Bebek Beslenmesi cok acil. mahallenin en mutlu bebegi kitabini okuyan varmi ise yaradimi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

umser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2014
42
3
34
Bebeğim çok huysuz denemediğim kalmadı şuanda ağlama krizi geçiriyor uyumuyor durmuyor bu kitabi denemek istiyorum deneyip de çare blan varmi

Canım öncelikle geçmiş olsun.

Ben evli değilim bebeğim de yok ama o melekleri çoook seviyorum. O yüzden sana etraftan duyduğum gördüğüm kadarıyla bilgi vermek istiyorum.

Eğer bebeğinizin karnı toksa ve altı temizse ve buna rağmen huysuzlanıyorsa bi ağrısı olabilir. Bi tanıdığım bebeği çok ağladığında hafif hafif çok nazik hareketlerle kulaklarının arkasını ovduğunu ve çok faydası olduğunu söylemişti. Bebeğinizi loş ışıklı ve kimsenin olmadığı bi odaya götürün ve altını açın bunun da miniklere iyi geldiğini duymuştum.

Allah kolaylık versin.

Ben okuyorum şu anda .
Deneme fırsatım olmadı çünkü hala beklemedeyiz.
Ne kadar faydası olacak göreceğiz.

Okuduğum kadar özet geçeyim. Bebeklerin evrimle beraber 3 ay kadar erken doğduğundan bu yüzden de zihinsel gelişim ve yaşamsal faliyetlerinin tamamlanamamış olduğundan bahsediyor.
Bu 3 aylık dönemde dış dünya ile olan adaptasyon sorununu anlatıyor.
Bebekler için dış uyaranların fazlalığından ve karmaşıklığından bahsediyor
mesela; tamamen sessiz bir oda,ışık fazlalığı,kendi sesi gibi.
Anne karnını özleyen bebeğe yapay bir konfor oluşturmayı öneriyor.Mesela sesli bir ortamda bebek kundaklanarak emzirilirse daha sakin olacağı söylüyor .

Ama beni çok tatmin etmedi kitap,sürekli aynı şeylerden bahsediyor. :KK43:
Umarım bebeğinin sıkıntısı neyse çözülür .

Okuduğum kadar özet geçeyim. Bebeklerin evrimle beraber 3 ay kadar erken doğduğundan bu yüzden de zihinsel gelişim ve yaşamsal faliyetlerinin tamamlanamamış olduğundan bahsediyor.
Bu 3 aylık dönemde dış dünya ile olan adaptasyon sorununu anlatıyor.
Bebekler için dış uyaranların fazlalığından ve karmaşıklığından bahsediyor
mesela; tamamen sessiz bir oda,ışık fazlalığı,kendi sesi gibi.
Anne karnını özleyen bebeğe yapay bir konfor oluşturmayı öneriyor.Mesela sesli bir ortamda bebek kundaklanarak emzirilirse daha sakin olacağı söylüyor .
Sanırım biraz geciktim ben benimki 4 aylık daha kundak olmaz ona
Yinede tesekkurler

Ama beni çok tatmin etmedi kitap,sürekli aynı şeylerden bahsediyor. :KK43:
Umarım bebeğinin sıkıntısı neyse çözülür .
Bebeğine doğar dogmaz yarim kundak yap ve emziğe alıştır çok rahat edersin ben cahillik ettim ikisini yapmadım çok zorluk cekiyorum o yüzden. Cahillik çok kotu birsey

allah bağışlasın cnm... kolik bebekler çok zor allah yardımcın olsun.. nacizene tavsiyem emiyor ise emerken hava yutmamasına dikkat etmen ve sürekli kolık masajı yapman, eminim biliyor ve yapıyorsundur ama panik ve heyecanla insan bazen bildiklerini de unutuyor. bir de nette kolık müzikleri var loş oda da bu müziklerle uyutabilirsin. tekrar allah yardımcın olsun.. allah beterinden korusun..

Eskilerin dedikleri bize bazen batıl geliyor ama gerçekten bildikleri şeyler olduğu gerçek.
Ama emzikte gaz yapıyor diyorlar bebek emerken hava yutuyormuş.
Bir de geçen gün izlediğim bir video gaz için memeden ayırır ayırmaz omuzunuza alın bebeği ,göğsünüzü bile örtmeden diyor.Bir kaç saniye de gaz bağırsağa iniyor ve geç kalabilirsiniz diyordu.

ilaveten bebeğin ayaklarını mutlaka sıcak tut canım malum havalar soğuk... belki yanına küçük sıcak su torbası koyabilirsin yada sıcak havlu...

allah bağışlasın cnm... kolik bebekler çok zor allah yardımcın olsun.. nacizene tavsiyem emiyor ise emerken hava yutmamasına dikkat etmen ve sürekli kolık masajı yapman, eminim biliyor ve yapıyorsundur ama panik ve heyecanla insan bazen bildiklerini de unutuyor. bir de nette kolık müzikleri var loş oda da bu müziklerle uyutabilirsin. tekrar allah yardımcın olsun.. allah beterinden korusun..[/QUO
Denemediğim yapmadigim kalmadı hicbir sonuç alamadım. Kullanmadığımız gaz ilacı kalmadı ise yaramıyor mahvolmuş durumdayım...

üzülme canım benim geçecek hepsi büyüyolar her gun... annelik zor zanaat vesselam.. allah dermansız dertler vermesin..
kızımda gazlı bir bebekti ozamanki araştırmalarımdan biliyorum ki bağırsaklarda oluşan gazı hiçbir ilaç çıkartamaz... tek ilacı hareket.. nette farklı masaj teknikleri vardı onlardan yardım alabilirsin.. senin stresinde bebeğine geçer huzursuz eder mümkün olduğunca sakin olmaya çalış...
şöyle düşün doğduğu güne kadar loş ışıklı, yumuşacık, hiç bir köşesi yada sert bir noktası olmayan, sakin sessiz bir yerdeydi. birden o kadar çok gürültünün ve sesin olduğu bir yerde uyandı ve bundan ölesiye korkuyor. tek istediği şey ana rahminde ki gibi bir ortam.. zamanla seninde çabalarında alışacak ve düzene girecektir...

benim bebeğim çok ağladığında internette saç kurutma makinası sesi var onu dinlettirmiştim.bir arkadaş önerdi çünkü anne karnındaki seslere benziyormuş kolikli çocuklar için .isterseniz bir deneyin.

ben tracy hogg & melinda blau nun yazdığı bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kiabını okuyorum şu an ve çok beğendim bir incele istersen bir çok şeye çözüm sunmuş uygulayabilirsen güzel bir kitap

allah bağışlasın cnm... kolik bebekler çok zor allah yardımcın olsun.. nacizene tavsiyem emiyor ise emerken hava yutmamasına dikkat etmen ve sürekli kolık masajı yapman, eminim biliyor ve yapıyorsundur ama panik ve heyecanla insan bazen bildiklerini de unutuyor. bir de nette kolık müzikleri var loş oda da bu müziklerle uyutabilirsin. tekrar allah yardımcın olsun.. allah beterinden korusun..[/QUO
Denemediğim yapmadigim kalmadı hicbir sonuç alamadım. Kullanmadığımız gaz ilacı kalmadı ise yaramıyor
üzülme canım benim geçecek hepsi büyüyolar her gun... annelik zor zanaat vesselam.. allah dermansız dertler vermesin..
kızımda gazlı bir bebekti ozamanki araştırmalarımdan biliyorum ki bağırsaklarda oluşan gazı hiçbir ilaç çıkartamaz... tek ilacı hareket.. nette farklı masaj teknikleri vardı onlardan yardım alabilirsin.. senin stresinde bebeğine geçer huzursuz eder mümkün olduğunca sakin olmaya çalış...
şöyle düşün doğduğu güne kadar loş ışıklı, yumuşacık, hiç bir köşesi yada sert bir noktası olmayan, sakin sessiz bir yerdeydi. birden o kadar çok gürültünün ve sesin olduğu bir yerde uyandı ve bundan ölesiye korkuyor. tek istediği şey ana rahminde ki gibi bir ortam.. zamanla seninde çabalarında alışacak ve düzene girecektir...
Evet benim gerginliğin ona geçiyor dahada beter oluyor elimde olmadan çok daraliyorum napiyim çok zor bir durum yasayan bilir

benim bebeğim çok ağladığında internette saç kurutma makinası sesi var onu dinlettirmiştim.bir arkadaş önerdi çünkü anne karnındaki seslere benziyormuş kolikli çocuklar için .isterseniz bir deneyin.
Hic bir ise yaramıyor yaa denemezmiyim herşeyi denedim

X