- 13 Haziran 2015
- 1.731
- 1.729
- 83
- Konu Sahibi Zehrayenihayat
-
Dua etÇok teşekkür ederim yazdıklarınız için tabi ki insan bunların hepsini biliyor idrak ediyor yine de ağır geliyor umarım atlatırım. Normalde çok zor uyurum ve bi kaç saat. Hamilelik olduğunda hemen uykum geliyordu uyuyordum. Şimdi uykum gelmedikçe aklıma geliyor ve o anları tekrar yaşıyorum sanki. Çok sağolun
Yaşatmam gereken bişey
Çok teşekkür ederim amin.Kürtaj olduğum için daha bi tedirginlik var üstümde keşke düşseydi diyorum. Zaten 3 ay bekle dedi doktor ondan sonra da cesaret edebilir miyim bilmiyorum. Sağlıkla kucağınıza alırsınız evladınızı inşallahgeçtiğimiz kasım ayında kimyasal gebelik geçirdim tecrübesizlik ilk denememizdi tutmuştu testte çift çizgiyi görünce söyledik herkese sonuç hüsran oldu,nisan ayında yine gebe kaldım bu sefer söylemeyeceğim kimseye dedim keseyi gördük eşim kimyasal değil diye sevincinden yine herkese yaydı sevincimiz 1 hafta sürdü 6. haftada kalp atışını duyamadan düşük yaptım. Hiç isyan etmedim,üzülmedim mi tabiki,ama kısa sürdü rabbimin vardır bir bildiği dedim,yolunda gitmeyen birşeyler var sağlıksız gebelikler geçiriyorum ya hissettikten sonra kaybetsem ne yaparım yada sağlıksız bir bebeği büyütüp hayata hazırlayacak gücüm var mı dedim,Allah beni daha kötüsünden koruyor buna eminim dedim en başlarda bunları yaşamam bile şans diye düşündüm,yinede şükrettim hep gebe kalabiliyorum birgün yüzüm gülecek diye düşündüm ve mucize düşüğün üzerinden hiç adet görmeden hamile kaldım hemde imkansız denebilecek zamanlarda düşük kanamasının hemen ertesi günlerinde rabbim bu bebeğime sağlıkla kavuşmayı nasip eder inşallah uzun yazdım ama umut var demek istedim kısaca kendini yıpratmakla çıkamazsın canım feraha inşallah tez zamanda sende mucizenin haberini alır sağlıkla kavuşursun
Haziran ayında hamile olduğumu öğrendim ilk denememizdi çok mutlu olduk çok sevindik ama kimyasal gebelik çıktı. Sonrasında geceleri uykumdan uyanıp hıçkıra hıçkıra ağlar oldum eşim sayesinde atlattım. Temmuz ayında tekrar hamile olduğumu öğrendim bu sefer temkinli davrandım keseyi görünce sevindik arkadaşlarıma kendi aileme söyledim. Kalp atışı bi türlü duyamadık en son boş gebelik dediler ve kürtaj oldum. Kürtajın bu kadar travmatik bişey olabileceğini düşünmemiştim.Doktorun alırken ay içinde çürümüş dediğini duymak çok kötü en çok bu kelime zoruma gitti. Yaşatmam gereken bişey içimde çürümüş.Bütün hayallerim çöpe gitti. Biliyorum Allah ın takdiri. Yaşım daha genç ama yine de kaldıramıyorum.Çevremde çok güçlü bir duruşum var bu cümlelerde kimseye anlatamıyorum.Bu cümleleri kurmak beni direk ağlatıyor.Ne kadar üzüldüğümü ne kadar canım yandığını anlatamıyorum en yakınlarıma bile.Yazmak daha kolay geldi. Yine her gece saatlerce ağlar oldum. Bu kadar uzun yazdım okuyan olur mu bilmem. Sadece anlatmaya ihtiyacım vardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?