• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra eşimle aramızdaki soğukluk.

Anonim4

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2024
77
38
8
Merhabalar,

Yeni anneyim ve ilk çocuğum bu sürece alışmaya çalışıyorum. Çoçuktan sonra evliliklerin değiştiğini duymuştum fakat araya soğukluk gireceğini düşünmemiştim.
Eşim’in bazı dönemler işleri yoğun oluyor, bunu evliliğimiz süresince yaşadık bu zamana kadar problem etmedim geçici bir süreç olduğunu bildiğim için fakat bu sene bebek olunca bir nefes almaya ihtiyaç duyuyorum eşim gelsin bebeğe baksın o esnada bir sıcak çay veya kahve içeyim diye bekliyorum. İşten gelince yemekten sonra iki babacım babacım diyor seviyor ağlayınca al aç herhalde diyor geri bana veriyor. Geçen gün hastane randevusu vardı bebeğimin beraber gittik orada bir evrakı kendisi kaybetti ararken sesi yükseldi bana hakaret etti bende sesimi yükselttim bu sefer iyice film koptu tartıştık bana sanki bu çoçuk sadece benimmiş gibi konuşuyor “kimin için geldim ben tek başına götürseydin doktora işimin yoğunluğundan izin aldım vs” dedi sanki lütuf ediyormuş gibi.
Eşim herkesin işine koşan, evlendiğimizden beri ne annesinin ne kardeşlerinin derdi bitmedi işinin yoğunluğunda onların telefonlarına mesajlarına cevap verebiliyor bana gelince yoğunum vs diyor.
Onlara maddi manevi yardım ediyor ama bana gelince gelip “sende çok yoruldun ama geçecek merak etme deyip bir sırtımı bir saçımı okşamıyor”. Tartıştığımızda sanki ona yükmüşüz gibi konuştu çok kırıldım. Hayatımda kendimi hiç bu kadar yalnız ve kimsesiz hissetmemiştim.
Bazı şeyler daha öncesinde yaşanmışlıklar vs aklıma geldiğinde evliliğimi gözden geçirmem gerektiğini anladım. Derdimi anlatacak kimsem olmadığı için yazmak ve rahatlamak istedim.

Eşim hala annesinin kardeşlerinin işlerine koşuyor babası var ama adama fırsat vermiyorlar kızları ve eşi sanki beceriksizmiş gibi davranıyorlar eşimede “sen kolum kanadımsın sen olmasan biz ne yaparız” diyor kayınvalidem ve eşim daha da gaza gelip ne beni ne çocuğunu görüyor gözü. Sürekli onlara ayak uydurmam gerekiyor bebek olduktan sonra ben çocuğuma ayak uyduruyorum düzeni vs bozulmasın diye ama kimsenin umrunda değil gerçi babasının umrunda değil kalkıpta babaannesinin halalarının mı umrunda olucak

Kızım 1 yaşında. Benzer şeyleri yaşıyoruz. Az önce yaşandı. Kızım hasta gece boyu uyumadım. Eşime görüntülüde gözlerim çökmüş dedim. Benimde çökmüş diyince senin totonda pireler uçuştu sana noldu diyince sinirlendi. Bakma çocuğa o zaman ne istiyorsun benden dedi. Oysaki sadece evet çok yorgunsun anlıyorum dese yeterki. Boşver be gülüm anlamayacaklar. Geçicek herhalde bebişler büyüyünce. Ne halleri varsa görsünler. Benimki çocuğa ilgili okey ama koca olarak 0 konumunda artık. Sadece ev arkadaşıymışız gibi hissediyorum.

Kızım 1 yaşında. Benzer şeyleri yaşıyoruz. Az önce yaşandı. Kızım hasta gece boyu uyumadım. Eşime görüntülüde gözlerim çökmüş dedim. Benimde çökmüş diyince senin totonda pireler uçuştu sana noldu diyince sinirlendi. Bakma çocuğa o zaman ne istiyorsun benden dedi. Oysaki sadece evet çok yorgunsun anlıyorum dese yeterki. Boşver be gülüm anlamayacaklar. Geçicek herhalde bebişler büyüyünce. Ne halleri varsa görsünler. Benimki çocuğa ilgili okey ama koca olarak 0 konumunda artık. Sadece ev arkadaşıymışız gibi hissediyorum.
Gerçekten öyle eşim olarak hissetmiyorum zaten artık ya kendi yorgunluğunu ve yoğunluğunu benimkiyle yarıştırıyor gibi hissediyorum oysa dediğiniz gibi anlıyorum seni dese herşey geçicek. Herkese kardeşlerine annesinin ihtiyacına koşarken karısının ihtiyacına koşmadığı görünce insan daha çok üzülüyor

Gerçekten öyle eşim olarak hissetmiyorum zaten artık ya kendi yorgunluğunu ve yoğunluğunu benimkiyle yarıştırıyor gibi hissediyorum oysa dediğiniz gibi anlıyorum seni dese herşey geçicek. Herkese kardeşlerine annesinin ihtiyacına koşarken karısının ihtiyacına koşmadığı görünce insan daha çok üzülüyor
Asla anlamayacaklar uğraşma.

“kimin için geldim ben tek başına götürseydin doktora işimin yoğunluğundan izin aldım vs” dedi
Ayy paşam ya, zahmet etmiş. Kendi çocuğunu doktora götürmüş, ne büyük iş!
Evet erkekler çocuktan sonra değişiyorlar gözlemlediğim kadarıyla ama gerçekten çocuğuna da, eşine de ilgisi devam eden eşlerde var yahu. Ee bu adamlar neden değişmiyor mesela? Karakter bence burada önemli. Bu adam eskiden de muhtemelen aileciydi, eskiden de size çok fazla ilgili değildi, belki eskiden de size işlerinizde yardım etmiyordu, destek olmuyordu ama çocuk sorumluluğu olmadığı için psikolojik olarak bu kadar yıpranmıyordunuz, bu kadar sorumluluk ve yorgunluk yoktu.
Ne bileyim ya mesela evlat edinen bir çift var instagramda, fenomen kadın. Adam 6-7 aylık çocuğu alıp tek başına 1 haftalık tatile çıktı. Ve misler gibide baba olarak ilgilendi. Eşi de bu süreçte kendine zaman ayırdı. O adam erkek değil mi şimdi? O neden değişmedi çocuklu hayata geçtikten sonra?
Tamamen karakterle alakalı malesef. Çok üzücü ama bizim ülkemizdeki adamların çoğu sözde adam. Baba olamıyorlar, evlat sevgileri, eşe sevgileri, merhametleri bir yere kadar var, sınırlı. Bu yüzden de boşanınca çoğu çocuğunu da boşuyor. Eğitemedi sanırım milletimiz zamanında erkek evlatları. Paşa oğluşum, aslan oğluşum. O senin işin değil oğluşum, bu kadın işi oğluşum diye büyüdüler, sonuç bu..

Çocuktan sonra böyle oldu diye konu açmışsınız ama eşinizin hareketlerine bakılırsa adam önceden böyleymiş. Nedense çocuk olduktan sonra herkesin aklı başına geliyor. Birde anlaşılan istekleriniz konusunda rica minnet ediyorsunuz sakın böyle yapmayın ihtiyaç ve istekleriniz konusunda alacaklı bir tavır alın ve asla taviz vermeyin. bir tarafı kalkmış eşinizin.

Merhabalar,

Yeni anneyim ve ilk çocuğum bu sürece alışmaya çalışıyorum. Çoçuktan sonra evliliklerin değiştiğini duymuştum fakat araya soğukluk gireceğini düşünmemiştim.
Eşim’in bazı dönemler işleri yoğun oluyor, bunu evliliğimiz süresince yaşadık bu zamana kadar problem etmedim geçici bir süreç olduğunu bildiğim için fakat bu sene bebek olunca bir nefes almaya ihtiyaç duyuyorum eşim gelsin bebeğe baksın o esnada bir sıcak çay veya kahve içeyim diye bekliyorum. İşten gelince yemekten sonra iki babacım babacım diyor seviyor ağlayınca al aç herhalde diyor geri bana veriyor. Geçen gün hastane randevusu vardı bebeğimin beraber gittik orada bir evrakı kendisi kaybetti ararken sesi yükseldi bana hakaret etti bende sesimi yükselttim bu sefer iyice film koptu tartıştık bana sanki bu çoçuk sadece benimmiş gibi konuşuyor “kimin için geldim ben tek başına götürseydin doktora işimin yoğunluğundan izin aldım vs” dedi sanki lütuf ediyormuş gibi.
Eşim herkesin işine koşan, evlendiğimizden beri ne annesinin ne kardeşlerinin derdi bitmedi işinin yoğunluğunda onların telefonlarına mesajlarına cevap verebiliyor bana gelince yoğunum vs diyor.
Onlara maddi manevi yardım ediyor ama bana gelince gelip “sende çok yoruldun ama geçecek merak etme deyip bir sırtımı bir saçımı okşamıyor”. Tartıştığımızda sanki ona yükmüşüz gibi konuştu çok kırıldım. Hayatımda kendimi hiç bu kadar yalnız ve kimsesiz hissetmemiştim.
Bazı şeyler daha öncesinde yaşanmışlıklar vs aklıma geldiğinde evliliğimi gözden geçirmem gerektiğini anladım. Derdimi anlatacak kimsem olmadığı için yazmak ve rahatlamak istedim.
Halen böyle mi ? Yani başkalarına mı öncelik veriyor? Ev işleri ve çocuk bakımı tamamen sizin üzerinizde ise burda haksızlık var .

Ne demek hastaneye kendin götür ya? Senin araban var mı nasıl götüreceksin? Bu arada ben çocuğumu hastaneye kendim götürürüm eşimi aramam ama eşim zirt pırt milletin işine koşuyor olsa kama bile kıpırdatmam al götür çocuğu hastaneye derim

Evlilik tam oturmadan çocuk yapmak aile kavramını gerçekleştimiyor siz cocukltan önce eşinizle sorunları halletmeliydiniz size benden ne istiyorsun madem bakma çocuğa diyen bı adam ya baba olmak istememiştir yada bu evlilikle ilgili bir bıkkınlığı vardır .Bunları oturup konuşmadan rest cekerek cozenezsiniz gerilen ipi koparirsınız bunu yapanlarda var rest çekip düzelten yada duzeltemeyio boşanan.Zaten böyle bir isteksizlik ve soğukluğu varsa o çocuğu tek başınıza daha fazla sorumluluk alarak büyütmek zorunda kalabilirsiniz .Aranızdaki mevzu bebek değil zaten ikili iliskinizdeki ekip olamama sevgi ve saygının azalması

Merhabalar,

Çünkü diğerlerine yardım ederken bunu isteyerek yapıyor mecburi değil. Ama çocuk büyük bir sorumluluk olduğu için mecburi hissedip asabileşiyor. Diğerlerinden ayrıldığında konfor alanına evine rahatlıkla geliyor. Ama çocuk olduğu için artık evi de konfor alanınından çıkmış olabilir. Eşiniz çocuk sorumluluğunu kabul edemiyor. Çocuğu ikinizde mi istiyordunuz? Sanırım önceden de sorunlarınız vardı çünkü kolayca hakaret edebilmiş. Tüm sorumluluğu üstünüze alırsanız böyle devam eder. Dikkatli bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor.

Yani benimki çocukla falan ilgilenir ne bileyim her şeyle uğraşır falan ama eve geliyor hoşgeldin diyorum bana cevap vermeyip çocuğa koşuyor sanki yokmuşum gibi hissediyorum bazen ne bileyim insan işe giderken veya işten gelirken hiç öpmez mi yok öpmüyor

Merhabalar,

Bir yasinda bebegim var ilk doğduğunda tabi bizde biraz bocaladik ama konu bebegi olunca esim gözü dönen bir insan koştur koştur acillere gaz sancisindan kac defa götürdüğümuzu bilirim evet siz sadece yuksunuz çünkü esinizin bi ailesi zaten var o aileye babalik yapmaya calisiyor ne sen nede çocuğun umrunda degilsiniz ve bu yeni olan birsey değildi sizde biliyorsunuz ki evliliginiz mükemmel gitmiyordu birde çocukla taclandiralim dediniz çocuk sihirli degnek degil evlilikleri duzeltemez maalesef bizde de es ailesi sizin ki gibi aileydi es ailesi sömürmus kocami evlendikten sonra gorumcem bu evin babasi kocan demisti bende hayırdır babaniz öldü de haberim mi yok demiştim neyse ki eşimin gözleri inşallah kapatmaz gözlerini gerçeklere evlilikler bitiyorsa cocuklar mutsuz büyüyor sa hep erkeklerin ailelerinden kaynakliyor bu ve bireysellesememis kocalardan!! BİREY OLAMAYAN ERKEKLER EVLENMESIN

Merhabalar,

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bekarım ve anne değilim annelik duygusunu bilmiyorum ama bence yapmanız gereken eşinizi karşınıza alıp ciddi ciddi konuşmak bu evlilikte yanlız olmadığınızı bu çocuğu tek başınıza yapmadığınızı ve önceliğinin kök ailesi değil kurduğu aile olması gerektiğini eğer davranışlarında bir değişiklik olmazsa da bende senin gibi kök ailemi ve isteklerimi ön planda tutacağım demelisin ısrarla aynı şeyler tekrarlanıyorsa sende onun gibi davranabilirsin kök ailenle ilgilen eşine zaman ayırma yani onun sana hissettirdiklerini hissettir kısacası neyin ne olduğunu anlasın bide bebekten sonra uzaklaştı demişsin cinsel anlamdaysa konu hakkında pek bir fikrim yok ama sizinle ilgilenmemesi lütuf müş gibi hakerek etmesi yanlış sende öyle yap yemek mi yaptın lutuf müş gibi davran zorunda değilim istemesem yapmam gibi

şımarmış eşiniz kendini bişey sanmış
bundan sonra arkadaşların da dediği gibi ricacı konuşmayın
höt zöt de yapmayın tabi
bebeğimizi hastaneye götürmemiz gerek hangi saat izin alabilirsin ona göre randevu ayarlayalım
iki babacım diyip vermeye çalıştığında başım dönüyor daha yeni emzirdim oyala birraz diyin
acımayın çalışıyor diye o size acıyor mu?

çalışıyorsanız işe döndüğünüzde maddiyatı kesin o zaman bakalım anasını danasını orya buraya koiturabilecek mi benzin vs yetiştirebilecek mi?

Bizim ilk cocukta oldu biraz soğukluk ama asla hastaneye gittik diye söylenecek vs içinden geçerim vallahi, iş yapardı bebeğe de bakardı ama ikimizde biraz gergin ve soguktik sonra ben konuştum falan dedi ki asla sana yetemiyorum hep sinirlisn falan dedi ben biraz kendimi düzelttim o biraz ilgilendi derken çözdük...şimdi ikinci oldu bunda öyle bir soğukluk vs yok tabi lohusa hormonlari ile arada bogasim geliyor ama bunda ikimizde daha sakiniz daha bilinçliyz ondan olabilir....fakat sizin konunuz sadece çocuk meselesi değil adam zaten belliymiş ne olduğu, önce onları cozmen lazım ama nasıl bilemem

Back
X