• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ağrıma gitti

O kadar üzülüyorum ki. Fiziken çok uzak bir yerdeyim yangına. Ama kalben nerdeyim bilmiyorum. Bazen birşey olup gülerken bile aklıma ordaki yangın ve insanlar geliyor. İnsanlar ne halde ben gülüyorum diyip kendime kızıyorum. Ne diyim kim ya da kimler sebep olduysa daha beter acılar yaşasın. Bir an önce sönsün yangınlar. Feraha erelim artık 😢

Keşke ayni tepkiyi bizim buralar yanıyor ayni andada vanda selden insanlar evini kaybetti diye verseydiniz, gerçekten duyarlı derdim .ama oralar yanmasaydi sizde vanda selden evler yıkılirken tatil storysi atardiniz eminim ....
Anliyorum sizi. Yeterli duyari kastiysaniz artik beni salar misiniz?
Sizin benim icin gercekten duyarli deyip dememeniz umrumda degil cunku benim.

Takıldiğiniz şey çok saçma 3 kuruşa calisan insanlarada bir tatil storysini cok gormeyin. Bende yazlik bir yerdeyim ve tatil storysi atiyorum . Turkiyede her olayda storyi atmayi birakip tepkisel seyler yazsak eglenmesek felaketten , şehid haberinden, kadın cinayetinden , hayvana eziyet haberlerinden sıra gelmez. Siz baskalarinin acisi varken hic mi internete fotograf atmadınız ? Hergun tecavuzler cinayetler ... arada gazete okumanizi tavsiye ederim . Olay size yakin oldugu icin etkilenmissiniz anliyorim ama duyariniz boş . Suan vandada sel var sizin orda yangin olmasaydi ayni tepkiyi verecekmiydiniz ?
.
Niye çok görmeyelim? Story atmasa ölecek hastalığına mı yakalanmışlar?

Bu ulkede her olayda eglenceyi kesecek olsak sehid, kadin cinayeti, hayvana eziyet, felaket haberinden sıra gelmez. Insanlar eglenebilir ve bunu sosyalmedyada yayinlayabilir .begenmiyorsaniz takip etmezsiniz 💕
Konuya yazdiginiz icin yazıyorum, bana cevaben yazmadiginizin farkındayım.
Einsteinsiniz. Sessize aldigimi zaten yazdim.

Eglenceyi kessinler veya yayinlamasinlar demedim. Keske okudugunuzu anlamak gibi bir yeteneginiz olsaydı. Her sey cok guzel olurdu.

Isteyen istediğini yapar, istedigi gibi de yayinlar sadece yanginin oldugu yerde (ayni ilce sinirlari, 20-30 km falan) bunun bu kadar goze sokulmasina uzuldum dedim.
Kimsenin elinden telefonunu almaya falan çalışmıyorum rahat olun.

Her neyse, siz sıkılan kadar yazin lutfen, ben artik size yanit vermeyecegim. Sıkılınca gidersiniz diye umuyorum ❤❤

Bu ulkede her olayda eglenceyi kesecek olsak sehid, kadin cinayeti, hayvana eziyet, felaket haberinden sıra gelmez. Insanlar eglenebilir ve bunu sosyalmedyada yayinlayabilir .begenmiyorsaniz takip etmezsiniz :)
Ülkenin yarısı yanmış hala bık bık edenler var. Filikit hibirindin siri gilmiz 🙄

Bu ulkede her olayda eglenceyi kesecek olsak sehid, kadin cinayeti, hayvana eziyet, felaket haberinden sıra gelmez. Insanlar eglenebilir ve bunu sosyalmedyada yayinlayabilir .begenmiyorsaniz takip etmezsiniz :)
Konudaki mesajıma bakarsınız. Ben konu sahibinin aksine bu duruma tepki vermenin insani olduğunu düşünüyorum.
eğlenceyi kesin dememiş kimse zaten. Paylaşmayıverin. Yanı başınızda insanlar canla başla, bin bir fedakarlık yapıyorken, dans story niz olmayıversin. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz ki hem?
konudaki mesajımı da buyrun.
Sadece yangın ile sınırlı degil maalesef. Giderek duyarsız hale geldik, cunku her gün yas tutacak kadar yaralayıcı bir şeyler yaşanıyor.
acı eşiğimiz yukseldi.
ve bu duyarsızlığı kanıksamış durumdayız, yazarken bile kaç kere onları da anlıyorum, tamam ama şöyle böyle diye başkalarına bahane buluyoruz.
bu kadar anlayışlı olmak zorunda da değiliz bence. :)
Kimse duyarlı olmak zorunda degilse, ben de anlayışlı olmak zorunda degil joker hakkımı kullanıyorum.
konu sahibi karışmaya hakkı olmadığını dusunuyor, evet ben de karışamam belki ama yapılan şeyi normalleştiremem de.

Her olay diye bahsettiğiniz küçük gördüğünüz şey hektar hektar ormanlarımız yanıyor. Geleceğimiz yanıyor. Söndürülemiyor ne zaman söner belli değil koskoca bir vatan sahipsiz. Evet tatil storysi atanlar vicdansız.

Keşke ayni tepkiyi bizim buralar yanıyor ayni andada vanda selden insanlar evini kaybetti diye verseydiniz, gerçekten duyarlı derdim .ama oralar yanmasaydi sizde vanda selden evler yıkılirken tatil storysi atardiniz eminim ....
Bu kadar kişiselleştirip kendinizi savunma isteğiniz nedir?
Bir insan kesin olması gerekeni yaptığından eminse bu kadar dil dökmez

umrunda dahi olmaz
Tatil storysi atınca mesela ne anlamda tatmin olmuş oluyorsunuz?

Ay eğlenceli-tatilli story atmanın gocunması bu hanımlar kendi de yazmış zaten, salın arkadaşı.
Yangın alanında gönüllü çalışana "Duyarınız boş" demiş bir de gelmiş.
Boş duyar kasmıyor arkadaş, duyarlı, bizzat yakınındaki yangın yerine gidiyor duyarlı bir vatandaş olduğu için de; storylerinin arasında koltuğuna kçını yayıp "Omo o zomon oğlonmoyolom mo" yazan birinin duyarölçerliğe(!) soyunması da çok mühimdi he.

Her olay diye bahsettiğiniz küçük gördüğünüz şey hektar hektar ormanlarımız yanıyor. Geleceğimiz yanıyor. Söndürülemiyor ne zaman söner belli değil koskoca bir vatan sahipsiz. Evet tatil storysi atanlar vicdansız.
Merak ediyorum gerçekten, nasıl bir felaket insanı story atmaktan alıkoyabilir?
Ülkenin yarısı yandı be.
nasıl bir sosyal medya köleliği bu?
Allah kimseyi 3-5 beğeniye yada hava atmaya tapacak hale getirmesin.

Ben ve ailem Marmaristeyiz, acil tahliye edildik, günlerdir perişan olduk ne uyku ne moral. Sosyal medyadan paylaşımlarda bulunuyorum, bazı arkadaşlar bırak geçmiş olsunu, dalga geçer gibi salak salak kıç baş fotoları paylaşıyor hala. Kim dostum kim değil belirlemiş oldum bu sayede. Allaha emanet olun siz de, gerisini boşverin, imtihanlarını veremediler, illa çıkar bir yerden.

Konudaki mesajıma bakarsınız. Ben konu sahibinin aksine bu duruma tepki vermenin insani olduğunu düşünüyorum.
eğlenceyi kesin dememiş kimse zaten. Paylaşmayıverin. Yanı başınızda insanlar canla başla, bin bir fedakarlık yapıyorken, dans story niz olmayıversin. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz ki hem?
konudaki mesajımı da buyrun.

Kimse duyarlı olmak zorunda degilse, ben de anlayışlı olmak zorunda degil joker hakkımı kullanıyorum.
konu sahibi karışmaya hakkı olmadığını dusunuyor, evet ben de karışamam belki ama yapılan şeyi normalleştiremem de.
Duyarsizlasmayalimda hangi birine yetiselim memlekette dert bitane degilki 1000 tane . Ama kisitli zamani olan insanlari yolda 15 gunluk tatil icin elestiremem zaten bos duyar storysi atanlara esas ben sinir oliyorum .varsa bildigin bisey git yatdim et . Herkes yardim lazim su lazim bu lazim yaziyo onu yazincaya kadar git yardika .bos isler. onu yayinlayinva duyarli olmiyosun .
Bende tatil yerindeyim unlu falan degilseniz sosyal mwdyada herseye duyar kasmak zorumda degilsiniz . Ben sosyal medyayi eglence icin kullaniyorum .suandada ayni amacla kullaniyorum. Duyarda bile herkes secici 2 kez yazdim vanida sel aldi ay ne ayip story paylasmak demiyor kimse ...

Sizin kime, hangi şartlarda "gerçekten duyarlıymış" demeniz çok umurumuzdaydı gerçekten. Bu küçük bilgi için teşekkürler. Aklımızda bulundururuz.

Konu sahibini de tanıyorsunuz sanırım. Her olayda nerede ne yaptığını bildiğinize göre.

Asıl şu duyar sıktı artık.
Hayvana şiddete tepki verilir; "kadınlar ölüyor susuyorsunuz" denir.
Kadına şiddete tepki verilir; "çocuklar mağdur olurken neredeydiniz" denir.
İzmir'de deprem olur; araya başka depremler sıkıştırılır onun duyarı kasılır.
Siz de seli sıkıştırmışsınız araya.

Kimin, hangi olaya ne tepki verdiğini bilemeyeceğinize göre boş duyar sizinki oluyor.

Merak ediyorum gerçekten, nasıl bir felaket insanı story atmaktan alıkoyabilir?
Ülkenin yarısı yandı be.
nasıl bir sosyal medya köleliği bu?
Allah kimseyi 3-5 beğeniye yada hava atmaya tapacak hale getirmesin.
Kendi başına gelmesi diyeceğim ama onda da felaket storysi atar bunlar.

Ben 2018de marmariste hayatimda unutamayacagim bir tatil yaptim.. herkese anlattim hep tavsiye ettim.
bu yilda istiyordum.. ama bir his vardi..

17 agustosu yasadim ben.. o aksam deprem olmasaydi 11 yasinda aylarca bekledigim tatile gidemedim arkadasimi kaybettim.. 3 cumle ile ozet bu. su an ayni o hisleri yasiyorum.. gunduz yumruk bogazimda. Aksamlari agla agla mahvoluyorum sonra birseyler buluyorum...

Manavgat ah.. yörükleri cok severim.. ah manavgat...

Gozum twitterda kemer ve fethiyeden korkuyorum.. camyuva, beldibi, kelebekler vadisi...

Tatil konusunda bsy diyemiyorum belki normal hissetmek istemistir, esnafin hali, tum kis evde kalmamiz, oraya balayina gidenler, calisanlarin hayalleri iptal etseler para iade alinmali benim mantigim yetmiyor...
Ben de 99 depreminde izmitteydim. Yaşamayan bilemez :KK19:

Duyarsizlasmayalimda hangi birine yetiselim memlekette dert bitane degilki 1000 tane . Ama kisitli zamani olan insanlari yolda 15 gunluk tatil icin elestiremem zaten bos duyar storysi atanlara esas ben sinir oliyorum .varsa bildigin bisey git yatdim et . Herkes yardim lazim su lazim bu lazim yaziyo onu yazincaya kadar git yardika .bos isler. onu yayinlayinva duyarli olmiyosun .
Bende tatil yerindeyim unlu falan degilseniz sosyal mwdyada herseye duyar kasmak zorumda degilsiniz . Ben sosyal medyayi eglence icin kullaniyorum .suandada ayni amacla kullaniyorum. Duyarda bile herkes secici 2 kez yazdim vanida sel aldi ay ne ayip story paylasmak demiyor kimse ...
Yahu siz kendi kendinize duyarsızlaşabilirsiniz herkes duyarlı olmak zorunda değil
Ama ekstra duyarlı olduğu belli bir insanın konusuna ama ben de şundan şundan haklıyım diye yazmak saçma

Siz duyarsızsınız diye duyarsızlaşmak normal olmuyor sizin normaliniz oluyor

takılıyor çünkü kendisi yanan yerleri bizzat görüp yardımlara katıldı dolayısıyla etkilenmiş

H
Bu kadar kişiselleştirip kendinizi savunma isteğiniz nedir?
Bir insan kesin olması gerekeni yaptığından eminse bu kadar dil dökmez

umrunda dahi olmaz
Tatil storysi atınca mesela ne anlamda tatmin olmuş oluyorsunuz?
Hanfendi burasi forum olay dil dokmek zaten. Tatildeyim hava cok sıcak canim sıkıldı burda fikirlerimi paylasiyorum :)

Back
X