- 16 Şubat 2016
- 1.649
- 788
- 123
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Vallahi bende bilmiyorum hep kafamda deli sorular onu yeme bunu yeme ya yedim birşey olursa sorular i testler temuz ciksa bile ya hiç birşey garanti değil herşey Allah'a emanetBen ilk başta öyleydim ilk haftalarda ama baktım 9 ay böyle geçmez . Şimdi açıkçası o kadar çok takmıyorum .
Ama bende de her kontrol öncesi korku oluyor , ya birşey çıkarsa ? Ya kalbi durduysa(allah korusun) vs . :/ nasıl olcak bu işler bilmiyorum
Bulanti varken ve hastayken nasıl gezdin :) Ben gezmeye kalksam hemen yoruluyorum evdede sıkılıyorum ne yapacağımı bilemedimAynn hergun gezerdim. Doğum yaptığım gün bile gezdim aksama kadar.ilk degilde ikinci gebelikte çok zorlandım cünkü her zaman hasta ve kusardım. Son iki ayda biraz rahatladim düşün artik. Canini sıkma,korkmada. O iyidir annesi gebelikte bünye zayıflıyor hic olmadığın kadar hasta oluyorsun. Drum öyle demişti hergun acil de serum yedim. Hatta birgün eşim bebek öldü seni mi zehirledi diye korktu dr hiçbirşey yok dedi. Bünye zayifligindan olmuştur. Gebelikte bir sürü şeyler oluyor kimiside çok rahat geçiriyor. Bunları rahatla diye anlatıyorum.ok
Merhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum .4 aylık hamileyim.Bu aralar burnumda tıkanıklık gözlerde yaşarma meydana geldi .Nefes alamıyorum sanki.Evimin salonunda hamile kaldığımdan beru kullandığım bir koku var .Onun kutusunun arkasına baktım hamilelerin olduğu ortamda kullanmayınız diyor .Ben aylarca bu kokuyu soludum.Inanin su an çok kötüyüm .Yemin ederim aklıma gelmedi hemde o kadar dikkat ederken gördüğümden beri ağlıyorum .Sizce birşey olmuş olabilir mi ? Sizin başınıza böyle birşey geldi mı? Doktoruma yazdım bekliyorum birde siz e sormak istedim
Canım açıkçası ben o ikili testi yaptırmadım. Gerçi ben Türkiye’de değilim burda zaten çok gerekli görmüyorlar . Birşeyden şüpheli görürlerse yolluyorlar . Ama allah korusun hasta çıksaydı bile allah korusun bu saatten sonra aldıramam , herşeyini görüyorken bile bile yapamazdım . O sebeple doktorum gerek görmedi ben de yapmadım . Ne olursa kabulüm artık.Vallahi bende bilmiyorum hep kafamda deli sorular onu yeme bunu yeme ya yedim birşey olursa sorular i testler temuz ciksa bile ya hiç birşey garanti değil herşey Allah'a emanet
Temizlik yapar kende kokudan rahatsız oluyorum .Ama Hamil e olmadan önce böyle bir sıkıntım yoktu .Temizlikte mı yapmicam illaki deterjan kullanıyoruz .Hadi yerleri hallederiz de bulaşık nr bileyim yağlı seyl er illaki kullanıyorsun yağ sokucu falan .Ne yapacağımı bilemiyorum bazenBence sizin alerjiniz var
Kokulara hassassiniz
Evinizi havalandirin
O kokuyu atin
Vileda yaparken bir syre fayans ve yuzey temizleyici camasir suyu vs kullanma
Sadece su ile yap temizligini
1 ay boyunca dene
Tekrar olursa doktora git
Deloday verirler genelde alerjik sorunlar icin
Vallahi annemle konuşuyorum da hiçbirşeye dikkat etmezmiş herşeyi yermiş .Beni görünce şaşırıyor çok takıyorsun biz bu kadar takmazdik diyor .Peki sen karından su alınan testi yapacak misin ?Canım açıkçası ben o ikili testi yaptırmadım. Gerçi ben Türkiye’de değilim burda zaten çok gerekli görmüyorlar . Birşeyden şüpheli görürlerse yolluyorlar . Ama allah korusun hasta çıksaydı bile allah korusun bu saatten sonra aldıramam , herşeyini görüyorken bile bile yapamazdım . O sebeple doktorum gerek görmedi ben de yapmadım . Ne olursa kabulüm artık.
Bende birşey yemeden önce yiyip yiyemeyeceğime bakıyorum internetten .
Çok şey bilmekte iyi değil bence . Eskiler ne güzelmiş
Hayır hiç birşey yaptırmayacağım bir tek fein Diagnostik var burda Türkçede de böyle mi bilmiyorum ? Galiba renkli ultrason deniyor . Onu yaptıracağım , o da yani belirgin görmek istediğim için . Çok düşündük eşimle , allah korusun kötü birşey çıksa napcaz? Hiç birşey ... şimdiden onun için endişe edeceğim . Hamileliğimin keyfini çıkarmak istiyorum açıkçası canım . Allah’ın izniyle olmaz birşey .Vallahi annemle konuşuyorum da hiçbirşeye dikkat etmezmiş herşeyi yermiş .Beni görünce şaşırıyor çok takıyorsun biz bu kadar takmazdik diyor .Peki sen karından su alınan testi yapacak misin ?
Bulantı geçince gezmeye başladım yemek yiyince oluyordu. Son aylarda zaten düzeldimBulanti varken ve hastayken nasıl gezdin :) Ben gezmeye kalksam hemen yoruluyorum evdede sıkılıyorum ne yapacağımı bilemedim
Merhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum .4 aylık hamileyim.Bu aralar burnumda tıkanıklık gözlerde yaşarma meydana geldi .Nefes alamıyorum sanki.Evimin salonunda hamile kaldığımdan beru kullandığım bir koku var .Onun kutusunun arkasına baktım hamilelerin olduğu ortamda kullanmayınız diyor .Ben aylarca bu kokuyu soludum.Inanin su an çok kötüyüm .Yemin ederim aklıma gelmedi hemde o kadar dikkat ederken gördüğümden beri ağlıyorum .Sizce birşey olmuş olabilir mi ? Sizin başınıza böyle birşey geldi mı? Doktoruma yazdım bekliyorum birde siz e sormak istedim
Maşallah ...Benimde geçti bulantılarım çok şükür şimdi sadece çok yorgunlugum oluyor çok çabuk yoruluyorum sen de de oluyor muydu? Birde ben çay kahve severim sen nasıl yapıyordun çay kahve işini?Bulantı geçince gezmeye başladım yemek yiyince oluyordu. Son aylarda zaten düzeldim
Kokuyu evden çıkardım nefes almam biraz daha iyi oldu çok şükür .Doktorumada sınır oldum aslında daha önce iki kere sor7 sormuştum cevap yazmıştı bu sefer yazmadı .Sonuçta ben kötü durumdayım cevap vermesi gerekmez miydi bende ilgisizligine sınır oldum aramadım .Başka doktor mu araştırsam ?Tüm ev kokularında o yazar
Kendine eziyet etme, kokuyu evden çıkar evi iyice havalandır hiçbir sıkıntı olmaz. Bişey olduysa da sana olmuştur zaten bebeğine değil yiyip içmedin, gidip içine çekmedin sonuçta. Doktoruna da söylersin durumu. İnşallah kokuyu göndermenle sorunların geçmiştir
Alla h allah orda yasak fakat burda bir sürü insan sürekli ultrasonda ve kalp atışlarını dinliyor birşey olmuyor burası niye böyle ki anlamadım .Öyle herşey Allahtan sanırım dua edip tevekkül etmekten başka çaremiz yokHayır hiç birşey yaptırmayacağım bir tek fein Diagnostik var burda Türkçede de böyle mi bilmiyorum ? Galiba renkli ultrason deniyor . Onu yaptıracağım , o da yani belirgin görmek istediğim için . Çok düşündük eşimle , allah korusun kötü birşey çıksa napcaz? Hiç birşey ... şimdiden onun için endişe edeceğim . Hamileliğimin keyfini çıkarmak istiyorum açıkçası canım . Allah’ın izniyle olmaz birşey .
Bide dediğim gibi buradaki sistem ile Türkiye başka , misal ben 15.haftamdayım daha bebeğimin kalp atışını duymadım , burda hemen öyle dinletmiyorlar , onu dinleyebilmek için bi ısı veriyorlarmış , ve bu bebek için iyi değilmiş . Tam emin değilim ama 6.aydan sonra dinletiyorlar burda. 3 hafta Türkiye’ye gelmiştim geçen ay orda da doktor kontrolüne gittim öyle bakalım orda da görelim diye , o zaman çok kısa dinletmişti doktor , dedim bizde dinletmiyorlar iyi değil diye . Doğru dedi doktor , o yüzden ben de çok az açtım dedi. Bana sormadan ne diye açıyorsa :/ diyeceğim o ki , her doktor başka birşey söylüyor açıkçası . Çok takmamak, çok bilmemek en iyisi . Allah bebeklerimizi bize bağışlasın
Yasak mı bilmem , ama yapmıyorlar yani . Sadece benim doktorum değil . Hamile olan tüm herkese aynı uygulama :) dediğin gibi artık dua edeceğizAlla h allah orda yasak fakat burda bir sürü insan sürekli ultrasonda ve kalp atışlarını dinliyor birşey olmuyor burası niye böyle ki anlamadım .Öyle herşey Allahtan sanırım dua edip tevekkül etmekten başka çaremiz yok
Ay sen ne diyon bide aşağıda duruyordu sanki heran doğacak gibi iki adımda hemen alta baskı yapıyordu. Her köse başında duruyordum. 41 haftalık doğdu. Büyük oğlumda yukarda duruyordu doğacağı zaman bile yukarıdaydı herkes daha var dedi 38 haftada doğurdum. Belli olmuyor yani. Çay çok açık iç, kahvede günde bir fincan hatta paketi ikiye böl yarim yarim iç öyle tatmin et kendini canim. Ben kola da içerdim fazla olmamak şartıyla tabiki. Bir iki bardak. Bide bolca balık ye tam zamanı. Bebiş için çok faydalı. Kaynanam sirf balık yermiş kaynım 6.5 kilo doğmuş. Sezeryanla. Balım sen iyi olursan bebisde iyi olur.Maşallah ...Benimde geçti bulantılarım çok şükür şimdi sadece çok yorgunlugum oluyor çok çabuk yoruluyorum sen de de oluyor muydu? Birde ben çay kahve severim sen nasıl yapıyordun çay kahve işini?
Ama ileriki haftalarda yorulman çok normal benim ki henüz 4 aylık normal mi bilmiyorum.Balık başlarda yiyemiyordum mide bulantisindan kokusu midemi bulandiriyordu.Geçen ton balığı aldım o da agir geldi biraz sanırım artık kızartma yesem daha iyi olacak .Canım çok sağol çok içimi rahatlattin:)Ay sen ne diyon bide aşağıda duruyordu sanki heran doğacak gibi iki adımda hemen alta baskı yapıyordu. Her köse başında duruyordum. 41 haftalık doğdu. Büyük oğlumda yukarda duruyordu doğacağı zaman bile yukarıdaydı herkes daha var dedi 38 haftada doğurdum. Belli olmuyor yani. Çay çok açık iç, kahvede günde bir fincan hatta paketi ikiye böl yarim yarim iç öyle tatmin et kendini canim. Ben kola da içerdim fazla olmamak şartıyla tabiki. Bir iki bardak. Bide bolca balık ye tam zamanı. Bebiş için çok faydalı. Kaynanam sirf balık yermiş kaynım 6.5 kilo doğmuş. Sezeryanla. Balım sen iyi olursan bebisde iyi olur.
Normal bebek büyüyor ağırlığı oluyor artik. Sevindim rahat olmana ilk gebelikte telaş oluyor böyle. Arkadaşlarıma çok moral verirdim. Normal doğumdan korkarlardı onda bile beni ararlardı.Ama ileriki haftalarda yorulman çok normal benim ki henüz 4 aylık normal mi bilmiyorum.Balık başlarda yiyemiyordum mide bulantisindan kokusu midemi bulandiriyordu.Geçen ton balığı aldım o da agir geldi biraz sanırım artık kızartma yesem daha iyi olacak .Canım çok sağol çok içimi rahatlattin:)
Aynen çok stresli birşey yesem yanlış mı yaptım diye düşünüyorum kırk kereNormal bebek büyüyor ağırlığı oluyor artik. Sevindim rahat olmana ilk gebelikte telaş oluyor böyle. Arkadaşlarıma çok moral verirdim. Normal doğumdan korkarlardı onda bile beni ararlardı.
Şöyle düşünün bir de .dıserı çıktığınızda avm,banka yada herhangi bir yere gittiğimizde mutlaka bir oda kokusu ,ortamın havasını değiştirecek suni birşey oluyor .sizin korktuğunuz gibi birşey olmaz merak etmeyin ama tabi yine elinizden geldiğince kendinizi koruyun(ben 9 ay boyunca kurumsal bir firmada çalışmama rağmen sacımı boyamadım,bembeyaz diplerim çıktı ama bebeğimden daha önemli değildi)Aman ben yasayım da çocuğa birşey olmasın ben atlatırım
Evet dediginuz doğru fakat ben hamileliğimden beri bu kumsalı soludum kafami kurcalayan bu .Yani dışarda sadece bir süre maruz kalıyoruz.Evet saçımı ben de boyamicam napayım beyazla dolaşayım ama kestirsem iyi olacaktı onu bile iyi değil dedikleri için yapamıyorumŞöyle düşünün bir de .dıserı çıktığınızda avm,banka yada herhangi bir yere gittiğimizde mutlaka bir oda kokusu ,ortamın havasını değiştirecek suni birşey oluyor .sizin korktuğunuz gibi birşey olmaz merak etmeyin ama tabi yine elinizden geldiğince kendinizi koruyun(ben 9 ay boyunca kurumsal bir firmada çalışmama rağmen sacımı boyamadım,bembeyaz diplerim çıktı ama bebeğimden daha önemli değildi)
Başkasına sormuşsun ama ben de cevap vereyim .ilk zamanlar ben de sizin gibiydim ,akşam 7.30 ben yataktaydım hem de be uyumak ne yorulmak .2. Trimestera geçince rahatlamıştım .çay kahve için de ben cayı çok severdim ama hamilelikte tiksinmiştim epey süre içememiştimAma ileriki haftalarda yorulman çok normal benim ki henüz 4 aylık normal mi bilmiyorum.Balık başlarda yiyemiyordum mide bulantisindan kokusu midemi bulandiriyordu.Geçen ton balığı aldım o da agir geldi biraz sanırım artık kızartma yesem daha iyi olacak .Canım çok sağol çok içimi rahatlattin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?