- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.050
- 498
Aslında kültürümüzde huysuzluk olarak algılanan bas kaldırı, iyi huy olarak algılanan da uyum belki bir yerde boyun eğme. Ben bunu inanın 40 yasıbda anladım. Evet yani kendimi aslında huysuz zannediyordum. Evet huysuzluğum yok değilKesinlikle.. Ne yazık ki kültürümüzde genel olarak gelini yetişkin ve bilgi sahibi bir insan olarak değil , her şeyin kendi kulturleri ve doğruları doğrultusunda sıfırdan öğretilmesi ve tabiri caizse güdülmesi gereken ,hiçbir şey bilmeyen bir insan olarak görüyorlar. Gelin sormasa bile her konuda fikir verilir, bildiği ya da yapmak istedigi bir şey varsa hemen fikir beyan edilip farklı şeyler önerilir, yapmazsa surat asılır, her konuda yönetilmeye calisilip gelinin onlara uyması ve kendini yok sayması, bazı yerlerde de ailesini unutması ve hızlıca kayın aileye adapte olmasi beklenir.. Gelinler de ne yazık ki sinir harbi ve mücadele ile kendi benliklerini ortaya koymaya çalışırlar var olabilmek adına.. Sinir bozucu, değil mi?

Gercekten toplumumuz sınır bilmeyen, saygıdan yoksun bir toplum. Akıl öğretirler, o biter ısrar baslar o olmadı emrivaki olmadı duygu sömürüsü bazen beddua. Kim daha edepsizse artık o kazanır. Bıktım bazı insanlardan. Israrlarından. Duygusal baskılarından. Rahat bırakın ya rahat