Çok büyük bir dert değil ama...

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.068
1.546
133
1 yıllık ikna sürecinin ardından annemi erkek arkadaşımla tanışmaya ikna ettim. Yarın akşam bize gelicekler. Ne hazırlık yaparız, geldikleri zaman benim mi karşılamam gerekir, ikram olarak ne yapabiliriz vs. hiçbir şey bilmiyorum birde şimdi heyecanda var. Ailesinin çoğunu tanıyorum aslında önceden ama o ilk karışılaşma nasıl olucak falan aileler arasında çok gerginim. O yüzden bi akıl verin lütfen ne yapmalıyım geldiklerinde ben mi karşılamalıyım yoksa geride mi durmalıyım? Ya da ikram olarak ne yapmalıyım? Bu konuda başka önerisi olan varsa da söyleyebilir çünkü hiç bu konularda bilgim yok.

Normal misafirinize nasıl hazırlanıyorsanız bunlara da öyle hazırlanın.
Çaya geliyorlardır sanırım, bir tatlı bir tuzlu çeşit bence yeterli.
karşılama sırasında da kapıyı anneniz açsın siz arkada durun.
Tabi bunlar ailelerin alışkanlıklarına göre değişecek şeyler, rahat bir aile yapınız varsa siz açın kapıyı.
Kız kardeşimin ailesiyle tanışırken ben be annem karşılamıştık, kardeşim sonradan gelip hoş geldiniz demişti mesela.

Rahat bir aile yapımız yok aslında ama bizde herkes her şeyi biliyor artık çok fazla olaylar olduğu için ama dediğinizi dikkate alıcam geri durucam.

Rahat bir aile yapımız yok aslında ama bizde herkes her şeyi biliyor artık çok fazla olaylar olduğu için ama dediğinizi dikkate alıcam geri durucam.
Benim annem çok gelenekçidir, heveslisi gibi görünme diye kardeşimi hep geriye itmişti
Çok güzel geçer her şey umarım, mutluluklar.

tanışmada kapıyı ben açmıştım. eve davet eden sensin, başkasının kapı açması hiç uygun olmaz. ya da yok ben açamam diyorsan başkası açsa dahi sen kapıda olmalısın.

ikram olarak biz patates salatası,kuru pasta ve su böreği yapmıştık sanırım. çok abartmaya gerek yok.

salata, tatlı, tuzlu olacak şekilde 3 ikram yeterlidir bence. yanına da çay, kahve.

Bende kapıyı annem açmıştı arkasında ben durmuştum, erkek tarafından ise ilk annesi kapıdaydı öyle hatırlıyorum. Ikram olarakta bizde boşnak böreği meşhurdur. Börek sarma ve gelin tatlısı yapmıştık yanında da çay. Onların getirdiği tatlıyida kahve yanında ikram etmiştik .

Bence kapiyi siz acin.Siz buyur edin .Annenizle tanistirin.samimi ,oldugunuz gibi ,hic bi sekilde abartmadan davranin.Ikramlarda da oyle.önemli olan zamanin kaliteli gecmesi,karsılıklı hos sohbet ve enerji alımı diye düsünüyorum ben.

ikna ettiğiniz anneniz mi ? konuyla alakası yok ama merak ettim. zor ikina olduysa muhtemelen anneniz kapıyı açmak istemez, kendini ağır tutar zaten.

çaya geliyorlarsa 2-3 çeşit tuzlu, bir çeşit tatlı yeter. kahve yanında da yine hafif birşeyler ikram edersiniz, yanı boş kalmasın diye.
sunumunuzu da olabildiğince kibar yaparsanız göze hoş görünür.

Evet annemi zor ikna ettim kapıyı açmak ister mi hiç bilmiyorum ne konuşulur diye. Bizim amacımız fazla uzamadan söz yapmak aslında bir gerginlik olmazsa.

Kapıyı sen aç anneni zorlama bence.çaya geliyorlarsa da standart çay menüsü kekli poğaçalı çok abartmadan.ilk tanışmada bi gerginlik oluyor iki tarafta ama hemen normale dönüyor muhabbet açılıyor.hiç canını sıkma.benim tanışmam da önce yemek verdik uzaktan geldiler diye sonra çay yanı kurabiye tatlı.muhabbet konusu bulmak çok zor olmamıştı çünkü kışın ortasında elektrik kesildi bütün akşam karanlıkta oturduk baya komikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…