Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
Yeni nesil erkeklere para olsun gerisi boş
Adam tacizci heriflerin olduğu yere ne var her yerde oluyor öyle diye karısını yolluyor.
Ne diyeyim bilemedim ama evi mevi kafanıza takmayın madem çalışan kadın istiyor kendi de bir işin ucundan tutsun

Yahu sünnet düğünü sadece bir örnekk.burda anlatılmak istenen şey , erkeklerin küçüklükten pohpohlandığı.örnekler çoğaltılabilir.erkek çocuklarına küfür edince gülmek gibi , ellerine oyuncak tabanca falan vermek gibi...gibi gibi gibiii......yaw en basiti hala oğlancı arkadaşlarınız yok mu mesela,???biz uzaydamı yaşıyoruz anlamadım kiii....üniversite okumuşuda böyle okumamışıda...değişmedi değişmez diyorum.burasıda izmir yani gayet modern diye bilinir hemde kalbi alsancak...sen ben yapmasak bir diğerimiz yapıyor..
Ya gerçekten belki 10kusur senedir erkek çocuk isteyen tek kişi duymadım. Herkes kız çocuk ister yani, kız olacağını bilsem 2.yi yapacagim diyen bir sürü arkadasim var. Eskidendi o erkek çocuk muhabbeti. Kız çocuk daha sakin tatlı diye herkes kız istiyor.
Sünnet düğünü de bir tane eski iş arkadaşım dışında kimse yapmadı.

Valla ben bu konuda size ne anlatsam yalın kalır. Çok araştırmadım açıkçası. Tabii ki yüzeysel olarak biliyorum ve birbiriyle çakışmadığını da biliyorum. Burda arkadaş bana diyor ki ya imam nikahının haklarına sahipsiniz ya resmi nikahin haklarına. Böyle saçma bi dusunce olabilir mi?

Mehir dini nikahta veriliyor. Belirli bi miktarı var onun altında kabul olmuyor. Yani 100 TL mehir diye birşey yok o zamanın şartlarına göre belirleniyor. Ya da ben istemiyorum da diyemiyorsun. Aldıktan sonra kocana bagislayabilirsin, kenara atabilirsin ya da çarçur edebilirsin. O tamamen senin paran yani kocan senden geri isteyemez.
Ban yemişsiniz, mune de uyarmış o yüzden kısacık bir cevap yazacağım. Umarım hayat size kafanıza vura vura öğretmez bazı şeyleri. Çalışmak istemiyorsanız çalışmayın, kime ne? Bize ne? Ancak bunu herhangi bir din temeline oturtarak yapmayın. Çok toysunuz dahası maalesef vizyonunuz da dar.

Konu sahibi kendinizi mutlu hissedebileceğiniz bir iş bulun bari, bu adam sizi evde oturtmaz, bana kalırsa oturmayın zaten. Çalışın, üretin, eliniz ekmek tutsun, kocanız çok güvenilesi gelmedi üniversitenizin bitmesine kadar bekletmez bu adam sizi evde.

Ya hu yarının ne garantisi var. Eşiniz aldatsa, ölse terk etse garantisi var mı bunların. Arkasında dağ olsa insan şu devirde yinede kendinden başkasına güvenmez. Aman öğrenciler genç arkadaşlarımız var burada inşallah böyle hatalar yapmazlar bu devirde.
Böyle zihniyetlerde çözüm bitmez ki.
Aldatsa ; erkektir yapar. Boşamaz.
Ölse ; Hemen tekrar evlenip kendine baktırır.

Çözüm asla çalışmak değildir çalışmaya gelene kadar çok yol var 🥲

Böyle zihniyetlerde çözüm bitmez ki.
Aldatsa ; erkektir yapar. Boşamaz.
Ölse ; Hemen tekrar evlenip kendine baktırır.

Çözüm asla çalışmak değildir çalışmaya gelene kadar çok yol var 🥲
Demek ki bu dünyanın enayisi biziz😂😂 çalışıyoruz. Daha kolay yollar var doğru

Kuru ekmek yerim yine de çalışmam. 1 yıldır evliyim, eşimle bu konuda konuşup evlendik zaten. Çalışmama karşı değil ama istemez de çok şükür. İhtiyacımız da yok, yeni ev kredisine girdik. Aylık belli bir para verir bana, lazımsa daha çok isterim lazım değilse köşeye atar biriktiririm. Ev işleri zaten kendi başına bir külfet. Ben niye hem ev işleri yapıp hem ise gideyim ki? Ev işleri beraber yapılsa bile tatmin olmam erkegin yaptığıyla kadının yaptığı iş bir değil ki eşim de anlamaz o islerden. İkimiz çalışsak daha rahat gecinirz benim mesleğim hemşire. Hem çalışmakta hem fazla parada gözüm yok. Karısı istemediği halde çalıştırana erkek gözüyle bakmam. Hele ki iş yeri erkek yoğunluklu ve karım da bundan rahatsızlık duyuyorsa ne mantıkla çalıştırayım?
“Way anam neler dönmüş serhat”modunda konuya giriş yaptım😳 mesajın sahibi çok büyük konuşuyorsun haberin ola… senin gibi bir tane eşimin akrabası var. Eşi ölmüş kadın zekat fitre topluyor ama çalışmaya gönlü yok.. çalışmamak için bin dereden su getiriyor. En son bebişimize bakar mı diye teklif ettik evi de yakın bize. Ortaokula giden oğlunu bahane ederek küçük çocuğum var ben yapamam dedi. Dellendim. Eşime bir daha bu kadına zekat verirsen saçını başını yolarım dedim. Millet 2-3 aylık bebeğini bırakıp çalışıyor bu ortaokula giden kocaman çocuğu bahane ediyor. Niye ise bana onu çağrıştırdın. Gönlün yok ne desek boş ama büyük konuşma sen yine de

Yani ne desem bilmiyorum ki. Lafları cımbızla seçip tetiklenmeye o kadar meraklısınız ki. Bu başlıktaki kişi zorla çalıştırılmıyor mu eşi tarafından? İstemediği halde zorla "çalıştırılmak" hani? Bu kısmı anladıysak, diğerine cevap vereyim. Kocam benim sahibim, ben de onun. İkimiz birlikte bir ev gecindiriyoruz. O eve para getirir, ben de temizliğini yemeğini vs yaparım. Bu durumdan ikimiz de memnunuz.
Olayın dini boyutundan da bahsedeyim biraz. Ben müslümanim. Dinimde kadın çalışmaz çalışmak isterse ev geçindirmek zorunda değildir. İsterse kocasına para verir isterse kendine harcar. İstemezse de çalışmaz. Bekarken de babası bakar yine çalışmak zorunda degildir. Yok babası yoksa yok eşi soyleyse demeyin ben genel çerçevede bahsettim. İlla ki istisnalar olacaktır benim de babam yoktu mesela gerçi o olsaydı yine çalıştırırdı :KK70:

Sizin durumunzla konu sahibinin durumu aynı değildir diye düşünüyorum. İkiniz de mutluysaniz Allah mesut etsin.. Biz de halimizden çok mutluyuz
Ay buna yorum yapamazsam çatlarım “dinimde lafın çalışmaz mi” ay şaka gibi dini siyasete alet edeni görmüştüm de tembelliğe alet edebi hiç görmemiştim 😂

Kuru ekmek yerim yine de çalışmam. 1 yıldır evliyim, eşimle bu konuda konuşup evlendik zaten. Çalışmama karşı değil ama istemez de çok şükür. İhtiyacımız da yok, yeni ev kredisine girdik. Aylık belli bir para verir bana, lazımsa daha çok isterim lazım değilse köşeye atar biriktiririm. Ev işleri zaten kendi başına bir külfet. Ben niye hem ev işleri yapıp hem ise gideyim ki? Ev işleri beraber yapılsa bile tatmin olmam erkegin yaptığıyla kadının yaptığı iş bir değil ki eşim de anlamaz o islerden. İkimiz çalışsak daha rahat gecinirz benim mesleğim hemşire. Hem çalışmakta hem fazla parada gözüm yok. Karısı istemediği halde çalıştırana erkek gözüyle bakmam. Hele ki iş yeri erkek yoğunluklu ve karım da bundan rahatsızlık duyuyorsa ne mantıkla çalıştırayım?

Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim

Eşiniz maşallah konya ovası.
Çalışmak güzel birşey ama doğru ortamda.

Forumda neden konunun bir anda dine baglandigini anlayamiyorum

Bosanma vs fark etmeksizin konuyu islam hukukuna baglayanlar var

Arkadaslar sunu anlayin,burada dini icerikli yorum yaomak ve paylasim yasak
Bunun nedeni de zaten laik bir hukuk duzeninde yasiyor olmamiz
Dini nikah , yok kadinin haklari vs.
Gecerli olan tek sey resmi nikahtir
Islam hukuk anlayisinz sadece sizi bagliyor
Kimss size islam hukukuna gore haklarim ne demedigi sormadigi surece konuya dini karistirmak abesle istigal etmek sadece

Medeni hukuk
Medeni hukuk

Sizi koruyan , sizi guclu kilan sey medeni hukuk
Bunu ogrenin once

Canım bak bende aynı şeyi söylüyorum zaten anlamıyorsunuz işinize gelmiyor nedense 😀 Mutlu olsam niye bosanayım? Adam sapıktı sapık. Kullandı beni hep defalarca köle gibi. Ben cebime para alamıyordum bunun aksine o da vermediği için yediriyor içiyordu tabiki. Eksik etmezdi o konuda bi şeyimi. Ama ahlaksız narsist bencil tarafı da vardı. Yaşamadığın için bilemezsin değişikti çok karmaşık kişilikti
Bu bahsettiğiniz kişi şu an boşanamadım yalan attım dediğiniz kişiyle aynı mı?

Back
X