Çocuktan sonra 'tek takılma' problemi

Siz dışarı çıkınca çocuğunuzu eşinize bırakamıyor musunuz?

Evet zaten 1 saat gidiş bir saat dönüş şeklinde hesaplamıştim. Ya biraz da benim derdim eşimin rahat rahat bunu düşünmeden takilabilmesi sanırım. Yani bir eşitlik olmadığı için mutlu değilim
Eşitlik olmadığı hissi yorucu yıpratıcı oluyor gerçekten ama bazı noktalarda tıkanıyoruz elden bir şey gelmiyor. Çoğu kişi yazmış, burda sorun aslında eşinizde.
O tek çıkıyorsa sizin de tek çıkmaya hakkınız var. Gündüz istediğin yere git demek çok saçma. Evet anneyiz ama çocuksuz alana da ihtiyacımız var tazelenmek için.

Benim kızlarım 3,5 ve 1,5 yaşındalar (küçük kızım emiyor) Eşimin tek Pazar günü boş. Bazen çocukları alıp annesine gidiyor, bir saat uzaklıkta şehir merkezinde annesi. Kahvaltıdan sonra gidiyorlar, akşam uyku saatini yola denk gelecek şekilde dönüyor. Ben de kafama göre takılıyorum.

Veya arkadaşlar akşam toplanıyorsa çocukları bırakıp gidiyorum. Tabi şöyle bir şey var, eşim bir plan yaparken önünü arkasını düşünmeden planını yapabilir kafası rahat gider gelir ama ben öyle değilim. Gitmeden yemekleri yaparım meyvelerini hazırlarım yedek kıyafetlerini bile yatağın üzerine bırakırım ki bir şey olursa ne giydirilecek diye beni aramasın yine de söylemeyi unuttuğum bir şey varsa o eksik kalır, eşim düşünüp de yapamaz aklına gelmez.

Mesela geçen akşam büyük kızımı tiyatroya götürecektim. Gündüzden akşamın yemeklerini yaptım çocukları öğlen uykusuna da yatırdım ki akşam huysuzluk yapmasınlar. Büyük kızım yemeği dönünce yemek istedi. Evden çıkmadan eşime siz yiyin biz dönünce yeriz dedim ama anlamamış nasıl olduysa kendi yemiş küçük kızımı yedirdim zannetmiş çocuğa yemek vermemiş Eve geldim çocuk memeye saldırdı resmen.
O zaman epey söylenmiştim, her şeyi liste mi yapıp vermek gerek diye. Bu tarz eşitsizlikler oluyor maalesef.

Çocuktan sonra eş desteği çok önemli bence. Mutsuz yorgun kadın çocuklarına da faydalı olamıyor. Benim küçük geceleri hiç uyumuyor mahvoluyorum. Her sabah 5-6 civarı eşime verip 7-7.30a kadar uyuyorum sonra eşim hazırlanıp işe gidiyor. Gece ben erken uyuyorum o geç yatmayı seviyor. O yatana kadar çocuk uyandıkça uyutma görevi onda. Yemekleri ben yaparım bulaşıkları o toplar. Tek Pazar’ı boş, kahvaltı yemek çocuk bakımı o gün onda olur ki ben biraz nefes alabileyim.

annelik durumu babalık durumundan bir bebek için her zaman önce gelir ve babasının yapıp annesinin katiyen yapamayacağı bir durum olmaz çoğunlukla.
Kızım 11 aylık, doğdu doğalı benimle uyuyor. 5. Ayda “anni” demeyi öğrendi. Daha başka kelime bilmiyor. Ben en ufak bir kıpırtısında dahi uyanıyorum. Eşimin uykusu daha ağır basıyor. Bu aralar diş çıkartıyor. Dün gece 4.30’ta uyudu. Böyle durumlarda eşim bebeği nasıl susturacağını bilmiyor. Mama içirdim, dişine granül sürdüm. Calpol verdim. Saatlerce salladım. Böyle bir kısır döngü içinde zor bela uyuduk. Allah bence bu yüzden anne’ye doğurma yetisini vermiş. Baba hep figuran oyuncu.

Ben de hep bırakırım, kucukluklerinden beri. Bana bağlılar ama bağımlı değiller. Sorun muymuş ki bu ?

Çocuğu babasına bırakıp çıkabilmelisiniz ama
Emiyor olması buna engel değil,sonuçta bu çocuk gece uyuyor,siz de arkadaşlarınızla gece programı yapabilirsiniz. Veya hafta sonu gündüz eşiniz çocukla vakit geçirirken siz de kendi arkadaşlarınızla çıkabilirsiniz. Bu planlamayı yapmıyor olmak çocuğunuza iyilik değil,kendinize iyilik hiç değil yani.

Bence gerçekten çok iyi yapıyorsunuz. Ya insan niye çocuğunu babasıyla bırakamasın ki? Baba olmuş o kadar baksın bi zahmet becersin yani. Daha bebek doğduğunda başlıyor zaten bu sorun bazı erkeklerde, bebeği tutmuyorlar zarar veririm korkusuyla. Ben bunun masumiyetine inanmıyorum. O senin bebeğin değil mi zarar vermeden tutmasını öğren o zaman anne olunca gökten zembille mi iniyor sanki

Ev işlerinde de öyle değil mi Erkek yapamaz diyorlar, bir erkek isterse her ev işini yapar, çocuk da bakar.
Sonuçta gönderdiğiniz kişi babası, asıl babasıyla gitmesinin garipsenmesi tuhaf.

annenin yapip babanin yapamayacagi tek sey emzirmek, o da zaten ilk yillarda oluyor, onun sonrasinda babanin yapamayacagi bir sey yok. ama tabi erkekler salaga yatip anneye is yikmayi seviyorlar.

Mayacım. Seni ben o kadar iyi anlıyorum ki. O yüzden çalışmak bile iyi geldi diye
Uzun uzun yazmayım zaten biliyorsun durumu.
Bir de benimki aşırı derecede çıkıyor dışarı.
Bana da engel asla olan bir değil ama elimde çocukla, şu soğukta çıkmak çok zor geliyor. Çocuğu ona bıraksam o da ayrı dert. Arkadaşlarımın eşleri bakmıyor onlar çocuklarla geliyor bu sefer benim cadı da arkadaşlarını görsün istiyorum

Aynı düşünceler içindeyim. İkinci bebeğim 1 yaşında. Ama inanın geçiyor sonra bebekli çocuklu hayata alışıyorsunuz. Asla bireysel hayatınıza dönemiyorsunuz ama bu haliyle de tatlı hayat.

annenin yapip babanin yapamayacagi tek sey emzirmek, o da zaten ilk yillarda oluyor, onun sonrasinda babanin yapamayacagi bir sey yok. ama tabi erkekler salaga yatip anneye is yikmayi seviyorlar.
Yapamadığı diye söylenen şeyler bebeğin izin vermediği bazı durumlar. Yoksa 60 kilo bi kadının yapabildiği şeyi 80 kilo bi adamda yapabilir mevzu o değil. Yazdığım şeyde açık açık yazıyor zaten. Salağa yatan bir erkeklede evlenmesinler cocuk yapmasınlar. Hadi yaptılar ikinciyi yapmasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…