Çok bunaldım uzun ama derdimi paylaşmak istedim

Theblabla

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
317
131
23
Merhaba hanımlar, nerden başlasam nasil anlatsam bilemiyorum dertleşecek kimsem yok o yüzden size anlatmak istiyorum. Çünkü gerçekten bunaldım ömrüm boyunca nefret ettim kendimden sürekli aklıma geliyor. Hiç sevenim yok uğursuz lanet gibi birşeyim nereye gitsem olduğum yerde huzursuzluk çıkiyor. Hiç birsey yapmasam bile kendi annem bile lanet uğursuz diyor bana.



Uzun olacak ama En baştan anlatayım. 1 abim bide ben 2kardeşiz 3yaş var aramizda abim beni sevmezdi. Hala daha sevmez sürekli döverdi. Durduk yere bile dövcek birşey bulurdu. Ailem çalışirdi abimle yanliz kalirdim hep evde okulada onunla giderdim. Aileme dövdügunu söylesem dinlemezlerdi bile beni bıktik senin derdinden hak etmişsindir. Derlerdi. Abim iftira atardi. Kendi yaptigi suc varsa benim üstume atardı. Yada beni suçişlememi saglardi. Üstune bide ailemden şiddet görurdum ne kadar yapmadim desemde yalan söyluyo derlerdi inanmazlardi. Hep itilir kalkılirdim o yüzden suç işlediğimde dövulme korkusuyla yalan söyleedim bi cocugun ne kadar büyuk suçu olabilirdi ki ne kadar büyuk yalan söyleyebilirdim ki zaten mesela vazo kirildiysa ben kirmadim rüzgardan uctu derdim dövulme korkusuyla o yüzden adım hep yalanciya cikti annem filan herkese cok yalanci bu derdi abimde oyle derdi babam sadece döverdi. Dinlemezdi 18yaşima kadar böyle sürdu bu artık dayanamiyordum. Derslerime adadım kendimi abiminse dersleri kötuydu ama göklerin üstundeydi. Ona özel ogretmenler dershane vs.. isterlerdi. Ben kendim istedigimde yalvardiğimda sen sus otur yerine derlerdi bi test kitabı filan alirken bile para gitti filan diye kizarlardi. Artık dayanamiyordum kocaman kiz oldum. 18 yasinda surekli dayak yiyordum hakarete uğruyodum sokak ortasinda çarşida bile öküz sürtük sürüntü diye bağirdiklari oluyodu. Insanlar bana bakiyordu. Kendime denmiyomus gibi kaçardim uzaklasirdim. Daha yuksek sesle arkamdan gelerek söylerlerdi. Vururlardi. Kahvehanedeki adamlarlar esnaflar bakardı. Kücuk bir sehir bide herkes taniyor. Düsunun bir genç kizin bu durumda olmasi ne kadar dayanirdiniz?

Universite kazandim. Sen universiteye gidince masraf cikarcan bize orda oğlanlarla gezersin. Demeye başladilar sevincimi yaşayamadim. Şimdiki eşimle tanıştım. Eşim gerçekten iyi bir insan maddi yondende sıkintiya düsurmicek bi insan ona derdimi anlattim. Dertlestim beni kurtarmak istedi evlenmek istedi okutmayada söz verdi. Ailemden isteyecekti beni ama vermezler dedim. Beni okutmak istedi dil ögren istediğin kadar oku bilgilen dedi. saygın olgun iş adamı olmasina ragmen kız kaçiracak bi insan degildi. Kaçtik 1gün sonra hemen nikah kıydık. Ailemle barışmak istemedim.
Kaynbb olmaz öyle anne babadir dedi. Ailem barismadi dugunume gelmediler Allah razi olsun kısa zamanda gonlume göre yapmaya çalıştilar dügunumu altınimi esyalarimi yapmislardi.

Evimizi almadan once kvdemle ayni apartmanda oturduk 6-7 aydı sanırim kiradaydım aşaği katta kvdem eskilerden alışmış birlik yaşama her gün evine gideyim istiyodu. Sabahları eşimi uyandırmaya geliyodu. Kahvaltı hazir diye sabah 7de kahvaltiya çıkayim akşam yemeğine kadar onun evinde durayim istiyodu. Ben de kocamla başbaşa yemek yemek istiyodum. Akşamları eşimle gezmeye giderdik saat 12 olurdu ararlardı daha gelmediniz eve geç oldu dönün artık diye ben sabahlari 10da 11de uyanmak isterdim kapıma dayanirdi niye gelmiyosun yanima diye evimde abur cuburumu alip film izlemek isterdim rahat rahat yatip uzanmak isterdim ya da temizlik işim olur çamaşir filan camasirlarini bizimkilerle yıka 2kisisiniz elektrik gitmesin derdi kvdem
Evime geldiginde tabaklarimin yerini degistirirdi kendi evindeki düzeni yapmak isterdi. Evime akşam yemeğine cağirirdim. Onlarda âdet tum yemekler ayni anda masada olur karışık yenir yani usteyen tatliyla corbayı ayni anda yiyor. Bense kendi âdetimle alışmışim ilk önce corba sonra ana yemek sonra tatlı ben tek tek getiriyorum diye kızıyodu laf söyluyodu. Eşimde kvdeme laf söylediğinde kvdem küsüp gidiyo kavga çıkiyor diye o da arada kalıyodu.
Esimin işi stresli yoğun tempolu işi var o yüzden bu işinden dolayi evlilik bile istemiyomuş yillarca bekar kalmış. İş stresinin ustunede kvdemle benim derdimi dinleyincede sinir krizi geciriyodu adam. Kvdem çokca şeyler ypti aramiz bozusun diye ben artık yanina çıkmiyordum eşim benim hatrim için haftada 2-3defa çik diyodu ciktigimda başkalarinin yaninda bana beddua ediyodu. Susuyodum duymamazliktan gelip elime telefon aliyordum. Eltim kvdemin yegeni beraber hep kuyumu kazdilar eltime ne anlatirsam çarpitip etrafa anlatıyordu. Eşime anlatiyordu. Mesela ben ehliyet almak istiyorum Allah nasip ederse eşimde almami istiyor diyodum. Eltim eşime kvdeme herkese ehliyet alip araba aldırcakmış altina her yerde araba aldircam diyip duruyo diye anlatiyor. Yalan yere kacacagini ailesi biliyodu. Dugun parasi masrafi olmasin diye ailem baba kaç demiş cok sacma akla mantığa sıgmayan seyler eşim çoğuna inanmiyor zaten ama ister istemez etkiliyor tabi

Ailemle barıstık ailem eşime eşimin ailesine yalancı biz onu hic dövmedik yalancı hep yalan söyler gooruyosunuz biz hiç dovecek insan gibi duruyormuyuz yalan söylemiş size demiş. Eşime morluklarimin resmini göstermiştim belki bir gün polise veririm diye çekmistim. Sonradan ne de olsa ailem diyip silmiştim fotograflari eşim bana inandı ama kvdemle yaşadigim sorunu eşim kvdeme hesap sorduğunda hayir öyle olmadi diye inkar eden birisi yalancı lafınıda ailemden duyduğu için eşimde artik hep bana yalancisin yalan soyluyosun diyor kendi aileni yalanlariyla bitirmişsin simdi annemle benim arama giriyodun yalanlarinla diyor. Kimseye hic birseyi inandiramiyorum.

Benim buralarda hic arkadasim çevrem yok dertleşecek bir dostum arkadaşim eşimede anlatamiyorum. Hic birseyimi iş stresinden herkese kimsenin derdini dinlemek istemiyorum Diyor. Evimizi uzağa taşidik yine de arkamdan konustuklari oluyor beni yalan yanlis akrabalara kötuluyor kvdem ve eltim hamileyken çok yalnizlik çektim. Tek başima ev taşidim temizligimi yaptim hamileyim diye dogumuma yakın eşime yardımci temizlikçi istedim kvdemler laf yapiyor diye tutmadi. Ustune üstluk kayinbbm yardim etsin diye eltime 1hafta evinde kal dedi. Çoluk cocuk kac bavul eşyayla geldiler yemekleri ben yapiyordum bulaşik camasir bendeydi. Çocuguna yaglı yemek kofte borek verirdi gezinerek yiyor diyer turlu yemiyor diyip misafir odasinda bile yagli yemekle dolaştiriyordu. Sabah erkenden kalkip kahvaltiyi hazir ederdim kahvalti hazır sekilde yüzlerini yikayip otururlardı. Ve hamileligimin son zamanlari 108 kilo olmustum ödemlerden mahvolmustum. Esim iş seyhatine gitti evin manavliklarini kaynima sen aliver dedi eşim kaynim ben hic pazara gitmedim omrum boyunca hic sevmem filan diyince hamile halimle markete gidip manavlik marketlik ihtiyaclari aldim eltim tvnin karsisinda meyve soyuyordu. Bi gün esime anlattim bekle bakalim kahvaltiyi hazirlama hazirlicakmi dedi. Saat 2ye kadar bekledik tv başindan kalkmadi kahvalti hazirlamadi en sonunda ben hazirladim gel abla hazir dedim oturdu. Eşim filan evdeyken tuvalet temizliyor ama😃 esim bosver yaptigi kotulukle kalsin Allah göruyor bosver dedi gecti. Kayınim aksam yemeginden sonra cayin yaninda yicek birsey yokmu atistirmalik filan diyodu surekli eşimin bana biraktigi para zaten 3kuruştu kayınim var evden cikmiyorum diye bide aksam vakti markete gidiyordum biskuvi cerez almaya


denize düsen yilana sarilir hesabı annem dogumumda 1hafta yanimda kalcakti anne dogumum geliyor artik gel dedim eltim zaten kayibbmin zoruyla duruyodu herkese sıkildim bunaldim diyormuş banada annen ne zaman gelcek cocugumun aşisi var filan diodu. Anneme gel eltimlerde gitcekmiş durmak istemiyorlar dedim. Ailem geldi. Geldigi zaman eltimlerde vardi yemek yiyip gitceklerdi yemeği hazirlarlarken bi yandan annem bi yandan babam sen daha doğurcak gibi durmuyosun iş yapıyosun hep bize surekli telefonda geldiyip durdun dediler. Eltimler gitti. Herkeslere kayinbbama filan Bizi evinden kovdu ailesini cagirdi demisler.

Dogumumun olcagi gun geldi ne kvdem ne de eltim zaten 1kere bile aramısliklari yok yine aramadilar eşimde haber vermeyi unutmus ben kayinbabama haber ettim 1gun once dogumun olcagi gun hastane ortasinda kvdem bana bagirdi çagirdi iki yuzlu pis kalplisin bizi insan arar dogumun olcagini söyler dedi. Ben siz hiç aramadiniz beni arasaniz soylerdim dedim. Babam beni aradi söyledim dedim. Annemde beni savundu bu zamanda sizin aramaniz gerekirdi kimsecikler arayip sormadi kizi dedi.


Dogumum oldu. 1hafta annem kaldi yanimda ben herşeyi ogrenme heveslisiydim zaten hamileyken cokca cocuk gelişimi kitabi okudum. Bilgilendim arastirdim cocugumun 2. Banyosunu tek başima kimsesiz yaptirdim hatta hep cocuga kendim bakmak istedim cunku kimseden medet ummak istemedim. Eltimin cocugunu hep kvdem buyuttu. Kışlıgini temizligini hala kvdem yapiyor.ben bana balik verilmesini degil balik tutmayi ögrenmek istedim hayatim boyunca Neyse annem gittikten sonra kvdem kaynbbm in zoruyla geldo bizde kaldi 40ım çikana kadar kalcakmis ses çikaramadık gerek yok filan dedik butun gün icim daraliyordu zaten lohusayim sütum kesilcek diye korkuyordum. Ben cocugu emzirirken gogusumu sertçe siktiriyodu sütun geliyomu diyodu. Uyuyan cocugu uyandiriyodu. Eve gelen misafirlerin bulaşigini nen yikardim kendi örgü örerdi. Cocugun altini bile degistirmedi 1defa bana sürekli kilolusun ayı gibisin bu çocuk kati yapmiyo kakasini cocugu hasta etmiş diye eşime soylerdi. Ve cocuk gayet saglikli ben cocugun altini degistirirdim çiş yapinca altimi degisir oglum kolay kazanmiyo o parayı derdi. Vileda yapardım elimle siliorum ben kendi evimi boyle pis kaliyo derdi 300 metrekare evi elimle silemezdim😃 hep sustum. İçim icimi yedi elime telefon alsam laf ederdi.



1hafta gecti hafta sonu duş aldım sofrayaoturdum yemeyi eşim yapmisti. O gün saçimı hem tac toka hemde plastik tokayla baglamistim kvdem sofraya böyle mi oturcaksin dedi evet noldu dedim sesini cikartmadi. Cocuk agladi eşim bakmaya gitti yemek yiyorum kvdem dik dik bakti bana yemedi. Sen bu sofraya oturunca melekler kaçıyo şeytanlar gülüyo bereketi kaçiyo sofranin dedi.ben o niye dedim başi acik oturulmaz sofraya dedi ben evimde kocam var yabanci yok başı açik insanda olabilirdim dinen öyle birşey yok hurafe söyledigin dedim hayir yoookkk bereketi kacti yemek boğazimdan gecmiyo yiyemiyorum dedi bende sakince afiyet olsun dedim kalktim sofradan esim noldu yedin mi dedi. Evet doydum dedim ne cabuknoldu diyip durdu yok birsey dedim noldu anlat dedi kizdi. Söyledim yalan soyluyosun annem oyle birsey soylemez biktim artik boşicam kurtulcam bu kavganizdan dedi. Kvdem eşyasi hazirmis zaten cantasini aldi cikti. Eşim arkasindan gitti evine birakti. Yolda ben oyle birsey demedim boşama benim yüzumden ailesini cagirma diye aglamiş yalan yere eşimde eve geldi bana kizdi bu kadincagizi aglatmaya ne hakkin var dedi. Aileme telefon actilar ailem bnle konustu otur oturdugun yerde 40ı cikmamis bebekle boşanip yüzsuz gibi gerimi döncen bizi rezil etmekten başka işin yok dediler. Kynbabam kvdem geldi kvdem agladi bana konusma firsati verilmedi. Sırf konu kapansin diye özur diledim. Gittiler tek başina bakamassin cocugunu dediler. Bakicam kendim baktim zaten dedim. Ve cok guzel baktim. Onlardan daha iyi baktim. Allah a şukür kimseden yardim almadan kvdem herkese hala daha beni evden kovdu diye anlatiyor. Herkes beni kotu biliyor eltisini evden kovdu kvdesini evden kovdu yalan soyleyip kacti vs.. diye

Eşim beni sevdigini söyluyor bosver ben seni biliyorum hepsi kiskancligindan soyluyor diyor anneme haksizlik yptin sadece onunda hatasi vardir belki diyor ama ailem sonucta onlari silemem ben bile hataliysam Allah a havale et diyor. Zaten bu konulari açmiyoruz yoksa kavgaya gidiyor.

Benim hic kimsem yok yalnizim buralarda derdimden anlayanim yok kimseye anlatamadikca surekli içimde haksizliğa ugramak defalarca cok kotu birsey en kotusude kendi ailemin en başta beni haksizliga ugratip adimı surekli lekelemeleri cocugum oldu cocugumun onunde bi sayginligim olmicak be yapicam bilmiyorum kvdeme gidioruz haftada 1kere filan surekli bana laf sokuyor cok 108 kilo dogum yptim 20kilom gitti ardindan diyet yptim 17kg verdim ve hala veriyorum simdide surekli kambur virus kapcak vitaminsiz hic birsey yemiyor zayiflayinca iyice çirkinleşti diyip duruyor. Kiloluykende ayi gibisin diyordu.ben ne ypcagimi sasirdim hala guluyorum oyle dedikce guler yuz gosteriorum eli boş gitmem yanina o beni insan icinde gömsede ben insan icinde onu övuyorum yinede ne eltim ne de kvdem bni sevmiyor.

Kimse beni sevmiyor diye üzuldugumdeyse eşim o zaman sorun sende butun insanlar boyle diyorsa diyo senin gosterdigin samimiyet konusmasi guler yuz cok yapmacik duruyo diyo şuan aglaman bile yapmacik duruyor diyo ama yapmacik olan birsey yok gercekten agliyorum inandiramiyorum.cok garip birsey eşimbosver kimse sevmesin ben seni seviyorum diyor bazen sarilip bazense iş stresiyle mi ugrasayim sizin sacmaliklarinizlami diyor. Anlatma bana ne olursa olsun diyor.

Benimde kimsem olmadigina anlatma ihtiyaci duyuyorum esime soyluyorum. Ne yapicam bilmiyorum. Bi yakin arkadaşim olsa mesela buralarda filan gidip gelebilecegim birbirimize yardim ettigimiz dertlerimizi paylastigimiz belki boyle olmaz. Takintili bir insanip psikolojim alt ust oldu ben karanlik kuyumdan cikayim derken daha karanliğa süruklendim.



Bu arada oku okul okumamişsin diyenler olacak okuyorum universite kazanmistim universitemin 2.yilindayim virus ve cocuk oldugu icin kisa sureligine dondurdum.
Ve dil kurslarina gittim başka alanlarda da sertifikalarim var.
 
yaşadığın şeyler gerçekten çok üzücü arkadaşım, yüzün bir türlü gülmemiş. psikoloğa git desem bu defada sana sorunlu muamelesi yaparlar. sabrın sonu selamettir. benim yaşım henüz 23 benim bildiğim bir şey varsa oda eşine annesini, annesinede eşini kötülememek. Ben senin yerinde olsam o anne baba ile görüşmem. sana sahip çıkmıyorlarsa bırak görüşme. ne olursa olsun sen onların evladısın seni korumaları ve ayıbını örtmeleri gerekirdi. kayınvalidenle sınırlarını çiz, güler yüzü eksik etme ne söylerse söylesin duyma. bu dünya geçici rabbim onun karşısına da illaki çıkartacaktır. her sorunu eşine anlatma, erkekler için anneleri her zaman bir numaradır asla toz kondurmazlar.
 
Tamamını okumadım. Ama göz gezdirdiğim kadarıyla; kimse sizi sevmiyor,şanssızsınız , kimseyle arkadaşlığınız yok vb şeyler okudum.

Aynı anlama gelecek farklı cümleleri yazmak okuyucuyu yorar. Ben okuyamadim mesela.

Yazıyı kısaltın. Yazarken okuyucuyu da azıcık düşünün.

Yazdığınıza bakılırsa derdinizi dinleyecek adam bulamamaniz normal. Yazmaya üsenmeyeni anlatırken tahayyül edemedim kafamda🤯

Daha kısa konulara daha güzel yorumlar gelir.
 
Bu insanların hiç mi Allah korkusu yok ya?Nasıl bu kadar kolay iftira atabiliyorlar yalan söyleyebiliyorlar anlamıyorum!Kendinizi “uğursuz” ya da “lanetli” olarak görmeyin.Ailemizi seçemiyoruz,sizinki denize düşüp yılana sarılmak olmuş biraz...Kendimi sizin yerinize koymayı deniyorum,koyamıyorum,muhtemelen delirirdim.Kayınvalidenin amacı o zaten galiba..Allah ıslah etsin o kadını...Diyecek bir şey bulamıyorum..
 
Bu arada size niye okumadın diyenler olmuş anladığım kadarıyla. Her zaman şunu bilir ve şunu savunurum ki ailesinden sevgi göremeyen genç kızlar genelde sevgiyi hep dışarıda arar ve biraz ilgi ve şefkat gösteren birine hemen kapılı verirler. Sizinkisi biraz kaçış yolu olmuş anladığım kadarıyla ve ben bu konuda asla sizi yargılamıyorum. biz insanlar bazen içinde bulunduğumuz o durumdan kurtulmak için farklı yollara başvururuz sizin başvurduğunuz yol sizi çok daha fazla yıpratmış. Yaşımızında vermiş olduğu bir cahillik elbette var. Rabbim yardımcınız olsun, namaz kılın bol bol dua edin. Her söylenen kötü sözden sonra rabbiyessir okuyun.
 
Bu insanların hiç mi Allah korkusu yok ya?Nasıl bu kadar kolay iftira atabiliyorlar yalan söyleyebiliyorlar anlamıyorum!Kendinizi “uğursuz” ya da “lanetli” olarak görmeyin.Ailemizi seçemiyoruz,sizinki denize düşüp yılana sarılmak olmuş biraz...Kendimi sizin yerinize koymayı deniyorum,koyamıyorum,muhtemelen delirirdim.Kayınvalidenin amacı o zaten galiba..Allah ıslah etsin o kadını...Diyecek bir şey bulamıyorum..
Kvdemde zamaninda çekmiş o yüzden psikolojik sorunları var onun gibi olmaktan cok korkuyorum. İcine kapanik kocasina sadece karılık yapar gezmez yemez icmez gülmez ilerde oyle olmaktan korkuyorum
 
Bu arada size niye okumadın diyenler olmuş anladığım kadarıyla. Her zaman şunu bilir ve şunu savunurum ki ailesinden sevgi göremeyen genç kızlar genelde sevgiyi hep dışarıda arar ve biraz ilgi ve şefkat gösteren birine hemen kapılı verirler. Sizinkisi biraz kaçış yolu olmuş anladığım kadarıyla ve ben bu konuda asla sizi yargılamıyorum. biz insanlar bazen içinde bulunduğumuz o durumdan kurtulmak için farklı yollara başvururuz sizin başvurduğunuz yol sizi çok daha fazla yıpratmış. Yaşımızında vermiş olduğu bir cahillik elbette var. Rabbim yardımcınız olsun, namaz kılın bol bol dua edin. Her söylenen kötü sözden sonra rabbiyessir okuyun.
Çok haklisiniz Rabbimden baska siginacagim kimsem yok
 
Çok yanliş tepkiler verip onlarin oyununa dusuyorsunuz her seferinde. Zaten sizi yalancilikla suclayan bir eşiniz varken ne diye eşinizin sahit olmadigi olayi sikayet ediyorsunuz baska odada???

Mesela o olayda sofradan kalkmak yerine afiyet olsun diyip siz başlasaydiniz yemeginize, eşiniz sofraya gelince bakalim annesi ne diyecekti yemegi yememesine bahane olarak? Hep siz sikayet eden konumda kalmişsiniz.
Zaten yalancilikla itham edilirken bir de boyle hatalar yapmissiniz boyuna sikayet edip esinizi annesinin yanina yollamisiniz kadin bir sekilde esinizi aksine ikna etmiş.

Sizi en cok dibe çeken tabi ki aileniz, arkanizda olmadiklari yetmezmiş gibi bir de agizlarina laf vermişler simdi eve dönme diyorlar. Eee madem eve istemiyorsun rahat birak dimi. 🙄
 
Merhaba hanımlar, nerden başlasam nasil anlatsam bilemiyorum dertleşecek kimsem yok o yüzden size anlatmak istiyorum. Çünkü gerçekten bunaldım ömrüm boyunca nefret ettim kendimden sürekli aklıma geliyor. Hiç sevenim yok uğursuz lanet gibi birşeyim nereye gitsem olduğum yerde huzursuzluk çıkiyor. Hiç birsey yapmasam bile kendi annem bile lanet uğursuz diyor bana.



Uzun olacak ama En baştan anlatayım. 1 abim bide ben 2kardeşiz 3yaş var aramizda abim beni sevmezdi. Hala daha sevmez sürekli döverdi. Durduk yere bile dövcek birşey bulurdu. Ailem çalışirdi abimle yanliz kalirdim hep evde okulada onunla giderdim. Aileme dövdügunu söylesem dinlemezlerdi bile beni bıktik senin derdinden hak etmişsindir. Derlerdi. Abim iftira atardi. Kendi yaptigi suc varsa benim üstume atardı. Yada beni suçişlememi saglardi. Üstune bide ailemden şiddet görurdum ne kadar yapmadim desemde yalan söyluyo derlerdi inanmazlardi. Hep itilir kalkılirdim o yüzden suç işlediğimde dövulme korkusuyla yalan söyleedim bi cocugun ne kadar büyuk suçu olabilirdi ki ne kadar büyuk yalan söyleyebilirdim ki zaten mesela vazo kirildiysa ben kirmadim rüzgardan uctu derdim dövulme korkusuyla o yüzden adım hep yalanciya cikti annem filan herkese cok yalanci bu derdi abimde oyle derdi babam sadece döverdi. Dinlemezdi 18yaşima kadar böyle sürdu bu artık dayanamiyordum. Derslerime adadım kendimi abiminse dersleri kötuydu ama göklerin üstundeydi. Ona özel ogretmenler dershane vs.. isterlerdi. Ben kendim istedigimde yalvardiğimda sen sus otur yerine derlerdi bi test kitabı filan alirken bile para gitti filan diye kizarlardi. Artık dayanamiyordum kocaman kiz oldum. 18 yasinda surekli dayak yiyordum hakarete uğruyodum sokak ortasinda çarşida bile öküz sürtük sürüntü diye bağirdiklari oluyodu. Insanlar bana bakiyordu. Kendime denmiyomus gibi kaçardim uzaklasirdim. Daha yuksek sesle arkamdan gelerek söylerlerdi. Vururlardi. Kahvehanedeki adamlarlar esnaflar bakardı. Kücuk bir sehir bide herkes taniyor. Düsunun bir genç kizin bu durumda olmasi ne kadar dayanirdiniz?

Universite kazandim. Sen universiteye gidince masraf cikarcan bize orda oğlanlarla gezersin. Demeye başladilar sevincimi yaşayamadim. Şimdiki eşimle tanıştım. Eşim gerçekten iyi bir insan maddi yondende sıkintiya düsurmicek bi insan ona derdimi anlattim. Dertlestim beni kurtarmak istedi evlenmek istedi okutmayada söz verdi. Ailemden isteyecekti beni ama vermezler dedim. Beni okutmak istedi dil ögren istediğin kadar oku bilgilen dedi. saygın olgun iş adamı olmasina ragmen kız kaçiracak bi insan degildi. Kaçtik 1gün sonra hemen nikah kıydık. Ailemle barışmak istemedim.
Kaynbb olmaz öyle anne babadir dedi. Ailem barismadi dugunume gelmediler Allah razi olsun kısa zamanda gonlume göre yapmaya çalıştilar dügunumu altınimi esyalarimi yapmislardi.

Evimizi almadan once kvdemle ayni apartmanda oturduk 6-7 aydı sanırim kiradaydım aşaği katta kvdem eskilerden alışmış birlik yaşama her gün evine gideyim istiyodu. Sabahları eşimi uyandırmaya geliyodu. Kahvaltı hazir diye sabah 7de kahvaltiya çıkayim akşam yemeğine kadar onun evinde durayim istiyodu. Ben de kocamla başbaşa yemek yemek istiyodum. Akşamları eşimle gezmeye giderdik saat 12 olurdu ararlardı daha gelmediniz eve geç oldu dönün artık diye ben sabahlari 10da 11de uyanmak isterdim kapıma dayanirdi niye gelmiyosun yanima diye evimde abur cuburumu alip film izlemek isterdim rahat rahat yatip uzanmak isterdim ya da temizlik işim olur çamaşir filan camasirlarini bizimkilerle yıka 2kisisiniz elektrik gitmesin derdi kvdem
Evime geldiginde tabaklarimin yerini degistirirdi kendi evindeki düzeni yapmak isterdi. Evime akşam yemeğine cağirirdim. Onlarda âdet tum yemekler ayni anda masada olur karışık yenir yani usteyen tatliyla corbayı ayni anda yiyor. Bense kendi âdetimle alışmışim ilk önce corba sonra ana yemek sonra tatlı ben tek tek getiriyorum diye kızıyodu laf söyluyodu. Eşimde kvdeme laf söylediğinde kvdem küsüp gidiyo kavga çıkiyor diye o da arada kalıyodu.
Esimin işi stresli yoğun tempolu işi var o yüzden bu işinden dolayi evlilik bile istemiyomuş yillarca bekar kalmış. İş stresinin ustunede kvdemle benim derdimi dinleyincede sinir krizi geciriyodu adam. Kvdem çokca şeyler ypti aramiz bozusun diye ben artık yanina çıkmiyordum eşim benim hatrim için haftada 2-3defa çik diyodu ciktigimda başkalarinin yaninda bana beddua ediyodu. Susuyodum duymamazliktan gelip elime telefon aliyordum. Eltim kvdemin yegeni beraber hep kuyumu kazdilar eltime ne anlatirsam çarpitip etrafa anlatıyordu. Eşime anlatiyordu. Mesela ben ehliyet almak istiyorum Allah nasip ederse eşimde almami istiyor diyodum. Eltim eşime kvdeme herkese ehliyet alip araba aldırcakmış altina her yerde araba aldircam diyip duruyo diye anlatiyor. Yalan yere kacacagini ailesi biliyodu. Dugun parasi masrafi olmasin diye ailem baba kaç demiş cok sacma akla mantığa sıgmayan seyler eşim çoğuna inanmiyor zaten ama ister istemez etkiliyor tabi

Ailemle barıstık ailem eşime eşimin ailesine yalancı biz onu hic dövmedik yalancı hep yalan söyler gooruyosunuz biz hiç dovecek insan gibi duruyormuyuz yalan söylemiş size demiş. Eşime morluklarimin resmini göstermiştim belki bir gün polise veririm diye çekmistim. Sonradan ne de olsa ailem diyip silmiştim fotograflari eşim bana inandı ama kvdemle yaşadigim sorunu eşim kvdeme hesap sorduğunda hayir öyle olmadi diye inkar eden birisi yalancı lafınıda ailemden duyduğu için eşimde artik hep bana yalancisin yalan soyluyosun diyor kendi aileni yalanlariyla bitirmişsin simdi annemle benim arama giriyodun yalanlarinla diyor. Kimseye hic birseyi inandiramiyorum.

Benim buralarda hic arkadasim çevrem yok dertleşecek bir dostum arkadaşim eşimede anlatamiyorum. Hic birseyimi iş stresinden herkese kimsenin derdini dinlemek istemiyorum Diyor. Evimizi uzağa taşidik yine de arkamdan konustuklari oluyor beni yalan yanlis akrabalara kötuluyor kvdem ve eltim hamileyken çok yalnizlik çektim. Tek başima ev taşidim temizligimi yaptim hamileyim diye dogumuma yakın eşime yardımci temizlikçi istedim kvdemler laf yapiyor diye tutmadi. Ustune üstluk kayinbbm yardim etsin diye eltime 1hafta evinde kal dedi. Çoluk cocuk kac bavul eşyayla geldiler yemekleri ben yapiyordum bulaşik camasir bendeydi. Çocuguna yaglı yemek kofte borek verirdi gezinerek yiyor diyer turlu yemiyor diyip misafir odasinda bile yagli yemekle dolaştiriyordu. Sabah erkenden kalkip kahvaltiyi hazir ederdim kahvalti hazır sekilde yüzlerini yikayip otururlardı. Ve hamileligimin son zamanlari 108 kilo olmustum ödemlerden mahvolmustum. Esim iş seyhatine gitti evin manavliklarini kaynima sen aliver dedi eşim kaynim ben hic pazara gitmedim omrum boyunca hic sevmem filan diyince hamile halimle markete gidip manavlik marketlik ihtiyaclari aldim eltim tvnin karsisinda meyve soyuyordu. Bi gün esime anlattim bekle bakalim kahvaltiyi hazirlama hazirlicakmi dedi. Saat 2ye kadar bekledik tv başindan kalkmadi kahvalti hazirlamadi en sonunda ben hazirladim gel abla hazir dedim oturdu. Eşim filan evdeyken tuvalet temizliyor ama😃 esim bosver yaptigi kotulukle kalsin Allah göruyor bosver dedi gecti. Kayınim aksam yemeginden sonra cayin yaninda yicek birsey yokmu atistirmalik filan diyodu surekli eşimin bana biraktigi para zaten 3kuruştu kayınim var evden cikmiyorum diye bide aksam vakti markete gidiyordum biskuvi cerez almaya


denize düsen yilana sarilir hesabı annem dogumumda 1hafta yanimda kalcakti anne dogumum geliyor artik gel dedim eltim zaten kayibbmin zoruyla duruyodu herkese sıkildim bunaldim diyormuş banada annen ne zaman gelcek cocugumun aşisi var filan diodu. Anneme gel eltimlerde gitcekmiş durmak istemiyorlar dedim. Ailem geldi. Geldigi zaman eltimlerde vardi yemek yiyip gitceklerdi yemeği hazirlarlarken bi yandan annem bi yandan babam sen daha doğurcak gibi durmuyosun iş yapıyosun hep bize surekli telefonda geldiyip durdun dediler. Eltimler gitti. Herkeslere kayinbbama filan Bizi evinden kovdu ailesini cagirdi demisler.

Dogumumun olcagi gun geldi ne kvdem ne de eltim zaten 1kere bile aramısliklari yok yine aramadilar eşimde haber vermeyi unutmus ben kayinbabama haber ettim 1gun once dogumun olcagi gun hastane ortasinda kvdem bana bagirdi çagirdi iki yuzlu pis kalplisin bizi insan arar dogumun olcagini söyler dedi. Ben siz hiç aramadiniz beni arasaniz soylerdim dedim. Babam beni aradi söyledim dedim. Annemde beni savundu bu zamanda sizin aramaniz gerekirdi kimsecikler arayip sormadi kizi dedi.


Dogumum oldu. 1hafta annem kaldi yanimda ben herşeyi ogrenme heveslisiydim zaten hamileyken cokca cocuk gelişimi kitabi okudum. Bilgilendim arastirdim cocugumun 2. Banyosunu tek başima kimsesiz yaptirdim hatta hep cocuga kendim bakmak istedim cunku kimseden medet ummak istemedim. Eltimin cocugunu hep kvdem buyuttu. Kışlıgini temizligini hala kvdem yapiyor.ben bana balik verilmesini degil balik tutmayi ögrenmek istedim hayatim boyunca Neyse annem gittikten sonra kvdem kaynbbm in zoruyla geldo bizde kaldi 40ım çikana kadar kalcakmis ses çikaramadık gerek yok filan dedik butun gün icim daraliyordu zaten lohusayim sütum kesilcek diye korkuyordum. Ben cocugu emzirirken gogusumu sertçe siktiriyodu sütun geliyomu diyodu. Uyuyan cocugu uyandiriyodu. Eve gelen misafirlerin bulaşigini nen yikardim kendi örgü örerdi. Cocugun altini bile degistirmedi 1defa bana sürekli kilolusun ayı gibisin bu çocuk kati yapmiyo kakasini cocugu hasta etmiş diye eşime soylerdi. Ve cocuk gayet saglikli ben cocugun altini degistirirdim çiş yapinca altimi degisir oglum kolay kazanmiyo o parayı derdi. Vileda yapardım elimle siliorum ben kendi evimi boyle pis kaliyo derdi 300 metrekare evi elimle silemezdim😃 hep sustum. İçim icimi yedi elime telefon alsam laf ederdi.



1hafta gecti hafta sonu duş aldım sofrayaoturdum yemeyi eşim yapmisti. O gün saçimı hem tac toka hemde plastik tokayla baglamistim kvdem sofraya böyle mi oturcaksin dedi evet noldu dedim sesini cikartmadi. Cocuk agladi eşim bakmaya gitti yemek yiyorum kvdem dik dik bakti bana yemedi. Sen bu sofraya oturunca melekler kaçıyo şeytanlar gülüyo bereketi kaçiyo sofranin dedi.ben o niye dedim başi acik oturulmaz sofraya dedi ben evimde kocam var yabanci yok başı açik insanda olabilirdim dinen öyle birşey yok hurafe söyledigin dedim hayir yoookkk bereketi kacti yemek boğazimdan gecmiyo yiyemiyorum dedi bende sakince afiyet olsun dedim kalktim sofradan esim noldu yedin mi dedi. Evet doydum dedim ne cabuknoldu diyip durdu yok birsey dedim noldu anlat dedi kizdi. Söyledim yalan soyluyosun annem oyle birsey soylemez biktim artik boşicam kurtulcam bu kavganizdan dedi. Kvdem eşyasi hazirmis zaten cantasini aldi cikti. Eşim arkasindan gitti evine birakti. Yolda ben oyle birsey demedim boşama benim yüzumden ailesini cagirma diye aglamiş yalan yere eşimde eve geldi bana kizdi bu kadincagizi aglatmaya ne hakkin var dedi. Aileme telefon actilar ailem bnle konustu otur oturdugun yerde 40ı cikmamis bebekle boşanip yüzsuz gibi gerimi döncen bizi rezil etmekten başka işin yok dediler. Kynbabam kvdem geldi kvdem agladi bana konusma firsati verilmedi. Sırf konu kapansin diye özur diledim. Gittiler tek başina bakamassin cocugunu dediler. Bakicam kendim baktim zaten dedim. Ve cok guzel baktim. Onlardan daha iyi baktim. Allah a şukür kimseden yardim almadan kvdem herkese hala daha beni evden kovdu diye anlatiyor. Herkes beni kotu biliyor eltisini evden kovdu kvdesini evden kovdu yalan soyleyip kacti vs.. diye

Eşim beni sevdigini söyluyor bosver ben seni biliyorum hepsi kiskancligindan soyluyor diyor anneme haksizlik yptin sadece onunda hatasi vardir belki diyor ama ailem sonucta onlari silemem ben bile hataliysam Allah a havale et diyor. Zaten bu konulari açmiyoruz yoksa kavgaya gidiyor.

Benim hic kimsem yok yalnizim buralarda derdimden anlayanim yok kimseye anlatamadikca surekli içimde haksizliğa ugramak defalarca cok kotu birsey en kotusude kendi ailemin en başta beni haksizliga ugratip adimı surekli lekelemeleri cocugum oldu cocugumun onunde bi sayginligim olmicak be yapicam bilmiyorum kvdeme gidioruz haftada 1kere filan surekli bana laf sokuyor cok 108 kilo dogum yptim 20kilom gitti ardindan diyet yptim 17kg verdim ve hala veriyorum simdide surekli kambur virus kapcak vitaminsiz hic birsey yemiyor zayiflayinca iyice çirkinleşti diyip duruyor. Kiloluykende ayi gibisin diyordu.ben ne ypcagimi sasirdim hala guluyorum oyle dedikce guler yuz gosteriorum eli boş gitmem yanina o beni insan icinde gömsede ben insan icinde onu övuyorum yinede ne eltim ne de kvdem bni sevmiyor.

Kimse beni sevmiyor diye üzuldugumdeyse eşim o zaman sorun sende butun insanlar boyle diyorsa diyo senin gosterdigin samimiyet konusmasi guler yuz cok yapmacik duruyo diyo şuan aglaman bile yapmacik duruyor diyo ama yapmacik olan birsey yok gercekten agliyorum inandiramiyorum.cok garip birsey eşimbosver kimse sevmesin ben seni seviyorum diyor bazen sarilip bazense iş stresiyle mi ugrasayim sizin sacmaliklarinizlami diyor. Anlatma bana ne olursa olsun diyor.

Benimde kimsem olmadigina anlatma ihtiyaci duyuyorum esime soyluyorum. Ne yapicam bilmiyorum. Bi yakin arkadaşim olsa mesela buralarda filan gidip gelebilecegim birbirimize yardim ettigimiz dertlerimizi paylastigimiz belki boyle olmaz. Takintili bir insanip psikolojim alt ust oldu ben karanlik kuyumdan cikayim derken daha karanliğa süruklendim.



Bu arada oku okul okumamişsin diyenler olacak okuyorum universite kazanmistim universitemin 2.yilindayim virus ve cocuk oldugu icin kisa sureligine dondurdum.
Ve dil kurslarina gittim başka alanlarda da sertifikalarim var.
Maddi özgürlüğünü eline almadan evlenip bu kadar sorun üzerine çocuk yapınca ne oldu? Herşeye takılırsanız kv kayınpeder yüzünden psikolojinizde bozulur hayatınızda zindana döner. Okumak İçin evlenmişin okulun bitmeden çocuk yapmışsın, ne bekliyorsun ki? Şu saatten sonra yapacağın tek şey kulağını kv kayıpedere tıkamak, çocuğuna ve üniversitene odaklanmak. Kv onu yaptı kayınpeder bunu dedi ektim şöyle davrandı dersen hayatta daha önemli bir meşguliyetin yokmuş gibi dahada psikolojini bozar çocuğunuda mutsuz edersin. Boşver cahil insanlar ne derse desin senin evin ayrı, bir yavrun var, çalışman gereken derslerin var. Boş insanlar gibi uğraşacak vaktin yok onlarla
 
Çok yanliş tepkiler verip onlarin oyununa dusuyorsunuz her seferinde. Zaten sizi yalancilikla suclayan bir eşiniz varken ne diye eşinizin sahit olmadigi olayi sikayet ediyorsunuz baska odada???

Mesela o olayda sofradan kalkmak yerine afiyet olsun diyip siz başlasaydiniz yemeginize, eşiniz sofraya gelince bakalim annesi ne diyecekti yemegi yememesine bahane olarak? Hep siz sikayet eden konumda kalmişsiniz.
Zaten yalancilikla itham edilirken bir de boyle hatalar yapmissiniz boyuna sikayet edip esinizi annesinin yanina yollamisiniz kadin bir sekilde esinizi aksine ikna etmiş.

Sizi en cok dibe çeken tabi ki aileniz, arkanizda olmadiklari yetmezmiş gibi bir de agizlarina laf vermişler simdi eve dönme diyorlar. Eee madem eve istemiyorsun rahat birak dimi. 🙄
Kvdem bilerek eşim filan yokken soyluyor ne soylerse haklisiniz onun istedigi bnim sofradan kalkmamdi o gun keske inadima gozunun icine baka baka yeseymisim
 
Merhaba hanımlar, nerden başlasam nasil anlatsam bilemiyorum dertleşecek kimsem yok o yüzden size anlatmak istiyorum. Çünkü gerçekten bunaldım ömrüm boyunca nefret ettim kendimden sürekli aklıma geliyor. Hiç sevenim yok uğursuz lanet gibi birşeyim nereye gitsem olduğum yerde huzursuzluk çıkiyor. Hiç birsey yapmasam bile kendi annem bile lanet uğursuz diyor bana.



Uzun olacak ama En baştan anlatayım. 1 abim bide ben 2kardeşiz 3yaş var aramizda abim beni sevmezdi. Hala daha sevmez sürekli döverdi. Durduk yere bile dövcek birşey bulurdu. Ailem çalışirdi abimle yanliz kalirdim hep evde okulada onunla giderdim. Aileme dövdügunu söylesem dinlemezlerdi bile beni bıktik senin derdinden hak etmişsindir. Derlerdi. Abim iftira atardi. Kendi yaptigi suc varsa benim üstume atardı. Yada beni suçişlememi saglardi. Üstune bide ailemden şiddet görurdum ne kadar yapmadim desemde yalan söyluyo derlerdi inanmazlardi. Hep itilir kalkılirdim o yüzden suç işlediğimde dövulme korkusuyla yalan söyleedim bi cocugun ne kadar büyuk suçu olabilirdi ki ne kadar büyuk yalan söyleyebilirdim ki zaten mesela vazo kirildiysa ben kirmadim rüzgardan uctu derdim dövulme korkusuyla o yüzden adım hep yalanciya cikti annem filan herkese cok yalanci bu derdi abimde oyle derdi babam sadece döverdi. Dinlemezdi 18yaşima kadar böyle sürdu bu artık dayanamiyordum. Derslerime adadım kendimi abiminse dersleri kötuydu ama göklerin üstundeydi. Ona özel ogretmenler dershane vs.. isterlerdi. Ben kendim istedigimde yalvardiğimda sen sus otur yerine derlerdi bi test kitabı filan alirken bile para gitti filan diye kizarlardi. Artık dayanamiyordum kocaman kiz oldum. 18 yasinda surekli dayak yiyordum hakarete uğruyodum sokak ortasinda çarşida bile öküz sürtük sürüntü diye bağirdiklari oluyodu. Insanlar bana bakiyordu. Kendime denmiyomus gibi kaçardim uzaklasirdim. Daha yuksek sesle arkamdan gelerek söylerlerdi. Vururlardi. Kahvehanedeki adamlarlar esnaflar bakardı. Kücuk bir sehir bide herkes taniyor. Düsunun bir genç kizin bu durumda olmasi ne kadar dayanirdiniz?

Universite kazandim. Sen universiteye gidince masraf cikarcan bize orda oğlanlarla gezersin. Demeye başladilar sevincimi yaşayamadim. Şimdiki eşimle tanıştım. Eşim gerçekten iyi bir insan maddi yondende sıkintiya düsurmicek bi insan ona derdimi anlattim. Dertlestim beni kurtarmak istedi evlenmek istedi okutmayada söz verdi. Ailemden isteyecekti beni ama vermezler dedim. Beni okutmak istedi dil ögren istediğin kadar oku bilgilen dedi. saygın olgun iş adamı olmasina ragmen kız kaçiracak bi insan degildi. Kaçtik 1gün sonra hemen nikah kıydık. Ailemle barışmak istemedim.
Kaynbb olmaz öyle anne babadir dedi. Ailem barismadi dugunume gelmediler Allah razi olsun kısa zamanda gonlume göre yapmaya çalıştilar dügunumu altınimi esyalarimi yapmislardi.

Evimizi almadan once kvdemle ayni apartmanda oturduk 6-7 aydı sanırim kiradaydım aşaği katta kvdem eskilerden alışmış birlik yaşama her gün evine gideyim istiyodu. Sabahları eşimi uyandırmaya geliyodu. Kahvaltı hazir diye sabah 7de kahvaltiya çıkayim akşam yemeğine kadar onun evinde durayim istiyodu. Ben de kocamla başbaşa yemek yemek istiyodum. Akşamları eşimle gezmeye giderdik saat 12 olurdu ararlardı daha gelmediniz eve geç oldu dönün artık diye ben sabahlari 10da 11de uyanmak isterdim kapıma dayanirdi niye gelmiyosun yanima diye evimde abur cuburumu alip film izlemek isterdim rahat rahat yatip uzanmak isterdim ya da temizlik işim olur çamaşir filan camasirlarini bizimkilerle yıka 2kisisiniz elektrik gitmesin derdi kvdem
Evime geldiginde tabaklarimin yerini degistirirdi kendi evindeki düzeni yapmak isterdi. Evime akşam yemeğine cağirirdim. Onlarda âdet tum yemekler ayni anda masada olur karışık yenir yani usteyen tatliyla corbayı ayni anda yiyor. Bense kendi âdetimle alışmışim ilk önce corba sonra ana yemek sonra tatlı ben tek tek getiriyorum diye kızıyodu laf söyluyodu. Eşimde kvdeme laf söylediğinde kvdem küsüp gidiyo kavga çıkiyor diye o da arada kalıyodu.
Esimin işi stresli yoğun tempolu işi var o yüzden bu işinden dolayi evlilik bile istemiyomuş yillarca bekar kalmış. İş stresinin ustunede kvdemle benim derdimi dinleyincede sinir krizi geciriyodu adam. Kvdem çokca şeyler ypti aramiz bozusun diye ben artık yanina çıkmiyordum eşim benim hatrim için haftada 2-3defa çik diyodu ciktigimda başkalarinin yaninda bana beddua ediyodu. Susuyodum duymamazliktan gelip elime telefon aliyordum. Eltim kvdemin yegeni beraber hep kuyumu kazdilar eltime ne anlatirsam çarpitip etrafa anlatıyordu. Eşime anlatiyordu. Mesela ben ehliyet almak istiyorum Allah nasip ederse eşimde almami istiyor diyodum. Eltim eşime kvdeme herkese ehliyet alip araba aldırcakmış altina her yerde araba aldircam diyip duruyo diye anlatiyor. Yalan yere kacacagini ailesi biliyodu. Dugun parasi masrafi olmasin diye ailem baba kaç demiş cok sacma akla mantığa sıgmayan seyler eşim çoğuna inanmiyor zaten ama ister istemez etkiliyor tabi

Ailemle barıstık ailem eşime eşimin ailesine yalancı biz onu hic dövmedik yalancı hep yalan söyler gooruyosunuz biz hiç dovecek insan gibi duruyormuyuz yalan söylemiş size demiş. Eşime morluklarimin resmini göstermiştim belki bir gün polise veririm diye çekmistim. Sonradan ne de olsa ailem diyip silmiştim fotograflari eşim bana inandı ama kvdemle yaşadigim sorunu eşim kvdeme hesap sorduğunda hayir öyle olmadi diye inkar eden birisi yalancı lafınıda ailemden duyduğu için eşimde artik hep bana yalancisin yalan soyluyosun diyor kendi aileni yalanlariyla bitirmişsin simdi annemle benim arama giriyodun yalanlarinla diyor. Kimseye hic birseyi inandiramiyorum.

Benim buralarda hic arkadasim çevrem yok dertleşecek bir dostum arkadaşim eşimede anlatamiyorum. Hic birseyimi iş stresinden herkese kimsenin derdini dinlemek istemiyorum Diyor. Evimizi uzağa taşidik yine de arkamdan konustuklari oluyor beni yalan yanlis akrabalara kötuluyor kvdem ve eltim hamileyken çok yalnizlik çektim. Tek başima ev taşidim temizligimi yaptim hamileyim diye dogumuma yakın eşime yardımci temizlikçi istedim kvdemler laf yapiyor diye tutmadi. Ustune üstluk kayinbbm yardim etsin diye eltime 1hafta evinde kal dedi. Çoluk cocuk kac bavul eşyayla geldiler yemekleri ben yapiyordum bulaşik camasir bendeydi. Çocuguna yaglı yemek kofte borek verirdi gezinerek yiyor diyer turlu yemiyor diyip misafir odasinda bile yagli yemekle dolaştiriyordu. Sabah erkenden kalkip kahvaltiyi hazir ederdim kahvalti hazır sekilde yüzlerini yikayip otururlardı. Ve hamileligimin son zamanlari 108 kilo olmustum ödemlerden mahvolmustum. Esim iş seyhatine gitti evin manavliklarini kaynima sen aliver dedi eşim kaynim ben hic pazara gitmedim omrum boyunca hic sevmem filan diyince hamile halimle markete gidip manavlik marketlik ihtiyaclari aldim eltim tvnin karsisinda meyve soyuyordu. Bi gün esime anlattim bekle bakalim kahvaltiyi hazirlama hazirlicakmi dedi. Saat 2ye kadar bekledik tv başindan kalkmadi kahvalti hazirlamadi en sonunda ben hazirladim gel abla hazir dedim oturdu. Eşim filan evdeyken tuvalet temizliyor ama😃 esim bosver yaptigi kotulukle kalsin Allah göruyor bosver dedi gecti. Kayınim aksam yemeginden sonra cayin yaninda yicek birsey yokmu atistirmalik filan diyodu surekli eşimin bana biraktigi para zaten 3kuruştu kayınim var evden cikmiyorum diye bide aksam vakti markete gidiyordum biskuvi cerez almaya


denize düsen yilana sarilir hesabı annem dogumumda 1hafta yanimda kalcakti anne dogumum geliyor artik gel dedim eltim zaten kayibbmin zoruyla duruyodu herkese sıkildim bunaldim diyormuş banada annen ne zaman gelcek cocugumun aşisi var filan diodu. Anneme gel eltimlerde gitcekmiş durmak istemiyorlar dedim. Ailem geldi. Geldigi zaman eltimlerde vardi yemek yiyip gitceklerdi yemeği hazirlarlarken bi yandan annem bi yandan babam sen daha doğurcak gibi durmuyosun iş yapıyosun hep bize surekli telefonda geldiyip durdun dediler. Eltimler gitti. Herkeslere kayinbbama filan Bizi evinden kovdu ailesini cagirdi demisler.

Dogumumun olcagi gun geldi ne kvdem ne de eltim zaten 1kere bile aramısliklari yok yine aramadilar eşimde haber vermeyi unutmus ben kayinbabama haber ettim 1gun once dogumun olcagi gun hastane ortasinda kvdem bana bagirdi çagirdi iki yuzlu pis kalplisin bizi insan arar dogumun olcagini söyler dedi. Ben siz hiç aramadiniz beni arasaniz soylerdim dedim. Babam beni aradi söyledim dedim. Annemde beni savundu bu zamanda sizin aramaniz gerekirdi kimsecikler arayip sormadi kizi dedi.


Dogumum oldu. 1hafta annem kaldi yanimda ben herşeyi ogrenme heveslisiydim zaten hamileyken cokca cocuk gelişimi kitabi okudum. Bilgilendim arastirdim cocugumun 2. Banyosunu tek başima kimsesiz yaptirdim hatta hep cocuga kendim bakmak istedim cunku kimseden medet ummak istemedim. Eltimin cocugunu hep kvdem buyuttu. Kışlıgini temizligini hala kvdem yapiyor.ben bana balik verilmesini degil balik tutmayi ögrenmek istedim hayatim boyunca Neyse annem gittikten sonra kvdem kaynbbm in zoruyla geldo bizde kaldi 40ım çikana kadar kalcakmis ses çikaramadık gerek yok filan dedik butun gün icim daraliyordu zaten lohusayim sütum kesilcek diye korkuyordum. Ben cocugu emzirirken gogusumu sertçe siktiriyodu sütun geliyomu diyodu. Uyuyan cocugu uyandiriyodu. Eve gelen misafirlerin bulaşigini nen yikardim kendi örgü örerdi. Cocugun altini bile degistirmedi 1defa bana sürekli kilolusun ayı gibisin bu çocuk kati yapmiyo kakasini cocugu hasta etmiş diye eşime soylerdi. Ve cocuk gayet saglikli ben cocugun altini degistirirdim çiş yapinca altimi degisir oglum kolay kazanmiyo o parayı derdi. Vileda yapardım elimle siliorum ben kendi evimi boyle pis kaliyo derdi 300 metrekare evi elimle silemezdim😃 hep sustum. İçim icimi yedi elime telefon alsam laf ederdi.



1hafta gecti hafta sonu duş aldım sofrayaoturdum yemeyi eşim yapmisti. O gün saçimı hem tac toka hemde plastik tokayla baglamistim kvdem sofraya böyle mi oturcaksin dedi evet noldu dedim sesini cikartmadi. Cocuk agladi eşim bakmaya gitti yemek yiyorum kvdem dik dik bakti bana yemedi. Sen bu sofraya oturunca melekler kaçıyo şeytanlar gülüyo bereketi kaçiyo sofranin dedi.ben o niye dedim başi acik oturulmaz sofraya dedi ben evimde kocam var yabanci yok başı açik insanda olabilirdim dinen öyle birşey yok hurafe söyledigin dedim hayir yoookkk bereketi kacti yemek boğazimdan gecmiyo yiyemiyorum dedi bende sakince afiyet olsun dedim kalktim sofradan esim noldu yedin mi dedi. Evet doydum dedim ne cabuknoldu diyip durdu yok birsey dedim noldu anlat dedi kizdi. Söyledim yalan soyluyosun annem oyle birsey soylemez biktim artik boşicam kurtulcam bu kavganizdan dedi. Kvdem eşyasi hazirmis zaten cantasini aldi cikti. Eşim arkasindan gitti evine birakti. Yolda ben oyle birsey demedim boşama benim yüzumden ailesini cagirma diye aglamiş yalan yere eşimde eve geldi bana kizdi bu kadincagizi aglatmaya ne hakkin var dedi. Aileme telefon actilar ailem bnle konustu otur oturdugun yerde 40ı cikmamis bebekle boşanip yüzsuz gibi gerimi döncen bizi rezil etmekten başka işin yok dediler. Kynbabam kvdem geldi kvdem agladi bana konusma firsati verilmedi. Sırf konu kapansin diye özur diledim. Gittiler tek başina bakamassin cocugunu dediler. Bakicam kendim baktim zaten dedim. Ve cok guzel baktim. Onlardan daha iyi baktim. Allah a şukür kimseden yardim almadan kvdem herkese hala daha beni evden kovdu diye anlatiyor. Herkes beni kotu biliyor eltisini evden kovdu kvdesini evden kovdu yalan soyleyip kacti vs.. diye

Eşim beni sevdigini söyluyor bosver ben seni biliyorum hepsi kiskancligindan soyluyor diyor anneme haksizlik yptin sadece onunda hatasi vardir belki diyor ama ailem sonucta onlari silemem ben bile hataliysam Allah a havale et diyor. Zaten bu konulari açmiyoruz yoksa kavgaya gidiyor.

Benim hic kimsem yok yalnizim buralarda derdimden anlayanim yok kimseye anlatamadikca surekli içimde haksizliğa ugramak defalarca cok kotu birsey en kotusude kendi ailemin en başta beni haksizliga ugratip adimı surekli lekelemeleri cocugum oldu cocugumun onunde bi sayginligim olmicak be yapicam bilmiyorum kvdeme gidioruz haftada 1kere filan surekli bana laf sokuyor cok 108 kilo dogum yptim 20kilom gitti ardindan diyet yptim 17kg verdim ve hala veriyorum simdide surekli kambur virus kapcak vitaminsiz hic birsey yemiyor zayiflayinca iyice çirkinleşti diyip duruyor. Kiloluykende ayi gibisin diyordu.ben ne ypcagimi sasirdim hala guluyorum oyle dedikce guler yuz gosteriorum eli boş gitmem yanina o beni insan icinde gömsede ben insan icinde onu övuyorum yinede ne eltim ne de kvdem bni sevmiyor.

Kimse beni sevmiyor diye üzuldugumdeyse eşim o zaman sorun sende butun insanlar boyle diyorsa diyo senin gosterdigin samimiyet konusmasi guler yuz cok yapmacik duruyo diyo şuan aglaman bile yapmacik duruyor diyo ama yapmacik olan birsey yok gercekten agliyorum inandiramiyorum.cok garip birsey eşimbosver kimse sevmesin ben seni seviyorum diyor bazen sarilip bazense iş stresiyle mi ugrasayim sizin sacmaliklarinizlami diyor. Anlatma bana ne olursa olsun diyor.

Benimde kimsem olmadigina anlatma ihtiyaci duyuyorum esime soyluyorum. Ne yapicam bilmiyorum. Bi yakin arkadaşim olsa mesela buralarda filan gidip gelebilecegim birbirimize yardim ettigimiz dertlerimizi paylastigimiz belki boyle olmaz. Takintili bir insanip psikolojim alt ust oldu ben karanlik kuyumdan cikayim derken daha karanliğa süruklendim.



Bu arada oku okul okumamişsin diyenler olacak okuyorum universite kazanmistim universitemin 2.yilindayim virus ve cocuk oldugu icin kisa sureligine dondurdum.
Ve dil kurslarina gittim başka alanlarda da sertifikalarim var.
Anne sevgisinden mahrum büyümüşsünüz keşke biraz kayınvalidenizi anne gibi görebilseydiniz ilk başta olaylar bu noktaya gelmezdi eminim herkesn yapısı geleneği farklı o kadında böyle görmüş uzaklaşmak dışlamak yerine hoşgörü zor muydu anlam veremedim ben eş konusunda şanslısınız Allah bozmasın her zaman arkanızda olması güzel ama bence birazda sizin verici taraf olmanız lazım kayınvalidenize üzüldüm hayatımda ilk defa bi kayınvalideye üzüldüm inanamıyorum... Herkes sizn karşınızda gibi görünüyor size göre ama karşıya geçiren siz olmuşsunuz kayınvalideniz kızı gibi davranmış mesafe istemeniz normalde dışlamışsınız siz anladığım kdarıyla ve o da bi anne sizin evladınızın eşi size böyle davransa nasıl hissederdiniz acaba. Tekrar söylüyorum olayların buraya gelmesinde sizin payınız büyük son durumda haklılık payınız çok gibi görünsede alt metinde sebep olan yine sizsiniz tavsiyem bi an önce kayınvalidenizin gönlünü yapmanız 😐
 
Merhaba hanımlar, nerden başlasam nasil anlatsam bilemiyorum dertleşecek kimsem yok o yüzden size anlatmak istiyorum. Çünkü gerçekten bunaldım ömrüm boyunca nefret ettim kendimden sürekli aklıma geliyor. Hiç sevenim yok uğursuz lanet gibi birşeyim nereye gitsem olduğum yerde huzursuzluk çıkiyor. Hiç birsey yapmasam bile kendi annem bile lanet uğursuz diyor bana.



Uzun olacak ama En baştan anlatayım. 1 abim bide ben 2kardeşiz 3yaş var aramizda abim beni sevmezdi. Hala daha sevmez sürekli döverdi. Durduk yere bile dövcek birşey bulurdu. Ailem çalışirdi abimle yanliz kalirdim hep evde okulada onunla giderdim. Aileme dövdügunu söylesem dinlemezlerdi bile beni bıktik senin derdinden hak etmişsindir. Derlerdi. Abim iftira atardi. Kendi yaptigi suc varsa benim üstume atardı. Yada beni suçişlememi saglardi. Üstune bide ailemden şiddet görurdum ne kadar yapmadim desemde yalan söyluyo derlerdi inanmazlardi. Hep itilir kalkılirdim o yüzden suç işlediğimde dövulme korkusuyla yalan söyleedim bi cocugun ne kadar büyuk suçu olabilirdi ki ne kadar büyuk yalan söyleyebilirdim ki zaten mesela vazo kirildiysa ben kirmadim rüzgardan uctu derdim dövulme korkusuyla o yüzden adım hep yalanciya cikti annem filan herkese cok yalanci bu derdi abimde oyle derdi babam sadece döverdi. Dinlemezdi 18yaşima kadar böyle sürdu bu artık dayanamiyordum. Derslerime adadım kendimi abiminse dersleri kötuydu ama göklerin üstundeydi. Ona özel ogretmenler dershane vs.. isterlerdi. Ben kendim istedigimde yalvardiğimda sen sus otur yerine derlerdi bi test kitabı filan alirken bile para gitti filan diye kizarlardi. Artık dayanamiyordum kocaman kiz oldum. 18 yasinda surekli dayak yiyordum hakarete uğruyodum sokak ortasinda çarşida bile öküz sürtük sürüntü diye bağirdiklari oluyodu. Insanlar bana bakiyordu. Kendime denmiyomus gibi kaçardim uzaklasirdim. Daha yuksek sesle arkamdan gelerek söylerlerdi. Vururlardi. Kahvehanedeki adamlarlar esnaflar bakardı. Kücuk bir sehir bide herkes taniyor. Düsunun bir genç kizin bu durumda olmasi ne kadar dayanirdiniz?

Universite kazandim. Sen universiteye gidince masraf cikarcan bize orda oğlanlarla gezersin. Demeye başladilar sevincimi yaşayamadim. Şimdiki eşimle tanıştım. Eşim gerçekten iyi bir insan maddi yondende sıkintiya düsurmicek bi insan ona derdimi anlattim. Dertlestim beni kurtarmak istedi evlenmek istedi okutmayada söz verdi. Ailemden isteyecekti beni ama vermezler dedim. Beni okutmak istedi dil ögren istediğin kadar oku bilgilen dedi. saygın olgun iş adamı olmasina ragmen kız kaçiracak bi insan degildi. Kaçtik 1gün sonra hemen nikah kıydık. Ailemle barışmak istemedim.
Kaynbb olmaz öyle anne babadir dedi. Ailem barismadi dugunume gelmediler Allah razi olsun kısa zamanda gonlume göre yapmaya çalıştilar dügunumu altınimi esyalarimi yapmislardi.

Evimizi almadan once kvdemle ayni apartmanda oturduk 6-7 aydı sanırim kiradaydım aşaği katta kvdem eskilerden alışmış birlik yaşama her gün evine gideyim istiyodu. Sabahları eşimi uyandırmaya geliyodu. Kahvaltı hazir diye sabah 7de kahvaltiya çıkayim akşam yemeğine kadar onun evinde durayim istiyodu. Ben de kocamla başbaşa yemek yemek istiyodum. Akşamları eşimle gezmeye giderdik saat 12 olurdu ararlardı daha gelmediniz eve geç oldu dönün artık diye ben sabahlari 10da 11de uyanmak isterdim kapıma dayanirdi niye gelmiyosun yanima diye evimde abur cuburumu alip film izlemek isterdim rahat rahat yatip uzanmak isterdim ya da temizlik işim olur çamaşir filan camasirlarini bizimkilerle yıka 2kisisiniz elektrik gitmesin derdi kvdem
Evime geldiginde tabaklarimin yerini degistirirdi kendi evindeki düzeni yapmak isterdi. Evime akşam yemeğine cağirirdim. Onlarda âdet tum yemekler ayni anda masada olur karışık yenir yani usteyen tatliyla corbayı ayni anda yiyor. Bense kendi âdetimle alışmışim ilk önce corba sonra ana yemek sonra tatlı ben tek tek getiriyorum diye kızıyodu laf söyluyodu. Eşimde kvdeme laf söylediğinde kvdem küsüp gidiyo kavga çıkiyor diye o da arada kalıyodu.
Esimin işi stresli yoğun tempolu işi var o yüzden bu işinden dolayi evlilik bile istemiyomuş yillarca bekar kalmış. İş stresinin ustunede kvdemle benim derdimi dinleyincede sinir krizi geciriyodu adam. Kvdem çokca şeyler ypti aramiz bozusun diye ben artık yanina çıkmiyordum eşim benim hatrim için haftada 2-3defa çik diyodu ciktigimda başkalarinin yaninda bana beddua ediyodu. Susuyodum duymamazliktan gelip elime telefon aliyordum. Eltim kvdemin yegeni beraber hep kuyumu kazdilar eltime ne anlatirsam çarpitip etrafa anlatıyordu. Eşime anlatiyordu. Mesela ben ehliyet almak istiyorum Allah nasip ederse eşimde almami istiyor diyodum. Eltim eşime kvdeme herkese ehliyet alip araba aldırcakmış altina her yerde araba aldircam diyip duruyo diye anlatiyor. Yalan yere kacacagini ailesi biliyodu. Dugun parasi masrafi olmasin diye ailem baba kaç demiş cok sacma akla mantığa sıgmayan seyler eşim çoğuna inanmiyor zaten ama ister istemez etkiliyor tabi

Ailemle barıstık ailem eşime eşimin ailesine yalancı biz onu hic dövmedik yalancı hep yalan söyler gooruyosunuz biz hiç dovecek insan gibi duruyormuyuz yalan söylemiş size demiş. Eşime morluklarimin resmini göstermiştim belki bir gün polise veririm diye çekmistim. Sonradan ne de olsa ailem diyip silmiştim fotograflari eşim bana inandı ama kvdemle yaşadigim sorunu eşim kvdeme hesap sorduğunda hayir öyle olmadi diye inkar eden birisi yalancı lafınıda ailemden duyduğu için eşimde artik hep bana yalancisin yalan soyluyosun diyor kendi aileni yalanlariyla bitirmişsin simdi annemle benim arama giriyodun yalanlarinla diyor. Kimseye hic birseyi inandiramiyorum.

Benim buralarda hic arkadasim çevrem yok dertleşecek bir dostum arkadaşim eşimede anlatamiyorum. Hic birseyimi iş stresinden herkese kimsenin derdini dinlemek istemiyorum Diyor. Evimizi uzağa taşidik yine de arkamdan konustuklari oluyor beni yalan yanlis akrabalara kötuluyor kvdem ve eltim hamileyken çok yalnizlik çektim. Tek başima ev taşidim temizligimi yaptim hamileyim diye dogumuma yakın eşime yardımci temizlikçi istedim kvdemler laf yapiyor diye tutmadi. Ustune üstluk kayinbbm yardim etsin diye eltime 1hafta evinde kal dedi. Çoluk cocuk kac bavul eşyayla geldiler yemekleri ben yapiyordum bulaşik camasir bendeydi. Çocuguna yaglı yemek kofte borek verirdi gezinerek yiyor diyer turlu yemiyor diyip misafir odasinda bile yagli yemekle dolaştiriyordu. Sabah erkenden kalkip kahvaltiyi hazir ederdim kahvalti hazır sekilde yüzlerini yikayip otururlardı. Ve hamileligimin son zamanlari 108 kilo olmustum ödemlerden mahvolmustum. Esim iş seyhatine gitti evin manavliklarini kaynima sen aliver dedi eşim kaynim ben hic pazara gitmedim omrum boyunca hic sevmem filan diyince hamile halimle markete gidip manavlik marketlik ihtiyaclari aldim eltim tvnin karsisinda meyve soyuyordu. Bi gün esime anlattim bekle bakalim kahvaltiyi hazirlama hazirlicakmi dedi. Saat 2ye kadar bekledik tv başindan kalkmadi kahvalti hazirlamadi en sonunda ben hazirladim gel abla hazir dedim oturdu. Eşim filan evdeyken tuvalet temizliyor ama😃 esim bosver yaptigi kotulukle kalsin Allah göruyor bosver dedi gecti. Kayınim aksam yemeginden sonra cayin yaninda yicek birsey yokmu atistirmalik filan diyodu surekli eşimin bana biraktigi para zaten 3kuruştu kayınim var evden cikmiyorum diye bide aksam vakti markete gidiyordum biskuvi cerez almaya


denize düsen yilana sarilir hesabı annem dogumumda 1hafta yanimda kalcakti anne dogumum geliyor artik gel dedim eltim zaten kayibbmin zoruyla duruyodu herkese sıkildim bunaldim diyormuş banada annen ne zaman gelcek cocugumun aşisi var filan diodu. Anneme gel eltimlerde gitcekmiş durmak istemiyorlar dedim. Ailem geldi. Geldigi zaman eltimlerde vardi yemek yiyip gitceklerdi yemeği hazirlarlarken bi yandan annem bi yandan babam sen daha doğurcak gibi durmuyosun iş yapıyosun hep bize surekli telefonda geldiyip durdun dediler. Eltimler gitti. Herkeslere kayinbbama filan Bizi evinden kovdu ailesini cagirdi demisler.

Dogumumun olcagi gun geldi ne kvdem ne de eltim zaten 1kere bile aramısliklari yok yine aramadilar eşimde haber vermeyi unutmus ben kayinbabama haber ettim 1gun once dogumun olcagi gun hastane ortasinda kvdem bana bagirdi çagirdi iki yuzlu pis kalplisin bizi insan arar dogumun olcagini söyler dedi. Ben siz hiç aramadiniz beni arasaniz soylerdim dedim. Babam beni aradi söyledim dedim. Annemde beni savundu bu zamanda sizin aramaniz gerekirdi kimsecikler arayip sormadi kizi dedi.


Dogumum oldu. 1hafta annem kaldi yanimda ben herşeyi ogrenme heveslisiydim zaten hamileyken cokca cocuk gelişimi kitabi okudum. Bilgilendim arastirdim cocugumun 2. Banyosunu tek başima kimsesiz yaptirdim hatta hep cocuga kendim bakmak istedim cunku kimseden medet ummak istemedim. Eltimin cocugunu hep kvdem buyuttu. Kışlıgini temizligini hala kvdem yapiyor.ben bana balik verilmesini degil balik tutmayi ögrenmek istedim hayatim boyunca Neyse annem gittikten sonra kvdem kaynbbm in zoruyla geldo bizde kaldi 40ım çikana kadar kalcakmis ses çikaramadık gerek yok filan dedik butun gün icim daraliyordu zaten lohusayim sütum kesilcek diye korkuyordum. Ben cocugu emzirirken gogusumu sertçe siktiriyodu sütun geliyomu diyodu. Uyuyan cocugu uyandiriyodu. Eve gelen misafirlerin bulaşigini nen yikardim kendi örgü örerdi. Cocugun altini bile degistirmedi 1defa bana sürekli kilolusun ayı gibisin bu çocuk kati yapmiyo kakasini cocugu hasta etmiş diye eşime soylerdi. Ve cocuk gayet saglikli ben cocugun altini degistirirdim çiş yapinca altimi degisir oglum kolay kazanmiyo o parayı derdi. Vileda yapardım elimle siliorum ben kendi evimi boyle pis kaliyo derdi 300 metrekare evi elimle silemezdim😃 hep sustum. İçim icimi yedi elime telefon alsam laf ederdi.



1hafta gecti hafta sonu duş aldım sofrayaoturdum yemeyi eşim yapmisti. O gün saçimı hem tac toka hemde plastik tokayla baglamistim kvdem sofraya böyle mi oturcaksin dedi evet noldu dedim sesini cikartmadi. Cocuk agladi eşim bakmaya gitti yemek yiyorum kvdem dik dik bakti bana yemedi. Sen bu sofraya oturunca melekler kaçıyo şeytanlar gülüyo bereketi kaçiyo sofranin dedi.ben o niye dedim başi acik oturulmaz sofraya dedi ben evimde kocam var yabanci yok başı açik insanda olabilirdim dinen öyle birşey yok hurafe söyledigin dedim hayir yoookkk bereketi kacti yemek boğazimdan gecmiyo yiyemiyorum dedi bende sakince afiyet olsun dedim kalktim sofradan esim noldu yedin mi dedi. Evet doydum dedim ne cabuknoldu diyip durdu yok birsey dedim noldu anlat dedi kizdi. Söyledim yalan soyluyosun annem oyle birsey soylemez biktim artik boşicam kurtulcam bu kavganizdan dedi. Kvdem eşyasi hazirmis zaten cantasini aldi cikti. Eşim arkasindan gitti evine birakti. Yolda ben oyle birsey demedim boşama benim yüzumden ailesini cagirma diye aglamiş yalan yere eşimde eve geldi bana kizdi bu kadincagizi aglatmaya ne hakkin var dedi. Aileme telefon actilar ailem bnle konustu otur oturdugun yerde 40ı cikmamis bebekle boşanip yüzsuz gibi gerimi döncen bizi rezil etmekten başka işin yok dediler. Kynbabam kvdem geldi kvdem agladi bana konusma firsati verilmedi. Sırf konu kapansin diye özur diledim. Gittiler tek başina bakamassin cocugunu dediler. Bakicam kendim baktim zaten dedim. Ve cok guzel baktim. Onlardan daha iyi baktim. Allah a şukür kimseden yardim almadan kvdem herkese hala daha beni evden kovdu diye anlatiyor. Herkes beni kotu biliyor eltisini evden kovdu kvdesini evden kovdu yalan soyleyip kacti vs.. diye

Eşim beni sevdigini söyluyor bosver ben seni biliyorum hepsi kiskancligindan soyluyor diyor anneme haksizlik yptin sadece onunda hatasi vardir belki diyor ama ailem sonucta onlari silemem ben bile hataliysam Allah a havale et diyor. Zaten bu konulari açmiyoruz yoksa kavgaya gidiyor.

Benim hic kimsem yok yalnizim buralarda derdimden anlayanim yok kimseye anlatamadikca surekli içimde haksizliğa ugramak defalarca cok kotu birsey en kotusude kendi ailemin en başta beni haksizliga ugratip adimı surekli lekelemeleri cocugum oldu cocugumun onunde bi sayginligim olmicak be yapicam bilmiyorum kvdeme gidioruz haftada 1kere filan surekli bana laf sokuyor cok 108 kilo dogum yptim 20kilom gitti ardindan diyet yptim 17kg verdim ve hala veriyorum simdide surekli kambur virus kapcak vitaminsiz hic birsey yemiyor zayiflayinca iyice çirkinleşti diyip duruyor. Kiloluykende ayi gibisin diyordu.ben ne ypcagimi sasirdim hala guluyorum oyle dedikce guler yuz gosteriorum eli boş gitmem yanina o beni insan icinde gömsede ben insan icinde onu övuyorum yinede ne eltim ne de kvdem bni sevmiyor.

Kimse beni sevmiyor diye üzuldugumdeyse eşim o zaman sorun sende butun insanlar boyle diyorsa diyo senin gosterdigin samimiyet konusmasi guler yuz cok yapmacik duruyo diyo şuan aglaman bile yapmacik duruyor diyo ama yapmacik olan birsey yok gercekten agliyorum inandiramiyorum.cok garip birsey eşimbosver kimse sevmesin ben seni seviyorum diyor bazen sarilip bazense iş stresiyle mi ugrasayim sizin sacmaliklarinizlami diyor. Anlatma bana ne olursa olsun diyor.

Benimde kimsem olmadigina anlatma ihtiyaci duyuyorum esime soyluyorum. Ne yapicam bilmiyorum. Bi yakin arkadaşim olsa mesela buralarda filan gidip gelebilecegim birbirimize yardim ettigimiz dertlerimizi paylastigimiz belki boyle olmaz. Takintili bir insanip psikolojim alt ust oldu ben karanlik kuyumdan cikayim derken daha karanliğa süruklendim.



Bu arada oku okul okumamişsin diyenler olacak okuyorum universite kazanmistim universitemin 2.yilindayim virus ve cocuk oldugu icin kisa sureligine dondurdum.
Ve dil kurslarina gittim başka alanlarda da sertifikalarim var.
Herşeyi bir kenara bırakmayı öğrenmelisiniz. Eşinize surekli dert yanmayın. Melekler mi kaçıyor diyor, cin misin peri misin diyor umursamayin. Karsidaki insanin seviyesini ve size karsi olan tutumunu biliyorsunuz. Evinize misafir geldiginde he deyip gecmeyi ogrenin. Siz ziyaret etmeyin esinize de gidip gelmelerine mudehale etmeyin. Okulunuzu bitirim. Yabanci diliniz varsa geliştirip iş bakın. Sertifikalariniz varmis onlar süs değil bebeginiz biraz daha büyüdükten sonra kullanın. Çalışın çabalayın. Turkiye gibi bir yerde en sevdiklerimiz kuyumuzu kazıyor tek degilsiniz ki... Sizin kuyunuzu kazanlarinda kuyusunu birileri kazmaya ugrasiyor. Böyle seyler cok klasik oldu artik ya. Yil olmus 2020 nasil mucadele edersinizi sorgulayin. catismayin, cevap verip seviyelerine inmeyin, gülün geçin. Esime ne zaman akrabalari bir etkinlik yapsa 1 saate yakin şikayet ses kayitlari geliyor whatsapptan 😅 bir sürü bir sürü olmadik seyler esimle bir iki dinledik ve güldük geçtik seviye orada kalmis onlarda. Kimse kimse gibi olmak zorunda degil. Her aksam laflarimla, şikâyetlerimle haz etmedigim insanlarin dedikodularini yaparak evime misafir edemem onlari. Bedenen yanimda olmak zorunda degiller onlari dusunursemde yanimdadirlar niye kendime yük edeyim. Insanin kendi ailesi bile insana zarar verirken el neler yapmaz.
 
Kvdemde zamaninda çekmiş o yüzden psikolojik sorunları var onun gibi olmaktan cok korkuyorum. İcine kapanik kocasina sadece karılık yapar gezmez yemez icmez gülmez ilerde oyle olmaktan korkuyorum
Benim annemde anneannemden çekmiş,evlat ayrımcılıkları,anlayışsızlıklar,hakaretler vs. onun bu hareketlerinin zamanında kendisini ne kadar üzüp yıktığını göz ardı ederek aynı kendi annesinin ona davrandığı gibi davranır biz evlatlarına.Oysa ki o davranışlardan dersler çıkartsaydı kendi evlatlarına çok iyi bir anne olabilirdi,çünkü onun annesi “anne nasıl olunmaz” kavramının en canlı örneğiydi...Sizde kötü bir kayınvalide örneğiyle yaşıyorsunuz ne yazık ki,ilerde Allah sizede kayınvalide olmayı nasip ederse gelininize davranırken hep bu sıkıntılı süreçlerinizi hatırlamanızı tavsiye ederim.
 
artik kendi kendinize yetmeyi ogrenmeniz lazim.

Ailenizden zaten beklentiniz olmasin, ne faydalari olmus ki bugune kadar.

Esinizin ailesini ise esiniz icin tolere edin.
Ornegin siz uzakta yasiyorsunuz, eltiniz ve kayinvalideniz nasil size zarar verebiliyorlar ben anlamadim. Ben de uzaktayim, arada bir telefonla gorusuyoruz o kadar. Hadi diyelim akrabalara beni kotulediler, eeee ? bu beni neden etkilesin ki, uzaktaysam zaten akrabalara da uzaktayimdir. Neden bu kadar etkileniyorsunuz?

Universiteyi dondurmakla iyi yapmamissiniz anladigim,
o sizi bu aile meselelerinden uzak tutardi, kafaniz onunla mesgul olurdu, bunlari dusunmeye firsatiniz olmazdi.
Kendinize baska mesgaleler bulun ve 3 kisilik yuvaniza baska kisiler icin huzursuzluk sokmayin.
Birakin esiniz annesini iyi bilsin, ama yalan soyluyorsun seviyesine de gelmesin iliskiniz, soylemeyin daha iyi.
 
Benim annemde anneannemden çekmiş,evlat ayrımcılıkları,anlayışsızlıklar,hakaretler vs. onun bu hareketlerinin zamanında kendisini ne kadar üzüp yıktığını göz ardı ederek aynı kendi annesinin ona davrandığı gibi davranır biz evlatlarına.Oysa ki o davranışlardan dersler çıkartsaydı kendi evlatlarına çok iyi bir anne olabilirdi,çünkü onun annesi “anne nasıl olunmaz” kavramının en canlı örneğiydi...Sizde kötü bir kayınvalide örneğiyle yaşıyorsunuz ne yazık ki,ilerde Allah sizede kayınvalide olmayı nasip ederse gelininize davranırken hep bu sıkıntılı süreçlerinizi hatırlamanızı tavsiye ederim.
Aynen cok haklisiniz şiddetin her türlusu psikolojigi fizikseli hersey temelden başliyo biz nasil yetistiysek ister istemez otomatikmen oyle davraniyoruz ama ben cocugum daha olmadan once bile cocuguma asla el kaldirmıcam el kaldirmadan insanligi ogreticem el kaldirmadan eğiticem diye yemin ettim.
Oglum var inşallah ilerde kvde oldugumda hep bu durumlari dusunicem dediginiz gibi
 
artik kendi kendinize yetmeyi ogrenmeniz lazim.

Ailenizden zaten beklentiniz olmasin, ne faydalari olmus ki bugune kadar.

Esinizin ailesini ise esiniz icin tolere edin.
Ornegin siz uzakta yasiyorsunuz, eltiniz ve kayinvalideniz nasil size zarar verebiliyorlar ben anlamadim. Ben de uzaktayim, arada bir telefonla gorusuyoruz o kadar. Hadi diyelim akrabalara beni kotulediler, eeee ? bu beni neden etkilesin ki, uzaktaysam zaten akrabalara da uzaktayimdir. Neden bu kadar etkileniyorsunuz?

Universiteyi dondurmakla iyi yapmamissiniz anladigim,
o sizi bu aile meselelerinden uzak tutardi, kafaniz onunla mesgul olurdu, bunlari dusunmeye firsatiniz olmazdi.
Kendinize baska mesgaleler bulun ve 3 kisilik yuvaniza baska kisiler icin huzursuzluk sokmayin.
Birakin esiniz annesini iyi bilsin, ama yalan soyluyorsun seviyesine de gelmesin iliskiniz, soylemeyin daha iyi.
Uzagiz ama ayni sehirdeyiz eşim ve ailesinin iş yeri ortak evler ayri ama aile birlik gibi bizim evde bazi kararlari kayinbabam alır. Her hafta mutlaka gideriz yanlarina soyoenen sozler esimin kulagina gider huzurumuz bozulur.
 
X