Merhaba arkadaşlar. Müthiş bir kararsızlık, umutsuzluk içerisindeyim. İyi bir üniversiteden yüksek bir ortalamayla mezun oldum. Mezun olur olmaz memleketime döndüm. Kpss ye hazırlanmaya karar verdim. İlk girişimde 74 aldım. İkinci defa giremedim sağlık problemimden dolayı, bir sene daha gitti.Bu son girişimde de(yani bu yıl) 79 aldım.
Anlayacağınız üç senedir mezun ve işsizim. Ailemin maddi durumu yok, küçük bir yerde olduğum için de iş bulamıyorum.
Bir daha sınava girmeye karar verdim. Ders çalışmaya başladım ama sanki olmuyor, yapamıyormuşum gibi. Bir senem daha boşa gidecek gibi.. Bir yandan yüksek lisansa başvurdum. Onu yapsam kpss geri kalacak, yapmasam kpss den bir şey çıkmayabilir.
O kadar arada kaldım, bunaldım, yoruldum ki.. Ailemin gözümün içine " eee hala atanamadın, yıllarca ders mi çalışcaksın" der gibi bakışlarından, başarısızlıklarımdan bıktım.
Sizce yüksek lisans yapmak şu aşamada yanlış mı olur? Mantıklı olan kpss ye çalışmak mıdır? En mühimi de vaz mı geçmeli dersiniz? Kendimi nasıl motive edeceğimm(
Öğretmen olmayı çok istiyorum çünkü .niye ısrarla kpss?
Öğretmen olmayı çok istiyorum çünkü .
Edebiyat mezunuyum. Kpss zaten çok yoğun alan, eğitim, gky.. Yüksek lisans dersleri, araştırma, ödev, tez.. Bunlar kpss çalışmama engel olur mu bilmiyorum. Yüksek lisans yapmak da çok isterim. Ama okul okuyacak bir lüksüm daha yok, hani atansaydım kafam rahat yapardım, geliştirirdim kendimi. Şimdi işe girsem hem yüksek lisans hem kpss hem iş.. Düşünemiyorum.Ne okudunuz bölüm ne ?
KPSS şu an için en mantıklısı gibi geliyor bana.
Inşallah bu sene atanırsınız. Eğer alandan hazırlık yapmayacaksınız yüksek lisansla beraber KPSS ye de hazırlanabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. Müthiş bir kararsızlık, umutsuzluk içerisindeyim. İyi bir üniversiteden yüksek bir ortalamayla mezun oldum. Mezun olur olmaz memleketime döndüm. Kpss ye hazırlanmaya karar verdim. İlk girişimde 74 aldım. İkinci defa giremedim sağlık problemimden dolayı, bir sene daha gitti.Bu son girişimde de(yani bu yıl) 79 aldım.
Anlayacağınız üç senedir mezun ve işsizim. Ailemin maddi durumu yok, küçük bir yerde olduğum için de iş bulamıyorum.
Bir daha sınava girmeye karar verdim. Ders çalışmaya başladım ama sanki olmuyor, yapamıyormuşum gibi. Bir senem daha boşa gidecek gibi.. Bir yandan yüksek lisansa başvurdum. Onu yapsam kpss geri kalacak, yapmasam kpss den bir şey çıkmayabilir.
O kadar arada kaldım, bunaldım, yoruldum ki.. Ailemin gözümün içine " eee hala atanamadın, yıllarca ders mi çalışcaksın" der gibi bakışlarından, başarısızlıklarımdan bıktım.
Sizce yüksek lisans yapmak şu aşamada yanlış mı olur? Mantıklı olan kpss ye çalışmak mıdır? En mühimi de vaz mı geçmeli dersiniz? Kendimi nasıl motive edeceğimm(
Çok yere başvurdum, dönüş olmadı. Başka iş aradım inanın o da yok küçük yerdeyim, ailem başka şehire de yollamıyo .Çünkü o da önce maddiyat istiyo. Sıkıştım kaldım kısacası.özelde deneyebilirsiniz şansınızı.
Alan yerine ilk başta düz memur olarak Ata'nın sonrasında da edebiyattan yine sınava girersiniz. Puanınız fena değil. Ilk bölümden yaparsınız bence. Atanınca da yüksek lisans yaparsın.Edebiyat mezunuyum. Kpss zaten çok yoğun alan, eğitim, gky.. Yüksek lisans dersleri, araştırma, ödev, tez.. Bunlar kpss çalışmama engel olur mu bilmiyorum. Yüksek lisans yapmak da çok isterim. Ama okul okuyacak bir lüksüm daha yok, hani atansaydım kafam rahat yapardım, geliştirirdim kendimi. Şimdi işe girsem hem yüksek lisans hem kpss hem iş.. Düşünemiyorum.daha yüksek puan alabilir miyim ony da bilmiyorum
Yüksek lisans bende yaoiyorum hic ama hic basit degil bastan sona psikolojik bi sürec.. bence hic baslamayin zaten ülkemizde bilime verilen deger ortada.. simdiki aklim olsa 2 yilimi kpssye adardim yuksek yapcagima.. neden birakmiosun dersen de sonuna geldim birakamiyorum emeklerim cöp olur die.Edebiyat mezunuyum. Kpss zaten çok yoğun alan, eğitim, gky.. Yüksek lisans dersleri, araştırma, ödev, tez.. Bunlar kpss çalışmama engel olur mu bilmiyorum. Yüksek lisans yapmak da çok isterim. Ama okul okuyacak bir lüksüm daha yok, hani atansaydım kafam rahat yapardım, geliştirirdim kendimi. Şimdi işe girsem hem yüksek lisans hem kpss hem iş.. Düşünemiyorum.daha yüksek puan alabilir miyim ony da bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?