Cocuktan sonra evlilik

Süper o zaman. Genelde böyle gördüm çünkü ben. İllaki bi deforme oluyo. Çatlak yoksa sarkmalar oluyo.

Ben de çocuğa karşı çok ön yargılıyım. Millet sorup duruyor bebek yok mu diye, bunalıyorum artık.. Geçen arkadaşım evliliği çocuk tamamlıyor, onsuz eksik kalırsın gibi bir şey söyledi. Düşündüm düşündüm bir eksiklik hissedemedim. Hiç istemiyor değilim ama zamanı var. Son zamanlarda sanırım toplum baskısından olacak ki sürekli bebek kıyafetleri, hamilelik paylaşımları dikkatimi çekmeye başladı. Eşime çocuk olunca şöyle böyle derken buldum kendimi.. Ama korkuyorum açıkçası, hayatımın değişmesini istemiyorum. Kilo, çatlak falan umrumda değil, önemli olan düzenimin bozulması..

Al bendende o kadar. Eşimin yaşı dolayısıyla ben daha çok baskı altında hissediyorum kendimi.

Süper o zaman. Genelde böyle gördüm çünkü ben. İllaki bi deforme oluyo. Çatlak yoksa sarkmalar oluyo.

Valla benim is arkadasim var bi tane.. kadin voleybol oynuyo hobi olarak.. yuzunu gormesen genc kiz sanarsin. Boyu posuda var masallah.. gobek filan yok kasli degil ama diri.. cunku haftada 1 kez oynar. Yuruyus sever ikide cocugu var.

Ha benim gorumcem mesela harita gibi oldu gebelikte.. ztn kiloluydu emzirirken verecegini dusundu gebelikte ztn 12 kilo aldi.. henen verdi onuda ama iradesiz biraz bu yuzden rejim yapmiyor sagliksiz besleniyor. Eskisinden kilolu mesela. Oyle orneklerde var dedigin gibi..

Biraz irade birazda sans isi bu..catlak filan gebelde annende olduysa sendede oluyormus derler..

Buarada sarkma en cok goguste oluyo bence.. biraz buyusun cocuklar halledicem insallah oralari :)

Bende var zaten :) ama fiziğim güzeldir eşimde begenir,dile getirir. Hem vucudumun deforme olacagından korkuyorum hemde manevi olarak sarsılacagımızdan.

Aynen. 2 cocukluyum,ikisinde de 40mevludune gelenler kilomun nereye uctugunu sorup durdu suanda da bekarken oldugum kilodayim.Catlak yok hic.
Konu sahibi, o kisim biraz bunyeyle alakali yani herkeste olmuyor.
Amaa cocugun evliligi etkiledigi kisma katiliyorum.Ylniz dikkatini cekerim,bebegin demedim. Buyudukce daha zorlaniyorum yaa ben,ufakken no problem.

Valla arkadaşım bu biraz da size bağlı.22 aylık bir oğlum var evet ilk 18 ay falan kendime çok çok vakit ayirabildigimi söyleyemem ama su an çok daha iyiyim bakımlarımı makyajımı yapabiliyorum kendimi daha iyi hissediyorum iyi ki doğurmuşum iyi li anneyim ben çocuklar için ağlayabiliyorum içim titreyebiliyor diyebiliyorum yalnız burada en önemli destek eş bence.ben şunu biliyorum yarin bir gün ben ölsem eşim oğlumuzu tek başına mükemmel yetiştirebilir super bir babadir asla hakkini yiyemem.bir de ben çocuğun evlilikleri bozduğuna yıprattığı konusuna inanmayanlardanim.evliligi çocuk değil eşler bozuyor bence sonuçta yıpratıcı bir süreç eğer her iki tarafta birbirine anlayışlı davransa saygı duysa çocukla anne konuşurken baba dinlese baba fikir beyan ederken anne de paralel düşünce beyan etse ya da tam tersi yani eşler arasında uyumdan bahsediyorum ama ortada bir sorun olduğunda çocuğun yanında konuşmasalar ve en önemlisi bütün hayatımı çocuğa arayacağım diye eşlik durumundan istifa edilmese evlilikler yıpranmaz diye düşünüyorum

Eyvah..

Bende var zaten :) ama fiziğim güzeldir eşimde begenir,dile getirir. Hem vucudumun deforme olacagından korkuyorum hemde manevi olarak sarsılacagımızdan.
Valla istiyosaniz yapin cunku gercekten eger catlaklarin olursa sarkmalarin olursa kilolar filan gozunde buyuyecek hersey.

Evet ilk zmnlar zor oluyor dogru.. uykusuzluk filan insani sarsiyor...es calisio eve geliyo kadin ztn tum gun emzirmis gece uyanmis bikmis hayattan :)))erkekte isten yorgun geliyo filan zor isler.. ztn emzirme donemi ve alisma suresi zorluyo insani..

Herkeste ayni olmaz tabii... gecen gun uykusuzluktan agladim mesela ben :)) cunku kucuk olan uyumadi tum gece.. bazen ikisi hasta olur uyuyamam gene bi biri kusar bi biri :) kostrmaktan halsiz kalirim:))

Hahaha bunlardan sonra iice vazgecicen :))

Ilk ikisinde iki kati kilo almana ragmen 6 ayda toparladim.. emzrdm bir kac ay.. ztn inatci olan son 5 kilo oluyodu bende:) bundada 40 im cikinca bende eski kilomun altindaydim. Simdi dahada altindayim.. bunye meselesi birazda dedigin gibi..onceden bende hep cocugum olunca kilolu bi anne olurum saniyordum.. yasamadan bilemiyosun. Kaldiki cocuklunun kilosu oluyoda cocuksuzun kilo sorunu olmuyo mu:) dikkat etmesen her zmn kilo alirsin

Bu tamamen size ve birazda maddi gelire bağlı. Ne hamileliğimde nede doğumdan sonra asla bakımsız olmadım. Belki lohusalıkta bikaçgün.. hergün olan bakım rutinim aynen devam etti. Çok hızlı kilo verdim ve kısa sürede eski halime döndüm. Eşimle ilişkimdede hiçbir değişim olmadı. 2 yıldır çocukluyuz,gayet mutluyuz. Bazı günler bırak çocuğu evli olduğumuzu bile unutuyoruz öyle sevgili gibi takılmalar falan.. karşınızdakine ve ilişkinize nekadar değer verdiğinizle alakalı tamamen bu durum. İkinciye hamileyim,şuanki yaşam standartımızı bozmamak için neler yapabilirizi düşünüyoruz mesela.. bakıcı yatılı olsun vs gibi öneriler.

34 yaşındayım bu düşüncem hiç değişmedi hala çocuk yapmiyorum şükür evliliğim çok iyi.

Çekiciliğini yitirmiyor aksine daha çekici geliyorlar ama sen kendini hamileyim diye salmaz,fırsat buldukça eski bakımına devam edersen kendini daha iyi hissedersin ve eşin de aynı şekilde sana yaklaşır.

Ben de aynı şeyleri düşündüm karnım büyümeye başlayınca utandım,çekindim biraz.Kendime bir süre bakamadım ilk dönemler herşey kötüye gidecek gibi geldi
Ama bulantılar geçtiğinde bakımıma,giyimime,eskisi gibi devam ettiğimde daha hoş gözüktüğünü hissettim tekrar ve bu eşimin de hoşuna gitti ona da pozitif şekilde yansıdı.

Er yada geç çocuk olacak inşallah ve bu durumu atlatıcaksın.Çünkü bir süre sonra çocuksuz olmak da sıkıyor.O Zaman da yıpranabilir ilişki.

4.5 aylik bebisim var bend ebebek.olmadan ayni seyleri dusunuyordum aslinda soyle birsey var evet zor duzen degisiyor ama kendime hala bakiyorum evde sporumu dahi yapiyorum esimlede aramizda soguklul yok evlilik boyle seylerle sarsiliyosa zaten saglam evlilik degildir mesela iki gece uyumuyorsa diger gece uyuyor vakit kaliyor esle basbasa zaman gecirmeye bide buyudukce daha kolaylasiyor cevreniz aileniz size yardim ederse hic zor degil benim ailem uzakta geldiklerinde aliyolar bebegimi biz esimle hemen disari:) bir sekilde ayarlaniyor hersey ama siz kendinizi hazir hissettiginizde yapin boyle dusunurken yaparsaniz yipratici olabilir

İlk zamanlar hiç kolay olmuyor gerçekten.Bir an Allahim ben dünyanın en mutlu insaniyim derken on dakika sonra resmen hayatım mahvoldu,bundan sonra tuvalete bile bebekle mi gidicem diyorsun.Es süreçte destekse herşey çok daha kolay.Ama markette milletin bebeğine sebeklik yapip kendi bebeği olduğunda totosunu dönüp uyuyorsa kendini kazıklanmis hissediyorsun.Bebegi kendin çok istediğinde düşün.Sonucta ne yasarsan yasa "ben istedim, üstesinden gelirim " dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…