çoğul gebeler lütfen yardım...

liman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
643
1
96
Bursa
kızlar ben 15 haftalık ikizlere hamileyim. tüp bebekle oldular. aklıma çok takılan, ve bu günde kaynanamın üstüne basa basa söylediği o hastanede doğurma o kadar paraya yazık deyişi benim kafamı çok kurcalıyor. özel bir hastanede iyi bir dr.la kontrollerimize devam ediyoruz. doğum ücreti 3500 lira. biraz pahalı olduğunun farkındayım. ama başka bir yere yönelemiyorum bir türlü. hastanede kalma süresi bebeklerin kontrolleri hepsi dahil. haricinde hiçbir ücret alınmayacak denildi. (küvez hariç) ama hem tüple olmaları hem ikiz olmaları hemde dr.ve hastaneye olan güvenimden dolayı ne yapacağımı bilemiyorum. başka yer araştırsam mı? devlete mi gitsem?kaynanam diyor. herkez devlette doğuruyor ne var diye :( bizim çok abarttığımızı düşünüyorlar :( eğer başka yere gidersem ve bir şey olursa onun pişmanlığıda asla geçmeyecek ondan da çok korkuyorum. ama doğumdan sonraki iki kat masraflarıda düşününce acaba mı diyorum. off yaa ne yapıcam....
sizler ne yaptınız. ne kadara doğum yaptınız? pişmanmısınız? bir sorunla karşılaştınız mı? bizi hastanelerde neler bekliyor? biraz bana yardımcı olur musunuz? fikir verir misiniz lütfen?

merhaba.. bende özel bir tüp bebek merkezinde bebeklerime sahip oldum.. ama muayene ücretleri çok fazlaydı o yüzden hamile kalır kalmaz sosyal sigortamın büyük bir kısmını karşıladığı başka bir özel hastaneye gittim. o hastane hakkında nette araştırma yaptım hangi dr iyidir diye.. sonra 4. haftada başladım takibe..... ve doğumuda aynı hastanede yaptım..(özel farabi hastanesi) muayene (sgk ile) 30 tl di her seferinde.. doğumda özel oda 2 gece yattım 500 tl verdim spinal sezeryan oldum.... bebeklerimden biriside 14 gün önlem amaçlı küvözde kaldı küvözede hiç para ödemedim......

eğer gebeliğiniz riskli bi gebelikse, ve sizde şuan gittiğiniz dr dan başkasında kendinizi rahat ve güvende hissetmeyecekseniz maddiyatın bi önemi yok çünkü herşeyden önce kafanızın rahat olması gerekiyor. ama gebeliğiniz normal seyrinde ve daha makul fiyata bu işleri halledebileceğiniz ve güveneceğiniz dru olan bir hastane olursa geçmeniz maddi açıdan iyi olur tabiki.. çünkü çoğul gebeliklerde bebeklerin masrafı fazla oluyor... o hastaneye ayıracağınız para ile bebeklerinize en iyi mamayı bezi oyuncağı vs.. alabilirsiniz :) sağlıkla kucağınıza almanız dileklerimle..........:emir_bebek::emir_bebek:

bu arada o hastaneyi seçtiğim için hiç pişman olmadım temizdi, hemşireleri çok tatlı yemekleride güzeldi :))

halen ufak bi rahatsızlığım olduğunda o hastaneye giderim kızlarımın dr larıda orda, gittiiğim hastanede doğuma çocuk dr u da giriyordu kızlarımı halen ellerine doğan drlarına götürürüm...

.. bence buda çok önemli ilerideki zamanlar için...:34:

Limancım seni çok iyi alıyorum.bizler normal hamile kalan insanlara gre daha bir tedirgin ve endişeli oluyoruz.herşeye acaba mı diyerek yaklaşıyoruz.bende özel bir hastanede doum yaptım ve 4500 lira tuttu masraflar.fakat küvöz parası da içerisindeydi.bebeklerim 3 hafta küvözde kaldılar.doğumuma 10 tane doktor girdi.2 tanesi prof kadın doğum uzmanı,diğer ikisi de prof çocuk doktoruydu.diğerleride nestezi uzmanı ve doktorlardan oluşan bir ekipti.çok çok memnn kaldım,iyi ki parama kıyıp da o hastaneye gitmişim dedim.eğer şu anda devam ettiğin hastanede rahatsan ve en önemlisi güveniyorsan kimseyi dinleme ve orada devam et derim.Allah korusun ileride keşke dememe için maddi açıdan biraz fedakarlık yapmak daha mantıklı görünüyor.sonuçta bizler birçok kişi gibi kolay kavuşmadk yavrularımıza..Sana Sağlıklı ve vakitli doğumlar diliyorum..

valla canım arkadasların dedigi gibi biz kuzularımıza kolay kavusmadık bu yüzdende çok tedirgin davranıyoruz ki bu cok normal bencede güvendigin yerde yap doğumunu kimin ne dedigi onemli degil onemli olan senin güvenmen allah sağlıcakla kucagına almayı nasip etsin bebislerini

kaynanalarımız aynı birbiine benziyor canım.şimdi bende yozgatta otoruyorum eşimin işi yüzünden.ama doğma büyüme ankaralıyım eşimde aynı şekilde.ikimizin aileside ankarada .o yüzden bende doğumu ankarada yapmak istiyorum.ve özel hastanelere bakıyorum.kaynanam devlet hastanesine git deyip duruyor.ama bunun tüp bebekle pek alakası yok sanırım.çünkü bende çok tedirginim bişey olacak diye.önceden bir düşük yaptım çünkü.eğer devlet hastanesinde iyi bir hoca bulabilirsen bence gidebilirsin.ben şuan bir devlet hastanesinde hoca arıyorum eğer bulabilirsem devlet hastanesinde yapıcam.eğer bulamassam mecbur özele gidicem.devlet hastanesinde öyle önüne gelen her doktora sezeryan olmak istemiyorum.mağlesef devlet hastanelerinde hoca da kalmadı ne olacak bilmiyorum çok kafam karışık çooook.

canım ben doğal yoldan hamile kalmıştım ikizlerime ama korku ve endişelerini anlayabiliyorum...ben son 2 aya kadar özel bi tıp merkezinde kontrollerime gittim 12 tl muayene ücreti ödüyorduk...aslında memnundum ama doktorum özel bi hastanede ancak doğuma girebiliyodu onda da baya yüksekti ücret....son 2 ay kala devlet hastanesinde çalışan bi doktorun özel muayenehanesine gitmeye başladık ..zaten 4 defa falan gittik...doğumu devlet hastanesinde yaptım çok memnun kaldım doktorum çok ilgilendi ama özel doktor olmasının etkisi büyüktü..eğer durumunuz el veriyosa özelde doğum yapmak en güzeli bence...benim doğumum çok güzel sorunsuz geçti ama şanslıydım bence çünkü genelde fazla ilgilenmiyolar dev.hastanesinde...imkanımız olsa kesinlikle özel derdim ....

kızlar ben 15 haftalık ikizlere hamileyim. tüp bebekle oldular. aklıma çok takılan, ve bu günde kaynanamın üstüne basa basa söylediği o hastanede doğurma o kadar paraya yazık deyişi benim kafamı çok kurcalıyor. özel bir hastanede iyi bir dr.la kontrollerimize devam ediyoruz. doğum ücreti 3500 lira. biraz pahalı olduğunun farkındayım. ama başka bir yere yönelemiyorum bir türlü. hastanede kalma süresi bebeklerin kontrolleri hepsi dahil. haricinde hiçbir ücret alınmayacak denildi. (küvez hariç) ama hem tüple olmaları hem ikiz olmaları hemde dr.ve hastaneye olan güvenimden dolayı ne yapacağımı bilemiyorum. başka yer araştırsam mı? devlete mi gitsem?kaynanam diyor. herkez devlette doğuruyor ne var diye :( bizim çok abarttığımızı düşünüyorlar :( eğer başka yere gidersem ve bir şey olursa onun pişmanlığıda asla geçmeyecek ondan da çok korkuyorum. ama doğumdan sonraki iki kat masraflarıda düşününce acaba mı diyorum. off yaa ne yapıcam....
sizler ne yaptınız. ne kadara doğum yaptınız? pişmanmısınız? bir sorunla karşılaştınız mı? bizi hastanelerde neler bekliyor? biraz bana yardımcı olur musunuz? fikir verir misiniz lütfen?

kuzucum benim..geçen akşam özelden yazdığın mesajına cevap yazdım ama mesaj kutun dolu olduğu için gönderilemiyor dedi....canım hastane gerçekten güzel...senin dr.unu bilmiyorum ama benim gittiğim dr. 3500 lira olan ameliyat parasını 2500 lira yaptı arkadaşıma..bence sende dr.unla konuş...herhangi bir indirim yapamıyor musunuz??diye...ben başka hastane bulamadığım yani aklıma yatan bir hastane olmadığı için aynı hastaneye devam ediyorum...benim özel sigortam olduğu için ben pazarlık yapamıyorum...ben dr.umla küvez meselesini konuştum....hastanemiz sgk ile anlaşmalı olduğu için küvez parası ödenmiyor dendi...tabi tercih senin...maddi imkanın varsa ben değiştirme derim...doğum belki bundan sonra başka doğum yapmayacağız ve o da pişman olmayacağımız bi şey olsun...geçen iki gün aynı hastanede yattım...temizlik,odanın konforu,çalışanlar herşey süperdi...özellikle yemekler...belki doğumdan sonra çorbadan başka bi şey yiyemiyeceğiz ama yemeklerin hakkını yemiyeyim diye söyledim..eşim benimle yattığı 3 günde 2 kilo aldı:)...dr.unla azıcık pazarlık yap...son fiyat derse arkadaşım bu hastanede 2500 liraya yapmış dersin...

limancım doktorun, hastanen bu gününe kadar beklentilerine cevap verdiyse hiç değiştirme derim. Güven duyman çok önemli sen nasıl rahat ediceksen öyle olsun bence. Kimseyi karıştırma bildiğin hastane bildiğin doktorla doğumun geçekleşmesi çok daha rahatlatacaktır seni.

sizler ne yaptınız. ne kadara doğum yaptınız? pişmanmısınız? bir sorunla karşılaştınız mı? bizi hastanelerde neler bekliyor? biraz bana yardımcı olur mnuz? fikir verir misiniz lütfen?

slm önemli olan özel yada devlet olması değil önemli olan doğum yapacağın hastahanenin yoğum bakım küvözünün olup olmaması ve yenidoğan doktorlarının olası bir erken doğum yada çocuklardaki herhangi bir olumsuzlukda müdahale edebilecek tecrübede olması.... bence bunları araştırmalısın ben 23 haftalık doğum yaptım biri 980 diğeri 860 grdı.küçük olan bebeğimi hastahanenin yetersizliğinden dolayı müdahale edilemediği için kaybettim. diğer bebeğimide asla doğum yapmam dediğim hastahanenin doktorları sayesinde kucağıma aldım şimdi 1 yaşında kızım ve çok sağlıklı. ikizlerde erken doğum riski çok yüksek takibini yaptırdığın hastahanenin koşullarını iyi araştır olası bir erken doğumda 2010 yılı özel hastahane 1 gecelik küvöz ücreti 1500tl idi.sadece küvöz. yapılan tedavi kullanılan ilaçlar ve malzemeler hariç. üniversite yada araştırma hastahanelerini tavsiye ederim

Arkadaşlar bana zaman ayırıp yazdığınız için ve tavsiyeleriniz için gerçekten çok çok çok teşekkür ederim. iki gündür netim olmadığı için şimdi okuma fırsatı bulabildim. gittiğim hastanenin ameliyathanesindeki steril durumdan tutunda her konuda çok iyi olduğunu biliyorum. kendi görme imkanım da oldu. yeni doğan ünitesi ve tecrübeli doktorlar açısından da iyi bir yer. Sanırım son kuruşumda olsa vazgeçmiycem. çünkü sonradan keşke demek hiç bir işe yaramıycak biliyorum. napalım paylaşmayı öğrenecekler ikisi bir oyuncakla oynasınlar. bir beşikte uyusunlar. sonrası Allah Kerim.
İlaybars'cım dr.umla konuştum malesef bir indirim olmadı.

Rabbim cümlemizin evlatlarını sağlıkla kucağına almayı nasib etsin. Evlatlarını kucaklayanları da Ömür boyu mutlu etsin...

Son düzenleme:
öncelikle hayırlı olsun rabbim tamamına erdirsin...hangi şehirdesin bilmiyorum ama....bende tüp bebekle hamile kaldım gittiiğim özel hastanede çok pahalı bir yerdi...doktorum artı bir indirim yapmadı...ama gebeliğimde yaşadığım bir sıkıntı üzerine devlet hastananesine gittim....senin gibi eşimde son kuurşumda olsa orada doğuracaksın demişti...ön yargım çoktu devlet hastanesine...

ben 6 ayın bitiminde sancılandım doğum başladı...ama gittiğim devlet hastanesinde tam 33 gün tuttular bebeklerimi...ve normal odada birsürü hasta gibi kaldım tüp bebek olduğum için çok özenli davrandılar...bana değil herkese öleydi..ama ben sorunluydum...

gece 2 de bölüm şefi nst başımda beklediğini bilirim..asistanları ile.....temizdi...tabi özeldeki gibi otel konforu yoktu...

doğum ani oldu birden girdim sezeryana.......doğum anında solunumum durduğundan hemen bebekleri çıkarıp beni yoğunbakıma almışlar...bebişlerimin kilosu herşeyi yerindeydi....

benim hayatımda bebeklerimin sağlıklı doğmasıda onların sayesinde oldu...şimdi doğursam yine develte giderim...ön yargılarını kır derim....doğumdan sonra o kadar masraf oluyorkii anlatamam...he durumunuz çok iyise...bilemem..ama devlette çok iyi...

ben 1 hafta özel odada kaldım çocuklarımın yenidoğan bakımları herşeyyyyyyyy 500 tl ödedik

kuzucum benim..geçen akşam özelden yazdığın mesajına cevap yazdım ama mesaj kutun dolu olduğu için gönderilemiyor dedi....canım hastane gerçekten güzel...senin dr.unu bilmiyorum ama benim gittiğim dr. 3500 lira olan ameliyat parasını 2500 lira yaptı arkadaşıma..bence sende dr.unla konuş...herhangi bir indirim yapamıyor musunuz??diye...ben başka hastane bulamadığım yani aklıma yatan bir hastane olmadığı için aynı hastaneye devam ediyorum...benim özel sigortam olduğu için ben pazarlık yapamıyorum...ben dr.umla küvez meselesini konuştum....hastanemiz sgk ile anlaşmalı olduğu için küvez parası ödenmiyor dendi...tabi tercih senin...maddi imkanın varsa ben değiştirme derim...doğum belki bundan sonra başka doğum yapmayacağız ve o da pişman olmayacağımız bi şey olsun...geçen iki gün aynı hastanede yattım...temizlik,odanın konforu,çalışanlar herşey süperdi...özellikle yemekler...belki doğumdan sonra çorbadan başka bi şey yiyemiyeceğiz ama yemeklerin hakkını yemiyeyim diye söyledim..eşim benimle yattığı 3 günde 2 kilo aldı:)...dr.unla azıcık pazarlık yap...son fiyat derse arkadaşım bu hastanede 2500 liraya yapmış dersin...

Kızlar size iyi fiyat vermişler..Ben de ikiz gebeyim henüz başındayım..Eşimle 13.hafta...Eşimle doktora doğum ücretini sorduğumuzda 10000 tl hazırlayın dedi..Özel sigortamız 5000 tl ye kadar karşılıyor.Devamı artık....
Ben okuyunca ücretlere çok şaşırdım şimdi bana çok uygun geldi...İkiz gebelik olunca fiyat artıyor demekki diye düşünmüştük..Bahsettiğim yer Jinemed Fulya çok memnunum gerçi ekipten her birinden...

Kızlar size iyi fiyat vermişler..Ben de ikiz gebeyim henüz başındayım..Eşimle 13.hafta...Eşimle doktora doğum ücretini sorduğumuzda 10000 tl hazırlayın dedi..Özel sigortamız 5000 tl ye kadar karşılıyor.Devamı artık....
Ben okuyunca ücretlere çok şaşırdım şimdi bana çok uygun geldi...İkiz gebelik olunca fiyat artıyor demekki diye düşünmüştük..Bahsettiğim yer Jinemed Fulya çok memnunum gerçi ekipten her birinden...

dr. size kötüyü söylemiş iyiyle sevindircek inşallah. biz 10.000 liraya doğum dahıl herseyı karsılamayı düşünüyoruz canım. İkiz olunca fark etmiyor nereye sorsam tekte aynı ikide aynı doğum ücretleri canım. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

öncelikle hayırlı olsun rabbim tamamına erdirsin...hangi şehirdesin bilmiyorum ama....bende tüp bebekle hamile kaldım gittiiğim özel hastanede çok pahalı bir yerdi...doktorum artı bir indirim yapmadı...ama gebeliğimde yaşadığım bir sıkıntı üzerine devlet hastananesine gittim....senin gibi eşimde son kuurşumda olsa orada doğuracaksın demişti...ön yargım çoktu devlet hastanesine...

ben 6 ayın bitiminde sancılandım doğum başladı...ama gittiğim devlet hastanesinde tam 33 gün tuttular bebeklerimi...ve normal odada birsürü hasta gibi kaldım tüp bebek olduğum için çok özenli davrandılar...bana değil herkese öleydi..ama ben sorunluydum...

gece 2 de bölüm şefi nst başımda beklediğini bilirim..asistanları ile.....temizdi...tabi özeldeki gibi otel konforu yoktu...

doğum ani oldu birden girdim sezeryana.......doğum anında solunumum durduğundan hemen bebekleri çıkarıp beni yoğunbakıma almışlar...bebişlerimin kilosu herşeyi yerindeydi....

benim hayatımda bebeklerimin sağlıklı doğmasıda onların sayesinde oldu...şimdi doğursam yine develte giderim...ön yargılarını kır derim....doğumdan sonra o kadar masraf oluyorkii anlatamam...he durumunuz çok iyise...bilemem..ama devlette çok iyi...

ben 1 hafta özel odada kaldım çocuklarımın yenidoğan bakımları herşeyyyyyyyy 500 tl ödedik

bende artık sizin gibi devlet hastanesinde doğum yapmaya karar verdim.özel hastanenin ucu açık.size 5 derleer doğumdan sonra çıkışta daha fazla fatura çıkarabilirler.en önemli şey bence tecrübe.dediğin gibi bütün paranı doğuma harcayıp sonra bebekler doğunca beş parasız ortada kalabilirsinde.tabi durumu çok fazla iyi olanlar için bişey diyemem.benim şuan özelde doğum yapacak durumum var ama sonrasını düşününce kenarda paramızın olmasının daha doğru olacağını düşündüm ve vazgeçtim.bebek büyütmek kolay değil herşey masraf.devlet hastanesinde tecrübeli bir doktora yapıcağım inşallah.günde belkide yüzlerce doğum oluyor bu hastanede çok tecrübeliler.ve bebeklerimiz ikiz küvezde kalma ihtimalleri var.onun için biraz daha düşünmek gerekir sanırım özel hastaneyi.limancım biraz daha araştırmanı tavsiye ederim sana.

Bebeklerin hayırlı olsun Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. Ben hastane vs. tavsiye değilde merakımdan yazıyor soruyorum bunu;

Bildiğime göre tüp bebek tedavisinde ikiz üçüz vs. koyulmuyormuş. Belirli bi yaşı geçtikten sonra mı acaba izin veriliyor?

Bebeklerin hayırlı olsun Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. Ben hastane vs. tavsiye değilde merakımdan yazıyor soruyorum bunu;

Bildiğime göre tüp bebek tedavisinde ikiz üçüz vs. koyulmuyormuş. Belirli bi yaşı geçtikten sonra mı acaba izin veriliyor?

evet canım 35 yası geçince 2 embriyo konuluyor. Ve tedaviye görede değişiyor sanırım tutmayan tüplerde de 3.den sonra 2 embriyo konuluyor

ayy allah kolaylık versin gercekten çok zor bi evlat sahibi olabilmek için neler neler yapılıyor ne çileler cekiliyor gercekten cok zor.
rabbim tüp bebek kapılarında bekleyen herkese evlat nasip etsin.

Back
X