Çocuktan sonra 'tek takılma' problemi

The

bir mimarım bir de anne.
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
7.094
16.433
248
Merhaba arkadaşlar. Çok uzun zamandır bdv'ye yazmadigimi farkettim. Hemen konuya gireyim.

1 yaşında bir oğlum var. Çocuktan önce eşim de ben de en azından haftada bir arkadaşlarımızla dışarı çıkıp vakit geçirirdik ve bu sorun olmazdı. Hatta ikimize de iyi gelirdi aslında. Ama çocuktan sonra resmen kavga sebebine döndü ve ben artık tartışmaktan yoruldum..

Eşim arkadaşlarıyla görüştüğünde zaten beni tüm gün darlayan oğluma fazladan saatlerce daha bakmış oluyorum. Ve beni bunalttigi her dk bunun bana yapılmış bir haksızlık olduğuna inanıyorum, istemsiz bir şekilde. Elbette ben de arkadaşlarımla görüşüyorum ama asla eşimin rahatlığı gibi değil.. Çocuğun yemeği, bezini düşünmekten , orda oynar mı beni bunaltir mi oyun oynar mı, uykusu gelir mi diye plan yapmaktan ne görüştüğümden bir şey anlıyorum ne dışarı çıktığımdan. Oğlumu bırakabilecegim pek kimse yok. Anneme bırakabilirim ama öyle uzun soluklu durmuyor çünkü uykusu geliyor ve ancak emerek uyuyor.

Ne bileyim ya.. Hayat beni şu sıralar çok zorluyor, mutlu değilim. Eşim çocuk konusunda gerçekten iyi bir baba ama artık bu konu evliliğimizi çok yoruyor. Benim de gayet dışarı cikabildigimi ve olayı abarttigimi düşünüyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Ah bende bu haldeyım üstelik ıkı bebekle bunalmıs haldeyım ne bir bakım ne dınlenme ne gezme hıcbı sey yok

Reactions: The
Sabah çıkıp akşama kadar mı dışarıda arkadaşlarınızla vakit geçirmek istiyorsunuz yani çocuk bir yaşında daha iki saatte annenizde durabilir siz tüm gün kocanız mi baksin istiyorsunuz

Aynı süreçlerden bende yeni geçtim sayılır. Sizi çok iyi anlıyorum. Arkadaşlarınızla buluştuğunuz zamanları eşinizin evde olduğu vakitlere denk getirip arada ona emanet ederseniz kafanız rahat olur. Az da dursanız kafanız rahat bi şekilde çayınızı kahvenizi içersiniz. Şahsen ben sık sık yapamasamda çözümü bunda buldum

Kaç saat uyanık kalıyor o arada eşinize veya annenize bırakıp çıkın benim oğlum 4 saat maksimum kalıyor mesela bensiz durabileceği maksimum süre bu olur ama henüz daha hiç bırakmadım
Evet maksimum 4 saat uyanık kalabiliyor ama kişisel arabam yok şu an. Yol zaten 2 saat sürüyor büyük şehirde. Gittim geldim dersem bana anca yorgunlugu kalıyor açıkçası.

Evet haklısınız aslında ama eşim buna sürekli tamam demiyor malesef. Konuda da bahsettiğim gibi zaten tüm gün evdesin istediğin yere gidiyorsun, akşam bana bırakıp çıkman ne derece mantıklı diyor. Çocuğu uyut çık diyor, ee saat zaten 9a gelmiş oluyor

Sabah çıkıp akşama kadar mı dışarıda arkadaşlarınızla vakit geçirmek istiyorsunuz yani çocuk bir yaşında daha iki saatte annenizde durabilir siz tüm gün kocanız mi baksin istiyorsunuz
Tüm gün değilse de birkaç saat baksın istiyorum ben yokken. O ise tüm gün evdesin zaten çocukla istediğin yere git diyor, kısacası halimi anlamıyor bu konuda

Evet maksimum 4 saat uyanık kalabiliyor ama kişisel arabam yok şu an. Yol zaten 2 saat sürüyor büyük şehirde. Gittim geldim dersem bana anca yorgunlugu kalıyor açıkçası.
Benimde oğlum 1 yaşında açıkçası artık güzel ilgilenen birisiyle olursa eksikliğimi hissetmez o arada diye düşünüyorum. Arkadaşlarınız semtinize gelsin 2 saat yol gitmeyin yada ortada buluşun 1 saat git 1 saat gel 2 saat sohbet yeterli olur en azından

Evet zaten 1 saat gidiş bir saat dönüş şeklinde hesaplamıştim. Ya biraz da benim derdim eşimin rahat rahat bunu düşünmeden takilabilmesi sanırım. Yani bir eşitlik olmadığı için mutlu değilim

Biberon kullaniyorsa sütünü sagip birakin babasina, biberon emerken uyur. Benim bebegimde 11 aylik. Bir ara o kadar bunaldim ki sadece agliyordum. Sonra sunu dusundum 4 5 saat cocugu neden birakmayayim, birakirsam ne olabilir ki? Neticede aç kalmaz, uykusuzluktan en fazla aglar sonra yine uyur. Biraz kafami dinlersem daha saglikli bir ruh haliyle bebegime geri donerim. Gozumu kararttim, biraktim. Sonuc olarak ben 10dk da uyuturken halasi yarim saatte uyutmus, sonuc olarak uyumus. Biraz aglamasi bence sorun degil. Yemegi dolapta hazir duruyordu, cikarip isitip yedirmis.

Bunun gecici bir surec oldugunu esinize anlatin. Arkadaşlarıyla bulusmak için sabahtan cikip aksam gelmek yerine arkadaşlarına 4 5 saat vakit ayirsin, sonrasinda gelip size destek olsun. Cocuk buyuyunce hersey duzene girecek, 1 sene boyle idare ediversin.

Evet zaten 1 saat gidiş bir saat dönüş şeklinde hesaplamıştim. Ya biraz da benim derdim eşimin rahat rahat bunu düşünmeden takilabilmesi sanırım. Yani bir eşitlik olmadığı için mutlu değilim
Vallahi açıkçası bu konuda sidik yarıştıramayız ki zaten annelik güdüsüyle babalık güdüsü cok farklı. Cocuk doğası gereği babasız belki bilmiyorum ama 1 hafta durabilir ama annesiz duramaz zorunlu şartlar olmadıkça. O yüzden bunu dert etmeyin hiç. Benim oğlum babası uyutmak istediğinde şeytan görmüşe dönüyor bir kıyamet kopuyor ki. Ben alınca hemen susuyor ve normalde babası arada uyuturdu bir anda böyle bir huy cıktı. O yüzden yapacak birşey yok size cıkmayın dese ben bakamam vs dese sorun olur da onuda sorun yapmıyormuş.

Bebeğiniz bence biraz daha büyüsün. O zaman rahat edersiniz . Ayrıca,
Tabiki hep onu düşüneceksiniz, zaten yanınızda goturmeseniz bile acaba napiyor uyudu mu yemek yedi mi ne yaptı ne etti bu seferde o şekilde kafanıza takılacak .
Baba anne gibi zaten olamaz ,
E bu da annelik oluyor zaten.
Ama ben eşinizle tam olarak neyin kavgasını ettiğinizi anlayamadım, sen rahat rahat disarda takılıyorsun ben bebekle uğraşmaktan dışarı çıktığımdan bisey anlamıyorum falan mı diyorsunuz?

Ama eşiniz çıktığında çocuksuz, siz çocuklu çıkıyorsunuz, çocuk olmadan arkadaşlarınızla buluşup vakit geçirmek sizinde hakkınız.

Her annenin yaşadığı şeyler sanırım bu hisler. Ben de eşimin başının etini yiyorum sen cikiyosun ben çocukla tek kalıyorum çıkamıyorum diye adam çocuğu bana bırak çık diyor bu sefer de disardayken çocuk ne yapiyo acaba diye içim rahat etmiyor bir saat sonra geri geliyorum

Ama eşiniz çıktığında çocuksuz, siz çocuklu çıkıyorsunuz, çocuk olmadan arkadaşlarınızla buluşup vakit geçirmek sizinde hakkınız.
Evet mune benim de aslında derdim bu. Dışarı çıkmak/ çıkmamak falan değil. Ve kendime haksızlık yapılmış gibi hissediyorum. Burda da çok kişi bunun normal olduğunu, benim anne olduğumu söylemiş ama buna katılmıyorum ya.. kutsal annelik müessesi beni yordu, daraltti ve kutsallığı şu an günümü kurtarmıyor

Sabır, 3 yaşına doğru bi rahatlık geliyor.. Babasını cok sevmesini saglayın.. Baba da yemegını yedırmelı, anne yokken uyutmanın formulunu bulmalı.. Şu an için uzun sureler cıkmanız sorun olabılır emzikli oldugu için.. 18 aydan snra memeden kesildikten snra daha rahat edeceksiniz.. Sadece biraz sabredin, emin olun 2 yaşını gectıkce 3e dogru bı rahatlama geliyor

Reactions: The
Evet aynen öyle diyorum. O yüzden mümkün mertebe ya çıkma ya bizi de götür ya da bir iki saat çık gel diyorum eşimse onu daralttigimi iddia ediyor böyle olunca ve tartışıyoruz

Çocuğu babasına bırakıp çıkmanın neyi mantıksızmış?
Çocukla dışarı çıkmakla tek çıkmak arasında dağlar kadar fark var.
Hafta sonu eşiniz evdeyken de çıkabilirsiniz, gündüz.
Eşiniz bencilce düşünüyor bu konuda.
Size tek başına vakit geçirme de destek olursa, o çıktığında rahatsız olmazsınız zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…