Çok bunaldım. Mutsuzum.siz napardınız?

krgzzynp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
554
228
53
32
Merhaba arkadaşlar. Müthiş bir kararsızlık, umutsuzluk içerisindeyim. İyi bir üniversiteden yüksek bir ortalamayla mezun oldum. Mezun olur olmaz memleketime döndüm. Kpss ye hazırlanmaya karar verdim. İlk girişimde 74 aldım. İkinci defa giremedim sağlık problemimden dolayı, bir sene daha gitti.Bu son girişimde de(yani bu yıl) 79 aldım.
Anlayacağınız üç senedir mezun ve işsizim. Ailemin maddi durumu yok, küçük bir yerde olduğum için de iş bulamıyorum.

Bir daha sınava girmeye karar verdim. Ders çalışmaya başladım ama sanki olmuyor, yapamıyormuşum gibi. Bir senem daha boşa gidecek gibi.. Bir yandan yüksek lisansa başvurdum. Onu yapsam kpss geri kalacak, yapmasam kpss den bir şey çıkmayabilir.

O kadar arada kaldım, bunaldım, yoruldum ki.. Ailemin gözümün içine " eee hala atanamadın, yıllarca ders mi çalışcaksın" der gibi bakışlarından, başarısızlıklarımdan bıktım.

Sizce yüksek lisans yapmak şu aşamada yanlış mı olur? Mantıklı olan kpss ye çalışmak mıdır? En mühimi de vaz mı geçmeli dersiniz? Kendimi nasıl motive edeceğimm(

Öncelikle kendini dinle, ne istiyorsun? Çalışmak mı yüksek lisans mı ? Ki yüksek lisans yaparken de kpss calisabilirsin ya da özelde ise girebilirsin, ailenin yanında değil de biraz daha büyük bir şehirde yaparsan.

Öncelikle umutsuz olma. Kendini hüzne kaptırma. Geçecek bu zamanlar.

Bölümünüz nedir gizli değilse sorabilir miyim

Yüksek lisans size ne fayda sağlayacak, tartacağınız kısım bu.
İşinizle ilintili ama başka bir alan ise yapın.
Belki o alanda çalışabilir, kariyer hedefiniz değişebilir.
Lisansınızın uzantısı olarak ise yapmayın, gerek yok.

Bu anlarda insan çok çaresiz kalıp her şeye aynı anda saldırmak istiyor. Sınavları kazanmak da zor olduğu için yıllar alabiliyor. Eğer tekrar istiyorsanız deneyin 6.-7. senesinde atanan kişiler var. Eğer yüksek lisans yapmak isterseniz de yapın size çok şey katar ama iş olarak hemen kolaylık sağlamayabilir. Bu günler geçiyor çok da dert etmeyin insan geri dönüp bakınca anlıyor.

Öncelikle sen ne istiyorsun?
Yüksek lisans yapmak sana bir fayda sağlayacak mı? Yoksa sadece kağıt üzerinde mi kalacak?
Bazı bölümlerde yüksek lisans hiçbirşeye yaramıyor. Eğer öyleyse hiç başlama.
KPSS'yi; kendini baskı içerisinde hissedip çalıştığın sürece kazanamazsın. Boşa kürek çekmiş olursun, vaktin gider. En fazla 5 puan oynar.
KPSS için stressiz temiz kafa lazım.
Hep dikkat ettim, millet tam boşverdiği zaman atanıyor. :)
Yani olay sende bitiyor.
Eğer iş imkanın varsa; bir işte çalış. Hemde KPSS için uğraş. Kafan biraz rahatlasın değişsin. Emin ol böylesi daha verimli olur. Yoksa bir odaya kapanıp ders çalışmayla olmuyor.

Kararsizlik, umutsuzluktan cok daha kotu. Bence baslayin yuksek lisansa, ayni anda da KPSS'ye calisin. Kafanizda calismak istediginiz herhangi bir alan varsa yuksek lisansi o alanda yapin. Bir yandan da is firsatlarini kovalayin.

Yurumeye baslayin ki yol kendiliginden gorunsun.

Ne okudunuz bölüm ne ?

KPSS şu an için en mantıklısı gibi geliyor bana.
Inşallah bu sene atanırsınız. Eğer alandan hazırlık yapmayacaksınız yüksek lisansla beraber KPSS ye de hazırlanabilirsiniz.

Edebiyat mezunuyum. Kpss zaten çok yoğun alan, eğitim, gky.. Yüksek lisans dersleri, araştırma, ödev, tez.. Bunlar kpss çalışmama engel olur mu bilmiyorum. Yüksek lisans yapmak da çok isterim. Ama okul okuyacak bir lüksüm daha yok, hani atansaydım kafam rahat yapardım, geliştirirdim kendimi. Şimdi işe girsem hem yüksek lisans hem kpss hem iş.. Düşünemiyorum. daha yüksek puan alabilir miyim ony da bilmiyorum

Eğer akademik kariyer düşünmüyorsanız işe başlamadan yüksek lisans yapmak mantıklı değil. Başladığınız işe ve çizdiğiniz kariyer planına göre bölüm seçip yüksek lisans yapmalısınız. Aksi halde işe yaramayan bir kağıt parçanız daha olur.

Ailenizin yanından ayrılıp iş bulabileceğiniz bir yerde yaşama şansı varsa bunu değerlendirin öncelikle derim ben.

özelde deneyebilirsiniz şansınızı.
Çok yere başvurdum, dönüş olmadı. Başka iş aradım inanın o da yok küçük yerdeyim, ailem başka şehire de yollamıyo .Çünkü o da önce maddiyat istiyo. Sıkıştım kaldım kısacası.

Alan yerine ilk başta düz memur olarak Ata'nın sonrasında da edebiyattan yine sınava girersiniz. Puanınız fena değil. Ilk bölümden yaparsınız bence. Atanınca da yüksek lisans yaparsın.

Yüksek lisans bende yaoiyorum hic ama hic basit degil bastan sona psikolojik bi sürec.. bence hic baslamayin zaten ülkemizde bilime verilen deger ortada.. simdiki aklim olsa 2 yilimi kpssye adardim yuksek yapcagima.. neden birakmiosun dersen de sonuna geldim birakamiyorum emeklerim cöp olur die.

Kismen ayni durumlardayiz
Ben son sinifim ama umudum yok ne yapacagimi bilmiyorum
Cok iyi anliyorum sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…