Çok bunalıyorum 😢

Bu da dert mi demeyin artık cidden bunaldım. Bir senelik evliyim eş ailesi kötü niyetleri yok ama sabah kaynanam akşam kayınpederim haftada iki üç dedesi arıyor. Ve asla konuşma kısa kalmıyor gün aşırı muhakkak ve saatleri yok sabah 9 akşam 11. Seviyorlar anlıyorum ama boğuluyorum artık. Kaynanamın annesi hastaydı aradım nasıl diye ağladı çok severim bu arada kaynanamı ağzı var dili yok o ağlayınca ben de ağladım artık hoşuna mı gitti anlamadım her gün sabahın köründe arayıp uykudan uyandığımı biliyor olmasına rağmen anasının durumunu anlatıyor ben sormadan. Akşama kayınpederim eve gidiyor telefona sarılıp beni arıyor gün içinde yaptıklarını anlatıyor kaynanam biraz daha saygılı insan hayatına ve laf anlar rahatsız etmek çok istemez. Kayınpeder öyle değil ya bi insan geliniyle ne konuşabilir o kadar. Aramazsan da laf sokar ( atıyorum üç gün hiç aramadın ) bir de normal konuşmalar değil sürekli artık baba evinden çıktığımı onların zimmeti altına girdiğimi ima edici konuşmalar. İlk başlarda eşimin müdahale etmesini bekliyordum ama baktım edemiyor asla bu konuda bir şey diyemez haklı olduğumu söylüyor ama arama mı diyeyim ne yapayım diyor en ufak şeyde yanlış anlayacak potansiyeldirler çünkü artık ondan da medet ummuyorum kendim yapmaya çalıştım ama maalesef yine önüne geçemiyorum işim var dışardayım vs hepsini denedim olmadı. Dediğim gibi fitne fesat insanlar değil ama gelinden aşırı beklentililer bu konuda ben de hiç öyle bi aile ortamında yetişmedim herkes çok rahattı. Kendi çocukları gibi olamıyorum olamam zaten çünkü kendi anne babama da böyle değilim onlara nasıl olayım. Nasıl önüne geçeceğim bu durumun özür diliyorum uzun oldu yıllanmış arkadaşlarım, ablalarım bacınıza bi çare 😂
Böyle minnoş ve duygusal davranırsanız asla kurtulamazsınız, benimkiler de böyleydi ama ben telefonları açmayınca duruldular , biraz uzaklaşın fazla empatiksiniz...

ben konusmayi sevmem telefonda bu kadar. Kendi anne babamla bu kadar konusmuyorum deyin. Acmayin telefonu ben acmazdim herhalde çoğunu. Anlasinlar yani. Soguk davranip kisa kesin. Kv neyse de gelin arayan kp ler bana biraz sapik geliyor kusura bakmayin. Gelinle ne konusabilirsiniz
Kayinbabam beni sürekli arardı deli olurdum , bayılırdı benle sohbet etmeye en son ben kendimi heri çekince anladılar...

Böyle minnoş ve duygusal davranırsanız asla kurtulamazsınız, benimkiler de böyleydi ama ben telefonları açmayınca duruldular , biraz uzaklaşın fazla empatiksiniz...
Hem de çokkk empatik. Zaten kendimde de suç arıyorum. Asla kimseyi kırmak istemiyorum senelerdir böyle akıllanamadım bir türlü.

Hal hatır sorup kapatsalar neyse 31 yaşındayım 10 yaşında çocukmuşum gibi bana öğretilerini söylüyor yani benim doğrularıma saygı da yok aslında aramalarından çok bu rahatsız ediyor beni baştan bir kültürel farklılığımız var yani onlar gibi olmamı istiyorlar bekliyorlar ki başları ağrıdığında da geçene kadar arayım sorayım
Ay seninkiler aynı benim eş ailesi, yeni evliyken canımdan bezdirdiler, nasihat adı altında devamlı kafamı ütülediler, sürekli aradılar, akşam görüntülü aradılar, dışarı çıksak bu saatte niye dışardasınız çabuk eve dönün dediler veeeeeee ben cinnet geçirince hepsi korkup uzaklaştı 😅 Böyle saf saf durarak asla yakanızdan düşüremezsiniz, çocuk olmadan düzene girdi girdi yoksa yandınız, akıllı olun telefonları açmayın ve eşinizi uyarın o da ailesi ile konuşsun uyarsın, siz de yeri gelince telefonla konuşmayı sevmediğinizi belirtin, sessiz kalarak büyük hata ediyorsun ayrıca ne demek aileni unut , bana öyle deseler ne münasebet derim ...

Hem de çokkk empatik. Zaten kendimde de suç arıyorum. Asla kimseyi kırmak istemiyorum senelerdir böyle akıllanamadım bir türlü.
Gelecekteki çocuklarınızı ve de kendi akıl sağlığınızı biraz olsun düşünüyorsanız bu huyunuzdan vazgeçin, acilen tavır değiştirin bir de öyle ailesiz gibi sizi sahiplenmelerine izin vermeyin, seviyoruz kisvesi altında baskı uyguluyorlar sizi yönetmek için bu şekilde manipüle ediyorlar, uyanın yoksa çok geç olacak...

Kendi anneme çok benzettim sizi o da hep bu şekilde söyler zaten insanın üstüne bir zorunluluk yüklemedikten sonra herkes birbirine elinden geldiğince sevgi ile yaklaşır. Sizin gibilerle karşılaşın inşallah 🌼
Canımsın, Allah razı olsun 🙏

Evet yani kaynana ile konuşacak bir şey buluyorsun zaten o çok tutmuyor telde ama kayınbaba maşallah adam sabahtan akşama çalışır telde konuşacak enerjiyi nerden buluyor bilmiyorum özledim diyor senle konuşunca keyfim yerine geliyor diyor sesini duymasam aklım kalıyor diyor saçma geliyor bana tamam kayınpederler gelinlerini severmiş ama çok abartı bunalıyorum
Mesafe mesafe mesafe , uzaklaş...

Yaptım onu da o zaman eşimi arayıp istediler görmedim dediğimde kaç saat oldu hiç mi bakmadın tele diyorlar
Aslında farkındalar istemediğinin benimkiler de farkındaydılar, sesimi çıkaramam diye bastırmaya devam ettiler ama ben baya rezillik çıkardım, kavga dövüş yakamdan düştüler, eşimle kavga ettim yeter beni aramasınlar biktim dedim , eşim seni seviyorlar falan dese de asla dinlemedim, hadi anneni anladım babanla ne isim var dedim , sonra eşim ailesi ile konuştu ben de zaten açmadın telefonları anladılar , şuan kimseyi aramam canım isterse konuşurum belki , eşinle konuş bu durumu sakın susma , sesini çıkar ve açma telleri , iyi olacam diye köle olursun ...

Eşimle çok tartıştım bu sebepten ailesini sevmediğimi düşünüyor hak veriyor ama bir şey yapamıyor ben aramayın diyemem nasıl diyeyim ne istiyorsun seviyorlar seni niyete bak diyor
Sevmiyorlar, yönetmek istiyorlar, sen acma telleri , hesapta verme , telde konuşmayı sevmem de geç..

Ay seninkiler aynı benim eş ailesi, yeni evliyken canımdan bezdirdiler, nasihat adı altında devamlı kafamı ütülediler, sürekli aradılar, akşam görüntülü aradılar, dışarı çıksak bu saatte niye dışardasınız çabuk eve dönün dediler veeeeeee ben cinnet geçirince hepsi korkup uzaklaştı 😅 Böyle saf saf durarak asla yakanızdan düşüremezsiniz, çocuk olmadan düzene girdi girdi yoksa yandınız, akıllı olun telefonları açmayın ve eşinizi uyarın o da ailesi ile konuşsun uyarsın, siz de yeri gelince telefonla konuşmayı sevmediğinizi belirtin, sessiz kalarak büyük hata ediyorsun ayrıca ne demek aileni unut , bana öyle deseler ne münasebet derim ...
Eşim de babamın saçma sapan cümleleri var değiştiremedik bu adamı diyor takma diyor sen bana bak diyor

Neşesi olan ne bardak çay ile dünyaları olan bir kızdım ben gezenti, çalışan babasına dahi hesap vermeyen(çünkü bilirdi beni gittiğim yeri zar zor ben haber verirdim)

Evlendim mevlid yaptık ağlattılar beni dediğim gibi anneni unut o şehri unut.
Annem kalmaya geldi kv laf arasında anneme gelme kızın evine alışsın demiş cesarete bakar mısınız? Ben öyle çok seviyorum ki anam gelip söylemedi bile susmuş.

Gelin gidiyorsun ama birey olarak değil karakter olarak değil evlendiğin andan itibaren onlara ayak uydurmak zorundasın onlara aitsin ya çünkü.
Yalnız oturmayı gezmeyi seviyorum dedim garipsediler.
Kv sürekli onlara gidelim sürekli o gelsin hep beraber olalım istiyordu. O zaman biz niye evlendik yuva kurduk evimiz var bizim dedim, sinirinden tüm cemaate dedikodumu yaptı.

Eş kişisi 1 dediğimi asla 2 etmeyen biriydi arkadaşlar seviyordu seviyordum ama o ataerkil konularında o annesi konusunda adamı tanıyamıyordum kavga gürültü çöp oluyordu o her dediğimi yapmalar.

Tükendim kızlar rahat değilim özgür değilim hep 4 göz üzerimde eş ve kv.. karakter olarakta sessiz naif biri olunca tepeme çıktılar koşar gibi babama geldim bu ne halin dedi çöktüm ya.

Sonra dedim neden? Değer mi?
Kayinvalideniz çok kötü bir insan , son durununuz nedir , eşinizle hiç konuştunuz mu , sizin durum baya ağır vaka...

O kadar korkuyorsunuz ki açık açık kp ben bu kadar telefonda konusmak istemiyorum, sizin ailenize ben ne kadar gelin geldiysem oglunnuz da o kadar benim aileme damat oldu demeye. Daha denilecek o kadar şey var ki ama siz susmayı tercih etmişsiniz.
Eşinize de benim ailem sabah akşam seni arayıp bu şekilde konuşsa artık aileni unut sen bizim oglumuzsun dese hoşuna gider mi? Çok merakliysa kp telefonla konuşmaya oğluyla konuşsun.
Kendilerini benimsetmeye çalışıyorlarmış aramasalar bizi merak etmiyorlar mı sevmiyorlar mı acaba dermişim

Kayinvalideniz çok kötü bir insan , son durununuz nedir , eşinizle hiç konuştunuz mu , sizin durum baya ağır vaka...
En son konumu açtığım gibi eş kişisi geldi annesi adına özür diledi gitti annemler “kimse gelmesin tekrar tekrar” dedi eş kişisi kimse iletişime geçmeyecek sen kararını bana söylersin dedi o günden sonra kv tarafından babama veya bana hiç bir telefon araması olmadı özür babında gerçi beklemiyorum da… kararımı söylemiştim kendisine zaten. Kuzenim gelecek kendisi avukat işlemleri başlatmak için son bir kez arayacağım.

Eşim de babamın saçma sapan cümleleri var değiştiremedik bu adamı diyor takma diyor sen bana bak diyor
Işte diyeceksin ki beni aramasın ben açmıyorum, seni ararlarsa deki müsait değil, valla biz kavga edene kadar ısrarlarına devam ettiler , her gece görüntülü aradılar gitmedim eşim tek konuştu, aslında bal gibi anlıyorlar , sen çok nahifsin diye üstüne geliyorlar, bu kadar nahif olma çok ezerler , Kayinbabam bana demisti ki annesi babası olmayan evliliğinin kıyametini iyi bilmeli yoksa abisi falan sahiplenmez, resmen benim durumumu işaret etti ( annem babam yok ve bir abim var) ben orda çıldırdım, lafımı söyledim uzaklaştım, sizinkiler aynı benimki, uzak dur gülüm elini versen kolunu kaparlar, misafirliğe gidiyordum arayıp hesap soruyorlardı tam 1 yıl sabrettim sonra büyük kavga çıkarıp uzaklaştım, susarsan daha beter ederler seni , eşini de dinleme o da seni manipüle ediyor, açıkça aileni uyar diyeceksin , sakın çocuk yapma, ben baya bekledim çocuk yapmadım, şuan kafam rahat ve hamileyim ...

En son konumu açtığım gibi eş kişisi geldi annesi adına özür diledi gitti annemler “kimse gelmesin tekrar tekrar” dedi eş kişisi kimse iletişime geçmeyecek sen kararını bana söylersin dedi o günden sonra kv tarafından babama veya bana hiç bir telefon araması olmadı özür babında gerçi beklemiyorum da… kararımı söylemiştim kendisine zaten. Kuzenim gelecek kendisi avukat işlemleri başlatmak için son bir kez arayacağım.
Üzgünüm ama sizin bu adamla asla bir geleceğiniz olamaz , lütfen biran önce yakanızı kurtarın, iyiki çocuk yok ...

Ay bu ataerkil düzenin Allah belasını versin ya. Valla seni aldık artık bizimsin falan bunlar ne demek ya mal mıyım ben. Aynısını bana da diyorlar. Kendi ailende yaşadıklarını unut artık biz nasılsak öylesin ne yapıyorsak onu yapıcan. Off 2 yıl oldu nefes alamıyorum ya valla. İnsanın aklına kötü şeyler geliyor olmaz olsalardı diyesim geliyor genç kızları bu kadar bunaltıp hayattan soğutmak çok büyük günah ya
Sakın boyun eğmeyin, amaç boyun eğdirip sahipsiz bırakıp yönetmek, cevaplarını verin ve mesafeli olun , kavga etmekten korkmayın, bir cinnet herşeyi çözer...

Üzgünüm ama sizin bu adamla asla bir geleceğiniz olamaz , lütfen biran önce yakanızı kurtarın, iyiki çocuk yok ...
Şimdi herkes gelmiş “düşün biraz daha” ben çoktan düşündüm karar verdim, zaten siz çok söylediniz bir an önce kurtulun diye yine söylüyorsunuz.. Benim kafamda da bitti zaten, çocuk olsaydı ne yapardım düşünmek bile istemiyorum

Nasıl başardınız 😅 sadece telefon açmamalarla mı ? Eşinizin tepkisi ne oldu bu süreçte ?
Kavga ettim, olay çıkardım eşimle, ailesine gitmedim , tellerini açmadım, beni ısrarla aradılar en son yine eşimle küs olduğum birgün ısrarla aradılar açmayınca eşimi aradılar eşimde telefonda annesine patladı, yeter artık aramayın sevmiyor işte, bası ağrıyor deyip kapattı, daha da son oldu, eşim ayrıca ailesine durumu izah etti tabi ve aramıza muhteşem bur mesafe girdi şimdi saygı çerçevesinde ayda yılda bir görüşürz, 2 yılımı aldı düzen oturtmak, ısrarla çocuk yapmadım...

Back
X