Çocuktan sonra evlilik

parla kusu

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2024
152
16
18
26
Merhabalar arkadaşlar bilenler bilir 1 ay sonra doğumum var eşim ile çok büyük heyecanla kızımızı bekliyoruz 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik çok şükür de oldu yani planlı bir gebelikti. Eşimle 3 yıl sevgililik dönemimiz de oldu her ne kadar planlı bir süreç olsada ilk öğrendiğimiz zaman ben afalladım ve acaba erken mi oldu doğru zaman mıydı diye kafamda kurduğum bir süreç oldu ama bu sadece ilk 3 ay sürdü şuan kendimi çocuklu hayata alıştırdım ve gerçekten çok istiyorum çokta mutluyuz eşimle ama bazen eşimle bir daha hiç bir zaman yalnız kalamayacağız düşüncesi olabiliyor tabi ki 3 kişilik ailemle çok mutlu olacağımı biliyorum ama evlilikte tek başına olmak sevgililiğin devamı gibi bir şey yani bizde öyleydi uyumlu ve birbirimizi seven bir çiftiz yaptığımız her şeyden zevk alıp birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz bunun bundan sonra böyle olmayacağının farkındayım ama evliliğimizin de büyüsünü canlılığını bozmak istemiyorum hamilelik sürecinde doktorumuzun onayıyla cinsel hayatımız da bir değişim olmadı ama çocuktan sonra hayatımız nasıl olacak bilmiyorum çocuk evliliğe düşen bir bomba lafını çok duydum tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum sizce evlilik gerçekten kötüye gider mi

Hormonların da verdiği etkiyle bu düşünceler normal diye düşünüyorum. Ben de 5.yılımızda bebeğimi inşallah kucağıma alıcam. Ara ara bana da geliyor gidiyor bu düşünceler. Sorumluluk büyük. Tecrübesizim haliyle nasıl yapıcam ne olacak eşimle çocuk bakımından dolayı çatışmalar yaşar mıyız gibi gibi birçok şey arada aklıma geliyor ama sonra yaşamasan bilemezsin ve illaki bazı sebeplerden zorluklar yaşayacaksın şimdiden kendini strese sokma diye telkin ediyorum kendimi. Burda da çok konu okumuşumdur bebekten sonra kötü giden evlilik, değişen koca vs ama böyle olacağını sanmıyorum genelde büyük problem yaşanıyorsa evlilikte çocukla alakası yok adamın mayası bozuk oluyor😬 bence siz de hamileliğinizin tadını çıkarmaya çalışın güzel olumlu düşünün inş her şey daha da güzel olacak 🥰🥰

Merhabalar arkadaşlar bilenler bilir 1 ay sonra doğumum var eşim ile çok büyük heyecanla kızımızı bekliyoruz 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik çok şükür de oldu yani planlı bir gebelikti. Eşimle 3 yıl sevgililik dönemimiz de oldu her ne kadar planlı bir süreç olsada ilk öğrendiğimiz zaman ben afalladım ve acaba erken mi oldu doğru zaman mıydı diye kafamda kurduğum bir süreç oldu ama bu sadece ilk 3 ay sürdü şuan kendimi çocuklu hayata alıştırdım ve gerçekten çok istiyorum çokta mutluyuz eşimle ama bazen eşimle bir daha hiç bir zaman yalnız kalamayacağız düşüncesi olabiliyor tabi ki 3 kişilik ailemle çok mutlu olacağımı biliyorum ama evlilikte tek başına olmak sevgililiğin devamı gibi bir şey yani bizde öyleydi uyumlu ve birbirimizi seven bir çiftiz yaptığımız her şeyden zevk alıp birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz bunun bundan sonra böyle olmayacağının farkındayım ama evliliğimizin de büyüsünü canlılığını bozmak istemiyorum hamilelik sürecinde doktorumuzun onayıyla cinsel hayatımız da bir değişim olmadı ama çocuktan sonra hayatımız nasıl olacak bilmiyorum çocuk evliliğe düşen bir bomba lafını çok duydum tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum sizce evlilik gerçekten kötüye gider mi
Merhaba öncelikle sağlıkla büyüsün doğumunuz kolay geçsin inşallah. Bende hamileyim henüz doğum yapmadım ama buna katılmıyorum. Eğer arada gerçek sevgi ve uyum varsa çocuk etkilemez aksine evinize neşe katacaktır. Genelde çocuklu mutsuz olan kişiler eşlerinden destek görmüyorlar yalnız kalıyorlar. Var olup üstü örtülen sorunlar genelde gün yüzüne çıkabiliyor. Eğer tüm gününüz temizlik yemek çocuk diye geçmeyecekse eşiniz manevi destek olacaksa aranızda da gerçek sevgi ve anlayış varsa evliliğiniz bozulmayacaktır. Belki lohusalığınız zor geçecek adapte olamayacaksınız bir anda ama bu sadece bir süreç. Çocuk oldu diye birbirinizi şımartmaktan sevginizi dile getirmekten çekinmeyin. Odağınız çocuğunuz olsun ama tüm odağınızı çocuğa değil kendinize ve eşinize de yönlendirin. Stres yapıp bebişi de etkilemeyin herşey bu kadar güzelken tadını çıkarın ❤️

Çocuk evliliğe düşen bir bomba ilk defa duydum ne kadar yanlış bi benzetme.
Bi evliliğin kötüye gideceği varsa gider zaten. Sebebi çocuk olmaz.

Eşimle gerçekten güzel giden bir evliliğimiz var bende bu düşüncelerin oluşma sebebi eşimin hamileliğimi çok geç idrak etmesi oldu sanırım karnım çok büyümedi 7. Aydan sonra hamile gibi görünmeye başladım nerdeyse ve eşim benim kadar farkına varamadı sanki hamileliğimin bu yüzden bazen böyle evham yapıyorum

eskisi gibi olmayacak asla. önce bunu kabullenin. daha farklı olacak sadece. mutluluk anlayışınız değişecek. evliliğiniz şekil değiştirmiş olacak. eğer zaten temeli sağlam değilse çocukla beraber yokuş aşağı gider. bir şeylerin oturduğu sağlıklı bir ilişkiyse daha farklı ve güzel bir şeye evrilerek devam eder.

ama evet yukarıda da dendiği gibi güllük gülistanlık gibi bir durum olmayacak. iyi ya da kötü bir şeylerin değişeceği kesin.

Eşimle gerçekten güzel giden bir evliliğimiz var bende bu düşüncelerin oluşma sebebi eşimin hamileliğimi çok geç idrak etmesi oldu sanırım karnım çok büyümedi 7. Aydan sonra hamile gibi görünmeye başladım nerdeyse ve eşim benim kadar farkına varamadı sanki hamileliğimin bu yüzden bazen böyle evham yapıyorum
Çocuk demek sorumluluk demek. İlk seneler fiziken çok yorgun oluyorsunuz. Sonrasında o kısım geçse de mental yorgunluk devam ediyor. Haliyle sevgililik gibi devam edemiyor bir şeyler.
Biz 3 sene sevgililik 1 senede evlilikten sonra çocuk yaptık. 5. Senemizde oğlumuz katıldı aramıza. Şu an 8 yaşında.
İlk iki sene ben çok gergin uykusuzdum. Adamın yaptığı şeyler batıyordu. Sonra o dönem geçti. Normale döndük elbette ama eski normalde de değiliz.
Çocuğun okulu var haftaiçi ödevi banyosu oluyor. Haftaiçi iki bardak çay içip dizi izliyoruz mesela kafamız onu kaldırıyor. Haftasonu da genelde çocuğun kursları ve yine ödevleri oluyor. Ayda bir iki anneannede kalıyor. Onda da ya gideriz bir başbaşa bir şeyler yer içeriz. Ne sohbet ediyoruz dersen çoğunlukla oğlanla ilgili şeyler 😂
Çocuk evde kalıyorsa haftasonu ya çocuklu arkadaşlarla sosyalleşiyoruz yada çay yerine şarap içiyoruz 😂
Seks hayatı deseniz ilk bir sene haricinde çok büyük bir farklılık olmuyor. Sadece çocuk büyüdükçe uyanır mı diye kulak çocuğun odasında yapıyorsun.
Büyük romantizm beklentilerimiz yok artık. Stabil bir hayata evrildik biz.
En büyük heyecanlarım çocuk anneannede kaldıysa kocamla nereye gideriz, yada herkes bazen kendi arkadaşlarıyla tek çıkıyor akşamları o. Başka bir heyecanımız da yok.

Şahsen bu sarsıyor , ilk iki yıl özellikle. Burada eş desteğinin etkisine göre sarsıntı azalır. Destek azsa yıkım artar. Tavsiyem Bebek sadece sizin değil eşinize de her işi yaptırın. Tutamaz bakamaz demeyin. Deneye deneye öğrenecek. Ev işinde ciddi bir destek isteyin. Gece uykusuzluğu en beteri. Siz gece uykusuz kalıyorsanız mesela eşiniz her akşam evi temizleyip yemek yapacak. Başka türlü kadın çok yoruluyor ve sınırlı oluyor. Dolayısıyla huzurlu bir ev ortamı olmuyor.
Ek tavsiyem aman eşim anlat yapar, yok o düşünsün vs demeyin dusunemiyorlar . Neden bilmiyorum. Ama talep edeceksiniz. Gerekirse yazılı görev listesi verin eline. Ve yine ek eşiniz işten gelince bebeği ona verip bir saat dışarı çıkın yürüyün vs. Ya da geçin uyuyun vs

Çocuk evliliğe düşen bir bomba ilk defa duydum ne kadar yanlış bi benzetme.
Bi evliliğin kötüye gideceği varsa gider zaten. Sebebi çocuk olmaz.
Bunun benzerini bana anneannem derdi. Evlilik kötü evliliği yıkar iyi evliliği de sallar derdi.
Valla ne yalan söyleyeyim kadın haklıymış. Biz de ilk sene sallanıp topladık.
Evlenince nasıl bekar hayatı bitiriyorsa ve bazı şeyler değişiyorsa çocukta da değişecek elbette.
Hayatın farklı dönemleri çünkü. Bekar hayatım başkaydı evli hayatım başka çocuklu hayatım başka. Eminim çocuğum yuvadan uçunca da başka bir hayata geçeceğim. Bunlar hayatın doğal değişim dönemleri esasında.

bu bana umut oldu. şu süreçte boşamadıysam daha da boşamam gibi geliyor gerçekten.
İki kişinin de çabalaması gerekiyor. Ben emzirme devam ederken çok uykusuz vs yorgundum.
Ben hırçındım eşim de empati yapamadı.
Sonra ikimiz de biraz kendimize çeki düzen verdik. Karşılıklı çaba ve sevgiyle toplanıyor. Sadece saygıyı aşmamak ağır şeyler söylememek yapmamak lazım.

Bana göre bebekle gelen mutluluk hiçbir güzel yalnızlığa değişilmez.Bizim her anlamda çocuklardan sonra hiç değişiklğimiz olmadı .Kavga da ettik tabi ama öncesi ne kadarsa öyle.Hatta beraber 5 dakikanın bile ne kadar kıymetli olduğunu anladık ,birbirimizi özledik ; o da ayrı bir heyecan kattı.Güzel düşünün güzel olsun her şey.

Kendinizi böyle telkin etmeyin planlı bir çocuk yaptınız da devamında niye böyle düşünüyorsunuz şuan psikolojiniz iyi olmayabilir ama umarım herşey iyi olur sizin için

Bana göre bebekle gelen mutluluk hiçbir güzel yalnızlığa değişilmez.Bizim her anlamda çocuklardan sonra hiç değişiklğimiz olmadı .Kavga da ettik tabi ama öncesi ne kadarsa öyle.Hatta beraber 5 dakikanın bile ne kadar kıymetli olduğunu anladık ,birbirimizi özledik ; o da ayrı bir heyecan kattı.Güzel düşünün güzel olsun her şey.
Ne kadar güzel çok mutlu oldum sizin adınıza kavga tartışma illa ki olacaktır şuan da da oluyor ama önemli olan arada ki sevginin her zaman kalması ben aslında bu kaygılarıma rağmen hep pozitif düşünmeye çalışan biriyim evim toplu olur eşimle kendime yine zaman ayırırım uykusuzluk yaşayacağım zamanlarda gündüzleri annemden destek alırım vs gibi olumlu düşünmek istiyorum yani hep ama etrafımda o kadar olumsuz kasan var ki ister istemez bu yöne doğru kayıyorum bazen

yani tabii ki bir seyler değişiyor. her seyden önce çok büyük bir sorumluluk ve bu iki tarafı da etkiliyor. stres vs de var.

cinsel hayat da etkileniyor. cünkü öxellikle ilk zamanlar her bulduğunuz boşluğu uyuyarak dolduruyorsunuz 😂 su an bizde 8 aylık olduk. asla yalnız yatağa gitmezken simdi fırsatını bulan koşa koşa uyumaya gidiyor 😂

ama şikayetci veya mutsuz muyuz? hayır. çok da mutluyuz

Eşiniz ne iş yapıyor çalışma saatleri nasıl? Siz çalışıyor musunuz? Yaşadığınız yerde anneanne babaanne, teyze, vb var mı? Varsa becerikli kimseler mi? Eşiniz ev işlerinden anlar mı? Sorunuzun cevabı bu değişkenlere bağlı.

Eşiniz ne iş yapıyor çalışma saatleri nasıl? Siz çalışıyor musunuz? Yaşadığınız yerde anneanne babaanne, teyze, vb var mı? Varsa becerikli kimseler mi? Eşiniz ev işlerinden anlar mı? Sorunuzun cevabı bu değişkenlere bağlı.
Eşim bankacı ben şuan çalışmıyorum annemde kayınvalidem de yakınım da oturuyor annem doğsun da bakalım diye can atıyor zaten eşim ev işlerinden anlar ama anladığı konular farklı mesela evin tüm ağır işleri tamir işleri bazen yemek işleri ondadır ama ütü bulaşık temizlik bunları çok beceremez

Eşim bankacı ben şuan çalışmıyorum annemde kayınvalidem de yakınım da oturuyor annem doğsun da bakalım diye can atıyor zaten eşim ev işlerinden anlar ama anladığı konular farklı mesela evin tüm ağır işleri tamir işleri bazen yemek işleri ondadır ama ütü bulaşık temizlik bunları çok beceremez
O zaman çok etkilenmeyeceğinizi umuyorum. Çünkü yanında yardımcıları varsa ve hemen işe dönmesi gerekmiyorsa anne başkaları gibi yıpranmıyor diye düşünüyorum.

Merhabalar arkadaşlar bilenler bilir 1 ay sonra doğumum var eşim ile çok büyük heyecanla kızımızı bekliyoruz 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik çok şükür de oldu yani planlı bir gebelikti. Eşimle 3 yıl sevgililik dönemimiz de oldu her ne kadar planlı bir süreç olsada ilk öğrendiğimiz zaman ben afalladım ve acaba erken mi oldu doğru zaman mıydı diye kafamda kurduğum bir süreç oldu ama bu sadece ilk 3 ay sürdü şuan kendimi çocuklu hayata alıştırdım ve gerçekten çok istiyorum çokta mutluyuz eşimle ama bazen eşimle bir daha hiç bir zaman yalnız kalamayacağız düşüncesi olabiliyor tabi ki 3 kişilik ailemle çok mutlu olacağımı biliyorum ama evlilikte tek başına olmak sevgililiğin devamı gibi bir şey yani bizde öyleydi uyumlu ve birbirimizi seven bir çiftiz yaptığımız her şeyden zevk alıp birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz bunun bundan sonra böyle olmayacağının farkındayım ama evliliğimizin de büyüsünü canlılığını bozmak istemiyorum hamilelik sürecinde doktorumuzun onayıyla cinsel hayatımız da bir değişim olmadı ama çocuktan sonra hayatımız nasıl olacak bilmiyorum çocuk evliliğe düşen bir bomba lafını çok duydum tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum sizce evlilik gerçekten kötüye gider mi kendinden daha öncelikli birisi olacak artık hayatınızda .

Back
X