Çok can sıkıcı bi durum

Annesevgisi

👪
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
499
328
18
Eşim babasıyla aynı iş yerinde çalışıyor küçüklükten beri, şuan kuzenleri amcası hala oğlu vs. Eşim bana yardım eder ev işin de bi dedigimi iki etmez çok şükür kp bunu is yerinde soyleyip eşimi rencide ediyormuş karısı çağırınca hemen gidiyor sofra topluyor vs. gibisinden bunlar söylencek şey mi işte karı ağzına bakıyor vs. E doğal olarak eşim rencide oluyor düşünüyorum da bi baba bunu neden yapar? Geçen gün kaynanamlarda aramızda bi olay geçti onu anlatmış yav arkadaş kol kırılır gen içinde kalır bu nedir.. Severdim kendisini ama çok soğudum bi insan oğlunu küçük düşürmez. Eşim babasının yanında genelde yaptığı şeyleri yapmaz onlardayken bende saygıdan sanırdım meğer rezil ediyormuş, kv. Arayıp ne yemek yaptın diye sormuştu eşime o da ben niye yapayım anne dedi genelde sen yapmıyor musun dedi bende arada yapıyorsun dedim telefonda evet arada yapıyorum diyince (çünkü yapar yani eşim sever yemeyi de yapmayı da) kaynana hemen kapadı telefonu, bu durum canımı sıkmaya başladı. Niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum..

Valla yardım da eder, temizlik de yapar, yemek de yapar, dediğimi de mantıksız bir durum söz konusu değilse mutlaka yapar (ağzımın içine bakar). Bunu herkes bilir. Eşim de asla rencide olmaz. Hatta bu konuda babamla şakalaşırlar :) Siz de demek ki baya ataerkilsiniz, baksanıza eşiniz size yardım etti ve bu konuşuldu diye rencide olduğunu düşünüyorsunuz. Yazık.

Eşimin amcası bayramda telefondan bana sesinin gelmediğini düşünerek. Evi süpürdum oturuyorum diyen yeğenine o kadın işi sen niye yapıyorsun dedi.😂 Ben hiç gıcık olmadim hala seviyorum amcasını. Eskiler biraz böyle onlara garip gelebilir. Sizde büyütüp abartmayın. Esiniz akıllı adam ki gaza gelmiyor buna sevinin.

Benim Kp böyle. Ama kendine hiç bakmıyo herşeye burnunu sokar kadın işlerine bile yani yaka silktim artk esim babasını takmiyo daha bi kulağından giriyo öbüründen cikiyo.

Valla yardım da eder, temizlik de yapar, yemek de yapar, dediğimi de mantıksız bir durum değilse yapar (ağzımın içine bakar). Bunu herkes bilir. Eşim de asla rencide olmaz. Hatta bu konuda babamla şakalaşırlar :) Siz de demek ki baya ataerkilsiniz, baksanıza eşiniz size yardım etti ve bu konuşuldu diye rencide olduğunu düşünüyorsunuz. Yazık.
Canım benim onu sorun etmiyordum zaten düne kadar eşim söylüyordu gülerek aşkım babam anlatıyor diye ama dün aramızda geçen bi olayı anlatınca şok oldum ve çok sinirlendim rencide oluyor tabiki orda herkes bunları neden bilsin?

Benim Kp böyle. Ama kendine hiç bakmıyo herşeye burnunu sokar kadın işlerine bile yani yaka silktim artk esim babasını takmiyo daha bi kulağından giriyo öbüründen cikiyo.
Canım baş başa konuşsa zaten sorun olmaz ama koca koca adamlara iş yerinde demesi cok farklı bi durum hele de evin içinde yaşadığımız farklı bi konuyu anlatması

Benim eşime "cocuk bakıcı" gibi laflar ediyorlar sırf cok ilgili bir baba olduğu için. Bende pat pat öyle diyenin ağzının payını veriyorum artık. Tabi insanlar alışık değil çocukları ile a dan z ye ilgilenen babalara. Benim esimin yaptığı asıl normal olan. Kimseye laf etme hakkını tanımıyorum. Sizin esiniz de tanımasın. Madem evliyiz hepimiz üstümüze düşenleri yapmak zorundayız. Esiniz size yardımcı oluyormuş. Ne güzel. Allah bozmasın. Kayinpeder eski kafalı olabilir ama oğlu yinede bu konuda çizgilerini cizip koruyabilir.

Bir aslanla öküz oturmuş muhabbet ediyorlarmış. Aslan saati görünce "Ben artık eve gideyim, hanımla papaz olmayalım" demiş. Öküz yerlere yatmış gülmekten. "Biz de seni ormanın kralı, adamın hası bilirdik. Evdeki hanımdan mı korkuyorsun, kılıbık aslan". Aslan dönmüş " Beni evde bekleyen bir inek yok, aslanın dişisi de aslandır" deyip yürümüş.

Eşimin her yerde anlattığı hikayedir. Ev de temizler, yemek de yapar, çocuk da bakar.

Eşiniz pasif bir karakter mi, bunlarla rencide mi olunur. Versin cevaplarını bitti gitti.

Eşiniz rencide olacak bir şey yapmıyor ki öyle hissetsin.
Normal bir şey yaptığını kabul etmelerini bekliyorsa önce kendi etkilenmeyecek söylenenlerden.
İnsanlar farklılığa zor alışır ve saygı duyar. Bizim duygularımızı ortaya çıkaran şeyse bakış açımızdır.
Bana eşiniz de bunun toplum içinde rencide olunacak bir şey olduğunu düşünüyormuş gibi geldi.

Eşim babasıyla aynı iş yerinde çalışıyor küçüklükten beri, şuan kuzenleri amcası hala oğlu vs. Eşim bana yardım eder ev işin de bi dedigimi iki etmez çok şükür kp bunu is yerinde soyleyip eşimi rencide ediyormuş karısı çağırınca hemen gidiyor sofra topluyor vs. gibisinden bunlar söylencek şey mi işte karı ağzına bakıyor vs. E doğal olarak eşim rencide oluyor düşünüyorum da bi baba bunu neden yapar? Geçen gün kaynanamlarda aramızda bi olay geçti onu anlatmış yav arkadaş kol kırılır gen içinde kalır bu nedir.. Severdim kendisini ama çok soğudum bi insan oğlunu küçük düşürmez. Eşim babasının yanında genelde yaptığı şeyleri yapmaz onlardayken bende saygıdan sanırdım meğer rezil ediyormuş, kv. Arayıp ne yemek yaptın diye sormuştu eşime o da ben niye yapayım anne dedi genelde sen yapmıyor musun dedi bende arada yapıyorsun dedim telefonda evet arada yapıyorum diyince (çünkü yapar yani eşim sever yemeyi de yapmayı da) kaynana hemen kapadı telefonu, bu durum canımı sıkmaya başladı. Niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum..
Hadi onlar yakıştıramıyor vs..Eşinizi zorluyor Peki siz neden bu kadar zorluyorsunuz..Telefona uzaktan cevap vermeler falan çok itici.

Eşinizi iki tarafta düşünmüyor Ego tavan!

Canım baş başa konuşsa zaten sorun olmaz ama koca koca adamlara iş yerinde demesi cok farklı bi durum hele de evin içinde yaşadığımız farklı bi konuyu anlatması
Çok iyi anlıyorum seni. Haklsın geçen bende şahit oldum kp yabancı bi adama bizimle ilgili biseyler anlatiyo ne üstüne lazimsa.

Yaşlı insanlara çok normal gelmiyor evde iş bölümü yapılması. Çok yadırgamadım o yüzden bakış açılarını. Eğer konuşulmasından rahatsız oluyorsanız sizin de dediğiniz gibi evinizin içi yani söylemezseniz bilmezler.

Rencide olacak bir durum göremedim. Eşin rahatsız ise babası ile onun arasında. Yetişkin adam değil mi, açsın ağzını.
Evet ama çok fazla Degisik bi aile oldukları için en ufak saygısızlığı beddua edersem boynun yere deger vb. Seyler konuşunca ister istemez susuyor
Eşiniz rencide olacak bir şey yapmıyor ki öyle hissetsin.
Normal bir şey yaptığını kabul etmelerini bekliyorsa önce kendi etkilenmeyecek söylenenlerden.
İnsanlar farklılığa zor alışır ve saygı duyar. Bizim duygularımızı ortaya çıkaran şeyse bakış açımızdır.
Bana eşiniz de bunun toplum içinde rencide olunacak bir şey olduğunu düşünüyormuş gibi geldi.
Hayır rencide oluyorum demedi zaten düne kadar konusu açılmıyordu bile ama dün de aramızda geçen bi olayı anlattığını duyunca birikti bi insan bunu yapamaz yani

Yaşlı insanlara çok normal gelmiyor evde iş bölümü yapılması. Çok yadırgamadım o yüzden bakış açılarını. Eğer konuşulmasından rahatsız oluyorsanız sizin de dediğiniz gibi evinizin içi yani söylemezseniz bilmezler.
Söylemiyor zaten canım yapiyor bize geldiklerinde ya da onlara gittigimiz de ama dediğim gibi en son aramızda gecen bi olayı söyleyince hepten sinirlendim

Canım benim onu sorun etmiyordum zaten düne kadar eşim söylüyordu gülerek aşkım babam anlatıyor diye ama dün aramızda geçen bi olayı anlatınca şok oldum ve çok sinirlendim rencide oluyor tabiki orda herkes bunları neden bilsin?
Onlar eşinizle dalga geçmek istiyorlar çünkü eşlerine değer vermiyorlar ve eşlerini evi çekip çeviren bir eşya gibi görüyorlar ya da sevgilerini gösterme şekilleri çok farklı. Seven insan eşiniz gibi davranır ve bunu erkeklik meselesi yapmaz. Yapmaya çalıştıkları şey aranıza fitne sokmak. Asla sinirlenmeyin, espiriyle karşılık verin. Benim eşimin yengesi (amcasının eşi)"Allah bize böyle koca nasip etmedi." bile demişti. Hatta eşimin yanında "Sen böyle değildin kuzu olmuşsun kuzu" bile demişti. Böyle bir durumda ben de o da şakaya vurup söylediklerini onaylıyoruz kendileri çatlıyorlar. Kayınvalideniz arayıp ne yemek yaptın diye sorduğunda tatlısına kadar yaptım, buyur gel desin olsun bitsin 😂

Back
X