Cok bozuldum ama cok!

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Herkese merhaba, sorunumu kisaca yazip sizi okumakla bunaltmayim. Sorulariniz olursa cevaplarim. Hayatimdaki insanin bir cocugu var. Sorun su, benim dogumgünümde bana zevkim bile olmayan bir kitap almis cocugunun dogumgününde ona simdi baya pahali bir hediye aliyor. Tabiki kendimi kiyaslamiyorum. Bozuldugum sey su bana gelince parasi daha kiymetli oluyor demek ki, öyle düsündüm yani ve kendimi degersiz hissettim biraz. Umarim ne demek istedigimi anlamissinizdir. Siz olsaniz bozulurmuydunuz ne düsünürdünüz?

Oyuncak tarzı bişey mi almış?
Çocuklar orda burda gördükleri oyuncakları isterler. Muhtemelen çocuk alınacak hediyeyi istemiştir önceden.
Size alınan hediyeye gelince iliskinizin süresi nedir?
Zevkiniz olmayan kitabı aldığına göre sizi tam tanıyamadı mı acaba?

Marka adi vermek istemiyorum kücük bir bilgisayar diyeyim oyun oynamak icin. Benim neleri sevdigimi az cok biliyor ama. Bana karsi cimrilik yaptigi hissiyati uyandi.

Yapmayin allah askina kendinizi evladiyla mi kiyasliyorsunuz?
Size aldigi hediye yüzünden bozulabilirsiniz aka kistasiniz evladina aldigi hediye olmamali
Bir baba cocuguna cimrilik yapmaz ve ondan daha degerli hic kimse olamaz dunyada
Eger size deger vermedigini dusunuyorsaniz bu ayri bir konu ama cocuguyla kiyaslamaniz cok cok yanlis
Bende çocuklarıma pahali hediyeler alirim ama esime almam , bana dese ki cocuguna pahali hediye aliyorsun bana almiyorsun aha da kapi der koyarim kapiya , cocuk kiyas kabul etmeyecek bir mevzudur , bakis aciniz cok yanlis

Yaklasik iki seneden fazla ama garip bir sey degil mi sizce?
Cocuk istemis olabilir babası da söz vermiştir belki. Kitap almasi bence sorun degil de hic tarziniz olmayan.bir kitabi almis olmasi sizi hic tanimadigini düşündürdü bana o yüzden ne zamandır birliktesiniz diye sordum. 2 yıl az bir süre de değil.

adamın öz evladıyla kendini kıyaslıyosun bal gibi.evladı o malı mülkü canı ona feda olacak ay neyse banlanamam böyle bi içerik için ya sabır!

Marka adi vermek istemiyorum kücük bir bilgisayar diyeyim oyun oynamak icin. Benim neleri sevdigimi az cok biliyor ama. Bana karsi cimrilik yaptigi hissiyati uyandi.
Bunu bilmem için olaya şahit olmama gerek yok.O çocuk o oyuncağı defalarca istemiştir babasından.
Özellikle adamın size ucuz ona pahalı hediye aldığını düşünmüyorum

Çocuğu olan birisiyle birlikteyseniz kendiniz ve çocuğu arasında kıyaslama yapmayın. Sizin yeriniz ayrı çocuğun yeri ayrı. Size karşı cimri olduğunu düşünüyorsanız bu konuyu çocuğu karıştırmadan konuşun sevgilinizle. Çocuğuna alıyorsun bana almıyorsun şeklinde bir konuşma yaparsanız siz baştan haksız duruma düşersiniz.

Çocuğu kendiyle mi yaşıyor? Annede mi kalıyor? Çocuklu insanlarla birlikte olmak bir aile kurmak özveri ve fedakarlık ister. Eğer çocuk kendi yanında değilse özel günlerde ya da görüştüğü günlerde ona çok çok fazla para harcaması oldukça normal bir durum.

Size sorum zaten bu olcakti. Bunu nasil dile getirmeliyim. Cocuguma aldigim seyden sanane derse ne derse ne demeliyim

Bunu çocuğuna hediye almadan önce dile getirmeliydiniz.
2 yıldır birlikteyiz, az çok tanırsın beni diye düşünüyorum, bu tarz kitap okumam bile,
Biraz daha beni tanıyor olmani, zevklerimi biliyor olmani beklerdim, daha değerli olduğumu hissederdim
Deseydiniz
Hakliydiniz
Çocuğa hediye alana kadar eyvallah edip
Çocuğa hediye alınca da kıyas yapmışsınız.

Kendi icinden gelmis benim yanimda oldu konusma. Begendigim kitabi kendimde alirim sonucta kitap zevk meselesi. Bana karsi cimri oldugu hissiyati olustu. Hediyenin degeri olmaz demisti bana ve pahali hediyeye karsi oldugunu söylemisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…