- 25 Temmuz 2013
- 13.083
- 53.380
- 798
Siz dışarı çıkınca çocuğunuzu eşinize bırakamıyor musunuz?Merhaba arkadaşlar. Çok uzun zamandır bdv'ye yazmadigimi farkettim. Hemen konuya gireyim.
1 yaşında bir oğlum var. Çocuktan önce eşim de ben de en azından haftada bir arkadaşlarımızla dışarı çıkıp vakit geçirirdik ve bu sorun olmazdı. Hatta ikimize de iyi gelirdi aslında. Ama çocuktan sonra resmen kavga sebebine döndü ve ben artık tartışmaktan yoruldum..
Eşim arkadaşlarıyla görüştüğünde zaten beni tüm gün darlayan oğluma fazladan saatlerce daha bakmış oluyorum. Ve beni bunalttigi her dk bunun bana yapılmış bir haksızlık olduğuna inanıyorum, istemsiz bir şekilde. Elbette ben de arkadaşlarımla görüşüyorum ama asla eşimin rahatlığı gibi değil.. Çocuğun yemeği, bezini düşünmekten , orda oynar mı beni bunaltir mi oyun oynar mı, uykusu gelir mi diye plan yapmaktan ne görüştüğümden bir şey anlıyorum ne dışarı çıktığımdan. Oğlumu bırakabilecegim pek kimse yok. Anneme bırakabilirim ama öyle uzun soluklu durmuyor çünkü uykusu geliyor ve ancak emerek uyuyor.
Ne bileyim ya.. Hayat beni şu sıralar çok zorluyor, mutlu değilim. Eşim çocuk konusunda gerçekten iyi bir baba ama artık bu konu evliliğimizi çok yoruyor. Benim de gayet dışarı cikabildigimi ve olayı abarttigimi düşünüyor. Önerilerinizi bekliyorum.
Eşitlik olmadığı hissi yorucu yıpratıcı oluyor gerçekten ama bazı noktalarda tıkanıyoruz elden bir şey gelmiyor. Çoğu kişi yazmış, burda sorun aslında eşinizde.Evet zaten 1 saat gidiş bir saat dönüş şeklinde hesaplamıştim. Ya biraz da benim derdim eşimin rahat rahat bunu düşünmeden takilabilmesi sanırım. Yani bir eşitlik olmadığı için mutlu değilim
Kızım 11 aylık, doğdu doğalı benimle uyuyor. 5. Ayda “anni” demeyi öğrendi. Daha başka kelime bilmiyor. Ben en ufak bir kıpırtısında dahi uyanıyorum. Eşimin uykusu daha ağır basıyor. Bu aralar diş çıkartıyor. Dün gece 4.30’ta uyudu. Böyle durumlarda eşim bebeği nasıl susturacağını bilmiyor. Mama içirdim, dişine granül sürdüm. Calpol verdim. Saatlerce salladım. Böyle bir kısır döngü içinde zor bela uyuduk. Allah bence bu yüzden anne’ye doğurma yetisini vermiş. Baba hep figuran oyuncu.annelik durumu babalık durumundan bir bebek için her zaman önce gelir ve babasının yapıp annesinin katiyen yapamayacağı bir durum olmaz çoğunlukla.
Ben de hep bırakırım, kucukluklerinden beri. Bana bağlılar ama bağımlı değiller. Sorun muymuş ki bu ?Çocuğu babasına bırakıp kapıdan çıktığım an unutuyorum ikisini de. :) Müthiş anneler şimdi içinden kınıyodur beni. Ama banane. Naparlarsa yapsınlar kendi çocuğu değil mi? Hasta değilse, başka bir sorunu yoksa neden babası bakamasın? Hem çocuk -baba özel zamana ihtiyaçları var onların da. Benim gibi yediremez, giydiremez ama o da kendi babalığını yapsın işte mükemmel olmasa da kimseye bişey olmaz bi günden.
1 yaşında da bırakıyordum bu kadar sık değildi ama bırakıyordum. Şimdi 4 yaşında bazı haftasonları eşim cumartesi günü gidiyor istediği yere , ben de pazar. Sen de 1 sene içinde rahatlarsın çocuğu bırakma açısından.
Bence gerçekten çok iyi yapıyorsunuz. Ya insan niye çocuğunu babasıyla bırakamasın ki? Baba olmuş o kadar baksın bi zahmet becersin yani. Daha bebek doğduğunda başlıyor zaten bu sorun bazı erkeklerde, bebeği tutmuyorlar zarar veririm korkusuyla. Ben bunun masumiyetine inanmıyorum. O senin bebeğin değil mi zarar vermeden tutmasını öğren o zaman anne olunca gökten zembille mi iniyor sankiÇocuğu babasına bırakıp kapıdan çıktığım an unutuyorum ikisini de. :) Müthiş anneler şimdi içinden kınıyodur beni. Ama banane. Naparlarsa yapsınlar kendi çocuğu değil mi? Hasta değilse, başka bir sorunu yoksa neden babası bakamasın? Hem çocuk -baba özel zamana ihtiyaçları var onların da. Benim gibi yediremez, giydiremez ama o da kendi babalığını yapsın işte mükemmel olmasa da kimseye bişey olmaz bi günden.
1 yaşında da bırakıyordum bu kadar sık değildi ama bırakıyordum. Şimdi 4 yaşında bazı haftasonları eşim cumartesi günü gidiyor istediği yere , ben de pazar. Sen de 1 sene içinde rahatlarsın çocuğu bırakma açısından.
Ev işlerinde de öyle değil miMune, ben kızımı 3 yaşındayken babasıyla memlekete gönderdiğimde etrafımdan yabancı biriyle bilmediğim bir yere göndermişim gibi tepki almıştım. Kızım bensiz gayet güzel durmuş, ağlmamıştı, alttan alta bunun bir sorun olduğunu bile söyledilerbazı anneler çocuklarının onlarsız duramamasını iyi bir şey , başarı olarak görüyor. Babaya o fırsatı vermiyor,
erkeklerin değil canına minnet zaten, baştan çocukla yeterli bağ kurmadıkları için çocuk onlarla durmuyor oluyor, ekstra bir çaba da göstermek istemiyorlar.
Şartlara göre durum değişebilir elbette bazen farklı durumlarda olabiliyor.
annenin yapip babanin yapamayacagi tek sey emzirmek, o da zaten ilk yillarda oluyor, onun sonrasinda babanin yapamayacagi bir sey yok. ama tabi erkekler salaga yatip anneye is yikmayi seviyorlar.Benim söylediğim şey şu babalar benim haricimde katiyen başkası yapamaz demiyor diyorsunuz ya. Anne varken tabiki öyle birşey diyemez anne o cümledeki başkası grubuna dahil olamaz çünkü babanın yapıp annenin yapamadığı bir şey genelde olamaz. Çünkü anne bebek ilişkisi ta anne karnından başlıyor doğduğunda ilk annesini tanıyor bunları biliyorsunuz. O yüzden annenin yapıp babanın yapamadığı benim haricimde kimseye izin vermiyor dediği noktalar olabilir bebek bakımında bir annenin ama babanın olamaz bunun sebebide annelik. Siz istediğiniz kadar babasıyla full herşeyi yapması için izin verin bazı noktalarda anneye bağlılığı olan bebekler var. Ben olabildiğince ihtiyacını karşılayan olmasından yanayım alt değiştirme banyo ve soyunup giydirme hariç. Ananeside baksın dedeside babaanneside ömür boyu göbek bağı olan insan yetişmesin tabiki de ama bebeklik dönemi içinde bebek için anne babadanda ötedir. Bunun sinyal verilecek bir durumu yok. Bu bebeklerin hissiyatıdır zaten.
Babayla bağlanma kendine özgü nitelikleri ve farklılıkları olan, tüm çocukların duygusal gelişiminde büyük öneme sahip, ancak hiçbir zaman anne ile bağlanmanın yerini alamayacak bir bağlanma biçimidir. Bu cümlede bir psikiyatristin yazısından.
Aynı düşünceler içindeyim. İkinci bebeğim 1 yaşında. Ama inanın geçiyor sonra bebekli çocuklu hayata alışıyorsunuz. Asla bireysel hayatınıza dönemiyorsunuz ama bu haliyle de tatlı hayat.Merhaba arkadaşlar. Çok uzun zamandır bdv'ye yazmadigimi farkettim. Hemen konuya gireyim.
1 yaşında bir oğlum var. Çocuktan önce eşim de ben de en azından haftada bir arkadaşlarımızla dışarı çıkıp vakit geçirirdik ve bu sorun olmazdı. Hatta ikimize de iyi gelirdi aslında. Ama çocuktan sonra resmen kavga sebebine döndü ve ben artık tartışmaktan yoruldum..
Eşim arkadaşlarıyla görüştüğünde zaten beni tüm gün darlayan oğluma fazladan saatlerce daha bakmış oluyorum. Ve beni bunalttigi her dk bunun bana yapılmış bir haksızlık olduğuna inanıyorum, istemsiz bir şekilde. Elbette ben de arkadaşlarımla görüşüyorum ama asla eşimin rahatlığı gibi değil.. Çocuğun yemeği, bezini düşünmekten , orda oynar mı beni bunaltir mi oyun oynar mı, uykusu gelir mi diye plan yapmaktan ne görüştüğümden bir şey anlıyorum ne dışarı çıktığımdan. Oğlumu bırakabilecegim pek kimse yok. Anneme bırakabilirim ama öyle uzun soluklu durmuyor çünkü uykusu geliyor ve ancak emerek uyuyor.
Ne bileyim ya.. Hayat beni şu sıralar çok zorluyor, mutlu değilim. Eşim çocuk konusunda gerçekten iyi bir baba ama artık bu konu evliliğimizi çok yoruyor. Benim de gayet dışarı cikabildigimi ve olayı abarttigimi düşünüyor. Önerilerinizi bekliyorum.
Yapamadığı diye söylenen şeyler bebeğin izin vermediği bazı durumlar. Yoksa 60 kilo bi kadının yapabildiği şeyi 80 kilo bi adamda yapabilir mevzu o değil. Yazdığım şeyde açık açık yazıyor zaten. Salağa yatan bir erkeklede evlenmesinler cocuk yapmasınlar. Hadi yaptılar ikinciyi yapmasınlar.annenin yapip babanin yapamayacagi tek sey emzirmek, o da zaten ilk yillarda oluyor, onun sonrasinda babanin yapamayacagi bir sey yok. ama tabi erkekler salaga yatip anneye is yikmayi seviyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?