- 11 Mart 2010
- 5.252
- 718
- 398
- Konu Sahibi blackberry__
-
siz boyle anlatınca uzakta ol esınle ıkınızın hayatı olsun dıyorum kendi kendime.Eger esinle cok iyi anlasıyorsan, cok sık kavga etmiyorsanız, uzağa git derim!:) Çünkü yakında oldun mu ziyaretler, görüşmeler , dedikodular, oo evliliğinden birşey anlamazsın. Ve bence uzak olup, sorunları kendi kendine çözmen seni daha güçlü kılar.
Misal ben yurtdışındayım, çok zorlandım baştan fakat şimdi alıştım, ve uzakta olmam eşimle benim aramda harika bir bağ oluşturdu, çünkü ikimizin de birbirinden başka kimsesi yoktu. Sorunlarımızı birlikte çözdük, kimseye sormadım, hiç bir yere kaçmadım, uzlaşmayı öğrendik. Daha sakin ve ikimize ait bir dünyamız var:)
Aile ile birlikte olmanın elbette avantajları da çok, ki ben de özlüyorum ama inan tatil gibi ziyaretler daha mantıklı, uzağa gidersin, patlayacakken annenleri akrabaları arkadaşları ziyarete gidersin, bunun dengesini de daha kolay ayarlarsın
kesınlıkle dusundugum suan bu. cunku uzak olan yer hıc rahat edebılecegım bır yer degıl. cıkıp bı hava alayım dıyecegım bır yer degıl. bıraz sıg bır yer. verdıgınız ornekler cok mantıklı: bende bunları dusunuyorum.Kendi ailene ve arkadaşlarına yakın olmanın avantajlarını düşünüyorsun.
Ama aynı zamanda,eşinin ailesine yakın olacaksın.
Ne kadar iyi anlaşsan da,her dakika teklifsizce görüşmek istemeyebilirsin.
Mesela çıkıp annene uğrarsın.Annesine uğruyor,bize uğramıyor denir.Kapının önünden geçiyor,bir zili çalıp nasılsın demiyor denir.
Bir yere gidecek olsanız,bizi de alın diyebilirler.Pazara gideceksindir,beraber gidelim denir,adet haline gelir.
İş çıkışı beklerler,kahvaltıya beklerler vs...Bu örnekler çoğaltılabilir.
Ne kadar uzak,o kadar rahat diye düşünüyorum şahsen.
Yakın olmanın artılarını eksilerini yazsan
emin ol ki eksiler kazanır.
ikinizinde evliliğe alışabilmeniz için uzağa gitmelisin,
ailelerle çok yakın olmak birbirinize vakit ayırmanıza engel olabilir.
Hanımlar.. benım suan cok onemlı bır karar vermem lazım.
suan ıkı ev secenegım var. bırısı farklı semtte dıgerı oturdugumuz semtte.
oturdugumuz semtte esımın aılesı benım aılem arkadaslarımız tum cevremız tum duzenımız burda...
secenegımde aynı mahallede.
dıger secenekte bılmedıgım bır yer. sosyal olanakları kısıtlı esımın ısıne yakın. ama uzak kafa dınleyebılecegım bır yer.
ama bunalma rıskım yuksek.
suan bu kararı vermekte asırı zorlanıyorum cunku sevgılı esıme asırı sekılde sınırlıyım.
oyle boyle degıl ofkemle karar verırsem uzaga gıdıcem ve sonrasında sıkılmaktan korkuyorum.
uzaga gıdıp yakına gelırsem bır daha uzaklasma sansım dusuk.
ama yakında olup bunalırsam uzaga gıtme sansım olabılır ılerde lutfen bana fıkır verın.
ofkeliyim suanda saglıklı karar veremeyebılırım.
BELİRTMEMISIM DUGUNDEN SONRA OTURARACAGIM EV :)
sımdıden fıkırlerınız ıcın tesekkur ederım...:2:
aslında esımın belli bir cıkıs saati yok. bugun 9 da yarın 11 de gelebılır.Eşinizin gece geç gelmesi kötü işte, ben evde akşam hava karardıktan sonra tek kalmaktan korkan bir insanım, bir de yurtdışında olup o ülke vatandaşlarının dilini bilmeyince, gündüz de kalmaktan korkmuştum ilk bir ay..
Bir ay eşim evden çıktığında ben de onunla çıkıp kütüphaneye gidiyordum, akşam 6 7 gibi birlikte eve giriyorduk, sonra yavaş yavaş kendimi alıştırdım, kapı çalınca açmıyorum, hafif bir tedirginlik yaşıyorum ama kapıyı içerden kilitliyorum vs..:)
Zamanla alışıyorum herşeye, ama gece geç vakitte gelseydi eşim, yapamazdım evet.
Tedirgin olmak kötü bir durum anlayabiliyorum.
Fakat dediğim gibi, il değiştirmiyorsunuz, arkadaş ve çevre konusu ise en önemli problem, uzağa gidin, sonra buluşmaları istediğiniz sıklıkta ayarlarsınız.
Yok evde yalnız kalacağınızla alakalı ise, o zaman bildiğiniz bir mekanda oturun..
Evinizde rahat hissetmeniz de önemli çünkü
evet, ıste avantajlarını kafamda tartıyorum. ama ne kadar mantıklıyım tartısılır.
tabı aılem arkadaslarım akrabalarım esımın aılesi herkes burda olmamızı ıstıyorlar.
onun dısında, oraya gıdıp buraya gelmek mi burda kalıp sonra kacmak mı :S
evliyim, fakat nıkahımızı once yaptık o yuzden maddıyatımızı topladık dugunumuzu beklıyoruz.Kafam karisti sen zaten evli degil miydin?
çalışıyorsan ve çalışmaya devam edeceksen yakın da otur ki çocuğa aileden biri bakar belki gözün arkada kalmaz... yok ev hanımıysan ne kadar uzak o kadar iyi... bazen yakın da ıyı oluyor tabi ama istisna :)
canım aileler çocuklarının uzağa gitmesini hiç istemezler zaten ama evlenince herşey değişiyor,
artık sende bir aile oluyorsun ama ailelere yakın olunca onların bunu kabullenmesi veya eşinle senin bunu hissedebilmeniz zaman alıyor,
bu süreç içindede genelde sorunlar çıkıyor,
bence en mantıklısı önce uzak bir yere gidip evlendiğinin ve kendi aileni kurmak iiçin adım attığının farkına varmalısın.
calısmayı dusunuyorum. ama ılk aylar evdeyım.:)çalışacaksan semti çok sorun etme bence canım zaten çalışmaktan gezmeye vaktin olmaz :)
Hımm bence sizin sorununuz oturduğunuz ortama çok alışkın olmanız ve alışkanlıklarınızı kırmak istememeniz:)
Bence şu an çok sağlıklı bir karar veremeyeceksiniz, biraz daha düşünün bir de burada bizim etkimizde de kalmayın, mesela ben uzağa gitmeniz taraftarıyım ama bu benim UZAKTA olma deneyimimin OLUMLU sonuç vermesinden kaynaklı, her insanın adapte olma süresi ve uyum biçimi farklıdır, bana iyi gelen, sizi çok zorlayabilir.....
Bu sebepten az çok herkes eksi ve artılara değindi, siz tekrar düşünün ve öyle karar verin
Cok müdahaleci aileleriniz yoksa ve araniz iyiyse bulundugun semtten ayrilma derim.
Ileride coluk cocuk olunca ailelere yakin olmak büyük bir avantaja dönüsüyor.
Böylece arkadaslarinizdan da uzak kalmamis olursunuz.
Cnm yerinde olsam uzağı tercih ederim. Evliliğinin ilk zamanları neler yaşayacağını bilemezsin tüm bunlar ceviz kabuğunun içinde kalsı ne duyulsun ne bilinsin (bence!) eşinle birbirinize alışırsınız falan çocuk olursa ilerde ozaman yakın yer düşünebilirsin. Hem yeni düzene alışmış olursun hem de bir işin falan olursa çocuğunu rahatlıkla birine bırakabilirsin. Ama şimdi uzakta oturmanız en güzelidir başta resmiyet her zaman sygılı sevgiyi getirir. Benim tavsiyem bu
acaba bıze gene kucuk cocukmusuz gıbı davranıp evlı oldugumuzu unuturlar mı dıyede dusunuyorum.
aslında o kadar derin dusunuyorum ki içinden cıkamaz bı hale gelıyorum.
tabı cocuk olsa dıkkatler ona gıder ama cocuga cook var nasipse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?