• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ağrıma gitti

Dünyada sürekli kötü olaylar oluyor. Hepsini kafamıza aşırı derecede takıp sosyal hayatımızdan kendimizi alıkoyarsak mental sağlığımızı kaybederiz ama bunları sosyal medyada sergilemek zorunda da değil kimse. Matem tutulan bir eve güle oynaya girip dans edilmez. Şu anda ülke matem evi gibi bu yüzden bu tarz hareketler rahatsız edici geliyor. Bu tür kişilere sosyal medya arsızı deniyor. Ülkenin yangın yeri olması falan etkilemiyor sosyal medya arsızlarını.
Valla bu tür kişilere bence "kafayı yemiş" deniyor. Ben öyle diyorum. Sosyal medyamdan da silip atıyorum hayatımdan da. Yazıklar olsun ayıp artık yaa!

Ah sormayın...insanlar gerçekten tuhaf..canım ülkem ne halde insanlar hala yeme içme eğlenme birilerine laf sokma story leri peşinde..artık hikayeleri kapattım kimseyi görmemek için..
Yangın çıkmasaydı önümüzdeki hafta ilk kez marmarise gidecektik bizde....keşke yanmasaydıda ben hiç gitmeseydim görmeseydim diyorum..günlerdir dövünüyorum ağlıyorum yemek yiyemiyor uyuyamıyorum çok üzgünüm o masum canların diri diri yandıklarını düşündükçe dahada kahroluyorum ..tatil planını bitirdim kafamda gitsem de başka yere asla mutlu olamam ..orada yaşayan insanlara Allahım sabırlar versin..çok çok zor
Eşime dedimki tatile gitmeyelim ama gidip yangına yardımcı olalım birkaçgün yardim falan toplayıp götürelim tatil bütçemizi yarar sağlayan işlerde kullanalım...seni oraya asla götüremem dedi ölen yanan bir canlı görsen ağlamaktan iş yapamaz baygınlık falan geçirirsin boşuna kalabalık eder insanlarada engel oluruz gibi cümleler kurdu ..zira sokakta beslediğim bir can araba dalan ezince haftalarca kendime gelemiyorum aşırı hayvanseverim..haklı buldum düşününce..
Ama birşey yapmamak beni dahada fazla üzüyor evet duygusalım çabuk ağlıyorum falan da bunlar bahanemi yani diyede düşünmüyor değilim
Çeşitli bağış kampanyalarına katıldım birçok vatandaşımız gibi..ama tatmin olamıyorum kendimi işe yaramaz biri gibi hissetmeye başladım..içim darlanıyor bi şeyler yapmamak gerçekten be kahrediyor ..
Marmaris'e haftaya gelebileceginizi sanmiyorum ne yazik ki. Hala Mugla'nin cogu yangini devam ediyor. Belki yangindan fiziken etkilenmeyen yerlere gidebilirsiniz.

Aktif yangin bolgelerine zaten giremezsiniz.

Ben söndürüldükten hatta sonra sogutma calismalari devam ederken gittigim halde hala tütüyor etraf.

Dün yine yeni sondurulen dagin altındaki bir koydeydim, yamaclar duman duman tütüyor.

Sizin uzaktan yapabileceginiz en guzel sey yerel duyurulari, ihtiyac listelerini paylasmak. Getir, istegelsin, Carrefour vs bircok sanal siparis sitesi kriz merkezlerine siparis getiriyor. İhtiyaç halinde su, ayran, kumanya, sandvic malzemesi, buz gibi seyler gonderebilirsiniz.

Aynı karede arka tepelerde yangın varken sahil kenarında rakı balık yapanlar vardı.
Tamam tatilde insanlar bütün yıl bekliyorlar da kör gözüne parmağa gerek yok bence de.
Arkadaşım döndü dayanamadı...

Elbette ki hayat bir yandan da devam ediyor, kimseye hayatına devam edemezsin diyemeyiz lakin çok eskileri düşününce sanki artık eski duyarlılığımız ve anlayışımız kalmadı, sosyal medya hesaplarında tatil, günlük yaşam paylaşımları yapanlar değil de 1 haftadır ne gecesini ne gündüzünü bilen, uyumayan, yorgunluktan harap olsa da yanan yerleri söndürmek için koşturan itfaiyecisinden vatandaşına yangınla ilgili bilgi paylaşımı yapanlara duyarsızca yorum atanlar insanın daha çok ağrına gidiyor, etrafı ateş çemberiyle çevrilmiş yangınzedelerin psikolojilerinin alt üst olduğunu anlamak çok zor olmamalı.
Ozellikle buyukbas kurtarmak icin tahliye edilen yangin bolgelerinr giden gonullu bir kurtarmaci hanim var.
Inekleri cikarirken yuvasiz kalmis kucuk kuslar bulmus. Yanindaki tek sey olan elmalı kurabiyeyi ezip vermis veterinere gidene kadar tutsun diye.
Biri gelip videosuna marketten mama almaliydiniz, youtubedaki videolari izleseydiniz demis. Insanlar orasi yangin bolgesi, market nerden bulsun falan deyince de gerizekalilar diyor insanlara.
Simdi ne denir ki? Belki iyi niyetli bir uyari yapti ama o kadar yanlis zaman yanlış mekan ki.

Ozellikle buyukbas kurtarmak icin tahliye edilen yangin bolgelerinr giden gonullu bir kurtarmaci hanim var.
Inekleri cikarirken yuvasiz kalmis kucuk kuslar bulmus. Yanindaki tek sey olan elmalı kurabiyeyi ezip vermis veterinere gidene kadar tutsun diye.
Biri gelip videosuna marketten mama almaliydiniz, youtubedaki videolari izleseydiniz demis. Insanlar orasi yangin bolgesi, market nerden bulsun falan deyince de gerizekalilar diyor insanlara.
Simdi ne denir ki? Belki iyi niyetli bir uyari yapti ama o kadar yanlis zaman yanlış mekan ki.
İşte sosyal medyanın zararları. ...herbokolog dolu ülke☹️☹️☹️ arkadaşım ağlaya ağlaya döndü hep orası nasıl sönecek diyor ...sonemez diyip ağladı.

Arkadaşım döndü dayanamadı...
En iyisini yapmış, ki zaten yanlış bilgi almadıysam şayet risk sebebiyle Marmaris'teki turistik işletmeler can güvenliği sebebiyle boşaltıldı.
Özellikle Marmaris/Kızkumu çevresi şu an riskli yerlerden, yöre halkı en ufak bir tehlikede sahillere yönlendiriliyor:(

En iyisini yapmış, ki zaten yanlış bilgi almadıysam şayet risk sebebiyle Marmaris'teki turistik işletmeler can güvenliği sebebiyle boşaltıldı.
Özellikle Marmaris/Kızkumu çevresi şu an riskli yerlerden, yöre halkı en ufak bir tehlikede sahillere yönlendiriliyor:KK43:
Evet evet o bolgedeydi...yardım toplanan bölgeye bir şeyler götürüp gitmek istedi ama ona göre o ihtiyaç listesinde olan şeyler zamanmış. Acayip üzüldük biz böyle olmamaliydik. İçecek götürüp döndüler..

Sizi çok iyi anlıyorum hatta çok iyi niyetli buldum sizi . İzmir'de olmama rağmen günlerce yıllık iznimi kullanıp yardım etmeye gitsem mi diye eşimle konuşuyorum tabiki kendisinin izni bir ay sonra olacağı için tek gitmemi asla kabul etmiyor ama için çok acıyor. Gülmüyor eğlenmiyor değilim ama biraz boş kalayım hemen sosyal medyadan ordaki durumun haberlerine bakıyorum. Ev gelir dam gelir hatta ağaç bile gelir ama orda verilen mücadele yanan hayvanlar en çok canımı acıtan insanların dramı ve ulkecek sahipsiz oluşumuz. İçim çok kin dolu herkese hepimize çünkü bu hepimizin suçu direnmeyi bilmedik. İnsanlar işine gelince kendi canları olunca çıkın ey halkım diyor şimdi de desin oradaki oteller tatiller durdurulsun insanlar yardıma çağırılsın ölüyoruz gün geçtikçe.
Ormanlarımız yoksa bizde yokuz.
Bu kadar kuraklık sıcaklık neden oluşuyor çünkü ağaçlarımız kesiliyor yanıyor önümüzde ki yıllarda daha sıcak zamanlarımız olacak ağaç yoksa yağmurda yok. Rabbimden başka kimsemiz kalmadı Rabbim oradaki hayvanların hatrınada olsa yardımcımız olsun.

Şu an market düşünecek halde değiller ki:( Antalya Manavgat vb afet bölgelerinden çok haberdar değilim ama Marmaris yangınlarını yakınen takip ediyorum, orada tanıdıklarım var ve şu an bırakın market alışverişini 10 dakika sonra ne olacağını bilmeden yaşıyorlar:(

Bir tanesinin evi kısmen yandı canlarını zor kurtardılar, diğerinin evi hala tehlikede, oradaki insanların hepsi tek yürek oldu ağaçları, hayvanları, birbirlerini ve evlerini kurtarmak için uğraşıyor, günlerdir uykusuzlar.

Ben cidden sosyal medya paylaşımı yapanlara pek kızamıyorum, yangınlar yaşanırken burada da düğünler oldu müzik sesleri evimin içindeydi resmen ama hayat devam ediyor, bir yanımız acı bir yanımız mutlulukla devam ediyoruz fakat yangınzedelere acımasız yorumları asla kabul etmiyorum, bir insanın o keskin dumanı ciğerine çekmesini, alevlerin arasında kalmanın verdiği psikolojiyi anlamamak kusura bakılmasın ama vicdan ve merhametten yoksunluk demektir.

Bir kadıncağız belli ki hayvancılıkla geçinen bir köylü ana, yangın sahili de tehdit edince bağladığı ineklerini terk edip kurtarma botuna binmeyi reddetti, ineklerine sarılıp ben onları son ana kadar koruyacağım gerekirse denize atlarız kendimi korurum dedi, kimsede onu hayvanlarından koparamadı, işte insanlar şu an bu psikolojide, evi, canı, hayvanı, bağı bahçesi için korku içinde.

Allah kimseye yaşatmasın inşaallah:(

Şu an market düşünecek halde değiller ki:KK43: Antalya Manavgat vb afet bölgelerinden çok haberdar değilim ama Marmaris yangınlarını yakınen takip ediyorum, orada tanıdıklarım var ve şu an bırakın market alışverişini 10 dakika sonra ne olacağını bilmeden yaşıyorlar:KK43:

Bir tanesinin evi kısmen yandı canlarını zor kurtardılar, diğerinin evi hala tehlikede, oradaki insanların hepsi tek yürek oldu ağaçları, hayvanları, birbirlerini ve evlerini kurtarmak için uğraşıyor, günlerdir uykusuzlar.

Ben cidden sosyal medya paylaşımı yapanlara pek kızamıyorum, yangınlar yaşanırken burada da düğünler oldu müzik sesleri evimin içindeydi resmen ama hayat devam ediyor, bir yanımız acı bir yanımız mutlulukla devam ediyoruz fakat yangınzedelere acımasız yorumları asla kabul etmiyorum, bir insanın o keskin dumanı ciğerine çekmesini, alevlerin arasında kalmanın verdiği psikolojiyi anlamamak kusura bakılmasın ama vicdan ve merhametten yoksunluk demektir.

Bir kadıncağız belli ki hayvancılıkla geçinen bir köylü ana, yangın sahili de tehdit edince bağladığı ineklerini terk edip kurtarma botuna binmeyi reddetti, ineklerine sarılıp ben onları son ana kadar koruyacağım gerekirse denize atlarız kendimi korurum dedi, kimsede onu hayvanlarından koparamadı, işte insanlar şu an bu psikolojide, evi, canı, hayvanı, bağı bahçesi için korku içinde.

Allah kimseye yaşatmasın inşaallah:KK43:
Market yoktu ki zaten. Tamamen tahliye edilen ve yanginin yolu kapattigi yerdeydi kadincagiz :(

Insanlar öyle bir seferber ki. Kimi ciftligini aciyor hayvanlari getirin diye. Kamyoncular kac tur yapiyor hayvanlari yangin alanindan çıkartmak icin. Gonulluler hayvan tahliyesi icin arac pesinde. Yemciler yem goturuyor, vatandaş kendi cabasiyla yem alip bagisliyor.

Bu kadar vahim durumda olmasak cok guzel bir dayanışma var ama keske olmasaydi hiç.

Ne olur dediğimi siyasete cekmeyelim Allah aşkına ama ABD de böyle birşey olduğunda Angelina Jolie den tut Brad Pitt'e, Robert Downey'den Justin Bieber' e yardım organizeleri başlıyor.Bu Acun nerede ? Diğerleri nerede ben vergilerim nerede diye bagiririm halkım ama bunlar kalburüstü insanlar hani neredeler. Acun futbol takımı için hemen yardım açıyor bu insanlara neden bir şey yok???

Biz de yangının göbeğindeyiz, cevremdeki herkes gece gündüz demeden seferber olmuş durumda. Ben bebeğim olduğu için fiziksel katılım sağlayamıyorum. Tatil yeri aynı zamanda nispeten hayat devam ediyor ve edecek de tabi ki.. Herkes bir yerlerden biraz umut kırıntısı arıyor. Ben aktif kişisel paylaşım yapmayalı yıllar oldu. Yapanlar var, herkes kendi içindeki ateşte yanarken diğerleri yaşayacak, paylaşacak, doğru ya da yanlış devam edecek bunlar..
Zaten zor nefes alabiliyorken tüm sıkışmışlıklarımızın içinde, ben enerjimi başkalarının ne yapıp yapmadığına aktarmamayı tercih ediyorum. Herkes kendinden mesul. Böyle bakmak ve kızmamak gücümü korumamı sağlıyor. Herkesin acıyla baş etme yolu kendine has..
Umarım yakın zamanda kısacık bir süre için bile olsa tüm dünyamız huzur dolar, biraz soluklanırız..

E tatil beldesi işte, ne diyebilirim ki. Siz de haklısınız.

İzmir depreminde de biz kaçtık yazlığa anında. Can tatlı.
benYAZ benYAZ beğenmedime takan bir insan değilim. Derdim polemik de değil. Cidden anlamadığım ve merak ettiğim için soruyorum. Diğer mesajlarıma attığınız beğenmedimleri anladım, aynı fikirde olmayabiliriz dedim ama bunu gerçekten anlamadım. Yanlış bir şey yazdıysam özrümü dileyeyim.

Depremde güvenli bulduğum yere gitmeyip enkazda falan kalsam ya da sokakta yatsam mutlu mu olacaktınız?

Market yoktu ki zaten. Tamamen tahliye edilen ve yanginin yolu kapattigi yerdeydi kadincagiz :KK43:

Insanlar öyle bir seferber ki. Kimi ciftligini aciyor hayvanlari getirin diye. Kamyoncular kac tur yapiyor hayvanlari yangin alanindan çıkartmak icin. Gonulluler hayvan tahliyesi icin arac pesinde. Yemciler yem goturuyor, vatandaş kendi cabasiyla yem alip bagisliyor.

Bu kadar vahim durumda olmasak cok guzel bir dayanışma var ama keske olmasaydi hiç.
Marmaris'te büyük zincir marketler merkezde, köylerde market bir tane olursa oluyor o da yerel market, kızkumu tarafına dahi zincir marketlerden bir tanesinin şubesi yeni açıldı sayılır, Marmaris deyince köylerinde bile bir sürü market, eczane, hastane var sanılıyor galiba, kızkumunda Hisarönü girişinde bir tane eczane var o da büyükşehir eczaneleri gibi değil, hastane ta merkezde.
Sanırım her yeri market, eczane, hastane kaynıyor zannediliyor, Marmaris'in şehirlerarası yolculuk için de kullanılan ana yolu üzerinde kuş uçmaz kervan geçmez yerleri de var, ki oralarda yandı:(

Evet dayanışmaları insanın yüreğini ısıtıyor ama keşke :( vatanın her karış toprağı çok güzel, hiçbir bölgeyi diğerinden ayıramam lakin Marmaris ve köyleri gidip gördüğüm yerler olduğundan o doğası, ağaçları, denizi, bakir koyları:( giderken sakar geçidinde adet üzerine durup şöyle kuşbakışı bir seyretmiştik de buralar cennet olsa gerek demiştik, şimdi bu hali insanın içini yakıyor.

O yangınlar olmadan da bu tür paylaşımları yargılayanlardanım ,
Gençlik bitmiş zaten ilgi alanı güzellik alanında burun ameliyatı, makyaj geliştirici video takibi ,
Olabildiğince çıplak bedeni sergilemek , pişirmediği emek etmedi yemeği paylaşımı Ama eğitim yok geliştirici bilgiler ile paylaşım yok yabancı dil yok , sanıyorlar bu gençlik kalıcı bilgiye yatırım yok gençlikte bilgiye yatırım yapmayan ihtiyarlıkta fakirleşir , bunuda bir köşeye yazsınlar

karışmayın milletin yaptığı paylaşımlara da yahu. adam tatile gitmiş, tatiller çok uzun zaman önce ayarlanıyor. çoğu kişinin senede bir kere zaten bir hafta on gün adam gibi tatili var. başka yok. oraya tatile gelmiş adam gidip de koca yangını söndüremeyeceğine göre yani tek başına bir şey yapamayacağına, konuda da uzman olmadığına göre ne yapmalı sizce? paylaşım yaptı diye dünyanın en duyarsız insanı mı oluyor? peki paylaşım yapınca dünyanın en duyarlı insanı mı oluyor? bırakın sosyal medyaya göre milleti yargılamayı, eleştirmeyi. şimdi kimse siyaset miyaset demesin buna ama koca ülkede yangın söndürme uçağı yoksa ben bir vatandaş olarak ne yapabilirim? yangınları çıkaranları senelerce bu ülkede bitiremeyen koca bir devlet, hükümet varsa işin içinde o an ne yapabilirim? tepkimi ancak sandıkta verirsem etkili olur. adam saraylar dikerken yangın söndürme uçağı almıyorsa, kanal istanbul derken böylesi bir felakette vatandaşına yardım edemiyorsa zaten olay belli. paylaşımla falan olacak bişey değil yani bu. evet hepimizin içi yanıyor ve çok çok üzülüyoruz. üzülüp bir şey yapamamak da ayrı koyuyor. ama yangın yani bu, uzmanlığı olan, nasıl müdahale edeceğini bilen kişilerin yapmasına ihtiyacımız var. bireysel anlamda ihtiyaç sahiplerine yardım yapabilirsiniz anca, bir de sandıkta verirsiniz buna göre oyunuzu.

yani tatil storysi atıp atmamakla değişmiyor bir şeyler. ben de haftaya tatile gideceğim, kaç ay öncesinden ayarladım ve şu an gideceğim bölgede yangın yok çok şükür, çıkarsa gitmem sanırım ya da giderim ama erken dönüş yapabilirim ama şu da bir gerçek ki ben bu tatili 1 sene bekledim. hiç ağrınıza gitmesin yani sosyal medya gerçekten ne kadar kalbini yansıtıyor insanların? abartmaya gerek yok. kişisel anlamda elden gelen ne varsa yapılmalı ve çözüm de sorumlulara bırakılmalı. ki ben geçen sene marmaris'teydim gerçekten aşık olduğum bir cennettir. ben de çok üzgünüm ama kimseyi sosyal medyaya göre değerlendirmiyorum. oranın ne kadar gerçek ne kadar yalan olduğunu biliyorum çünkü.

ben psikolojik olarak cok etkileniyorum, o yuzden elimden geleni yapmaya calistim. geceleri kendim uyumadigim gibi babami da uyutmadim daha fazla yardim gondermesi icin tepesinde bekledim resmen.

ama yoruldum gercekten. psikolojik olarak coktum. oradaki insanlari dusunemiyorum bile. ben yarin tatile gidecegim, story atar miyim bilmiyorum. atmam galiba cok degerli bir sey olmazsa. ama biri benim attigim storyi gorup icerlense ona da kafayi takmam muhtemelen. herkesten ayni hassasiyeti bekleyemeyecegimiz gibi herkesin ne yaptigini da tam olarak bilemeyiz. ben sosyal medya paylasimlarina cok anlam yuklemeyi sevmiyorum o yuzden. her duygumuzu %100 orada yansitmiyoruz neticede.

sizinki bir bakima psikolojik cokuntu olmus. yani aslinda siniriniz eglence storysi atanlara degil, ulkece geldigimiz bu duruma. onu anlayabildim. ama keske elimizden cok daha fazlasi gelse.

Bu arada yanlış anlaşılmasın, sosyal medyayı ben de aktif kullanırım, paylaşım yaparım. Kimseye niye hayatına devam ediyorsun, tatile gidiyorsun, eğleniyorsun da demiyorum. Herkesin kendine göre planı var, beklediği tatili var. Gitsin yapsın. Niye paylaşıyorsun paylaşma demek de hakkım değil. Çok rahatsız oluyorsam bakmam storylerine. Nitekim sessize aldığım birkaç kişi oldu.

Ama bu akşam sanırım yangınların olduğu yerde yapılan canlı müzik paylaşımını görünce doldum biraz.
Çok haklısınız…biz kilometrelerce uzakta bu kadar etkilendik siz gözünüzün önünde olaylara şahit oluyosunuz..güzelim yerler kül oldu,cennet vatanımız yangın yeri insanlar nasıl içlerine sindiriyolar saçma sapan paylaşımları anlamıyorum..inanın kaç gündür tansiyonum tavan yaptı üzüntüden..allah yardım etsin de bitsin artık dualarımızdasınız

Back
X