tamamen normal ama usg neden böyle yani anlamıyorum ciddi bir durum olur diye endişeliyim aynı durumu yaşayan varmı yada 6 yaş çocuğuna batın usg çektirip dalak boyutu yazan varsa sizlerde durum nedir boyut olarak

Konunuz uste ciksin diye yaziyorum, gecmis olsun

Bende boyundaki lenfler uzerinde noduller var 1 cm'i gecmedigi, duzgun yuvarlaklar oldugu surece, agrida yoksa problem yoktur diye söylüyor doktorum, yani elbette 6 yasindaki cocukta degerler illaki farklidir, o yuzden bir bilende yanitlasa iyi olur.

Konunuz uste ciksin diye yaziyorum, gecmis olsun

Bende boyundaki lenfler uzerinde noduller var 1 cm'i gecmedigi, duzgun yuvarlaklar oldugu surece, agrida yoksa problem yoktur diye söylüyor doktorum, yani elbette 6 yasindaki cocukta degerler illaki farklidir, o yuzden bir bilende yanitlasa iyi olur.
Saolun 🙏🏻

Benim de dalağım büyük, bende Akdeniz anemisi taşıyıcılığı var sebebi o diyorlar. Öyle bişey olabilir mi acaba?

Benim de dalağım büyük, bende Akdeniz anemisi taşıyıcılığı var sebebi o diyorlar. Öyle bişey olabilir mi acaba?
Dalağı bu yaşa kadar hep normaldi ama daha öncede lenf için batın usg çektirmiştik öyle birşey yoktu öyle olsa küçüklükten olmazmıydı ? Yaşına göre 1 buçuk santim büyük sanırım yani çok değil dendi ama yinede neden büyük yani hep tam ölçüde olan dalak neden büyümüştür enfeksiyondan da oluyor dediler ama çocuk sonuçta yani ozaman tüm çocuklarda öyle olması lazım enfeksiyona açık oluyorlar sonuçta ama herkesde dalak büyümez diye düşünüyorum

Dalağı bu yaşa kadar hep normaldi ama daha öncede lenf için batın usg çektirmiştik öyle birşey yoktu öyle olsa küçüklükten olmazmıydı ? Yaşına göre 1 buçuk santim büyük sanırım yani çok değil dendi ama yinede neden büyük yani hep tam ölçüde olan dalak neden büyümüştür enfeksiyondan da oluyor dediler ama çocuk sonuçta yani ozaman tüm çocuklarda öyle olması lazım enfeksiyona açık oluyorlar sonuçta ama herkesde dalak büyümez diye düşünüyorum
Ben 28 yaşımda öğrendim o yüzden o konuda hiç bir fikrim yok açıkçası ama bu tarz önemsiz bir durum da olabilir sadece fikriniz olsun diye yazmak istedim. Evlat olunca hersey kafaya takılıyor gerçekten. yerinizde olsam tekrar başka bir hastanede baktırma şansım varsa baktırırım.

Ben 28 yaşımda öğrendim o yüzden o konuda hiç bir fikrim yok açıkçası ama bu tarz önemsiz bir durum da olabilir sadece fikriniz olsun diye yazmak istedim. Evlat olunca hersey kafaya takılıyor gerçekten. yerinizde olsam tekrar başka bir hastanede baktırma şansım varsa baktırırım.
3 ayrı hastanede bakıldı usg 3 ayrı doktor sonuç gördü ve bir Hemotoloji de 2 kez yayma birde devlette bakılmıştı yaymaya ama anne yüreği yinede tedirgin oluyor işte

3 ayrı hastanede bakıldı usg 3 ayrı doktor sonuç gördü ve bir Hemotoloji de 2 kez yayma birde devlette bakılmıştı yaymaya ama anne yüreği yinede tedirgin oluyor işte
Sevda hanım ben fmfi(Akdeniz ateşi) hastasıyım benim de büyük bi genetik testi yaptırın

Back
X