Cok acıl fıkırlerınızı paylasırmısınız lutfen son karar verıcem..://

siz boyle anlatınca uzakta ol esınle ıkınızın hayatı olsun dıyorum kendi kendime.
ama şu da var esım sabah gıdıp gece gelıyor ısten. yani evde semtte en cok zaman gecırecek olan benim.
o yuzdende o semtte olmak benı urkutuyor.
onun dısında suan ki ev secenegım bızım suan ki semtimize gore cook ama cook uygun.
uffff cok fena beynım karısık. kendimle çelişiyorum

kesınlıkle dusundugum suan bu. cunku uzak olan yer hıc rahat edebılecegım bır yer degıl. cıkıp bı hava alayım dıyecegım bır yer degıl. bıraz sıg bır yer. verdıgınız ornekler cok mantıklı: bende bunları dusunuyorum.
doluya koyuyorum almıyor bosa koyuyorum dolmuyor.
suan esımede cok asırı sekılde kızgınım oyle boyle degıl. bu sinirimle uzaga gıdelımde gorsun dıyesım gelıyor.
herkeste farklı fıkır verıyor aılem tabı yakın olmanı ısterız ama sen bılırsın genede dıyor.
ben burda mesafemı koymayı becerebılırmıyım onu dusunuyorum.
yaklasık 1 senedir hıc bırısıyle gorusmuyorum cunkü. karısık bıraz tabı dugun sonrası konusmak zorunda olabılırım

ikinizinde evliliğe alışabilmeniz için uzağa gitmelisin,

ailelerle çok yakın olmak birbirinize vakit ayırmanıza engel olabilir.

evet, ıste avantajlarını kafamda tartıyorum. ama ne kadar mantıklıyım tartısılır.
tabı aılem arkadaslarım akrabalarım esımın aılesi herkes burda olmamızı ıstıyorlar.
onun dısında, oraya gıdıp buraya gelmek mi burda kalıp sonra kacmak mı :S

Eşinizin gece geç gelmesi kötü işte, ben evde akşam hava karardıktan sonra tek kalmaktan korkan bir insanım, bir de yurtdışında olup o ülke vatandaşlarının dilini bilmeyince, gündüz de kalmaktan korkmuştum ilk bir ay..

Bir ay eşim evden çıktığında ben de onunla çıkıp kütüphaneye gidiyordum, akşam 6 7 gibi birlikte eve giriyorduk, sonra yavaş yavaş kendimi alıştırdım, kapı çalınca açmıyorum, hafif bir tedirginlik yaşıyorum ama kapıyı içerden kilitliyorum vs..:)

Zamanla alışıyorum herşeye, ama gece geç vakitte gelseydi eşim, yapamazdım evet.

Tedirgin olmak kötü bir durum anlayabiliyorum.

Fakat dediğim gibi, il değiştirmiyorsunuz, arkadaş ve çevre konusu ise en önemli problem, uzağa gidin, sonra buluşmaları istediğiniz sıklıkta ayarlarsınız.
Yok evde yalnız kalacağınızla alakalı ise, o zaman bildiğiniz bir mekanda oturun..

Evinizde rahat hissetmeniz de önemli çünkü

Kafam karisti sen zaten evli degil miydin?

çalışıyorsan ve çalışmaya devam edeceksen yakın da otur ki çocuğa aileden biri bakar belki gözün arkada kalmaz... yok ev hanımıysan ne kadar uzak o kadar iyi... bazen yakın da ıyı oluyor tabi ama istisna :)

aslında esımın belli bir cıkıs saati yok. bugun 9 da yarın 11 de gelebılır.
belli olmuyor. yok problem şu ben orda cıkıp markete bıle gıtsem tedırgın olucam burası gıbı rahat bır yer degıl.
ufffffff saglıklı dusunemıyorum sanırım.

canım aileler çocuklarının uzağa gitmesini hiç istemezler zaten ama evlenince herşey değişiyor,
artık sende bir aile oluyorsun ama ailelere yakın olunca onların bunu kabullenmesi veya eşinle senin bunu hissedebilmeniz zaman alıyor,
bu süreç içindede genelde sorunlar çıkıyor,
bence en mantıklısı önce uzak bir yere gidip evlendiğinin ve kendi aileni kurmak iiçin adım attığının farkına varmalısın.

Kafam karisti sen zaten evli degil miydin?
evliyim, fakat nıkahımızı once yaptık o yuzden maddıyatımızı topladık dugunumuzu beklıyoruz.

calısmayı dusunuyorum uzakta ev hanımı olsam patlayacagım evde. yakında olsam baska dert.
. bencede ıstısna ama ıste duygusal davranıyorum sanırım.
bırde gıdıcegım semt kafamı kurcalıyor.

Hımm bence sizin sorununuz oturduğunuz ortama çok alışkın olmanız ve alışkanlıklarınızı kırmak istememeniz:)

Bence şu an çok sağlıklı bir karar veremeyeceksiniz, biraz daha düşünün bir de burada bizim etkimizde de kalmayın, mesela ben uzağa gitmeniz taraftarıyım ama bu benim UZAKTA olma deneyimimin OLUMLU sonuç vermesinden kaynaklı, her insanın adapte olma süresi ve uyum biçimi farklıdır, bana iyi gelen, sizi çok zorlayabilir.....

Bu sebepten az çok herkes eksi ve artılara değindi, siz tekrar düşünün ve öyle karar verin

evet aslında aynen boyle dusunuyordum, taaki bu uygun evi bulana kadar.
normalde ates pahası buralar.
evlılıge alısmak ıstıyorum ama uzaklasırsam cok bunalırmıyım dıyede dusunmeden edemıyorum.
cogunluk uzak ol dedı sanırım bunu 10 kere daha dusunerek karar versem ıyı olucak.

Cok müdahaleci aileleriniz yoksa ve araniz iyiyse bulundugun semtten ayrilma derim.
Ileride coluk cocuk olunca ailelere yakin olmak büyük bir avantaja dönüsüyor.
Böylece arkadaslarinizdan da uzak kalmamis olursunuz.

çalışacaksan semti çok sorun etme bence canım zaten çalışmaktan gezmeye vaktin olmaz :)
calısmayı dusunuyorum. ama ılk aylar evdeyım.:)

aynen oyle. alıskın oldugum yerde olmak kolayıma gelıyor.
dıger semtınde bızım semtten daha kapalı bır yer olması bunu körüklüyor.
aynen saglıklı karar veremıyorum cok fena kafam karısık.

aslında şu var uzaga gıdersem evet evlılıgım ıcın daha ıyı olacak. ama benım ıcın ne kadar ıyı olacak yalnızlık onu bılmıyorum.
evet hepınızın yorumlarını ıyıce dusunecegım. ve yarına kadar karar vermem lazım verecegım umarım

Cnm yerinde olsam uzağı tercih ederim. Evliliğinin ilk zamanları neler yaşayacağını bilemezsin tüm bunlar ceviz kabuğunun içinde kalsı ne duyulsun ne bilinsin (bence!) eşinle birbirinize alışırsınız falan çocuk olursa ilerde ozaman yakın yer düşünebilirsin. Hem yeni düzene alışmış olursun hem de bir işin falan olursa çocuğunu rahatlıkla birine bırakabilirsin. Ama şimdi uzakta oturmanız en güzelidir başta resmiyet her zaman sygılı sevgiyi getirir. Benim tavsiyem bu

Cok müdahaleci aileleriniz yoksa ve araniz iyiyse bulundugun semtten ayrilma derim.
Ileride coluk cocuk olunca ailelere yakin olmak büyük bir avantaja dönüsüyor.
Böylece arkadaslarinizdan da uzak kalmamis olursunuz.

acaba bıze gene kucuk cocukmusuz gıbı davranıp evlı oldugumuzu unuturlar mı dıyede dusunuyorum.
aslında o kadar derin dusunuyorum ki içinden cıkamaz bı hale gelıyorum.
tabı cocuk olsa dıkkatler ona gıder ama cocuga cook var nasipse.

cogunlugun tavsıyesı bu. aslında bende boyle dusunuyordum. bu evi bulana kadar.
sonrasında dusundum dıger semtte herkes yapamıycagımı soyluyor.(((

canım sana bu konuda deneyimli biri olarak yazmak istedim..yedinci ayımızı bitiriyoruz bizde evlilikte..ankarada yaşıyorum şu an ama benim ailem balıkesirde eşimin ailes,i ise farklı bi şehirde..yani biz tam ortadayız her iki aileyede eşit mesafede uzaklıktayız..ankarada benimde eşiminde kimsesi yok:)) inan bana bu çok güzel bi şey evliliğini anlıyorsun ..ama şöyle bi durumda var eşim yokken ben o kadar sıkılıyorumkii kendimi bi ara hobilere taktım dikiş falan yani..:)) çok sıkıcı olabiliyor yani zaman zaman..ama çok güzel taraflarıda oluyor karışan yok en önemlisi.
şimdi esas konu şu bende senle aynı düşünceler içindeyim.eşimin burdaki işi pek iyi değil ve kaynımla ortak bi işyerleri daha var sivasta (bu arada kayınvalidemler sivasta).bizimde sivasa taşınma gibi bi durumumuz söz konusu ama ben hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç istemiyorum kayınvalide görümceler hepsi orda malesef:S ve aile bağları çok güçlü ...acaba evliliğimi etkilermi diyede düşünmüyo değilim hani..açıkçası bende kararsızım

Biliyorsun ben ailemden cok uzaklardayim ve onlari cok özlüyorum.
Onun icin ailene yakin olmani istiyor olabilirim, malum ben özlüyorum
bari sen özleme misali :)
Ama evliliginize iyi gelecekse ve zaten calisacaksan dünyanin öbür ucu
olmadigina göre diger semtte olabilir tabi.
Görüyorsun ya bu önemli karar her halukarda seni bekliyor.
Umarim senin icin en iyi olan tercihi yaparsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…