Cok bozuldum ama cok!

hanımefendi siz hiç evlenmemiş bekar bir bayansınız belli ki çoluklu çocuklu adamla niye uğraşasınız ki ? Bence ayrılmanız ve tüm enerjisini size harcayabilecek aile kurmak gibi her heyecanı ilk kez beraber yaşayabilecek biriyle birlikte olmanız sizin için daha sağlıklı olur

Iyi de gerekirse alır. Insanlar mal mülk edinirken bile hep ileride çoluğum çocuğum rahat etsin diye ediniyor bir bilgisayar neymiş. Burada sorun, hanımefendi bu durumu yaşamak istemeyebilir. Bence çok normal.
Yasamasin,adamla silah zoruyla birlikte degildir elbet. İsine gelmeyen noktada ayrilir.

Herkese merhaba, sorunumu kisaca yazip sizi okumakla bunaltmayim. Sorulariniz olursa cevaplarim. Hayatimdaki insanin bir cocugu var. Sorun su, benim dogumgünümde bana zevkim bile olmayan bir kitap almis cocugunun dogumgününde ona simdi baya pahali bir hediye aliyor. Tabiki kendimi kiyaslamiyorum. Bozuldugum sey su bana gelince parasi daha kiymetli oluyor demek ki, öyle düsündüm yani ve kendimi degersiz hissettim biraz. Umarim ne demek istedigimi anlamissinizdir. Siz olsaniz bozulurmuydunuz ne düsünürdünüz?
Bence birine özel bir gün olsun yada olmasın aldığınız hediye ona ne kadar değer verdiğinizin ne kadar önemsediğinizin bir göstergesidir. Burda hediyenin maddi değerinden bahsetmiyorum asla. Bu karşınızdaki kişiyi ne kadar tanıdığınızla da ilgilidir aslında. Bu nedenle sevgilinizin size hiç ilgi alanınız olmayan birşey hediye etmesine alınmanızı anlayabilirdim ta ki çocuğuna aldığı hediyeyle bir kıyaslama yapana kadar. Kıyaslama yapmıyorum demişsiniz ama, parası bana gelincemi kıymetki demeniz basbaya kıyaslamak oluyor Malesef 😊Bence ilk olarak bu fikirden kurtulmalısınız. Sonuçta bir baba, evladı için başka kimseye yapmayacagı şekilde, imkanlarını zorlayarak maddi değeri yüksek şeyler alabilir ve bunun içinde kimseye hesap vermek zorunda değildir. Ama kendi kırgınlığınızı çocuğuna aldığı hediye mevzusuna girmeden başka yollarla ifade edebilmenizde mümkün tabiki 😊

O evladı. Tabi ki sizden üstün olacak. Siz sevgilisiniz. O onun canından parça. Benim kedim var dünyalara sığdıramıyorum sevgisini. İnsan evladı olsa ne yapacağını şaşırır herhalde. Küçücük çocuğa alınan hediyeyi kıskanmak nasıl bir mantık? Konunun elle tutulacak yanı yok.

Herkese merhaba, sorunumu kisaca yazip sizi okumakla bunaltmayim. Sorulariniz olursa cevaplarim. Hayatimdaki insanin bir cocugu var. Sorun su, benim dogumgünümde bana zevkim bile olmayan bir kitap almis cocugunun dogumgününde ona simdi baya pahali bir hediye aliyor. Tabiki kendimi kiyaslamiyorum. Bozuldugum sey su bana gelince parasi daha kiymetli oluyor demek ki, öyle düsündüm yani ve kendimi degersiz hissettim biraz. Umarim ne demek istedigimi anlamissinizdir. Siz olsaniz bozulurmuydunuz ne düsünürdünüz?
Yaşınız kaç ?

yaşım genç değil,benim yaşımdakilerin hep çocuğu var,bu yaştan sonra çocuksuz erkek bulmak zor vs düşüncesindeyseniz.Şöyle bir örnek vereyim 38 yaşındaki bir akrabam önce 2 çocuklu biriyle görüştü o adam olmadı ayrıldılar sonra daha önce evlenmemiş gayet zengin ve iyi huylu bir erkek bulup evlendi ve bir oğlu oldu.

Buyuk konusmuyorum ama iste boyle boyle basliyor uvey annecilik yarin evlenseniz o cocuk gozunuze batacak kiyaslamayin bence

Herkes çocuğuna en pahalı, en iyisini alır yazmış. Çok şaşırdım. Benim eşim çocuğa alacağımız bir şey varsa fiyatı uygun olanı tercih eder. Bana bir şey alırken de öyle. Sadece annesigile esirgemez en iyisini alır. Bu benim sinirimi bozsa da erkekler böyle galiba diye düşünüyordum. Yine çok kızdım şimdi.

Çocuklu kadınların bu tür konularda konu sahibesini yıpratacak cinsten "sen de kim oluyorsun" yolundaki yorumlarıni kınıyorum.

Demek siz eşleriniz ya da sevgilileriniz için "sen de kim oluyorsun" ayarındaki insanlarsınız.

Bence çok kırıcı ama siz bilirsiniz tabi. Sizin tercihiniz. Öyle olmak zorunuza gitmiyorsa benim diyecek bir şeyim yok.

Ben olaya bir kadın ya da anne gibi değil de tarafsız bir insan olarak yorumumu katıyorum: bu adam sizi sevmiyor. Sizden sakınıyor. Sizden esirgiyor. Sizi benimsemiyor. Evlenirseniz ilk eşinden neden ayrılmıs olduğunu bütün çıplaklığıyla görüp anlayacaksınız.

Çocuklu insanların bekar kızlarla ya da bekar kızların çocuklu adamlarla olmasına da hiç sıcak bakmıyorum.

Sizin çocuğunuz olsa da onun çocuğu olmasa yine neyse... de bu şekilde bu iş yürümez.

Kendinizi çocuğu ile kıyas etmediğinizi söylemişsiniz. Edemezsiniz zaten. Arada o kadar büyük bir uçurum var ki
.. yapacağınız kıyas pire ile deveyi hacim ve kütle olarak kıyas etmek kadar saçma olacaktır. Çünkü adam size pirenin hacmi kadar kıymet veriyor. Bunu anlayin artik.

Bu adam size değer vermiyor. Yediğiniz yemeği ödemiyor, sevdiğiniz kitap türünü bile bilmiyor. Ayrıca ben sizi anladim madem parasi var bana neden daha guzel bir hediye almadi demeye çalışmışsınız ama kıyaslar gibi olduğu icin yanlış anlaşılmışsınız. Size hayatini paylaşacağı insan olarak değer verdiğini hissettirmesi lazim. Daha simdiden çocuğu istemiyor diye tüm günü evde geciriyorsaniz ilerde ayni eve girdikten sonrasini düşünün.

Tek kitap fazla basite kacmıs gibi...ilişkiniz yeni mi yada adam cimrimi yahut ilerisini görmüosa size bosa para harcamak istemio olabilir

Sevgilini,erkek arkadasiniz,... her neyse hediye işini biliyor. Kime ne alınır yani... Çocuguna gelince pahali,istenilen,mutlu edilecek bir hediye; size gelince zevkinizden bir haber bir kitap...Eger size gercek değeri vermiş olsaydi hediyeye bakmazdınız ama hediyeden bile anlam çikardiginiza gore size kesinlikle değer vermiyor. Boşanmış,çocuklu bir insanla yaşınız kaç olursa olsun yollariniza gül filan dökse ancak emin olabilirsiniz bu kişi beni sever, beni mutlu edebilir diye🤔

Tabıkı cocuguma daha degerlısını alırım bunu cocugun olunca anlayabılırsın ancak. Bu mesajı atan cok olmustur bende yazayım😁

Sanırım sizin halinizden en iyi ben anlarım.
Çocuklarım var ve boşanmış bir kadın olarak erkek arkadaşım da var. Hiç bir zaman “ama o benim evladımmmmm” demagojisi yapıp erkek arkadaşıma kendini kıymetsiz hissettirmedim.
Kendi 13 yaş çocuğuma ihtiyacı olduğu için 350₺’lik saat aldıysam erkek arkadaşıma işyerinde terfi ettiği için 700₺’lik saat alırım. Çünkü 13 yaşındaki çocuğun takacağı saat bana göre maksimum o kadar olmalıdır. Kalkıp erkek arkadaşıma hediye olarak 20₺’lik çorap almam.
Küçük kızıma yurtdışından ucuz diye iPad aldım. Erkek arkadaşıma iPhone aldım.

Buraya yazıp “ya ama o evladıııııı, nasıl olur da kıyaslarsın” diyenleri anlamıyorum. Elbette kıyaslarsınız. Maddi imkanı olmasa ve çocuğuna boyama kitabı+kalemi alsa size de kitap alsa, buraya konu açmazdınız. Normal derdiniz.
Ama çocuğuna aldığına bakınca size aldığı, üstelik de zevkinizi hala bilmiyor oluşu...

Bu adam hayatında hiç evlenmemiş de olsa, farzedelim çocuğu olmayan bir bey olsa gene de size hitap etmiyor. Hödük bu.

Geleceğinizi düşünün. Bir hödükle hayatımı birleştirmek istiyor muyum diye sorun.

Çocukla birliktelik kolay değil. Hem çocuğunuzu hem sevdiğimizi mutlu etmek zorundayız. Ama adaleti sağlamak zorundayız. Ben kalkıp sürekli “ayyy çocuklarım dışarı çıkmak istemiyor, evde kalalım ya da ayyy çocuklar bu yemeği istemiyor öbürünü yapacağım” dersem o zaman tek başıma yaşayayım, birinin hakkına girmeyeyim değil mi?

Back
X