Cok bozuldum ama cok!

Anneyle yasiyor. Ben cocugum olmadigi icin anlayamam belki. Cocuklu bir insanla mutlu olamazmisim gibi düsünmeye basladim. Bu olay onla gelecegimizi sorgulatmaya basladi

Marka adi vermek istemiyorum kücük bir bilgisayar diyeyim oyun oynamak icin. Benim neleri sevdigimi az cok biliyor ama. Bana karsi cimrilik yaptigi hissiyati uyandi.

iyi de o cocugun ihtiyaclarindan o sorumlu,
bazen hediye adi altinda ihtiyac listesindeki bir seyi de aliyoruz,
bir tasla iki kus olsun diye.

Siz bir yetiskin olarak ihtiyaclarinizdan kendiniz sorumlusunuz,
bu sebeple sizin icin sectigi hediyeler sadece gonlunden koptugudur.

Aciklamami yaptim ama konu cok cirkin geldi ya, bunu da yazmadan edemedim, bir yetiskinin kendini bir cocukla kiyaslamasini aklim almiyor.

Kendi icinden gelmis benim yanimda oldu konusma. Begendigim kitabi kendimde alirim sonucta kitap zevk meselesi. Bana karsi cimri oldugu hissiyati olustu. Hediyenin degeri olmaz demisti bana ve pahali hediyeye karsi oldugunu söylemisti.
Bunu sadece doğum günü hediyesi ile ölcmeyin ama 2 yıllık.bir ilişkide maddi konularda yaklaşımı nasıl sizden esirgiyor mu? Bir de eğer konuşacaksanız bile asla çocuğunu işin içine katarak konuşmayın.

Anneyle yasiyor. Ben cocugum olmadigi icin anlayamam belki. Cocuklu bir insanla mutlu olamazmisim gibi düsünmeye basladim. Bu olay onla gelecegimizi sorgulatmaya basladi
Iyide insaniz yani her türlü duygularimiz oluyor robotmuyuz. Sonucta cocuk benim cocugum degil. Cocuklu bir insanla olmak herkesin harci degil belkide.

Bunun bilincinde olmaniz gerekiyor. Adam çocuğu eksik büyürse korkusuyla ona herseyi biraz fazla yapacak. Boşanmanın eksikligi olmasın diyerek. Bu evlenirseniz de size karşı öyle olacak, bu beyden çocuğunuz olduğu zaman da öyle olacak. Kısmen 2. Planda kalacaksınız. Bunu kabul ederseniz devam edin yoksa şimdiden ciddi ciddi düşünün

Size aldığınız hediye için bozulabilirsiniz ama niye çocuğuyla kendinizi kıyasliyorsunuz?

Çocuğuna size göre pahalı olan hediye ihtiyaçtır belki. Zaten alacaktır, doğum günü bahane olmuştur.

Çocuk anneyle yaşıyorsa normalden fazla da hassasiyet gösterebilir bircok konuda. Siz size verilen değeri çocuğuyla kıyas etmeden anlamaya çalışın.

Evladıniz olmadigi için anlamskta zorlaniyorsunuz sanırım.İnsan herseyin en iyisini yapmak istiyor onlara.Siz de ,gözlemleyin henüxz evlenmis degilsiniz.Size karsi cimri mi degil mi az çok anlarsınız.Bana biraz özensiz gibi geldi.Tarzıniz olmayan bi kitabı alarak.

Hediye bir ölcüt mü bilmiyorum ama toplamda iki hediye almistir. Bir cok seyde de harcamalari bölmeyi teklif etmisti. Sonra düzeldi biraz.

Zevkiniz olmayan bit kitap alması değilde size kitap alması hoşunuza gitmemiş gibi.

Hediyeyi çocuğuna aldigiyla kiyaslayip bozulmaniz çok haksız bir kıyaslama.

Çocuğu çok önceden istemiştir , Ya da gönlünden onu almak gelmiştir.

Mesela size ne alsaydı bu kiyasi yapmayacaktiniz ?

Çocuklu ebeveynlerle birlikte olunca her hali düşünüp tartmak lazim. Olan çocuklara oluyor çünkü.

Herkes kaldıramaz.

Benimde 4 yaşında bir kızım önceki evliliğimden. Babası türkiyede yaşamıyor. Senede bir görüyor. Yurtdışından bir bavul kıyafet, ayakkabı, oyuncak ile geliyor. Zaten çocuğu sürekli görmüyorlar görünce de bu tarz şeylerle eksikliğini gidermeye, çocuğa kendilerini bir nebze daha fazla sevdirmeye çalışıyorlar. Ama bu hayatınız boyunca böyle olacak. Anlayışlı olmak durumundasınız. Size aldığı hediye hoşunuza gitmemiş olabilir ama hediye değilki sizi onun yanında tutan. İnsanlar sürekli mükemmeli uygulayamayabilir. Hediye yüzünden kavga etmek de bence çok doğru değil. Şöyle düşünün çocuğuna aldığı o hediyenin parasından çok daha fazlasını eminim dışarıya çıktığınızda yediğinizde içtiğinizde size mutlaka harcamıştır. Yanılıyor muyum?

Iyide insaniz yani her türlü duygularimiz oluyor robotmuyuz. Sonucta cocuk benim cocugum degil. Cocuklu bir insanla olmak herkesin harci degil belkide.

evet degil dogru bir cikarim.

Benim de dogumgunum geliyor, esim bir sey begenmis beni yokluyor,
dedim korona gunlerinde paramiz cebimizde kalsin bosver, ama ayni hafta sipaya tablet aldik evde online odevlerini daha kolay yapabilsin diye.

ve bir secim yapacaksa bir anne/baba, cocugundan yana kullanacaktir oyunu,
hayatindaki kisi o cocugun oz annesi de olsa boyle, baska bir kadin olsa da boyle.

HAni arkadas yazmis ya biri evlat diye,
karsisina kimi koyarsaniz koyun (ana baba dahil) yine evlata gidecektir oncelik.

Ki boyle ise o adami sevin sayin zaten, eger boyle degilse, yani kendi kanindan canindan olan kendi sorumlulugu olan evladina karsi bile candan degilse o adami asil o zaman hic dusunmeyin.

Yani sirf almis olmak icin almis gibi. O zamandan bana deger vermiyor mu acaba diye düsünmüstüm. Simdi kuvvetlendi.

Bence de olamazsınız, denginizi bulun.

Evet evlat karşısında değersizsiniz doğal olarak.

Ablacım çocuğuna aldığı hediye sana değer vermemesinden tamamen bağımsız

Adam çocuksuz olsaydı aynı kitabı alsaydı yine aynı derece bozulcaktın. Adam 2 yılda seni tanımaya hiçbir zahmet göstermemiş bile. Adama dedin ki bana değer vermiyorsun, tanımaya hiç çaba göstermemişsin aldığın hediye üstünkörü benimle alakası yok. Adam da yerse bu ben böyleyim ne yapayım derse ne yapacaksın? Ayrılacaksan git konuş. Ayrılmazsan da seni çok da takmayan biriyle olmaya devam ediceksin.

Şimdi bunu çocuklu bir erkekle olmakla ne alakası var? Adam çocuğa sebep mi sana değer vermiyor sanki? Sen kendin değer görmemene niye çocuğu karıştırıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…