çok cahil hissediyorum

Bence kültürlü insan siyaset, tarih, coğrafya,ekonomi, finans politika konularında bilgili, dünyayı biraz gezmiş görmüş belli olgunluğa erişmiş iyi eğitimi olan kişidir. Popüler kültürden uzak olmak cahillik değildir. Ama popüler kültürden de bihaber olmamak lazım tabiki

sana bir soru. Çocukluğuna gidelim. İlkokul yılların nasıldı?
Lisede ortamın nasıldı?
Arkadaş çevresi olarak ne durumdaydın?

çok güzel yazmissiniz ama saldiriya ugramis gibi hissettim ahahah ben bu yorumu sindirmeye calisip sonra da uygulamaya gecicem UMARIM cunku kabullenmek istemiyorum cogu seyi..tesekkur ederim

O zaman yapılacak şey belli. O kargoyu yapacak, yapabildiğinizi görünce mutlu olacak ve devamını getireceksiniz.

Kendimi cahil hissediyorum diyince edebiyattan, bilimden, tarihten dem vurup bilgi yoksunu olduğunu yazacaksın sanmıştım.Okuduklarıma inanamıyorum..Kendini cahil hissetmekte haklısın...

çok güzel yazmissiniz ama saldiriya ugramis gibi hissettim ahahah ben bu yorumu sindirmeye calisip sonra da uygulamaya gecicem UMARIM cunku kabullenmek istemiyorum cogu seyi..tesekkur ederim
Ay ben bazen çok dobra konuşurum bir de mesaj zaten uzun olacak diye kısa kısa açık yazdım her şeyi. İnanın bana çoğu kişi sizin gibi herkes bunalrı seviyor ve genelde sadece bunları yapıyor. Ama işte zaten herkes sever bunlar eğlenceli şeyler. Müzik, kitap falan. Ben de seviyorum.

Tam saldırı algılamayın lütfen sadece açık olmaya çalıştım. Umarım sizi gaza getirmiştir.

sana bir soru. Çocukluğuna gidelim. İlkokul yılların nasıldı?
Lisede ortamın nasıldı?
Arkadaş çevresi olarak ne durumdaydın?
çocukken baya çalışkan bir çocuktum. gittiğim ilkokul bizim ordaydı ve neredeyse herkes birbirini tanıyodu. güzel bir arkadaş grubum vardı 5-6 kişilik. sonra lisedeyken biraz sosyal fobi yaşadım galiba. çok yakın bir arkadaşım vardı hep onlaydım. son sene ise okul değiştirdim genelde erkeklerle daha iyi anlaşıyodum 3 - 4 tane erkek arkadaşım vardı. şuan görüştüğüm düzenli arkadaşım yok gibi bişey ama. üniversiteye daha geçmedim ama ordan birkaç kişiyle iyi anlaştık biriyle buluştuk hatta ama kimle yakın oluruz pek bilemiyorum. lisedeki arkadaşlarımla pek düzenli buluşmuyoruz. zamanım genelde evde geçiyor zaten.

O zaman modayı araştır
Bir yerden sonra hoşuna gidince kombinlere artık kendi havani katıyorsun youtube google falan elimden düşmez benim
Mesela dün biri bana ufak bir rahatsızlığından bahsetti,eve gelince ilk iş ne kadar bilgi bulduysam okudum
Ne yaşıyor nasil oluyor neden oluyor vs vs
Internet bir derya zaten
mesela bugün onunla cok farklı konuşabildim ve o da rahatladı
Herbirseyi doğuştan bilemeyiz ki ararstirarak deneyimleyerek yaşıyoruz
Bilgiyi aramaktan çekinme,peşine düş

Bu sosyallik denen kavram taaa 2-3 yaşından kendini belli eder. Çok sosyal çocuklar parkta, bahçede o kadar net seçilir ki..
Sanırım biraz geçmişe dayalı kapalılık durumu var sende. Bunu aşmak için geç değil ama bir kısmı kalır üstünde çünkü kişiliğin haline dönmüştür.
Şöyle diyeyim sana bahsettiğin terimlere, markalara 4*4 hakimiyet kursan bile sosyal ortamda bunların arada kaynadığını ya da tam ifade edemediğini söyleyebilir misin bana?

Demek ki size görede bunları bilmemek cehalet . Çok şaşırdım.. Dilerim bu yil yüz yüze eğitime geçersinizde bu takıldıklarınızın ne kadar sıradan olduğunu anlarsınız.

17 yaşında oğlum var. Etrafimda Celal Şengör hoca bunu dedi, Celal Sengör hoca şunu dedi diye dolanır.

ilk defa kendime karsi bu kadar durust oldum, gercekten BILMIYORUM cogu seyi..hep ya benim de bir hobim var iste farkli seyler izliyorum dinliyorum farkli bir dili ve onun kulturunu de okuyorum meslegim bu olacak zaten diye diye bunu kabullenmekten vazgeciyodum. bilmedigim seyler oldugunu kabul etmek de cok gec kalmis hissettiriyor. simdi bir ay sonra üniversiteler acilacak (1 aydan daha az kaldi) kendimi universiteye kadar gelistiricem degistiricem kendime biseyler katicam diyodum bi de. bu kafayla gidersem sadece uyku dizi film internetten kendime psikolojik teshis koyma ile geciririm bu zamani.

tebrik ederim oglunuzu bana da ogretsin lutfen

ya sorunum bu degil ki, cok sosyal degilim zaten ama asiri icine kapanik da degilim. ben kendimi gercekten anlatamiyorum, normal hayatta da bu sorunu yasiyorum diksiyonum da kotu hizli konusurum hep karisir

genelde ingilizcesiyle kullaniliyor diye oyle yazdim onu, cevirisi pek kullanilmiyor gordugum kadariyla
Mesela ben türkçe konuşurken türkçe, ingilizce konuşurken ingilizce konuşmayı tercih ederim. türkçe konuşurken araya ingilizce sözcük katma olayını da bir cehalet göstergesi olarak görüyorum. Cehaleti bilgisizlik anlamında kullanmıyorum burda görgüsüzlük gibi geliyor bana. Burada ingilizce bilmeyen bir dünya insan olabilir. Life hack yerine hayata dair ipuçları ya da püf noktaları falan diyebilirsiniz herkes için daha anlaşılır olur. Hem de sizi özenti gibi göstermez

ya sorunum bu degil ki, cok sosyal degilim zaten ama asiri icine kapanik da degilim. ben kendimi gercekten anlatamiyorum, normal hayatta da bu sorunu yasiyorum diksiyonum da kotu hizli konusurum hep karisir
sorun bence bir kısım bununla ilgili.
Bazı insanlar vardır. Gerçekten çok bilgili ama bir kaç cahille konuşurken söyledikleri silik kalır araya giremez, girse kendince fon yapar gibi konuşur pek kalıcı olmaz söyledikleri..
Bilemiyorum ben senin sorununu bu yöne yakın buldum. Yoksa herkesin ilgi alanı vardır. Biri sporda çok bilgilidir, biri modada. Yaşıtların da hep marka ayakkabılar vs hakkında konuşmuyor ya.

tebrik ederim oglunuzu bana da ogretsin lutfen
Yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız? Ablanız ve kuzeniniz size haksizlık etmiş o zaman..

Yahu konunuzu ne kadar düzenlesenizde kendi kendinizi gömmüşsünüz. Benim yazdıklarıma alınmamanız lazımdı.

Kötü demiyoruz ama yani senin söylediğinde biraz saçma. Ben cahilim ablam ve kuzenim diye başlayınca cümleye hani şey bekledim kültürlü, sürekli kendini geliştiren okuyan, gezip gören vs. Tarzda insanlar ama değillermiş, asıl o tip insanları ben boş beleş buluyorum kimse kusura bakmasın da. Bir yere nasıl gidileceğini bilmemek seni cahil yapmaz, aksine elimizde bunca imkan varken bunun gayretinde bulunmamak bana göre yanlış. Bir gün kalk hiç gitmediğin bir yere git, gittiğin yerde ne meşhur ona bak, gez gerekirse kaybol ama bunu aş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…