• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok arada kaldım :((

Kızlar kredi çektik kendi evimizde oturuyoruz. Tek maaşla ancak ucu ucuna geçiniyoruz. Yani lükse kacan hiçbir harcamamız yok... malumunuz bir markete gidiyoruz 100 tl ver ama ortada birşey yok.

Oturdugum evi çok seviyorum. Bahçe katı bahçesi bana özel. Salon mutfak bir ama baya genis cok güzel güneş alıyor. Isınmada problem yok. Ev sıfır bu arada... 2+1 85m2. Kredinin bitmesine 9 sene var...
Bilenler biliyor. Annemin tek evladiyim. Babam vefat etti. Annemin durumu çok iyi. 2 emekli maaşı var. Oturduğu ev dublex. Ayrıca kirada bir dairesi daha var.
Şimdi gelelim asıl soruna....
Annemin kiracısı bu ay evden taşınıyor. Ev almıs.
Annem diyorki... kizim çok zor geciniyorsunuz. Gelin benim eve geçin ben sizden kira almıcam. Kendi evinizi kiraya verin. Borcunuzu rahat rahat ödeyin benim tek varligimsin zaten bana birşey olsa hepsi senin. Diyor....
11 aylık kızım var büyüdükçe masraflari artıyor....
Kiracisindanda çok cüzi bir miktar alıyordu. Benim zaten ihtiyacım yok torunumun iyiliği sizin iyiliğiniz için gelin ücretsiz oturun diyor...
Annemin evi bodrum kat ev toprağa gömülü yani duvarları. Camlarda demir var.mutfak dolaplari banyo yerler eski haliyle... icinden biraz ısınma boruları geçiyor. Ev 30 senelik.......Ama rutubet yok ve güneş alıyor. Ayrica 100 m2. Çok merkezi....
Bende evimi çok seviyorum. Alıştım 1 senede. Sıfır ev merkezi değil ama bahçem var....
Ama kafamız çok karışık. Annemin evi kötü ama eger oraya gecip kendi evimizi kiraya verirsek elimize 1.000 tl para kalıyor. Bu durumda oraya geçip biraz disimizi sıksak evin borcunu rahat oderiz. Hatta birikim yapabilirsek üstüne para katıp daha büyük bir evde alabiliriz. Maddi açıdan çok iyi olur. Ama manevi açıdan eve alisabilir miyim. Bu evimi özler miyim. Pişman olur muyum?
Kk nın zeki kadınlari siz olsaniz ne yaparsıniz?
Hepinize sevgiler
Annemin evini kiraya verip kirasını alırdım.

Bence annenle konuş. İyi niyetli biri anlaşılan. Evimi seviyorum anne biz evimizde oturalım sen o daireyi kiraya ver kira bana kalsın de.

O evi kiraya verin krediye katkı yapın, illa bir ev kiralanacaksa boş olan kiralansın ne fark eder

bahtiyaryavrum bahtiyaryavrum Bak canım şimdi ister inan inanma evlilik süresince maddi durumumu anlatıyorum :KK70:
Bak yeni evlendik ikimizde kamudayız ay sonu zor geliyordu.
4. ayda araba aldık yine ay sonu zor geliyordu.
1. senemizde arabayı öderken aynı zamanda ev aldık yine ay sonu zor geliyor.
Şimdi bi de bebiş geliyor alışverişler başladı yine ay sonu zor geliyor :KK70:
Yani istediği kadar gelsin bi şekilde gidiyo. Hani diyorsun ya 1000 lira kara geçiyoruz diye geçilmiyo :KK70: Valla inan bana yani türk milleti olarak pideyle ayranı denk getirme gibi hep ucu ucuna seviyoruz birşeyleri ve hep bu şekilde mal sahibi oluyoruz bence. Yarın bi gün çıkarsın annenin evine bi bakarsın o 1000 lira yok bu sefer sinirler alt üst e evin hali de ortada bu sefer iyice sinirlerin gerilir. Ne gerek var madem çok güzel bi evin var sefam olsun cefasını de çekerim de geç git. Ve sakın düşünme bu ay napıcaz nasıl olacak vs gibi maddi konularda hiç kafanı kurcala rabbim benim de çocuğumun da rızkını zaten hazırlamıştır de Allah a havale et :KK66: Bak görürsün acayip rahatlatıyo insanı :)

Bahceli ev cocuk bakmak icin cok uygun ve diger ev galiba cocugun sagligi icin iyi degil kar edelim derken bir bakmissin hem senin psikolojin bozulmus hem cocuklarla doktorlardan cıkamams butün parayi drlara verirsin. Yerini degistirirken ettigin masrafta ayri tabii.. dünya o kdar uzun bir yer degil nerde mutluysan orada kal hem en ufak bir seyde annenin evinde oturdugnuz icin esinle problem olma olasiligida yüksek. Evt genelimizin dedigi gibi oranin kirasini al evt az diye belirtmissin ama o suanki durumunda daha iyi gelecek. Cocuk buyuturken annenin yeteri kadar sınırları zorlaniyor birde mutlu olmadigıni düşun. cocuguna yansıtirsin hic gerek yok.

Kızlar kredi çektik kendi evimizde oturuyoruz. Tek maaşla ancak ucu ucuna geçiniyoruz. Yani lükse kacan hiçbir harcamamız yok... malumunuz bir markete gidiyoruz 100 tl ver ama ortada birşey yok.

Oturdugum evi çok seviyorum. Bahçe katı bahçesi bana özel. Salon mutfak bir ama baya genis cok güzel güneş alıyor. Isınmada problem yok. Ev sıfır bu arada... 2+1 85m2. Kredinin bitmesine 9 sene var...
Bilenler biliyor. Annemin tek evladiyim. Babam vefat etti. Annemin durumu çok iyi. 2 emekli maaşı var. Oturduğu ev dublex. Ayrıca kirada bir dairesi daha var.
Annem diyorki... kizim çok zor geciniyorsunuz. Gelin benim eve geçin ben sizden kira almıcam. Kendi evinizi kiraya verin. Borcunuzu rahat rahat ödeyin benim tek varligimsin zaten bana birşey olsa hepsi senin. Diyor....
Kiracisindanda çok cüzi bir miktar alıyordu. Benim zaten ihtiyacım yok torunumun iyiliği sizin iyiliğiniz için gelin ücretsiz oturun diyor...
Annemin evi bodrum kat ev toprağa gömülü yani duvarları. Camlarda demir var.mutfak dolaplari banyo yerler eski haliyle... icinden biraz ısınma boruları geçiyor. Ev 30 senelik.......Ama rutubet yok ve güneş alıyor. Ayrica 100 m2. Çok merkezi....
Bende evimi çok seviyorum. Alıştım 1 senede. Sıfır ev merkezi değil ama bahçem var....
Ama kafamız çok karışık. Annemin evi kötü ama eger oraya gecip kendi evimizi kiraya verirsek elimize 1.000 tl para kalıyor. Bu durumda oraya geçip biraz disimizi sıksak evin borcunu rahat oderiz. Hatta birikim yapabilirsek üstüne para katıp daha büyük bir evde alabiliriz. Maddi açıdan çok iyi olur. Ama manevi açıdan eve alisabilir miyim. Bu evimi özler miyim. Pişman olur muyum?
Hepinize sevgiler
Ev üstünde ev olması zor...
Herkesin kendi kendine alıştığı bir düzen var.
Hem eşiniz ne diyor bu duruma?
Sabah kalktığında iç çamaşırıyla banyoya gitmek isteyecek ya da yazın iç çamaşırıyla evde rahat oturmak isteyecek belki...
Ne anneniz ne de eşiniz rahat edemez.

Anneniz şu an boşta olan evini kiraya verip kirasını size verse olmaz mı?
Tek evlatsınız tatlı tatlı anlatın, ev üstünde ev olmaz.

Kendimi yerine koydum. Yani annen o evden gelecek geliri gözden çıkarmış madem orayı kiraya verin az da gelirini sen al. Aynı şey.. şimdi sen sıfır ev almışsın. ev kafana göre. E mutlu olduğunu da söylüyorsun ki asıl mesele bu zaten. Mutlusun.... Daha ne? Şimdi sen o çok sevdiğin evini kiraya versen kiracı senin gibi bakmayacak evine. Hor kullanacak. Bide öyle üzüleceksin. O çıktıktan sonra masraf yapman gerekecek eline kalan gelir bişeye yaramayacak.
İyisi mi otur evinde huzurlu huzurlu.. Annen o evden gelecek kirayla yardım etsin borçlarına gerçekten düşünüyosa sizi. Ama mutlu olduğunuz yerden ayrılmayın.

Hepinize sevgiler
anenin evi hiç cazip değil.
bence kesinlikle geçme.
bodrumda ne işin var.
durduk yerde düzenini bozacaksın.
o eve uygun bir kiracı bulun.
kaç lire gelirse ona razı ol bence.
ha dersen evin durumu önemli değil her şekilde katlanırım maddiyat önemli,
o zaman geç.

Ben de bahçeli orman içinde bir evde oturmak istiyorum ama malesef imkanlar elvermiyor,dairede oturuyorum:KK45:
Herkesin her istediği olmuyor dünyada,annenize teşekkür edin ki böyle bir imkan sunmuş size.1000 tl az bir para değil,bu para için 1 ay çalışanlar bile var..Bence bu fırsatı değerlendirin,toparlanınca gönlünüzce bir yere çıkarsınız.

2 çocuk annesi olarak ben bahçeli evi tercih ederdim..faydasını çok göreceksin.bir de kredinin bitmesine 9 yıl var.kaç yıl eski bir evde yaşamayı düşünüyorsun ki?o evi satsın annen üstüne ekleyip yine bahçeli daha büyük bir ev alabilirsiniz. bizde nasip olursa bahçeli ev alıcaz, çocuklar için.

sıfır evi kiraya verip o eve gitmek mantıksız. yani sen evinin sefasını süremeyeceksin gelen kiracı evi ne hale sokar kimbilir? tabi öyle de olmayabilir ama şans işi. madem annen o evin gelirinden geçti, kiraya versin kirayı siz alın. cüzzi de olsa işe yarar. bir bebkle ev taşımak da kolay değil. taşınma masrafları da ayrı olay.

Hepinize sevgiler
kıradakı evı satsın parasını sıze versın evın borcunu kapatın , en azından hepsını olmasa da buyuk cogunlugu kapanır kalan borcunda taksıtı duser en mantıklısı bu bence..

bahtiyaryavrum bahtiyaryavrum Bak canım şimdi ister inan inanma evlilik süresince maddi durumumu anlatıyorum :KK70:
Bak yeni evlendik ikimizde kamudayız ay sonu zor geliyordu.
4. ayda araba aldık yine ay sonu zor geliyordu.
1. senemizde arabayı öderken aynı zamanda ev aldık yine ay sonu zor geliyor.
Şimdi bi de bebiş geliyor alışverişler başladı yine ay sonu zor geliyor :KK70:
Yani istediği kadar gelsin bi şekilde gidiyo. Hani diyorsun ya 1000 lira kara geçiyoruz diye geçilmiyo :KK70: Valla inan bana yani türk milleti olarak pideyle ayranı denk getirme gibi hep ucu ucuna seviyoruz birşeyleri ve hep bu şekilde mal sahibi oluyoruz bence. Yarın bi gün çıkarsın annenin evine bi bakarsın o 1000 lira yok bu sefer sinirler alt üst e evin hali de ortada bu sefer iyice sinirlerin gerilir. Ne gerek var madem çok güzel bi evin var sefam olsun cefasını de çekerim de geç git. Ve sakın düşünme bu ay napıcaz nasıl olacak vs gibi maddi konularda hiç kafanı kurcala rabbim benim de çocuğumun da rızkını zaten hazırlamıştır de Allah a havale et :KK66: Bak görürsün acayip rahatlatıyo insanı :)
Valla ne dim çok haklısın :)

Ev üstünde ev olması zor...
Herkesin kendi kendine alıştığı bir düzen var.
Hem eşiniz ne diyor bu duruma?
Sabah kalktığında iç çamaşırıyla banyoya gitmek isteyecek ya da yazın iç çamaşırıyla evde rahat oturmak isteyecek belki...
Ne anneniz ne de eşiniz rahat edemez.

Anneniz şu an boşta olan evini kiraya verip kirasını size verse olmaz mı?
Tek evlatsınız tatlı tatlı anlatın, ev üstünde ev olmaz.
Beraber yasamayi zaten asla istemem... ne olursa olsun.
Kiradaki evime siz geçin ben ordan zaten cok az kira geliri eld3 ediyorum bari size yarasın dedi madden iyi ama ev bodrum kat ve eski camlarda demir ve sineklik var ama simdi oturduğu evde bazen guneslikleri acmiyorum o derece gunes aliyor. Kararsiz kaldim bilemedim hic napicami

çok düşünüyorsa
kirasını siz alın
çocuk varsa evin özellikle rutubeti falan çok önemli etken
hastalık vs çok olabilir mi çocuk önemli

ben olsam geçmem kirasını isterdim
birde çocuğunuz yoksa siz niye çalışmıyorsunuz
bana göre her çocuksuz kadın çalışmalı

Benim annem taşınmak istediğimiz içi sıfır gibi gul tadilatlı eve binası eski diye kıyameti kopardı annen sizi bebekle bodrum kata taşının mı diyor durumu o kadar iyiyken? Ben de benim annem garip sanırdım.. Size tavsiyem kendi anneniz bile olsa eğer ucu ucuna da olsa bir şekilde yetiyorsanız kimseden bir şey kabul etmeyin. İleride anneniz veya eşiniz tarafından bu konuda sıkıntı çıkmayacağının garantisi yok. Ne kadar sevsek de sevilsek de insanlar garip.. Şahsen benim durumum anneniz kadar iyi olsa ve kızımın ucu ucuna geçindiğini bilsem ordan taşın buraya geç vs vs diyeceğime her ay torunumun masrafları için katkı yaparım olur biter yani kimse de karışamaz. Kiracıya acıyacağına torununa acısın..

çok düşünüyorsa
kirasını siz alın
çocuk varsa evin özellikle rutubeti falan çok önemli etken
hastalık vs çok olabilir mi çocuk önemli

ben olsam geçmem kirasını isterdim
birde çocuğunuz yoksa siz niye çalışmıyorsunuz
bana göre her çocuksuz kadın çalışmalı
11 aylik bir kizim var:)

Back
X