Çocuktan sonra yaşanan ekonomik sıkıntı ve çalışmak.

Tazminatımı bozdurduk bi kaç bileziğim daha var. Eşimin yiyesi gelmiyormuş yemiyor yani turistlik yerde çalışıyor aşırı pahalı diyor. Zeytinyağlı yemek kek kurabiye yapıyorum sarma falan meyve hazırlıyorum yesin diye. Kahvaltılıkta hazırlıyorum poğaça yapıp dolaba atıyorum.
Kerkenes hanımefendi anlamıyor. Altın tutmuyorum. Nereye kadar böyle nerde hata yapıyoruz çalışayımmı nasıl yapıyorsunuz diye soruyorum taşa tutuluyorum. Taşınmak en son çare 800 km uzağa herşeyi bırakıp gitmek kolay mı ?
Geçinemiyorsan paran yoksa kolay. İstanbulda 3 kişi asgari ücret nasıl geçineceksiniz allah aşkına. İkinizde çalışanız asgari ücretle olmazzzz.

aynen altın bozmak istemiyorum o yüzden tüm tazminatımı hibe ettim. Ben durumum kötü demiyorum daha kötüye gitmemesi için neler yapabilirim napıyorsunuz tek maaşa düşenler diyorum. Memlekete gitmek istemiyorum insanlar arka sokağa taşınırken bi ton uğraşıyor 800 km gurbete gitmek en son çarem. Kardeşiniz yaşındayım nasıl böyle yorumlar yapabiliyorsunuz anlamıyorum.
İyi de anlatamadık size, siz şu an açlık sınırında bir parayla üç kişi ülkenin en pahalı şehirinde yaşamaktan bahsediyorsunuz.
Tüik’e göre bile 3 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 62 bin. Ki biliyorsunuz enflasyonu düşük gösteren kurumdur onlar bile 62 bin diyor.
Yani siz çalışsanız dahi 45-50 binle yine yoksulluk sınırı altında kalacaksınız.
Sizce burada doğru olan ucuz bir şehire taşınmak değil mi diyoruz?

İyi de anlatamadık size, siz şu an açlık sınırında bir parayla üç kişi ülkenin en pahalı şehirinde yaşamaktan bahsediyorsunuz.
Tüik’e göre bile 3 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 62 bin. Ki biliyorsunuz enflasyonu düşük gösteren kurumdur onlar bile 62 bin diyor.
Yani siz çalışsanız dahi 45-50 binle yine yoksulluk sınırı altında kalacaksınız.
Sizce burada doğru olan ucuz bir şehire taşınmak değil mi diyoruz?
Eşime dün iş teklifi geldi. Bugün görüşmeye gitti çok mutlu. İnşallah geri dönerler diyor. Hem eve yakın hemde saatleri çok iyi. Para olarakta daha yüksek vermişler🥹
Taşınma fikri aklımda ama sıralama olarak öncelik eşimin daha iyi bir işe girmesi ve benim çalışmam. Olmazsa kızım için giderim. Bizim öyle karı koca sigara içki eğlenceye para harcamamız yoktur. Öyle kahve tatlı yeriz dolaşırız. İmkan varsa tatil yoksa senede 1 kere köy. Çocuğumuz için sıkıştık hala da eşim yapamıyor kısmayı. Güneş kremini normal alalım diyorum doktorun önerdiğini alıyor. Meyvesini eksik etmiyor. Market harcamamız zorladı bizi bir de sağlık. Vitaminler falan işte bilirsiniz.

öncelikle hakkinizda hayirlisi olsun. Benim merak ettigim cimri bir ailedemi yetistirniz, yada sürkli borc ödeyen bir ailedemi yetistiniz?

Normal bir ailede yetistim yüksek krilerlerim yok dediginiz yerde ben biraz üzüldüm acikcasi. Bana göre biz cocuklarimizi bizim döneme göre degil kendi yasadiklari döne göre yetistirmeliyiz. Ve bu zamanda cocugun sadece bedensel degil mental gelisimide cok ama cok önemli. Ister kurs olsun ister aktivite. Bunlar inanin önemli. Benim ailemin durumu iyi ben istememe ragmen beni göndermemislerdi cünkü önemsemediler ve vallahi cahilik. Benim kiz 4,5 yasinda. Bir diyor restorana gidelim, bir diyor bilmem ne aktivitesine gidelim. Abartmadan istediklerini yapmaya calisiyoruz. Bunu bir düsünün. Ama su konuda hepimiz hakliyiz. Sizin gelir seviyenizde olan bircok insandan daha sanslisiniz.

Ya sizin kafanız mı güzel? Ya sabır yemin ediyorum. 2 sene önce eşimin işten ayrıldığındaki olaydan bahsediyorsunuz. Bana para falan vermedi işten ayrıldığı için oğluna 300 lira vermiş cebinde dursun diye ondan bahsediyorsunuz. Bizim evdeki durumu aileler bilmez bahsetmeyiz eşim gurur yapar. Dolap boşta olsa bilmez kimse. Annemde bazen bana verir ben ona veririm siz onu söylüyorsunuz bu hep olan bisey. Kayınpederimin nakiti kalmaz bi ay eşim destek çıkar 300 500 1000 herneyse. Sonraki ay kaynanam verir nakit diye.
Şuan derdiniz ne bilmiyorum. Evlisiniz çocuğunuz yok. Evliliğinizde eş ailesiyle alakalı yaşanılan durumdan ötürü mü blendiniz bana ? ya da ne bileyim size sunulmayan bazı şeyler sunuluyor diye mi bu öfke? Ne yani ? Herkesin aile yapısı. Benim kuzenime de kayınpederi 9 milyon çıkarıp ev aldı oturttu onu mu kıskanayım ? Mesafesini saygısını korur her zaman ne istiyorsunuz köpek mi olayım yollarına ? Ev ayarlaması yapmışlar amenna onun teşekkürü ayrıdır yapılan yardım ayrıdır yapılan yanlış ayrıdır. Canıma okuduklarında suratıma tükürün gelin kira ödemiyorum mu diyim ? Ben bu evin bedelini 5 sene ödedim merak etmeyin. Ruhumla ödedim. Kaynanam bir arada sürekli kızını oğlunu görürlen sabah akşam ben bi ailemle yalnız yemek yiyemedim. Lütfen konuma yorum yapmayın.

Kafası güzel olup algısı kapalı olan sizsiniz. Ben size dün getirip parayı cebinize koydular mı yazdım ? Daha önce açtığınız konuda diye belirttim bir dik duruşunuz, bir yaptıklarınıza söylediklerinize sahip çıkacak tavrınız olsun.

Hangi imkan bana sunulmayan ? İngiltere kraliyet ailesine gelin mi gittiniz ? Açında tüm yazdığınız konuları okuyun kendinizle yüzleşin. Benim eş ailesinden gelecek imkana ihtiyacım yok çok şükür ağlayan ben değilim sizsiniz. Laf sokucam diye komik duruma düşmeyin. Ve yine söylüyorum nankörsünüz.

Buda yeni moda çıktı nankörlükleri, şımarıklıkları yüzlerine vurulunca birden kendilerini çok yüksek mertebedeymişçesine görüp karşısındakinin o imkana sahip olmadığı sanılıyor. Konu açtınız akıl istediniz herkes bir yerden akıl verdi günün sonunda sorumluluk yine eşinizin omuzlarına bırakıldı.
Bir yerden çok iyi teklif aldı demek ne güzel her ekonomik sıkıntı temalı konunuzun sonunda eleştirilerden sonra eşiniz derece derece yükseliyor maşallah diyeyim.

Son yazınıza cevap olarakta ailenizle yemek yiyememek kimsenin değil sizin suçunuz. Elinizi ayağınızı bağlayıp gidemezsin mi dediler, zincirlediler mi sizi ? Siz hariç herkes sorunlu ama siz mükemmel dahiyane düşünceleri ve aklı olan birisiniz. Hayal dünyasından çıkın gerçeğe dönün biraz.

Ebeveynliğime laf edemezsiniz haddinizi bilin. Haddinizi bilin. Evladımla nasıl ilgileneceğimi sizden öğrenecek değilim.
Belli oldu öfkeniz. Amcanın eşinize benzettiniz.
Kimse yengemle alakalı olayları yüzüne çıkarmadı. Konuya birsürü yorum yapıldı herkes kendine göre yorumladı hepsi bu. Sizde kendi işinize bakın.

Siz bana had bildirecek son insan bile değilsiniz. Önce bir tutarlı olmayı öğrenin çelişmeyin.

Kafası güzel olup algısı kapalı olan sizsiniz. Ben size dün getirip parayı cebinize koydular mı yazdım ? Daha önce açtığınız konuda diye belirttim bir dik duruşunuz, bir yaptıklarınıza söylediklerinize sahip çıkacak tavrınız olsun.

Hangi imkan bana sunulmayan ? İngiltere kraliyet ailesine gelin mi gittiniz ? Açında tüm yazdığınız konuları okuyun kendinizle yüzleşin. Benim eş ailesinden gelecek imkana ihtiyacım yok çok şükür ağlayan ben değilim sizsiniz. Laf sokucam diye komik duruma düşmeyin. Ve yine söylüyorum nankörsünüz.

Buda yeni moda çıktı nankörlükleri, şımarıklıkları yüzlerine vurulunca birden kendilerini çok yüksek mertebedeymişçesine görüp karşısındakinin o imkana sahip olmadığı sanılıyor. Konu açtınız akıl istediniz herkes bir yerden akıl verdi günün sonunda sorumluluk yine eşinizin omuzlarına bırakıldı.
Bir yerden çok iyi teklif aldı demek ne güzel her ekonomik sıkıntı temalı konunuzun sonunda eleştirilerden sonra eşiniz derece derece yükseliyor maşallah diyeyim.

Son yazınıza cevap olarakta ailenizle yemek yiyememek kimsenin değil sizin suçunuz. Elinizi ayağınızı bağlayıp gidemezsin mi dediler, zincirlediler mi sizi ? Siz hariç herkes sorunlu ama siz mükemmel dahiyane düşünceleri ve aklı olan birisiniz. Hayal dünyasından çıkın gerçeğe dönün biraz.
Açtığım konuyla sizin yorumunuzun zerre ilgisi yok. Saldırmaya yer arıyorsunuz. Aşırı kötü enerjiniz var cidden dicek söz bulamıyorum ya. Almış olduğum haberi sevindim paylaşıyorum ona bile laf söylüyorsunuz kötü kalbinizi iyi insanlardan uzak tutun. Bende size söylüyorum. KÖTÜSÜNÜZ.

Siz bana had bildirecek son insan bile değilsiniz. Önce bir tutarlı olmayı öğrenin çelişmeyin.
Çokta güzel haddinizi bilin derim. Bakın yine diyorum haddinizi bilin. Burda onca insan yorum yaptı konuşuldu edildi geçti siz kendinizi ne sanıyorsunuz ? Birine benzetmişsiniz saldırıyorsunuz. Millete yapamadığınız atarı bana yapmayın. Anneliğime laf edemezsiniz. Ettirmem. Bilinçlenicekmişim sizene ? Benim çiçek gibi evladım var. Sizin kötü kalbinize dua edeyim Allah sizede kızım gibi çiçek gibi bir evlat versin. Yüzünden gülücekler eksik olmaz kızımın beni de hiç üzmez çok akıllı yemesi içmesi uykusu herşeyi düzenlidir. Kendi kendine oyun kurar gereksiz mızmızlanmaz yemem yediririm. Muz yemem ona yedirim. Düzenli kilo alımına vitaminlerine dikkat ederim. Ekran yoktur öğretici şarkılar açar eğleniriz. Her gün dışarı çıkarırım kızımı işim gücüm ondan önemli değil. Eleştirdiğiniz ben ayrımcılık olmasın diye kaynanamı da ararım görüntülü beni görüldüde bırakır ama ararım.
Kimsenin anneliğine laf etmeyin hele anne değilken hiç etmeyin. Benim hâlâ dikişlerim sızlar. Uykusuzluk diyince tüylerim ürperir. Doğumuydu ilgisiydi derken planlanan gibi olmuyor.
Kimsenin hayatının içinde değilsiniz. Dışardan rezalet eleştirilecek bir durumu bile eleştirmeyin bilemezsiniz kimler neler yaşıyor. Benim arkadaşım ağır depresyon yaşadı babası 5 yıl önce öldü hamile kaldı evi kira lohusalığı atlamadı intihar ediyordu. Sizin gibi olsaydım kiradayken neden yaptın diye bir de ben mi darbe vursaydım ? Olmuş işte napsın ? Kaynanası çocuğa takı bile vermemiş vermeyebilir evet ama o kafa yerinde değil ki ihtiyaç var destek görmek istiyor. İnsanların yaralarına bir de siz basmayın. Anne adayısınız insan biraz korkar bir anneye yorum yaparken.

Açtığım konuyla sizin yorumunuzun zerre ilgisi yok. Saldırmaya yer arıyorsunuz. Aşırı kötü enerjiniz var cidden dicek söz bulamıyorum ya. Almış olduğum haberi sevindim paylaşıyorum ona bile laf söylüyorsunuz kötü kalbinizi iyi insanlardan uzak tutun. Bende size söylüyorum. KÖTÜSÜNÜZ.

Bir kere olsun şaşırtın ya. Her eleştiri aldığınız konuda insanları kötü diye yaftalamanız sıkmadı mı ? Mevlana' nın dediği gibi bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım. Kendi kalbinizin yansımasını elinizde ayna tutarak yazmayın insanlara. Önce sizi yansıtan aynayı elinizden bırakın.

Elinden geldiğince imkanları doğrultusunda size yardımcı olan kayınvalide kötü, hamburger, pasta, pizza istedi diye görümce kötü, lohusalığını ana kız birlik olup ağzından burnundan getirdiğiniz yenge kötü ama siz çok İYİSİNİZ. E iyi madem benim de size temennim kalbinizin ekmeğini hayat boyu yiyin o zaman. Umarım aç kalmazsınız.

Çokta güzel haddinizi bilin derim. Bakın yine diyorum haddinizi bilin. Burda onca insan yorum yaptı konuşuldu edildi geçti siz kendinizi ne sanıyorsunuz ? Birine benzetmişsiniz saldırıyorsunuz. Millete yapamadığınız atarı bana yapmayın. Anneliğime laf edemezsiniz. Ettirmem. Bilinçlenicekmişim sizene ? Benim çiçek gibi evladım var. Sizin kötü kalbinize dua edeyim Allah sizede kızım gibi çiçek gibi bir evlat versin. Yüzünden gülücekler eksik olmaz kızımın beni de hiç üzmez çok akıllı yemesi içmesi uykusu herşeyi düzenlidir. Kendi kendine oyun kurar gereksiz mızmızlanmaz yemem yediririm. Muz yemem ona yedirim. Düzenli kilo alımına vitaminlerine dikkat ederim. Ekran yoktur öğretici şarkılar açar eğleniriz. Her gün dışarı çıkarırım kızımı işim gücüm ondan önemli değil. Eleştirdiğiniz ben ayrımcılık olmasın diye kaynanamı da ararım görüntülü beni görüldüde bırakır ama ararım.
Kimsenin anneliğine laf etmeyin hele anne değilken hiç etmeyin. Benim hâlâ dikişlerim sızlar. Uykusuzluk diyince tüylerim ürperir. Doğumuydu ilgisiydi derken planlanan gibi olmuyor.
Kimsenin hayatının içinde değilsiniz. Dışardan rezalet eleştirilecek bir durumu bile eleştirmeyin bilemezsiniz kimler neler yaşıyor. Benim arkadaşım ağır depresyon yaşadı babası 5 yıl önce öldü hamile kaldı evi kira lohusalığı atlamadı intihar ediyordu. Sizin gibi olsaydım kiradayken neden yaptın diye bir de ben mi darbe vursaydım ? Olmuş işte napsın ? Kaynanası çocuğa takı bile vermemiş vermeyebilir evet ama o kafa yerinde değil ki ihtiyaç var destek görmek istiyor. İnsanların yaralarına bir de siz basmayın. Anne adayısınız insan biraz korkar bir anneye yorum yaparken.

Yeryüzüne düşen son anne taneciği hanımefendi evladınıza lütufta bulunmuş gibi yazmayın. Dünyaya getirdiyseniz zaten yapmak zorunda olduklarınızı minnet duyulası şeyler gibi lanse etmeyin. Allah herkesin evladını bağışlasın, acılarını göstermesin.

İnsanlar size geçinemiyorsunuz dediklerinde bunu anlatmaya çalıştı zaten. Mesela muzu kendinizden kısmadan evladınızla beraber bol bol yemek varken büyük şehirde çile sıkıntı çekmeyin dediler.

Kaynana sevmiyorum yeni kurtuldum diyerek ayağınıza gelen fırsatı elinizin tersiyle itiyorsanız ve sırf bu sebepten ferah yaşamak yerine kısarak yaşamayı tercih ediyorsanız yukarıda saydığınız tüm özellikleriniz kendinizi kandırmaktan ibaret olan illüzyonunuz. İnsan gerekirse evladı için bağrına taş basar, kan kusar kızılcık şerbeti içtim der hiçbir şeyden mahrum kalmamak adına fırsatı değerlendirir.

Yukarıda verdiğiniz örnek çok alakasız. Haklı gözükmek için sapla samanı birbirinden ayırt etmelisiniz. Kira da olup durumu çok iyi olan tonla insan var. Arkadaşınızın yaşadığı durumla siz asla benzer değilsiniz. Kıyas yapmayın.

Son olarakta çocuk istiyorum bana dua edin diye yazdığımı hatırlamıyorum. Her evli insan çocuk doğuracak diye bir kural mı var ? Kimin kalbinin iyi, kimin kötü olduğunu Allah bilir. Buna karar verecek mercii siz değilsiniz. Diğer mesajımda yazdığım gibi herkes kalbinin ekmeğini yesin, kalbinin rengi bulaşsın hayatına.

Asgari ücret plsa keşke.. 15 i kredilerde borçlarda.. 7 bin fatura mı ödüyorsunuz bez mi alıyorsunuz yemek mi.. aç geziyor olmanız lazım bu şartlarda asla aklım da matematiğim de almadı. Altınlarla tek seferde şu 15 binlik borcun büyük olanlarını en azından kapasanız 7 8 bin yer açsanız siz geçinirsiniz bence. Herkes yapamaz ama sizin potansiyeliniz var.

Back
X