Cocuktan önce / cocuktan sonra

BenimZorHayatim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
1.573
734
323
Selam herkese,
Baslıktanda anlasılcagı uzere
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Ucuzlerim var aynı yasta 3 cocuk kıpır kıpır hareketli ve cok yaramaz.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?

Ben de kendi kendime kaldıgım zamanlar özleyexeğimi düşünürüm hep
Rahatımın kacacagını düşünürüm ve cocuk korkusu sarar beni:(
36 yasındayım oyle rahata alıstım ki
Bir yandan da bir tane olmalı derim

Sizin işiniz daha zormus 3 cocuı allah yardımcınız olsun
Cevremden duydugum kadari ile tüm anneler rahat günlerini özlüyor ama cocukları olmadan da yapamıyor
Sizin duygularınız normal yani :)

Anne degilim ve tamda sizin özlem duydugunuz sebeblerden dolayi cocuk sahibi olmayi hic istemiyorum. Cesaret edemedim. Merak ettigim sey cocuk sahibi olmadan bunlari hic dusunmediniz mi?
Siz kaç yasındasıniz
Ben de cok korkuyorum ya rahatımın kaçmasından
Hayalimde hep uslu bebekler var
:)

Valla dusunmedim.
Bebekleri cok severdim onların masumiyeti kokusu guzelliği ama tabi bir bebek nasıl bakılır en ufak fikrim yoktu. Hatta adetlerim duzensiz gelirdi gencken korkardım ya anne olamazsam ilerde diye ama Allahım zorlanmadan bebek verdi sanki korkularıma cevaben al sana 3 tane dedi. Zor gunler atlattım hala da gecmiş degil ilkokul cagındalar suan. Biri aglar biri susar oyun gurultu kosturma kıskanclık paylasamama azıtma hersey var. 3 uyle aynı anda bir yere tek basıma gitmek kabusum oyle zorki zaptetmek. Cabuk sıkılıyolar herseyden. Tum gun Oyalamak da mesele yani.
Icıne girince anladım ne zor ne emek isteyen bişey oldugunu. Birde yurtdısında yalnız buyuttum bunun etkisi cok buyuk.

Eltimde altli üstlu oturuyoruz. Eltimin 2 yaşında ikizleri var. Benim de 3 yaşında bi kızım var. Eltim aşağı indiğini ya da ben çıktığımda 3 küçük çocuk zor oluyor. Sizi anlıyorum. Eltim ben bi babanne bi dede bi de yegen (eşimin yeğeni bana yardım için bizde kalır çoğunlukla) zor yetisiyoruz.
Tek kişi mümkün değil.

Siz kaç yasındasıniz
Ben de cok korkuyorum ya rahatımın kaçmasından
Hayalimde hep uslu bebekler var
:)

23 yaşındayım. Evleneli 2 sene olacak. Ama eşimin çocuk istememe tutumu benden çok daha sert. Kendisi 31 yaşında. Uslu bile olsa çok zor hele şurada cocukla tatil konulu dertleri okurken benim icim sıkıldı. Surekli peşimde cocukla dolaşamam gibi geliyor. Dusunsene kafadan 20 seneni yok sayiyorsun cocuk oldumu. Gerci herkes bebeklikten ciktimi tamamdir diyorda hic oyle degil asil okulu baslamasi ergenligi vs zor.

Benimde bir çocuğum var bende sizinle aynı hisleri paylaşıyorum hatta bekarlık günlerimi de çok özlüyorum
Cok sevindim benim gibi birileri olmasına. Nedense anneler bunu itiraf etmiyo. Hersey super gibi rol yapıyolar genelde.

Eltimde altli üstlu oturuyoruz. Eltimin 2 yaşında ikizleri var. Benim de 3 yaşında bi kızım var. Eltim aşağı indiğini ya da ben çıktığımda 3 küçük çocuk zor oluyor. Sizi anlıyorum. Eltim ben bi babanne bi dede bi de yegen (eşimin yeğeni bana yardım için bizde kalır çoğunlukla) zor yetisiyoruz.
Tek kişi mümkün değil.
Bide beni düşün 3 cocuk
Tum gun evde gecerdi
Arada cıksakda burnumuzdan gelir dışarısı.
Evde otursak bende onlarda sıkılır cıksak 3 bebeyle hazırlanması dısarda zaptetmesi zor. İki ucu ...... Degnek

Herkes Özler ama iş tercih yapmaya gelince kesinlikle cocuklarimizla olan zamani seceriz. Mesela ben 9 da uyuttum cocuklari tam cayi demledim bir yudum aldim 4 aylik oglum emmek icin uyandi, sonra yine taze bir cay doldurdum 2 yas grubu oglum kalkti onada sut verdim. Daha sonra cayimi yudumlarken büyük oglum yine agladi ve heryere afedersiniz kustu. Simdi domestosla sildim ama heryer batti yikamaya verecem neyse uyutana kadar göbeğim catladi. Halada emin degilim ve cayi isittim icmeye korkuyorum:deli: bu arada esim yok tek büyütüyorum ikisinide izmir gibi sıcak bir memlekette. Pazara gidecem ikisiyle sicaktan cikamadik 41 derecede. Ay dolmusum uzattim Allah hepimize kolaylik versin:deli:

23 yaşındayım. Evleneli 2 sene olacak. Ama eşimin çocuk istememe tutumu benden çok daha sert. Kendisi 31 yaşında. Uslu bile olsa çok zor hele şurada cocukla tatil konulu dertleri okurken benim icim sıkıldı. Surekli peşimde cocukla dolaşamam gibi geliyor. Dusunsene kafadan 20 seneni yok sayiyorsun cocuk oldumu. Gerci herkes bebeklikten ciktimi tamamdir diyorda hic oyle degil asil okulu baslamasi ergenligi vs zor.
Ciddi soyluyorum bu dusuncedeyseniz yapma.
Enazından simdilik
Yas 29 olunca hala istiyosan yaparsın. Dua et ikiz ucuz olmasın

Herkes Özler ama iş tercih yapmaya gelince kesinlikle cocuklarimizla olan zamani seceriz. Mesela ben 9 da uyuttum cocuklari tam cayi demledim bir yudum aldim 4 aylik oglum emmek icin uyandi, sonra yine taze bir cay doldurdum 2 yas grubu oglum kalkti onada sut verdim. Daha sonra cayimi yudumlarken büyük oglum yine agladi ve heryere afedersiniz kustu. Simdi domestosla sildim ama heryer batti yikamaya verecem neyse uyutana kadar göbeğim catladi. Halada emin degilim ve cayi isittim icmeye korkuyorum:deli: bu arada esim yok tek büyütüyorum ikisinide izmir gibi sıcak bir memlekette. Pazara gidecem ikisiyle sicaktan cikamadik 41 derecede. Ay dolmusum uzattim Allah hepimize kolaylik versin:deli:
Eşin nerde?
Zor yaslar aralarıda az
Allah kolaylı versin bacım. Ailene yakınsan bu bi nimet. Git gel anacına ver bebeleri kafa dinle biraz

3 cocuk mu...:)
3 cocuktan sonra mi uyandin:)
Ben 1.de pes ettim:D

bende ozledim sabahin 5 de yatip oglen 3 te uyanmayi...sessizligi ozledim
yada kafam esti gibi kahkaha atmayi...
bebis buzdolabı açınca bile kiprasiyo :)
Bakkala ozgurce gitmeyi, maraton kosucusuna burunmeden...ay kotu oldum daha fazla anlatamiycam:D...
fakat soyle bisey de var...disarda iken bebekle esim ilgilenir oyle anlastik...begonlumce etrafa bakinirim :)
eve donunce de bi vicdan azabi cekerim bebemle ilgilenmedim diye :)

Ciddi soyluyorum bu dusuncedeyseniz yapma.
Enazından simdilik
Yas 29 olunca hala istiyosan yaparsın. Dua et ikiz ucuz olmasın

Yapmayı düşünmüyoruz zaten, bu cocuk karari sadece benim elimde degil esim istememe konusunda benden cok daha katı. Bakabilecegimi sanmıyorum bir ara cocuk fikrine isinmaya calismadim degil ama olnadi yapamadım. Buyuk bir sorumluluk ve ilgisiz, kötü anne olacagima olmasam daha hayirli cunku ben hayatimi cocuk etrafinda cebirmeye pek niyetli degilim.

3 cocuk mu...:)
3 cocuktan sonra mi uyandin:)
Ben 1.de pes ettim:KK70:

bende ozledim sabahin 5 de yatip oglen 3 te uyanmayi...sessizligi ozledim
yada kafam esti gibi kahkaha atmayi...
bebis buzdolabı açınca bile kiprasiyo :)
Bakkala ozgurce gitmeyi, maraton kosucusuna burunmeden...ay kotu oldum daha fazla anlatamiycam:KK70:...
fakat soyle bisey de var...disarda iken bebekle esim ilgilenir oyle anlastik...begonlumce etrafa bakinirim :)
eve donunce de bi vicdan azabi cekerim bebemle ilgilenmedim diye :)
3 cocuk derken yanlıs anladın ucuzler
1 dogum yani

Yapmayı düşünmüyoruz zaten, bu cocuk karari sadece benim elimde degil esim istememe konusunda benden cok daha katı. Bakabilecegimi sanmıyorum bir ara cocuk fikrine isinmaya calismadim degil ama olnadi yapamadım. Buyuk bir sorumluluk ve ilgisiz, kötü anne olacagima olmasam daha hayirli cunku ben hayatimi cocuk etrafinda cebirmeye pek niyetli degilim.
Bunu cocuk sahibi olmadan anlamıs olman super.
Herkes anne olmalı diye bir kural yok sonucta. Toplum baskısına da kulak tıka. Cocuk yapın artık derler oluncada bakmamak icin 40 takla atarlar. En yakınlarımız bile

Back
X