• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok acil... Tacizle ilgili

Hepimizin çocuğu var, ve hepimizin başına gelebilir,geliyordurda böyle sorunlar.Siz suçlu değilsinizki
bu durumda.................................................

Öğretmeni ile konuş canım, sakin ol , kendini neden suçluyorsun, ortam kötü, beterleri var, ama önlem alınmalı tabii..

Öğretmenin kesinlikle bilmesi lazım..

Çok fazla sinirli olmayın sakin olun ki, çocuğunuz korkar bir daha söylemez böyle şeyleri..

Bu arada arkadaşlar bu yaşlardaki çocuklar bizim sandığımız gibi masumda olamayabiliyor. Bayanın çocuğu sadce bu olayı yaşamış olduğu için yazıyorum, birde aslında bu tür sinyallerin çokta hafife alınmaması için yazıyorum; Allah korusun tuvalette tecavüze uğrayan ortaokul öğrencileri var ve genelde erkek çocukları yaşıyor bunu.

Katiliyorum sana aysuncum....dikkatli olmak lazim....ayrica arkadasimizin oglu 12 yasinda
Teenager yani....cocukluktan cikiyor yavas yavas bu isler...vallaha atese körükle gitmek istemem lakin aman dikkta diyorum...

Konu sahibi arkadasim..lüften sakin kendini suclama...insaniz hepimizin basina bu tür seyler gelebilr..allah muhafaza...sükür et cocugun anlatti sana...birde anlatmaysaydi..sessiz kalsaydi...o zaman cidden sorunlar olurdu iste...

Fakat bak oglun sana herseyi anlatmis...demekki oda rahatsiz oldu...
Allah yardimciniz olsun...hall olur insallah:Saruboceq:

belki de çocuğunuzun anlattığı gibi,bilinçli yapılmadı...
öğrenmeden bilemeyiz ki...
gerçekten böyle birşey varsa,diğer çocuk cezasını alır elbette..
ama sizin de oğlunuzla konuşmanız lazım...
her zaman ,her yerde anne baabsı yanında olmayacaktır...
kendi kendini korumayı bilsin...
sevgiler...

Ergenliğe yeni giren erkekler arasında bazen böyle şakalar olabiliyor. Ben ortaokuldayken sınıfın bütün erkekleri alt alta üst üste boğuşurlardı. Hatta birbirlerinin cinsel organlarına dokunup kaçarlardı...

Benim ortaokulum üstelik sıradan bir okul değildi. İnsanlar çocuklarını oraya gönderebilmek için neler neler yapıyorlardı da olmuyordu...

Şimdi sınıf arkadaşlarımın hepsi sağlıklı aile kurmuş, aile babası ya da evlenmek üzere olan erkekler...

Bence bu ergenliğe geçişte yaşanan bir oyun... Yine gidip konuşmakta fayda var ama bence çok büyütmeyin ve paniğe kapılmayın...

bence bu konuyu çocuğunuza en az zarar gelecek şekilde çözmeye bakın, fazla kişi duymasın, okulda yaygara çıkarmayın , çocuğun ailesi ile de görüşmeyin. sadece ilgili sınıfın öğretmeni veya rehberlik öğretmeni veya müdür ile görüşün . işi büyütmeyin.öğretmenleri gerekeni yapacaktır. Bİzimde bir tanıdığın çocuğu vardı biz çocuğun davranışlarından hoşlanmıyorduk, o yüzden erkek kardeşimi (küçük olduğu için) onunla karşılaştırmamaya çalışıyorduk. Çocuğun okulundan annesine ikaz gelmiş, psikolağa falan götürün demişler,kadın bayağı sinirlenmişti bize problemin ne olduğnu söylemedi ama biz o konuda olduğunu anladık ve kadın hiç kabullenemedi bunu, benim çocuğumun psikologluk bi durumu yok dedi ve nerdeyse öğretmenleri bastıracak kadar savunuyordu çocuğunu. Allah kimsenin başına vermesin kınamıyorum kimseyi ama insan kendi çocuğuna böyle şeyleri konduramıyor. o yüzden siz aile ile hiç tartışmaya girmeyin ve bence çocuğunuzu o okuldan alın olay büyürse ki zaten herkesin içinde olmuş, çocuğunuzun psikolojisi daha kötü olur, utanır. ve de çocuğunuz için üzülmeyin ,üstesinden gelebilir, bir psikolog ile görüşmek de yardımcı olabilir.

sizin paniğiniz direk çocuğunuza yansır ve asıl sorun o zaman yaşanır
psikolog ve öğretmenlerle konuşabilirsiniz fakat bu konuyu asla çocuğun yanında konuşmayın, ve önemli bir sorun olduğunu düşündürtmeyin, "şaka yapmıştır, bidaha yaparsa böyle şakalar yapma de" diyin bence, çünkü çocukların tepkileri bizim tepkilerimizle şekilleniyor.

Çocuğun ailesiyle mutlaka görüşün sadece öğretmenle görüşmeniz yeteli olmaz bence bunlar hoş durumlar değil ciddiye almak gerekir umarım ailesi bu konuyu anlayacak zihniyete sahiplerir.Yinede bende sizin gibi panik yapıyor olabilrim iyice araştırmakta lazım.Ama çocuğunuza bişey olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Çok can sıkıcı gercekten
Benim oğlumda okulda ters bişeyle karşılaşsa
Biri haksız yere hırpalasa itse düşse
Çok hırslanıyorum kendi kendime
Sonra öğretmeniyle konuşuyorum
Sizin durum baya üzücü
Sinirinize hakim olun öğretmenle konuşun
Sonra ailesini okula çağırmasını ve uyarmasını rica edin
Kendimi sizin yerinize koydum..
Kötü olurum bu çok farklı bir duygu anne olanlar iyi anlar
Gerçi olmayanlarda anlar biraz (tepki çekmeyim)sengözlerimebaksanab
Dediğim gibi bu konunun üstüne gidin fakat çocuğa yansıtmadan
Büyükler aranızda konuşun ve içiniz rahatlasın
Herkes çocuğuna sahip olsun, çünkü inanın her aile
Çocuğuna aynı terbiyeyi vermiyor:1no2:

Konuyu şimdi gördüm, ne yaptınız çok merak ettim.
Benimde 12 yaşında bir oğlum var, ne oluyor bu çocuklar nasıl
böyle davranabiliyor....... İnşallah bir çözüm yolu bulmuşsunuzdur.
Endişe ve korkularınızı anlıyorum.

okuldan şimdi geldim hepiniz saolun arkadaşlar. şimdi biraz daha iyi gibiyim. konu aslolan ve bu çirkin hareketi yapan çocukta hafif diyorlar fakat bence ağır olan bir gerizekalılık söz konusuymuş. ilkönce rehber öğretmenimizle konuştum bana o çocuğun böyle problemi var dedi, bende hafif olabilir gerizelılığı ama demekki geriye ket vurup bu çocuk bu sapkın davranışlar içine giriyorsa özel bir okula devam etmesi gerektini söyledim. rehber bu tür hafif zeka sorunu yaşayan çocukların normal devam ettiği ve bunu milli eğitim söylediğini belirtsede ben yinede işlem açılması gerektiğini ve altına ailesinin imzasını istediğimi söyledim. rehber hak verdi bana ve tamam dedi. cuma günü ancak aileyle görüşebilirmiş ozamana kadar gözzaltında bulunduracağını söyledi.
oğlumla konuştum sabahtan beri okuldaydım zaten bu çocukta gerizalılık varmış ve otür şaka yapanlardan ve özelllikle o çocuktan uzak durmasını söyledim tamam annne dedi sizinde dediğiniz gibi yaptım birtek rehberle konuştum ve kimsenin haberi olmamasını istedim çünkü oğlum okulunu seviyor ve okuldan almamı istemiyor...
bende morallimiyim değilmiyim şaşkınım....

Tekrar geçmiş olsun, bakalım aile ile görüşünce nasıl bir yol izlenecek.
Zeka problemi olabilir ama bu sapkın bir davranış, öğretmenlerinin de
çok daha dikkatli olması lazım bu durumda.

olay açıklığa kavuşmuş çok şükür. anladığım kadarıyla bilinçsiz yapılan bir hareket. büyük ihtimal şaka yaptığını sandı.
geçmiş olsun

çok teşekkürler arkadaşlarım, evet cuma gününü dört gözle bekliyorum fakat ikigüne bir okula giderim artık yeterki böyle insanlar hakettiğini bulsun /I]

bak üzüldüm şimdi hasta olan çocuk için...
demek ki bilinçli yapılan bir hareket değil...
ama ne olursa olsun,çocuğunuza bu tip durumlarda pasif kalmamasını
söyleyin,kendini korumasını öğrenmeli artık...
hasta olan çocuk da,bir şekilde tedavi edilmeli,belki terapilerle,
belki bir rehabilitasyon merkezinde ama olmalı...
aile için de kolay bir durum değil..
Allah yardımcıları olsun...
sevgiler...

burda şunun önemini çok iyi anlıyoruz,çocuklarımızla konuşmak.eğer sizden bi yakınlık görmeseydi anlatmaz ve içine atardı.o zaman daha kötü olurdu..kızlarımızla oğullarımızla taciz konusunu konuşalım.öyle bişey olduğu zaman hemen gelip anlatabilmesini sağlayalım..ben yaşadığım bir olaydan dolayı çok iyi biliyorum.ve o psikoloji çok kötü.allah evlatlarımızı korusun..

çok geçmiş olsun..
zeka geriliği olanlar cinsel dürtülerini zapdetmekte zorluk yaşar maalesef.. okul yönetiminin bu konuda önlem alması lazım.. hem diğer çocuklar için hem de bu zeka geriliği olan çocuk için..

ya böyle bi çocuğu nasıl normal bi okula gönderebiliyolar hayret.bu tür olaylardan ailenin hiç mi haberi yok.inanamıyorum.hele rehber öğretmenin milli eğitim savunması çok ilginç.ne yani bütün çocuklar cinsel kimlik değişince mi akılları başlarına gelicek.
çocuğun rahatsız olmasa gelip sana söylemezdi canım.sen gönlünü ferah tut oğlunun cinsel kimliği konusunda.ama ailesinden çekinip söyleyemeyen çocukların varlığını düşünemiyorum.Allah hepimizin evlatlarını korusun

çok büyük geçmiş olsun canım
İnan okurken tüylerim diken diken oldu...
Ne günlere geldik yarabbim.
Allah Allah zeka geriliği olunca yaptığı pis şey normal mi karşılanmalı...
Sen gene sakin davranmışsın,ben o çocuğu döverdim vallaha da billaha da döverdim..
Ayrıca zeka geriliği olan bir çocuğun yapacağa işe benzemiyor bu pis davranış...
Canım, tekrar büyük geçmiş olsun...

Back
X