- 19 Ağustos 2015
- 3.627
- 2.143
- 53
- Konu Sahibi nutella_kavanozu
-
Sız ve dıger uyelerın whatsap gırıyor durum ve foto guncelliyor bu yuzden ıyı sandık demenız beni düşündüryor . Oysa haldende anlamanız gerekır yasamışşınız. Bu dusunce bana cok yanlış geldı uzerınde durma sebebım bu.Acısının dinmediğini tabiki tahmin edebiliyorum ama whatsappta girip resim , durum değiştirince insan doğal olarak daha iyi olduğunu düşünüyor.
Ölüm acısını biliyorum ,bende babamı kaybettim. O yüzden böyle aktif olunca iyi olduğunu düşünmüştüm açıkcası .Teşekkürler yorumun için.
Bence plan yapmanız değil, o "Acım var, gelemem" demesine rağmen gözü önünde plan yapmanız kırmış onu. İnsanlar arıyordur, taziye mesajı yazıyordur, nasılsın diyordur. WhatsApp'a giriyor diye iyi hissettiğini nereden çıkardınız? İyi olsa zaten gelirmiş. Konu orada kapanmalıydı ama siz de o an düşünememişsiniz olan olmuş. Müsait zamanında gönlünü alırsınız büyütülecek bir mesele değil.
Benim arkadaslarim da bana bassagligina gelmeyip eglence ayarlayabiliyorlarsa ben de cok kirilirdim.
Cok ayip etmissiniz..
Siz ayip etmemissiniz.
Ben kuzenimi kaybettigimde telefonumu elime 1.5 ay almadim. Cekmeceye attim. Kapandi. O an insanin aklina tel gelmez. Arkadasinin durumu benden kotu olmasa gerek. Diyeceksin ki ikisi de olum. Ben 19 yasina daha basali 1 hafta olmus gencecik bir cani topraga verdim. 40 gunde acidan 12 kg verdim. Ruh halim yerlerdeydi. Aglamaktan gozyaslarim kurumustu. Sonucta babaanne yasini almis ve topraga vermisler. E elinden de telini dusurmemis. Boyle dusunmeniz normal.
Arkadasiniz sadece icerlemis. Kirilmayin gucenmeyin. Ara yolu bulursunuz insallah.
Yoooo degil. 90 yasinda dedemi topraga verdim, kuzenimde cektigim acinin onda birini anca cektim. Biri 90 yasinda her seyi yasamis. Biri gencecik bir can. Canimdan ote bildigim.'Sonucta babaanne yasini almis ve topraga vermisler."
Boyle dusunmek yanlis bence.
Bende abim bildigim kuzenimi topraga verdim gencecik yastayken;23 yasindayken. Ama diyemeyiz asla benim acim onunkinden daha buyuk, benimki genc onunki yasli. Ne onemi var ha yasli ha genc? Ölum ayni ölum.
ayip olmus.. keske toplanip kizin yanina bassagligina gitseydiniz..Kızlar merhaba,
Hemen olayı anlatmak istiyorum.Biz üniversiteden beri çok iyi 5 kız arkadaştık.Hepimiz meslek dolayısıyla ülkenin dört bi yerine atandık , daha aynı anda 5imiz bir araya gelemedik daha, herkes aynı anda denk gelemiyor.
Bizim bu gruptan bir arkadaşımızın(Adı Melek olsun) babaannesi vefat etti 6-7 gün önce.Herkes tabi baş sağlığında bulundu , aradı konuştu destek oldu.Bu hafta sonu için gruptan bi arkadaş (Simge diyelim) kendi evine davet etti hatta ilk önce Melek'i aradı bana gelin hem hava değişimi olur sana hem görüşmüş oluruz diye.Hatta dedik Melek gelse ne iyi olur hem kızın kafası dağılır inşallah gelir diye 4-5 kere falan aradı kızı telefonla.Melek gelmek istemedi , hak verdik artık.Biz de kendi aramızda konuştuk ,plan yaptık.(Bu aramalar dahil hepsi bu sabah oldu)
Akşam da başka bi uzaktan arkadaş yazdı (X) ,plan yapalım diye bizde işimiz var dedik ,bu arkadaşı ektik.Bi yandan da Melek in olduğu grupta yazıp duruyoruz aman X'e çaktırmayın biz bi görüşelim sonra onla da plan yaparız diye.Sonra da bi dahakine Melek de gelecek grubu eksik bırakmak yok dedik.
Sonra gruba Melek yazmaya başladı. İyi eğlenceler kızlar , yaptığınıza çok kırıldım babaannem benm için annem babam gibiydi , benim acım tazeyken böyle bi görüşme planı yapmanız beni kırdı , bi de beni de davet ettiniz ,kusura bakmayın grubu bi süre sessize alacağım , biraz daha toparlanırsam konuşuruz. diye
Biz şok olduk tabi ,4 kişiyiz 4 kişinin de aklına gelmez mi bu kızın yanında yazmayalım diye .Anlattık işte ilk seni aradı Simge ,sana değişiklik olur dedik ,sen gelmeyince bizde senden saklamadan konuştuk bu grupta diye.
İnanın art niyet yoktu kızlar ya.
Bi de şöyle bi durum var biz ailecek görüşen arkadaşlar değiliz ,en yakın arkadaşı benim grupta ama ben Melek'in babaannesini hiç görmedim , tanımıyorum.
Bu arada babaannesi vefat etti fakat whatsappa giriyor , profil resmini ve durumunu da değiştirdi yani biz onları da görünce heralde daha iyi diye düşünmüştük.
Offff bi yanımdan üzüldüm 4-5 senelik arkadaş böyle bi şekilde kırmak istemezdik zaten hassas, bi yanımda aileden birini kaybetmek zor ama benim acım var deyip plan yapılmamasını beklemek de garip geldi. İnsan o an kendi derdinden ne whatsappa girer durum güncellersin ne de grupta yazanları takip edip üstüne bunu bunu yaptınız dersin ona da şaşırdım.Ben o gruptaki kızlardan birini en son üniversitede gördüm o kadar denk gelemedik yani buluşmalara ,40 yılın başı bi denk geldi herkes ondan bozmamıştık artık.
Bilmiyorum ya üzüldüm de açıkcası ayıp mı ettik?
Şu an kendi evinde değil ,yaşadığı şehre dönünce baş sağlığına gidelim diyorum hemen , öyle mi yapsak?
bence ayıp etmemışsınız, kendısı abartmıs..Kızlar merhaba,
Hemen olayı anlatmak istiyorum.Biz üniversiteden beri çok iyi 5 kız arkadaştık.Hepimiz meslek dolayısıyla ülkenin dört bi yerine atandık , daha aynı anda 5imiz bir araya gelemedik daha, herkes aynı anda denk gelemiyor.
Bizim bu gruptan bir arkadaşımızın(Adı Melek olsun) babaannesi vefat etti 6-7 gün önce.Herkes tabi baş sağlığında bulundu , aradı konuştu destek oldu.Bu hafta sonu için gruptan bi arkadaş (Simge diyelim) kendi evine davet etti hatta ilk önce Melek'i aradı bana gelin hem hava değişimi olur sana hem görüşmüş oluruz diye.Hatta dedik Melek gelse ne iyi olur hem kızın kafası dağılır inşallah gelir diye 4-5 kere falan aradı kızı telefonla.Melek gelmek istemedi , hak verdik artık.Biz de kendi aramızda konuştuk ,plan yaptık.(Bu aramalar dahil hepsi bu sabah oldu)
Akşam da başka bi uzaktan arkadaş yazdı (X) ,plan yapalım diye bizde işimiz var dedik ,bu arkadaşı ektik.Bi yandan da Melek in olduğu grupta yazıp duruyoruz aman X'e çaktırmayın biz bi görüşelim sonra onla da plan yaparız diye.Sonra da bi dahakine Melek de gelecek grubu eksik bırakmak yok dedik.
Sonra gruba Melek yazmaya başladı. İyi eğlenceler kızlar , yaptığınıza çok kırıldım babaannem benm için annem babam gibiydi , benim acım tazeyken böyle bi görüşme planı yapmanız beni kırdı , bi de beni de davet ettiniz ,kusura bakmayın grubu bi süre sessize alacağım , biraz daha toparlanırsam konuşuruz. diye
Biz şok olduk tabi ,4 kişiyiz 4 kişinin de aklına gelmez mi bu kızın yanında yazmayalım diye .Anlattık işte ilk seni aradı Simge ,sana değişiklik olur dedik ,sen gelmeyince bizde senden saklamadan konuştuk bu grupta diye.
İnanın art niyet yoktu kızlar ya.
Bi de şöyle bi durum var biz ailecek görüşen arkadaşlar değiliz ,en yakın arkadaşı benim grupta ama ben Melek'in babaannesini hiç görmedim , tanımıyorum.
Bu arada babaannesi vefat etti fakat whatsappa giriyor , profil resmini ve durumunu da değiştirdi yani biz onları da görünce heralde daha iyi diye düşünmüştük.
Offff bi yanımdan üzüldüm 4-5 senelik arkadaş böyle bi şekilde kırmak istemezdik zaten hassas, bi yanımda aileden birini kaybetmek zor ama benim acım var deyip plan yapılmamasını beklemek de garip geldi. İnsan o an kendi derdinden ne whatsappa girer durum güncellersin ne de grupta yazanları takip edip üstüne bunu bunu yaptınız dersin ona da şaşırdım.Ben o gruptaki kızlardan birini en son üniversitede gördüm o kadar denk gelemedik yani buluşmalara ,40 yılın başı bi denk geldi herkes ondan bozmamıştık artık.
Bilmiyorum ya üzüldüm de açıkcası ayıp mı ettik?
Şu an kendi evinde değil ,yaşadığı şehre dönünce baş sağlığına gidelim diyorum hemen , öyle mi yapsak?
Bence ayip etmissn.
Bende gucenirdim bunu yapsalardi.
Ayrica whatsappa geliyor profil resmini degistiriyor demekki iyiidir demek dogru degil. Herkes acisini baska yasar.
Kimi gunlerce aglar kimi aglayamaz.
Attim aglayamayan dahami az uzulmus oluyor?
Hayir, halbuki onun durumu dahada vahim oluyor.
Insan icine ata ata icini curutuyor, cigeri yniyor.
Üzüldüğün farkındaydık da bu kadar kırılabileceğini fark etmedik sonuçta whatsapa girmek ya da resim değiştirmek gibi şeyler bana göre kendini daha iyi hissedince yaparsın o an acıdan kimin aklına gelir resim değiştirmek.Ben onun olduğu grupta konuyu konuşmakla hata yaptığımızın farkındayım ama benim acım tazeyken diyip plan yapıldı diye kırılması kafamı karıştırdı.Bu kadar hassas olabileceğini düşünmedik.Teşekküler yorum için
Ben olsam gercekten kirilirdim.
Helede( senelerdir birbirinizi gormemis olmamin verdigi kaynaktan dolayi) belkide whatsapp grubunda emoticonlu gulucukler sakalasmalar olduysa aranizda.
Kesinlikle büyük ayıp etmişsiniz.
O arkaşınıza sorup gelmediğini öğrendiğinizde, hemen başka bir yerden konuşmaya devam etmeliydiniz.
Bizim kültürümüzde yanımızdaki insan üzgünken, siz mutluluğunuzu göze sokar gibi anlatmamalısınız.
Sizin durumunda ise, bu kadar büyük acı yaşayan birinin yanında, sanki hiçbir şey olmamış gibi görüşme planları yapmak, acısına ve kaybına saygısızlık olarak adledilebilir.
Arkadaşınızın gönlünü almaya çalışın derim, düşüncesizlik yapmışsınız 4 kişi birden.
Toplanabilecek zamani bulabiliyorken başsağlığına gitmeliydiniz bende kirilirdim
ayip olmus.. keske toplanip kizin yanina bassagligina gitseydiniz..
Bence ayıp etmişsiniz.
Yani böyle bir durumda kızı arayıp "şurada buluşacağız sen de gel kafan dağılır" demek yerine madem hepiniz müsaitsiniz toplanıp onu ziyarete gidebilirdiniz.
Bence en mantıklısı bu olurdu.
bence ayıp değil
annesi babası olsa allah korusun taziyeye gitmeyip buluşsanız ayıp olurdu
acıkcası ben ayıp ettıgınızı dusunmedım
unıversıteden berı arkadasmıssınız bırbırınızın cenazelerıne hep katılıyormuydunuz ?
benımde arkadasımın annanesı vefat ettıgınde 1 hafta sonrası 3 arkadasıda ayarlayıp kendısını dısarı kahvaltıya cıkardım havası degıssın ortamdan uzaklassın bıraz dıye
cok tesekkur etmıstı buna...
İnan bizde öyle düşündük çıksın o ortamdan diye.Bi de söyledik gelmek istemeyince konuştuk, belki farklı grup açsak bu sefer de arkamdan plan yaptınız mı derdi bilmiyorum.Teşekkürler bizim gibi düşünen birini gördüm
arkadasınız fazla hassasmıs cok fazla ustune gıtmeyın konuyla ılgılı acıklama yapıp ozur dılemıssınız gerı ararsa arar aramazsa kendı bılır
hepınız toplanıp kızın yanına bassaglıgına gıttıkden sonra dısarı cıksaydınız kız buna yıne kırılırdı o hassasıyet var cunku bellı
aslında sorun yok da,
sizin watsup esajları dakika başı telefonuna gelip durduysa, arkadaşınız da gereksiz yere kinlenmiş olabilir.
keşke başka bir yerden haberleşseymişsiniz.
bence ayıp etmemışsınız, kendısı abartmıs..
yoo. babaamnnesi öldü diye siz buluşmayacakmısınız. saçmalamış melek. kaprisli sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?