Çok ağır geliyor :(

Zehrayenihayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2015
1.731
1.729
83
Haziran ayında hamile olduğumu öğrendim ilk denememizdi çok mutlu olduk çok sevindik ama kimyasal gebelik çıktı. Sonrasında geceleri uykumdan uyanıp hıçkıra hıçkıra ağlar oldum eşim sayesinde atlattım. Temmuz ayında tekrar hamile olduğumu öğrendim bu sefer temkinli davrandım keseyi görünce sevindik arkadaşlarıma kendi aileme söyledim. Kalp atışı bi türlü duyamadık en son boş gebelik dediler ve kürtaj oldum. Kürtajın bu kadar travmatik bişey olabileceğini düşünmemiştim.Doktorun alırken ay içinde çürümüş dediğini duymak çok kötü en çok bu kelime zoruma gitti. Yaşatmam gereken bişey içimde çürümüş.Bütün hayallerim çöpe gitti. Biliyorum Allah ın takdiri. Yaşım daha genç ama yine de kaldıramıyorum.Çevremde çok güçlü bir duruşum var bu cümlelerde kimseye anlatamıyorum.Bu cümleleri kurmak beni direk ağlatıyor.Ne kadar üzüldüğümü ne kadar canım yandığını anlatamıyorum en yakınlarıma bile.Yazmak daha kolay geldi. Yine her gece saatlerce ağlar oldum. Bu kadar uzun yazdım okuyan olur mu bilmem. Sadece anlatmaya ihtiyacım vardı.

Allah yardimcın olsun cnm seni cok iyi anliyorum cok zor bir durum ama sen yinede kendini suclu hissetme seninle alakali bir durum diil ki bu rabbimden gelen bisi sabredicez elbet bir gun hayirlisiysa evlat sahibi olucaz bizde insallah cnm

Üzgün olman normal , seni anlamam mümkün değil çünkü bu duyguları henüz yaşamadım. İçinde çürüyen şey bir hücre sadece bu şekilde düşün, canını sıkma. İnsanlar yaşayan bir bebeği kürtajla öldürüyor. Seninki Allah tarafından olan bir şey ve senin hiçbir suçun yok. Senin sınavın böyleymiş, güçlü bir insan olduğunu söylemişsin yine güçlü ve dimdik dur. İnşallah Rabb'im hayırlısıyla anne olmayı nasip eder. Dua et bol bol, ağlama hayat ağlamak için çok kısa.

Her şeyde en kötü şey olan ölümde bile bir hayır vardır Allah onu bir sebepten öyle istemiştir. Böyle düşünerek isyan etmeyerek eşinizin yanınızda oluşuna şükrederek bakmaya çalışın. Diğer türlüsü çok zor Çok üzüldüm yaşamayan anlayamaz tabi ama bol bol dua edin siz

Yanında dağ gibi duran eşin var, yine deneyin. Bence tamamen belirgin olmadan da söylemeyin kimselere sadece eşinizle ikiniz bilin. Yolunda gittiği zaman söylersiniz. Bol bol dua edin, inanın. Eşinin de teselliye ihtiyacı var mutlu olduğunu ve bebeğiniz olacağına karşı olan inancını ona da umut olarak aşılamalısın.

Bende nisan ayında düsük yaptım cnm kalp atısları durdugu icin dusmus cok zor biliyorum ve cok iyi anlıyorum seni Allah sagliķlı evlat versin herkese

Canım senle aynı duyguları paylaşıyoruz.bende ocakta ilk bebegime hamile kaldım.kalp atışını d uydugumuzun ertesi gunu kahve akintim oldu.doktora gittik kalbi durmuş.hemen kürtajla aldılar.bir ay önce yine hamile olduğumu öğrendim.kahve akinti başlayınca yine doktora gittim kimyasal gebelik.ilki kadar perişan olmadım açıkçası.insan niye ben diyor.etrafında bolca sorunsuz hamile varken,niye bu acı için ben seçildim diyorsun.insanın evladiyla sinanmasi gerçekten çok zor.Ama ben inancımı kaybetmemeye çalışıyorum cnku onuda kaybedersek acılara dayanmak zorlaşıyor.tabi birde iyi tarafından bakmak gerek.hamile kalabiliyoruz.kisa da olsa anne ligin nasıl bir his olduğunu biliyoruz.bunu bile yasayamayanlar var.doktorlar soğuk kanlı ol,araştırmaya henuz gerek yok deselerde bütün testlerini yaptir.genetik,kan pihtilasmasi vs...sen tedbirini al gerisi Allahın işi.ben inancımı kaybetmiyorum.birgün bebeklerimiz sağ salim kollarimizda olacak...

Bende kimyasal gebelik yaşadım
Şimdi kızım var 8 aylık, onun sayesinde uykusuzum şimdi
Umutsuzluğa düşmene gerek yok yani
Rahim kendini hazırlıyor olabilir
Çok dua et, kendini de boşuna hırpalama veren O alan O senlik bişey yok
Bi daha ki konun bebeğim uyumuyor ne önerirsiniz olur inşallah bu saatlerde yine
Beddua gibi oldu ama anlamışsındır ne demek istediğimi

Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için tabi ki insan bunların hepsini biliyor idrak ediyor yine de ağır geliyor umarım atlatırım. Normalde çok zor uyurum ve bi kaç saat. Hamilelik olduğunda hemen uykum geliyordu uyuyordum. Şimdi uykum gelmedikçe aklıma geliyor ve o anları tekrar yaşıyorum sanki. Çok sağolun

Dua et
Folik asit kullan ya da ceviz badem tüket
Yine dene
Doktor aksi bişey söylemediyse inşallah bu kez sağlıklı bi hamileliğin olur
Bi de düşük neden oluyo biliyo musun ? Yeterince sağlıklı bi bebek değil diye, yani bunda da var bi hikmet üzülme

yaşadıklarınızı şu an anlayamam ama bir kadın olarak empati kurmaya çalışabilirim. eminim çok çok zor bir süreç ve ciddi bir imtihan ama üstesinden gelebilirsiniz,
bakın şöyle demişsiniz :

Yaşatmam gereken bişey

bu bakış açınız sizi yıpratır önce bundan kurtulmanız gerekir. yukarıdaki durum sizin elinizde değildi. Her anne bebeği sağlıklı büyüsün ister yediğine içtiğine dikkat eder vs... ama o canın yaşayıp yaşamaması bizim elimizde değil ki, sorumluluğu siz neden üstünüze aldınız?
bir arkadaşıma bir hocası (İlahiyat profesörü) şöyle demiş: "kızım derdi sıkıntıyı bu kadar gaile etme sen onu yüce Yaradan'a bırak o bilir en iyisini"
bu sözle ilgili epey felsefe yapmıştık çok hoşumuza gitmişti
siz de öyle yapın, sorumluluğu en merhametliye bırakın :)

Bende senin gibi iki gebelik geçirdim boş gebelikten bir yıl sonra hamile kaldım oğlum oldu iki yıl sonra tekrar bir oğlum oldu inş senin de en kısa zamanda olur yavruların esin sperm testi yaptırsın bu tür gebeliklerde kalitesiz spermden oluyor tekrar aynı sorunu yaşama

O doktor okumus ama insan olamamis.
Bu ne hadsiz bi yorum!
Cok kizdim o doktora.

geçtiğimiz kasım ayında kimyasal gebelik geçirdim tecrübesizlik ilk denememizdi tutmuştu testte çift çizgiyi görünce söyledik herkese sonuç hüsran oldu,nisan ayında yine gebe kaldım bu sefer söylemeyeceğim kimseye dedim keseyi gördük eşim kimyasal değil diye sevincinden yine herkese yaydı sevincimiz 1 hafta sürdü 6. haftada kalp atışını duyamadan düşük yaptım. Hiç isyan etmedim,üzülmedim mi tabiki,ama kısa sürdü rabbimin vardır bir bildiği dedim,yolunda gitmeyen birşeyler var sağlıksız gebelikler geçiriyorum ya hissettikten sonra kaybetsem ne yaparım yada sağlıksız bir bebeği büyütüp hayata hazırlayacak gücüm var mı dedim,Allah beni daha kötüsünden koruyor buna eminim dedim en başlarda bunları yaşamam bile şans diye düşündüm,yinede şükrettim hep gebe kalabiliyorum birgün yüzüm gülecek diye düşündüm ve mucize düşüğün üzerinden hiç adet görmeden hamile kaldım hemde imkansız denebilecek zamanlarda düşük kanamasının hemen ertesi günlerinde rabbim bu bebeğime sağlıkla kavuşmayı nasip eder inşallah uzun yazdım ama umut var demek istedim kısaca kendini yıpratmakla çıkamazsın canım feraha inşallah tez zamanda sende mucizenin haberini alır sağlıkla kavuşursun

Çok teşekkür ederim amin.Kürtaj olduğum için daha bi tedirginlik var üstümde keşke düşseydi diyorum. Zaten 3 ay bekle dedi doktor ondan sonra da cesaret edebilir miyim bilmiyorum. Sağlıkla kucağınıza alırsınız evladınızı inşallah

canım benim ne kadar iyi ve temiz kalplisin ki çok şükür sağlıklısın inşallah bir daha deneyince bebişinizi kucağınıza alırsınız ama kendini psikolojik olarak yorma kendin demişsin ya allah'ın taktiri diye...

tekrar dene her yıkıldığında dik dur. düşün ki bunlar ilerdeki evladına yılmamayı hep ayakta kalmayı öğretmek için acı da olsa sana bir tecrübe....

Rabbim ailenize sağlıkla topaç gibi bebişler nasip etsin inşallah

not: bence gelecekte ki bebeğin böyle bir anneye sahip olduğu için çok şanslı

Canin oncelukle gecmis olsun ayni durumlari@bende yasadim 4;bebgimi kucagima alabildim. 1tane kurtas 1tane dis gebelil 1 tanede kimyasal gebeligim var bunlardan sonra arastirmabyapildi kanimda kan pihtilasmasi oluyormus bebegi goden bagdan bebege gidene kadar bebek oluyormus bende cok agladim anne olamazsin dediler ama rabbim o kadar buyukko mucizesini gosterdi 4; bebek olarak oglumu hamilebkaldim igne yedim gundebbitane yatarak sonumda oglumu kucagima aldim demek istedogim umudun8@kesme cok sukur@hamile kalabiliyorsun@kanina baktir@buyul ihtimalle@kan@pihtilasmasidir rabbim sanada tez zamanda hayirli evlatlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…