Çok acil fikir istiyorum öğretmenliğim bitebilir

Para koparmak için o ihtimali söylemiş...
Eğer format atmadıysanız geri kurtarılır.

Shift+delete yapmadınız değil mi?

Yani siz yedekleme yapmamış olsanız bile son format atan kişi onu ayarlamıştır. Birde flash bellekler biçimlendirildigi halde üzerine yeni dosya eklenmemiş olma şartıyla belgeler kurtarılıyor. Sizinki de kurtarılır. Dert etmeyin

Son bişey bide. Yer kalmamış uyarısı geldiyse, masaüstü belgeleri silmek yerine d klasörüne taşımanız yeterli olurdu. Genelde c ye verilen kapasite az olur ilk kurulum anında. Yani format sonrası kapasite bölüyolar vs.
Tam o dilde anlatamadım ama :)))

Yazan oldu mu bilmiyorum ama bilgisayarınızı istediğiniz tarihe ( yani o dosyaların olduğu tarihe) ayarlarsanız dosyalarınız geri gelir.

Kız hiç c silinir mi vakit kaybetmeden bilgisayarcıya git çünkü ne kadar erken gidersen işleri o kadar kolay. Belgelerin gelir bence üzülme

Öğretmenliğiniz niye bitiyor

Endişelenmeyin benimde herseyim gitmisti format atılmıştı, araştırdım işinde iyi bir isim buldum herşey geri geldi.
Mesleki dökümanlarınızı mutlaka yedekleyin bundan sonra.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama bilgisayarınızı istediğiniz tarihe ( yani o dosyaların olduğu tarihe) ayarlarsanız dosyalarınız geri gelir.
Bu mümkün mü yani doğru mu anladım tarihi değiştirince o tarihteki bildiler geri mi gelecek , silinmiş olsalar bile ?

Bilişimciye gerek yok, kendiniz bile yapabilirsiniz. Nette silinen dosyaları geri getiren programı indirin ( recuva programını tavsiye ederim)
Kurup yerel diskinizi göstererek taratın. Zaten bütün silinen dosyalar görüntülenir, istediklerinizi geri yüklersiniz.

siz daha kurcalamayın bilgisayarı, kurcalayınca geri yüklenmesi zorlaşıyor bazen.
merak da etmeyin, bilgisayarcı güncelleme yapıp dünün tarihini girer ve tüm dosyalar dünkü şekliyle tekrar yüklenir.
bunun için öğretmenlik niye bitsin bir alemsiniz
hiç evrağınız olmasa ne olur
eğitimhaneden 1 saatte her şeyi tekrar indirirsiniz

Format atilmadiysa sistemi geri tarihe alıp yapılabilir. Güvenli modda girilerek. Cok kisa bir islem. Ama yine de bir bilgisayarciya yaptırın. Başka birşey felan olur nolur nolmaz. Bilgisayarcı yaparken de yanında durun bence.

Eğer gerçekten çok kritik dosyalarınızı varsa amatör programlar yerine bir veri kurtarma merkezi ile iletişime geçin. Harddisk çalışma mantığında üzerine veri yazılmadığı sürece eski veriyi silmez. Şu an hiçbir program yüklemeye vs. çalışmayın. Fakat bu veri kurtarma merkezleri oldukça pahalıdır bilginiz olsun.

Hayatımda belki de bir daha hiç gitmeyeceğim bir ülkelerden tonla fotoğraf çektim ve dönüşte telefonuma koyduğum şifreyi unuttum!
Hem bütün resimlerim videolarım silindi hem de kendi aptallığımdan oldu
Seni coook iyi anlıyorum. Gerçekten insanın böğrüne kocaman bir öküz oturuyor .
Ders notların için üzgünüm ama korkma belgelerine birşey olmaz.
Düşünsene, depremler oluyor yangınlar çıkıyor yine de insanların esko belgelerine ulaşılıyor.
Bir kere zaten resmi olan hepsi e devlette var.
İkincisi tek nüsha değil ya. Aldığın kuruma mail atarsın, taratip gönderirler. Sonuçta bilgisayar çıktısı.
Umarım herşeyi geri yükleyebilirsin, geçmiş olsun

Ablamın laptopuna format atmıştım ve balayı-yurtiçi yurtdışı bütün fotoğrafları gitmişti. Bayaa tırsmıştım. recovery my files diye bi programla ablamın çok önceden sildiği fotolar bile geri gelmişti

Aynısını 3 yıl önce ben yaşadım.güncelleme yapayım derken resetlemiştim bilgisayarımı.ingilizce olunca fark etmedim daha doğrusu nolcak ki kafasıyla bilgiçlik yaptım.bir dünya vardı bilgisayarımda.fotolar ders etkinlikleri planlar programlar neler neler...hiçbirisi geri gelmedi.bilgisayar programcısına gittim uğraştı çok çok az bişey geri geldi ama onlar da zaten bana yaramayacak şeylerdi.başkalarına da gösterdim herşeyi silmişsiniz olmaz dediler istanbulda bir yer var isterseniz oraya gönderin pahalıya patlar ama yine de hepsi geri gelmez dediler.cok üzüldüm ağladım ama razı oldum.bu da ders oldu.bilgisayardaki herşeyi hard diske de atıyorum.yine de işten anlayan birisine gösterin belki sizin durum farklıdır.

Sistem geri yükleme yaparak bilgisayarınızı guncellemeden önceki son geri yükleme noktasına alarak belgelerinizi geri getirebilirsiniz.

Bilgisayarı açın. Sarji iyi durumda olsun. Baslat arama kismina çalıştır yazin. Çalıştır uygulamasini tıklayıp açın, küçük bir kutucuktur bu. Kutucuğa "cmd" yazıp enter tuşuna basın. Siyah bir pencere cikacak. Bir yere tiklamadan "rstrui.exe" yazın entera basin. (Komutlara tirnak isaretleri dahil degil, net olmasi için kullandim ben.) Sistem geri yükleme başlatılacaktır. Sonrasinda bilgisayarınız sizi yonlendirecek.

Sistem geri yukleme noktalari listesinde guncellemeden önceki son tarihi secin, daha öncesini secerseniz o tarihten sonraki belgeleriniz geri gelmez. Ve bu işlemin kendisi de geri alınabilir, telaş yapmadan deneyebilirsiniz.

Eklemeyi unutmuşum. Önemli verilerinizi yerel disk d ye kaydedin. Güncelleme, format gibi islemlerin tamamı yerel disk c de gerçekleşir. Masa üstüne kaydettiginiz her şey yerel disk c ye kaydedilir. Bilgisayarimi tıklayıp yerel disk d yi acin, burada bir klasör olusturup yedekleyin verilerinizi. Format bile atılsa özellikle açılıp oradan silmedikce silinmez verileriniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…