Çok büyük ayıp mı ettik?

nutella_kavanozu

:)
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2015
660
1.076
63
Kızlar merhaba,
Hemen olayı anlatmak istiyorum.Biz üniversiteden beri çok iyi 5 kız arkadaştık.Hepimiz meslek dolayısıyla ülkenin dört bi yerine atandık , daha aynı anda 5imiz bir araya gelemedik daha, herkes aynı anda denk gelemiyor.

Bizim bu gruptan bir arkadaşımızın(Adı Melek olsun) babaannesi vefat etti 6-7 gün önce.Herkes tabi baş sağlığında bulundu , aradı konuştu destek oldu.Bu hafta sonu için gruptan bi arkadaş (Simge diyelim) kendi evine davet etti hatta ilk önce Melek'i aradı bana gelin hem hava değişimi olur sana hem görüşmüş oluruz diye.Hatta dedik Melek gelse ne iyi olur hem kızın kafası dağılır inşallah gelir diye 4-5 kere falan aradı kızı telefonla.Melek gelmek istemedi , hak verdik artık.Biz de kendi aramızda konuştuk ,plan yaptık.(Bu aramalar dahil hepsi bu sabah oldu)

Akşam da başka bi uzaktan arkadaş yazdı (X) ,plan yapalım diye bizde işimiz var dedik ,bu arkadaşı ektik.Bi yandan da Melek in olduğu grupta yazıp duruyoruz aman X'e çaktırmayın biz bi görüşelim sonra onla da plan yaparız diye.Sonra da bi dahakine Melek de gelecek grubu eksik bırakmak yok dedik.

Sonra gruba Melek yazmaya başladı. İyi eğlenceler kızlar , yaptığınıza çok kırıldım babaannem benm için annem babam gibiydi , benim acım tazeyken böyle bi görüşme planı yapmanız beni kırdı , bi de beni de davet ettiniz ,kusura bakmayın grubu bi süre sessize alacağım , biraz daha toparlanırsam konuşuruz. diye

Biz şok olduk tabi ,4 kişiyiz 4 kişinin de aklına gelmez mi bu kızın yanında yazmayalım diye .Anlattık işte ilk seni aradı Simge ,sana değişiklik olur dedik ,sen gelmeyince bizde senden saklamadan konuştuk bu grupta diye.

İnanın art niyet yoktu kızlar ya.
Bi de şöyle bi durum var biz ailecek görüşen arkadaşlar değiliz ,en yakın arkadaşı benim grupta ama ben Melek'in babaannesini hiç görmedim , tanımıyorum.

Bu arada babaannesi vefat etti fakat whatsappa giriyor , profil resmini ve durumunu da değiştirdi yani biz onları da görünce heralde daha iyi diye düşünmüştük.

Offff bi yanımdan üzüldüm 4-5 senelik arkadaş böyle bi şekilde kırmak istemezdik zaten hassas, bi yanımda aileden birini kaybetmek zor ama benim acım var deyip plan yapılmamasını beklemek de garip geldi. İ
nsan o an kendi derdinden ne whatsappa girer durum güncellersin ne de grupta yazanları takip edip üstüne bunu bunu yaptınız dersin ona da şaşırdım.Ben o gruptaki kızlardan birini en son üniversitede gördüm o kadar denk gelemedik yani buluşmalara ,40 yılın başı bi denk geldi herkes ondan bozmamıştık artık.

Bilmiyorum ya üzüldüm de açıkcası ayıp mı ettik?
Şu an kendi evinde değil ,yaşadığı şehre dönünce baş sağlığına gidelim diyorum hemen , öyle mi yapsak?

Allah rahmet eylesin. Biraz ayıp olmuş ama siz de diyorsunuz pek toplanacak zaman bulamadığınızı, denk gelemediğinizi. "Melek" şuan babaannesinin kaybından acı çekiyor. Dedemi kaybettiğim zaman tek istediğim ağlayacak bir omuz, dostlardı. Melek'e uğrama şansınız varsa süper bir jest olur. Hem toplanmış olursunuz hem de kafası dağılır. Böyle bir şansınız yoksa buluşun siz. O kırılmış zaten size. Buluşsanız da buluşmasanız da şu saatten sonra fark etmez. Tabii plan yapmak gerek ama keşke daha dikkatli olsaymışsınız. Neyse, olan olmuş. İmkanınız varsa Melek'e bir ziyarete gidin gönlünü alın. İmkanınız yoksa buluşun ama sosyal medyada buna dair fotoğraf falan paylaşmayın derim...

Siz ayip etmemissiniz.

Ben kuzenimi kaybettigimde telefonumu elime 1.5 ay almadim. Cekmeceye attim. Kapandi. O an insanin aklina tel gelmez. Arkadasinin durumu benden kotu olmasa gerek. Diyeceksin ki ikisi de olum. Ben 19 yasina daha basali 1 hafta olmus gencecik bir cani topraga verdim. 40 gunde acidan 12 kg verdim. Ruh halim yerlerdeydi. Aglamaktan gozyaslarim kurumustu. Sonucta babaanne yasini almis ve topraga vermisler. E elinden de telini dusurmemis. Boyle dusunmeniz normal.

Arkadasiniz sadece icerlemis. Kirilmayin gucenmeyin. Ara yolu bulursunuz insallah.

Değil mi ya ayıp oldu öyle whapsapta da aktif olunca ben bu kadar hassas olabileceğini tahmin edemedim.Yaşadığı şehre gitsin mutlaka yanına gideceğiz Çok sağol ,yorumun için.@naranta

Ben tam tersi gayet iyi niyetli davrandığınızı düşündüm .
5 yıl önce dedemi kaybetmiştim o dönem insan gerçekten yanında birilerini istiyor.
Arkadaşınızı da anlayışla karşılayın demek ki onun yapısı böyle bi süre üstüne gitmeyin .

Sadece en kirilgan en uzgun zamaninda. Suan cok kirilmis olmayabilir ama psikolojisi bunu soylemesini gerektiriyordur. Sahsen ben de babaannemi kaybettikten sonra boyle bir toplanmaya gelmezdim ama kirilmazdim kafaya bile takamazdim uzuntuden. Duygu karmasasi yasiyor kanimca.

Başınız sağolsun canım mekanı cennet olsun .İnan ki bende öyle düşündüm diyorum ya whatsapp da aktif görünce ne bileyim.Üzüldüm de zaten üzgündü bi de biz üzdük.Çok teşekkürler yorumun için.

Onun yaptığı ayıp madem okadar koptu hayatan bizahmet telefonunu Profil resmi degistirmek için almasını eline..

Bende bunlara kızıyorum açın var anladık ne diye sosyal medyayı yasa boğmak zorundasin

kendi profil resmini falan degisiyor ,gruba falan yaziyorsa nedir bu tepki anlamadim...
arkadas tribe girmis gibi geldi, veya kendi olmadan program yapilmasina bozulmus bence
sonuc : sizde hata yok ,ayibin buyugu karsi tarafta.

Biraz hassas davranmış ama o derece kötü olsaydi zaten watsapa girip gruba bakamazdi..
Bide durum vs güncellicek.
Siz bassaglıgı dilemis size düseni yapmıssınız..

Bnce cok haklı .. Fakat whatsapa gırıyor fotograf koyuyor olması ıyı oldugunu acısının dınmış oldugunu sıze duşundurmesını yadırgadım cokta arkadasca dostca bır yaklasım degıl.. Insanlar dusunmeyebilir konuşmuşşunuzdr halden anlamamıssınızdır ama bır arkadasada yakışmıyor dogrusu.. Ölüm cok farklı acısı insan hayatındakı yerı bunu yasamayan anlamıyor işte..

Değil mi ya ayıp oldu öyle whapsapta da aktif olunca ben bu kadar hassas olabileceğini tahmin edemedim.Yaşadığı şehre gitsin mutlaka yanına gideceğiz Çok sağol ,yorumun için.@naranta
Yani çok da abartılacak bir ayıp değil ama biraz ayıp olmuş. Şimdi o çok hassas dönemlerinde o yüzden alınganlığı, kırılganlığı tutar. Buluşsanız dahi sosyal medyadan "çok özlemişiz birbirimizi" tipi mesajlar-fotoğraflar vermediğiniz müddetçe ziyaretine gidilerek telafi edilebilir bir şey olarak kalır. Dedem öldüğünde ben de whatsappta falan aktiftim. Kafamı dağıtacak ama eğlenceli olmayacak ne varsa onla uğraşıyordum. Muhtemelen şuan dengeli, sağlıklı bir ruh halinde değil.. Rica ederim ne demek. ^_^

Bence plan yapmanız değil, o "Acım var, gelemem" demesine rağmen gözü önünde plan yapmanız kırmış onu. İnsanlar arıyordur, taziye mesajı yazıyordur, nasılsın diyordur. WhatsApp'a giriyor diye iyi hissettiğini nereden çıkardınız? İyi olsa zaten gelirmiş. Konu orada kapanmalıydı ama siz de o an düşünememişsiniz olan olmuş. Müsait zamanında gönlünü alırsınız büyütülecek bir mesele değil.

Acısının dinmediğini tabiki tahmin edebiliyorum ama whatsappta girip resim , durum değiştirince insan doğal olarak daha iyi olduğunu düşünüyor.
Ölüm acısını biliyorum ,bende babamı kaybettim. O yüzden böyle aktif olunca iyi olduğunu düşünmüştüm açıkcası .Teşekkürler yorumun için.

O size ilk an tepki vermemiş ki, gözünün önünde plan yapmanıza içerlemiş ve haklı da. Kuura bakmayın ama bana a ırf profil fotosunu değiştirdi diye acısı bitti gitti, demek ki, bunları yaptığı halde neden bize içerleniyor gibi yaklaşımınız hiç hoş gelmedi. Olan olmuş artık gönlünü alırsınız sizde.

Onun yaptığı ayıp madem okadar koptu hayatan bizahmet telefonunu Profil resmi degistirmek için almasını eline..

Bende bunlara kızıyorum açın var anladık ne diye sosyal medyayı yasa boğmak zorundasin

kendi profil resmini falan degisiyor ,gruba falan yaziyorsa nedir bu tepki anlamadim...
arkadas tribe girmis gibi geldi, veya kendi olmadan program yapilmasina bozulmus bence
sonuc : sizde hata yok ,ayibin buyugu karsi tarafta.

Biraz hassas davranmış ama o derece kötü olsaydi zaten watsapa girip gruba bakamazdi..
Bide durum vs güncellicek.
Siz bassaglıgı dilemis size düseni yapmıssınız..

Kızlar bizde aynı şeyleri düşünmüştük de böyle de bi tepkiyle karşılaşınca insan üzülüyor işte bi de biz mi üzdük şimdi diye.Teşekkürler yorumlar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…