- 28 Nisan 2016
- 47
- 16
- 88
- Konu Sahibi zeynebsi45
-
Sirket ustune alinan mallar ortak degil. Bosanirken kadinin sirket uzerine alinmis araba, arsa vb seylerde hakki yok. Sirketler yapisi geregi ortak ve kurucularindan bagimsiz "kisi" olarak degerlendirilir.
Sahis sirketi olsaydi durum belki daha farkli olabilirdi, o kisim hakkinda bilgim yok ama anonim ve ltd böyle.
Ama sirkette hakkı olabilir mi peki? Sirket üstüne hcbsey olmasa bosanırken sirketin geliri üzerinden bi ortaklıgı olusuyor mu?Sirket ustune alinan mallar ortak degil. Bosanirken kadinin sirket uzerine alinmis araba, arsa vb seylerde hakki yok. Sirketler yapisi geregi ortak ve kurucularindan bagimsiz "kisi" olarak degerlendirilir.
Sahis sirketi olsaydi durum belki daha farkli olabilirdi, o kisim hakkinda bilgim yok ama anonim ve ltd böyle.
Ama sirkette hakkı olabilir mi peki? Sirket üstüne hcbsey olmasa bosanırken sirketin geliri üzerinden bi ortaklıgı olusuyor mu?
En güzel ve açıklayıcı yorum sizinki oldu çok teşekkür ederimYok biseyde hakki. Sirketin kendisi ayri bir kişi yani sirketi Ayşe gibi düşün. Gelir Ayşeye ait. Ortaga para cikarmayip bunyesinde tutabilir. Kimse karini karinla paylaş demez. En basitinden Sirketin buyume ilkesi ve muhasebe ilkelerine aykiri.
Sahis sirketnde hak sahibi olabilir belki, cunku o zaman tum mal varliginda sorumlu oluyorsun.
Konu sahibi sana sunu soyleyeyim: sonradan ortak olmak teferruatli bir is. Toplanti, vekalet, sicil islemleri, ayrica ciddi masraf oluyor. En basinda ya ortak olun ya da alinan malların şirket ustune yapilmasina engel olun. Mallari sirket ustune yaparken gider olarak kullanip vergi matrahndan dusecegiz bilmem ne bisuru sey gelecek karsiniza. Esinize guveniniz yoksa ona gore degerlendirme yapin
En güzel ve açıklayıcı yorum sizinki oldu çok teşekkür ederim
Sayende bütün soru işaretleri gitti.. teşekkürler.. demek ki öyle herseyi bilmiyomuşuzYok biseyde hakki. Sirketin kendisi ayri bir kişi yani sirketi Ayşe gibi düşün. Gelir Ayşeye ait. Ortaga para cikarmayip bunyesinde tutabilir. Kimse karini karinla paylaş demez. En basitinden Sirketin buyume ilkesi ve muhasebe ilkelerine aykiri.
Sahis sirketnde hak sahibi olabilir belki, cunku o zaman tum mal varliginda sorumlu oluyorsun.
Konu sahibi sana sunu soyleyeyim: sonradan ortak olmak teferruatli bir is. Toplanti, vekalet, sicil islemleri, ayrica ciddi masraf oluyor. En basinda ya ortak olun ya da alinan malların şirket ustune yapilmasina engel olun. Mallari sirket ustune yaparken gider olarak kullanip vergi matrahndan dusecegiz bilmem ne bisuru sey gelecek karsiniza. Esinize guveniniz yoksa ona gore degerlendirme yapin
hani cahil de değilsiniz öğretmensiniz yani bilemedimEvet 11 yıldır çalışıyorum öğretmenim
Allah korusun boşanma olursa şirket eşimin üzerine olduğu için bana bi şey kalmıyor diye biliyorum
hani cahil de değilsiniz öğretmensiniz yani bilemedim
Eeeee sizin bu ortaklığa hiçbir katkınız yok, neye dayanarak hisse bekliyorsunuz
Nikahı var ona dayanarak sanırım
Valla panpa artık nikah kimseyi o kadar bağlamıyor, her şey bir boşanma dilekçesine bakıyor. KOnu sahibesi öğretmen, öyle ahım şahım gelir getiren bir meslek değil bildiğim kadarıyla. Adam da işyeri sahibi, eminim yaşama standardı tek öğretmenin sahip olduğundan fazladır. Konu sahibesine tavsiyem elindeki maddi olanaklardan mutlu olsun, adamı zorllayıp kendini kapı önüne koydurmasın. Şirket sahibi olcaum diye yola çıkıp tek öğretmen maaşıyla kalakalmasın
Bugün çok Firdevs Yöreoğlu gördüm kendimi valal her konuya aynı tavsiyeyi yazdım
Bence tamamen senin üzerine olmalı. O kadar gençliğini güzelliğini verdin ona.Eşiyim ya hani şirketin benim de üzerime olmasını beklemem yanlış mı :)
Ben bir konuyu anlamadım daha önce açtığınız konuda hoşlandığınız biri vardı. Ya evli olmadan böyle bir konuyu araştırıyorsunuz nasıl yaparım dıye ya da evlisiniz birinden hoşlanıyorsunuz boşanma durumunda karlı çıkmaya çalışıyorsunuz iki türlüde iğrenç
e bir zahmet o kadarını da yapın :)eşim benden para talep etmedi ama evin geçimine katkıda bulunuyorum şuanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?