Cocuktan önce / cocuktan sonra

Üçüzlerin kaç yaşında bilmiyorum ama şöyle düşün bir daha çocuk yapma derdin yok:) Bir taşta 3 kuşu vurmuşsun. Bebeğim 21 aylık inan hamile olduğumu öğrendiğimden daha bir kaç ay öncesine kadar her anım hayatımın eskisi gibi olmayacağını düşünerek depresyondan depresyona koşmakla geçti. Büyüdükçe her şey çok farklı boyut kazanıp güzelleşiyor. Ama kardeş yapmamız gerektiği fikri aklıma gelince yine o günlere gidiyorum ve felaket, stress, kasvet ne varsa hepsi kafamı sarıyor. O yüzden bugünlerin geçici olduğunu sık sık hatırlayarak kendine ve psikolojine en az zararla yaşamaya bak. İşin gerçekten cok zor ama ileriyi duşun yanında 3 tane dağ gibi evlat:) Allah hayırlı evlat eylesin
Sdece 1. Yalnız kalmasın diye 2.nin yapılmasına karsıyım
Anne baba maddi manevi hazır degilse yapılmamalı

Selam herkese,
Baslıktanda anlasılcagı uzere
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Ucuzlerim var aynı yasta 3 cocuk kıpır kıpır hareketli ve cok yaramaz.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?

Evde 1 çocuk var sizinle aynı düşüncelere sahibim, 3 olsa napardım bilmiyorum :)
24 saat bitmeyen sorumluluk, her an ne yiyecek, ne içecek, ne zaman uyuyacak, tv izlemesin, bugün ne oynayalım, aman parka gitmeden olmaz, banyosu, vs vs bitmiyor :) gün bitip uyuduğunda gece mesaisi başlıyor, her an uyanacak korkusuyla bir türlü uykuya dalamiyorum :) aradan 1 saat falan geçtiğinde gidip kontrol ettiğimde falan da uykusunda onu görmek, izlemek nasıl özlüyorum anlatamam :D bütün gün o yorulan ben degilmisim gibi :)

Yine de umutkuyum, henüz 1 yasinda. Bende bir zaman sonra baştan sona bir film izleyebileceğim
Yada kitap okumaya tekrar başlayabilecegim.
Yada deliksiz gece uykusu uyuyacağım :D
Düşüncesi bile güzel :)

cocuklarimin yaslarini yakin yaptim iki kardes beraber buyurler 10-12 yasina geldiklerinde yavas yavas bagimsizlasirlar biz de eski gunlere doneriz diye yil sayiyordum.
Oglum otistik ve muhtemelen artik bagimsiz bir hayatim hic olmayacak.
Yine de Rabbim ona uzuun omurler versin. Bana da cocuklarimla ilgilenecek sabir ve saglik versin. Ozgurluk olmasa da olur :)

Benim cocugum daha bir bucuk yasinda 6-7 sene beklesem birdahaki cocuk icin. Ilk cocuguma sizce haksizlik olur mu? Ben öyle düsünmüyorum aslinda cünkü arkadaslari kuzenleri olacak yyalniz degilde bir sorim dedim.

Çocuk için gerçekten hazır mıyım iyi anne olacak mıyım bu hayatımı çok özler pişman olur muyum diye bunalıma girmiştim iyice girdim cidden :(

Benim cocugum daha bir bucuk yasinda 6-7 sene beklesem birdahaki cocuk icin. Ilk cocuguma sizce haksizlik olur mu? Ben öyle düsünmüyorum aslinda cünkü arkadaslari kuzenleri olacak yyalniz degilde bir sorim dedim.

Benim kardeşimle aramda 6 yaş var.
Teyzemin iki çocuğu var aralarında 9 yaş var.
Dayımın iki oğlu arasında 7 yaş diğer küçük teyzemin kızları arasında da 4 yaş var.
Şimdi kuzenim hamile çocukları arasında 5yaş olacak bence normal.
Anne için bir kere kolaylık ki sağlıklı olanda 2 yıl boyunca beklemek tekrar hamile kalmamak.
Çocuğunuz büyüsün biraz 5-10 yaşta olsa kardeş kardeş hatta bağ daha kuvvetli oluyor kardeşim benim herkesten önce gelir mesela 6 yaşta olsa hem kardeşim,hem çocuğum gibi 6 yıl sonra bebekle tekrardan uğraşamam diyecekseniz beklemeyin ama bence mantıklı olan bu en azından biri üniversiteyi bitirince diğerini okutmaya başlarsın iki çocuk aynı anda üniversite okutmak zor.
Geleceklerini düşünün haksızllık görmeyin kaç yaş fark olursa olsun bağlı olacaklar

Selam herkese,
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?
Kolay gelsin canim benim:)Rabbim yardimcin olsun benimde ikizlerim var 3 yasindalar ayni duygulari bende yaşıyorum biri uyuyumca yada tekini baska yere yollayinca tek cocuk evde baya bir sessizlige neden oluyor.:)Ama ikiz olduklarina cok sukrediyorum iyiki ikizler:)iyiki benim bebeklerim:)ama zor hele ki ev temizligi dahada!bir zor. Kac yasindalar

Benim kardeşimle aramda 6 yaş var.
Teyzemin iki çocuğu var aralarında 9 yaş var.
Dayımın iki oğlu arasında 7 yaş diğer küçük teyzemin kızları arasında da 4 yaş var.
Şimdi kuzenim hamile çocukları arasında 5yaş olacak bence normal.
Anne için bir kere kolaylık ki sağlıklı olanda 2 yıl boyunca beklemek tekrar hamile kalmamak.
Çocuğunuz büyüsün biraz 5-10 yaşta olsa kardeş kardeş hatta bağ daha kuvvetli oluyor kardeşim benim herkesten önce gelir mesela 6 yaşta olsa hem kardeşim,hem çocuğum gibi 6 yıl sonra bebekle tekrardan uğraşamam diyecekseniz beklemeyin ama bence mantıklı olan bu en azından biri üniversiteyi bitirince diğerini okutmaya başlarsın iki çocuk aynı anda üniversite okutmak zor.
Geleceklerini düşünün haksızllık görmeyin kaç yaş fark olursa olsun bağlı olacaklar

Tesekkür ederim bende öyle düsünüyorum tabiki iki kücük cocuk pes pese büyütmenin de avantajlari var ama ben kendimi kesinlikle hazir hissetmiyorum. Bazen acaba cocuguma bir kardes iyi mi gelir diyorum bir tanidigim oglumun asosyal olacagini iddia etdide kendisi tekrar hamile oldugu icin oglumu cok yazikladi . Daha yapmak istedigim okadar cok sey varki. Onlarida tamamlayip Rabbim izin verirse iki tane cocuk daha istiyorum kisa aralikli. Su an hala emzirdigim icin hap gibi hormonlu seyler kullanamiyorum ve her ay hamile olmaktan okadar korkuyorumki. Olsada dünyanin sonu degilde su anda düsünemiyorum. Allahim bütün isteyenlerin kucagini doldursun insallah.

Tesekkür ederim bende öyle düsünüyorum tabiki iki kücük cocuk pes pese büyütmenin de avantajlari var ama ben kendimi kesinlikle hazir hissetmiyorum. Bazen acaba cocuguma bir kardes iyi mi gelir diyorum bir tanidigim oglumun asosyal olacagini iddia etdide kendisi tekrar hamile oldugu icin oglumu cok yazikladi . Daha yapmak istedigim okadar cok sey varki. Onlarida tamamlayip Rabbim izin verirse iki tane cocuk daha istiyorum kisa aralikli. Su an hala emzirdigim icin hap gibi hormonlu seyler kullanamiyorum ve her ay hamile olmaktan okadar korkuyorumki. Olsada dünyanin sonu degilde su anda düsünemiyorum. Allahim bütün isteyenlerin kucagini doldursun insallah.

Milletin ne dediğine bakmayın ağzı olan konuşur. Siz kendinizi hazır hissedin.
Bende 5 yaş kesin istiyorum hep kendimle kardeşimi düşünüp.
Çocuğunuz 12 yaşındayken 6 yaşında kardeşi olsa o yaşında ona sahip çıkmaya çalışıyorsun. Çok farklı bir ilişki küçük anne baba oluyorsun sanki.ben ortayedideyken kardeşim ilkokula yeni başlamıştı okulumuz aynı bahçedeydi o okul stresini yaşarken hep ben vardım kusarken,ağlarken kantinde sıra beklerken her şeyinde vardım Annem nasıl bağlıysa öyle bağlıyım ona.Sizinde çocuklarınız öyle olur eminim.Yeri geliyor harçlıklarınla kardeşine oyuncak alma sevincini yaşıyorsun çok farklı duygular.

Selam herkese,

3 u birden gelmis biraz bunalmaniz gayet normal, ara ara bir tanidiktan yardim alarak 1-2 saatligine kendinize vakit ayirmanizi tavsiye ederim. Ya babalari ya bir akrabaniz haftada 1-2 saat size tatil versinler boylece bunalmalariniz azalabilir.

Milletin ne dediğine bakmayın ağzı olan konuşur. Siz kendinizi hazır hissedin.
Bende 5 yaş kesin istiyorum hep kendimle kardeşimi düşünüp.
Çocuğunuz 12 yaşındayken 6 yaşında kardeşi olsa o yaşında ona sahip çıkmaya çalışıyorsun. Çok farklı bir ilişki küçük anne baba oluyorsun sanki.ben ortayedideyken kardeşim ilkokula yeni başlamıştı okulumuz aynı bahçedeydi o okul stresini yaşarken hep ben vardım kusarken,ağlarken kantinde sıra beklerken her şeyinde vardım Annem nasıl bağlıysa öyle bağlıyım ona.Sizinde çocuklarınız öyle olur eminim.Yeri geliyor harçlıklarınla kardeşine oyuncak alma sevincini yaşıyorsun çok farklı duygular.

Evet öyle oluyor haklisiniz bizimde kardeslerimizle 5 -6 yas fark var hep 4 kardesiz hepimizde öyle. Erken sorumluluk aldik kardeslerimize baktik güzel günlerimiz oldu her zaman. Ahh ahh ben bildigimi yapicam en az 4 sene beklicem ozamanda oglum 5 bucuk yasinda olacak insallah ve kesinlikle kararimdan dönmiyecegim tesekkür ederim.

Allah yardımcınız olsun evet 3 çocuk bir kerede büyüyecek. Baştan baştan yaşamayacaksınız aynı döngüyü ama eminim zordur. Arada bakabilecek birileri yokmu sizde eşinizle beraber zaman gecirseniz sinemaya falan gidip yada onlar uyuyunca biri yokmu başında duracak dışarı çıksanız. Arada kendinize minik kaçamaklar yapıo enerji toplayın imkanınız varsa. Tüm gun sessiz sedasız yatmaktansa 3_4 saat bir sinema kaçamağı daha iyi geliyor bana. Resmen deşarj oluyorum

Ben de çocuksuz günlerimi cok özlüyorum ama çocuk yapmayı geciktirmek bana gore çözüm degil. Bir İnsanın 23 yaşındaki haliyle 30 yaşındaki bir olmuyor. Enerjin azalıyor. Çocuklar buyudukçe rahatlıyorum am daha çok enerjiye ihtiyacın oluyor. 2 çocuğum var. 30uma gelmedim henüz. Çocuksuz hayatımı özlesem de biliyorum birkaç yıl sonra çocuklar bağımsızlaşacak ben de işime bakacağım inş. Sabretmek lazım. Buyurun yuvadan uçuklar günleri düşünüp bu hallerinin tadını çıkarmak lazım. Hepsi geçecek. 1er yaş arayla 4 çocuğu olan tanıdığım var. Çok zordu der anlatır. Am şimdi çocuklarını buyurmuş elini kolunu sallayarak geziyor ve kariyer yapıyor. Çocuk candır. İnsan yaşlandıkça anlıyor. Derdı buyuk ama ilerde İyİ ki yapmışız diyecez inş.

Kimi deliksiz gece uykularını özler,kimi derli toplu bir evi.

Kimi çantasını alıp hızlıca evden çıkabilmeyi özler,kimi uzun duş keyiflerini.

Kimi sıcak yemek yiyebilmeyi özler,kimi aklı evde kalmadan aheste aheste alışveriş yapmayı.

Bu liste uzarrrr gider. Allah yokluklarını göstermesin. Iki saat görmesek özlüyoruz. Aşk değil de ne bu :anne:

Bhnim oğlum 7 yaşında, tek çocuk. Çok zor bir şey; anne için de zor ama asıl çocuk için çok zor, hep yalnız, hep anne babaya bağımlı, hep gözü yollarda, bir arkadaşı, kuzeni gelse oynasa diye. Bizim ev hiç dağılmıyor mesela, çünkü oyuncaklarıyla kimse yokken oynayası gelmiyor. Ya da parklarda kendi koşturuyor. Uzun ara verilmesini hiç tavsiye etmiyorum ben kendi tecrübemden dolayı. Biz 3 kardeşiz, aramızda toplam 4 sene var. Ve hiç anne bizimle oyna dediğimizi bilmem ya da oynayacak arkadaş aradığımızı, annemin işi bize yemek yapmak filandı. Şimdi ben anne, oyun arkadaşı karışımı bir şeyim ve bu daha çok zaman alıyor.

Konu sahibi, 3 ü bir arada çok zor olsa gerek ama tek seferde kurtarmışsın maşallah. İlk seneler tabi ki zor olacak ama bir anda büyüdüklerinde bir bakmışsın rahata ermişsin bile. Aynı bebeklik süreçlerini tekrar tekrar yaşamak zorunda değilsin ama zordur ya. İkizi olan arkadaşlarım bile, uzun ara veriyorlar ya da düşünmüyorlar bir daha, çok yıprandıkları için.

Bende keyfime düşkünümdur. Istedigim saatte yatip istedigim saatte uyanmayi , istedigim zaman temizlik yapmayi, istedigim yemegi yapmayi kafama esince cikmayi falan baya severim. Bizde 2 senedir istiyoruz bazen diyorumki alişkanliklarimdan yavas yavas vazgecip kendimi bu durumami hazirlasam :) sizin durum farkli tabi 3 cocuk ama 1 de olsa sorumluluk gerektiriyor.
Sizin adiniza uzulsemmi bilemedim allah yokluklarini gostermesin :)

Back
X