Çok acil... Tacizle ilgili

eğitim herkesin hakkı. hafif bir özrü olabilir ama o özrü çocugun hayattan ve diğer normal insanlardan ayrılması anlamına gelmez arkadaşım. hayatta sadece sağlam insanlar yok.

etrafta tv lerde o kadar sapıkça şeyler var ki çocukların bu tip şeyler yapması çok da anormal değil. düzeltilmeyecek bi durum da değil bu. rehber öğretmenin ailenin işbirliğ ile yurur duzelir gider inşallaha.s.

benzer olayı ikı yıl önce yasadım...
öğrencım 2. sınıftaydı..öğrencıme 6.sınıf öğencılerınden bı kac kısı aynı seyı yapmıstı..

evet her ıkısıde cocuk ama erken den mudahale edılmelı..

6. sınıftakı cocukların velılerı okulu bastılar.. magdur olan cocugu sucladılar.. aileyı sucladılar.

sizde olayı çok dallanıp budaklanmasına izin vermeden.. çocugunuza psikiyatrıkdestek aldırın.. olayı unutması açısında ve dıkkat etmesını saglayın..

dıger cocuklarında rehber ögretmen dahılınde psikolojık destek alması için yönlendırın...

senağlamaşu an ağlamak bi yana kahroluyorum, ne demem gerek bilmiyorum , oğlum cinsel kimliği falan bişey olurmu napıcam benn

ALLAH korusun.size söylemesi çok güzel.iyiki söylemiş.aferin ona:1hug:

ağlamamak elde değildir mutlaka.cinsel kimliğine birşey olucanı sanmam rabbim men eylesin.

size söylemezdi en azından.bence hem velisine hemde öğretmenlerine söyleyin.

hatta müdüre çıkın bence.bu çok ama çok ciddi bir durum.gerçi siz gitmişsinizdir bu saate kadar.ben yeni gördüm.çok üzüldüm inanın.

aman haraketlerine çok dikkat edin bundan sonra sürekli gözlemleyin.ALLAH muhafaza.

ne diyeyim yaaa...sizemi üzüleyim,çocuğunuzamı,o çocuğamı,ailesinemi:çok üzgünüm:

mevlam yar ve yardımcınız olsun.

canım aslında o zeka geriliği olan çocuğun da iyi takibini sağlayın acaba birileri bir yetişkin felan onu bu şekilde taciz etmiş o da bunu normal sanıyor olabilir mi onun bunun bilincine varması daha zor olabilir hani ısırarak sevilen çocuk da gider arkadaşılarını ısırır onun gibi
biliyorum öbür çocuktan nefret ediyorsunuz ben de olsam ederdim ama belki daha büyük bir sorun var bunun arkasında eğitimcilr daha iyi bilir mutlaka
peşini bırakmayın bu işin hem sizin çocuğunuz hem de diğeri için

ben anlamıyorum zeka geriliği var ama aklı cinselliğe iyi çalışıyo

millet azıtmış iyice 6, sınıf daha çok küçük bi yaş bu tarz şeyler olmaması lazım onların okulun bahçesinde oyun oynaması lazım

ailelelr çocuklarını iyi yetiştirmeli özellikle ergenlik çağlarında iyi takip etmeli

canım eğitim herkesin hakkı ama olması gereken yerde.diğer şekilde aynen böyle,başaka çocuğun hakkı,yaşamı ihlal olabiliyo.tabiki diğer insanlardan ayrılmasın ama onların eğitimleri için de özel eğitim merkezleri olduğunu biliyoruz.

cocuklarda suç yok arkadasım.. görduklerını yapıyorlar..

ana baba ulu orta yapıyor,tv ha keza hersey mubah..

ama lutfen ılgılenın ıkı cocukla da ama olayı duyurmayın kımseye.. 12 yasında kı cocukların hayatını karartmayın..

isim vermeyın ama psıkolojık destegı eksık etmeyın..

bence aynı şeye tekrar maruz kalmamsı için derhal okulu değiştirin...

Okul değiştirmek çözüm değil, sanki gideceği okulda neler var kimler var...
Sağolsun bu internet sayesinde bütün çocuklar küçük büyük demeden yaşlarından önce birsürü sapıkça şeyi öğreniyorlar, çok fena etkileniyorlar.. eee yeni öğrendikleri hoşlarına giden birçok şeyide yakınlarındaki kişilerden gideriyorlar, gelecek nesillerden çok tedirginim. çoook. yani sadece zeka geriliği olanlar yapmıyor, gayet başarılı olan öğrencilerde yapıyor. Allah çocuklarımızı korusun. Hem etkilenmelerinden hemde başlarına bişey gelmeleriden.

Bence öğretmeniyle paylaşın zaten hem ailesi hemde okuldaki rehber öğretmen devreye girer ama çok şaşırdım hem size anlatmasına hemde böle bişeye maruz kalmasına

arkadaşlar zihinsel geriliği olması hormonları olmaması anlamına gelmiyor
ne yani aslanların kedilern de mi beyni insanlar gibi çalışyor başka başka şeyler bunlar
eğer gerçekten raporlu bir zihinsel sorun varsa ve bu ağır düzeyde değilse çocuğun toplumdan soyutlanmaması için normal bir biçimde okuluna deva metmesi istenir ve tavsiye edilir.
ancak bu eğitim (ki hafif zihinsel engel söz konusuysa) aile içinde verilebilir.
elbette çocuk uygulamak isterse...

ömür boyu sürüyor mu bu özel eğitim merkezleri aceba biliyor musunuz? yoksa bi yaştan sonra bitiyor mu? özel eğitim veren üniversiteler var değil mi?

böyle sorun oldugunda ortadan o çocuk kaldırılmaz, sorun çözülür. öyle bi tavırda bulunması onun zeka geriliğinden değil arkadaşım aldıgı eğitimden annesinden babasından aldıgı eğitimden. çocugun bi suçu yok. düzeltilebilir bir durum bu özel eğitim çok da gerekli değil.

iş yerinde sizin yaşam hakkınızı ihlal edenler olmuyor mu? sınırlarınıza tecavuz edenler? onlara nasıl yaklaşıyor sunuz?

sunu söylemek istiyorum :hak ihlali her yerde var
ve çocugu o okuldan almak çözüm değl

özürlü çocukları gerçek hayattan ihraç ederek sorunlar çözülmez.

bence aynı şeye tekrar maruz kalmamsı için derhal okulu değiştirin...

nereye kadar çocuk gerçeklerden kaçacak

onu yapan çocuğun cinsel kimliğinde bi problem var bence
böyle pislik mi olur yaa

bu işi okula duyurmadan sessizce öğretmeniyle halletmeye çalışın derim

arkadaşlar ,
özel eğitim öğrencilerinin cinsel dürtüleri normal yaşıtlarına göre daha güçlüdür. Özel eğitim okuluna gelince ilköğretim okullarında imkan nispetinde özel eğitim alt sınıfı olmak zorundadır. Özel eğitim öğrencileri seviyelerine göre normal sınıflarda kaynaştırma eğitimi alabilirler.Zihinsel geriliği olan öğrencilerle bu işin eğitimini almış olan özel eğitim öğretmenleri ilgilenir. rehber öğretmen onun eğitiminden sorumlu değildir sadece çocuğu ve ailesini yönlendirme çalışması yapabilir. Elbette ki arkadaşımızın çocuğunun başına gelenler basit bir olay değildir ve özel eğitim grubuna girebilecek konumdaki bir çocuk için takip gerektiren bir olaydır ama bazı yorumları maksadını aşmış bulduğumu belirteyim. Kimse yanlış anlamasın ama o özürlü çocuk sizin çocuğunuz olsaydı ve çocuğunuz böyle bir yanlış davranışta bulunsaydı o çocuk hakkında yapılan yorumlar hakkında siz neler düşünürdünüz? veya nasıl bir konu başlığı açardınız?
üç sene önce çalıştığım okulda 7. sınıftaki erkek öğrenciler öğretmen tahtaya yazı yazmaya döndüğünde arka sıralarda mstrbsyn yapıp meniyi birbirlerine ve kızlara gösteriyorlarmış olay kız öğrencilerin şikayeti ile ortaya çıktı Çocuklar hakkında yasal işlem yapılamadı üstelik henüz iki aylık öğretmen olan arkadaş idareden zılgıtı yedi. buda yetmezmiş gibi velilerden biri aferin oğlum az bile yapmışsın öğretmen milletine demiş.Bunları yapan özürlü falan da değildi gayet sağlıklı şımarık çocuklardı.
son bir şey daha söylemek istiyorum; geçen sene dördüncü sınıfları okutuyordum bir öğrencimin arkadaşlarıyla beraber internetten prn film izlediklerini duyduğumda aklım başımdan gitti gece sabaha kadar uyuyamadım oturup ağladım nasıl bir nesil yetişiyor diye. Çocuklarımızın elinde tv,internet vb.kontolsüz olduğu sürece gerçekten hem öğretmen olarak hem de anne olarak gelecekten çok endişe ediyorum:çok üzgünüm:

arkadaşlar dediklerinize katılmıyo değilim ancak; benim çocuğumda denek değil yani işte ilerleme kaydedilecek (hafif derece gerizelılık) var düzeltilecek diye bir dizi aşamadan biz mi geçicez..bu çocuğun durumu cuma günü görüşülecek,ailesiyle muatap olmamamı isdedi rehberlik, uygun bir dillede müdürlede konuşacakmış rehber hocamız bayan olduğu için bana şahsi telinide verdi saolsun, istediğin zaman ara diye.. ikigüne bir okula gideceğim için diğer gündede rehbere sık sık sorarım yada hatırlatırım o çocuk ne yapıyor diye, birde rehber hoca gerizakalı olan bu sapık çocuktan bahsetmememi çünkü onuda kazanmak istediğini söyledi, hayır bu çocukların adları tabikide duyulmayacak zaten yarından sonrada eşimi yollarım birde sen kontrol et diye zaten cuma günü aileyle karşılaşmıcaz ama bizde ogün orada bulunacağız.işin açıkcası bu tür çocuklara içimden acımak gelmiyor affedin arkadaşlar :çok üzgünüm:
oğlumun hep bu konuyu nasıl anlattığını sormuşsunuz, ben oğlumla arkadaş gibiyimdir herşeyi paylaşır benimle zaten birtane çocuğum var başkada yok herşeyi paylaşırız, ben ikigüne bir okula giden bir anneyi fakat son bir haftadır işlerimden dolayı gidemiyordum, işte bu süre zarfında gelmeme alışkın olan oğlum gelmemi bundan istediğini biliyorum ve hergün sorarım bişey oldumu bugün, varsa bir sorunun anlat benseni dinlerim diye bide oğlum bana çok güvenir onu asla kandırmadım, güvenini sarsacak birşey yapmadım ve tabikide onu aşırı sevdiğimi biliyor, bu olayıda hemen anlatmayıp sonra anlatmasının nedenide aileler arasında kavga olmaması içinmiş tabi anlattığı için babası takdir etti bense binlerce öpücüğe boğarak oğluma teşekkür ettimbenneyaptımki

ne kadar özguvenlı bı oğlunuz var böyle bı çocuk yetıstımek herkeze nasip olmaz...sıze açık ça anlatması çok guzel..okulda o oğrencıyı tanıyıp aılesıyle konusun

Çocuğunuza helal olsun valla,sizi de tebrik ederim.Ayrıca bir arkadaş nasıl itiraf etti demiş,çocuk kabahat mi işlediki nasıl itiraf etti diyorsunuz,olması gerekeni yapmış.
Merak ettiğim çocuğunuz o çocukla aynı sınıfta olmaktan rahatsız mı?Ya da siz rahatsız mısınız?Sınıfını değiştirmeniz yanlış mı olur sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…