Eşim yardımcı oluyor ama küçük oğlan ağlayınca elinden birsey gelmiyor mecbur bana paslıyorOy kucukken senle sunlari yapardik demesi uzdu beni de kiyamam.
Ama bebek daha cok ufak ya biraz buyusun beraber oyunlar oynayacaksiniz; hatta hep birlikte oyniycaz kalabalik daha keyifli olacak deyin.
Esiniz biraz bebekle ilgilensin 1-2 saat siz buyuk oglunuzla cikin bisiler yapin ikiniz.
Ogluma kiyamadigim bolca sevgi ilgi gorsun diye ilk baslarda ben de ikinciyi dusunemedim hicSonra da ulke degisikligi yeni bi hayat vs cocuk oldu 8 yasinda simdi, istiyorum simdi de bi kardesi olsun ins hayirlisiyla.
Caninizi sikmayin, esiniz ya da bi yardim edicek kisi var mi size?
Zaten hep öyle yapıyoruzBebeğe bakarken sürekli büyük oğlunuzdan yardım isteseniz. Şu an sana ihtiyacım var deseniz. Bezi uzatsa, emzirirken elinizden tutsa,yatırıp uyuturken ninni söylese.
Bir yandan bebekle ilgilenirken konuşsanız onunla. Hem kendini dışlanmış Hissetmez hem de kardeşiyle ve sizinle keyifli zaman geçirmiş olur.
Zor gercekten. Beraber oynadiginiz zamanlari ozlemis demek ki.Eşim yardımcı oluyor ama küçük oğlan ağlayınca elinden birsey gelmiyor mecbur bana paslıyor
Oğlum kardeşini sev seviyo uyansın ilk lafı Yaman nerde oluyor
Tek umudum yarın birgün yaşı küçük olduğu için bugünleri hatırlamayacak
Kardeşsiz bir hayatı olduğu bilmeyecek
Teşekkür ederimZor gercekten. Beraber oynadiginiz zamanlari ozlemis demek ki.
Kardesini de seviyormus, zamanla ikinci bebek de buyudukce iyice alisir onla oynamaya baslayinca da hosuna gider diye dusunuyorum.
Ama 2 cocuklu anneler tecrubelerini paylassa daha iyi tabi.
Sen elinden geleni yapiosun canim ihmal etmiyosun bence buyuk oglusunu.Teşekkür ederim
Eve gelince ilk onu öperim severim
Kardeşini emzirir yemek yer iş üstümle parka götürürüm
Markete götürürüm
Geliriz Banyo yaptırırım sonra sıra kardeşine gelir
Bu sefer de küçüğe kıyamam
İnanır mısınız 61 kilo hamile kaldım 59 kiloyum:)şuan
İkinci çocuk düşünen varsa ya çok küçük olmalı ilk çocuk yada çokkk büyük
İnşaallah::)küçük bayılacak kadar ağladığında büyük olanla ilgilenememeniz gayet normal değil mi? ikisini birden pışpışlayamazsınız. büyük olan da kucak bebeği değil sonuçta. canınızı sıkmayın. alışır.
Valla ablam hamile onunda ilk oğlu 8 yaşındaSen elinden geleni yapiosun canim ihmal etmiyosun bence buyuk oglusunu.
Canini sikma.
Bugunler gecicek ne guzel iki erkek kardes harika bi sey onlar icin.
Kilolarin gitmesi de guzel ugrasmadan gdio iste :)
Ben istiyorum insallah 2nciyi, oglum da 8 yasinda. Uygun sanirim dimi :)
Evet kiskanclik olabilir tabiki..Valla ablam hamile onunda ilk oğlu 8 yaşında
Aklı başına geldiği için sürekli artık beni sevmezsiniz kardeşimi seversiniz
O sizinle yatak odasında mı yatacak
Kıyafetlerini falan kıskanıyor
Daha şimdiden kullanıyor
Doğunca ne yapar kim bilir?
Belki çocuktan çocuğa değişir.
Benim tek avantajım bu galiba büyük oğlum bunları akıl edemiyor daha
Kardeşinide oğlum oğlum diye seviyo:)
İnş.Şuan bile büyükle ilgilenirken küçük le ilgilenemediğim zamanlar içim sızlıyor2 çocuk annesi tecrübeli olduğunu düşünen biri olarak söylüyorum;
küçük oğlunuz 2 yaşlarına geldiğinde
"abisinin her şeyiyle ilgilenebildim bebekliğinde, gak dese koştum, guk dese sarıldım.Ama abisi üzülecek diye bu ufacık kuzumla hiç ilgilenemedim resmen kendi kendine büyüdü"
Bi kaç yıl sonra ki vicdab azabınızda nunun üzerinden olacak, çünk annelik. :)
Lütfen hiç üzülüp yıpratmayın kendinizi, geçecek.
Küçüğü yaşına gelip ayaklanmaya başlayınca size ihtiyaç bile duymayacaklar, birlikte oyunlar kuracaklar.İnş.Şuan bile büyükle ilgilenirken küçük le ilgilenemediğim zamanlar içim sızlıyor
Onuda şu şekilde çözdüm büyük oğlan 10 da küçük oğlan 12-12:30 gibi uyuyo geceleri
Büyük uyuyunca sıra küçüğe geliyor
Tabi o sate kadar da mutlaka ikisiyle de ilgilenmeye çalışıyorum
Kucağıma alıp yakalamaca oynuyoruz büyükle
Ama bazı anlar oluyor ki(
Ay inş.o günleri sabırsızlıkla bekliyorum:)Küçüğü yaşına gelip ayaklanmaya başlayınca size ihtiyaç bile duymayacaklar, birlikte oyunlar kuracaklar.
Abisi yapamasa da ona ısrarla oyun oynamayı öğretecek, bazen kızacak bağıracak hatta belki sinirlenip vuracak ama kendi aralarında bi iletişimleri gelişecek.
Siz boşu boşuna üzüldüğünüzle kalacaksınız.
Ahh senin bu derdin hiç bitmeyecek .Büyük oğlum aynısını bana hala yapıyor . Yaşı 16 .Annecim nasıl güzel gezerdik seninle, annecim ne güzel eğlenirdik .Kızlar günaydın merhaba
4 yaşında ve 4 aylık 2 tane oğlum var
2.oğlum beklenmedik sürpriz bir şekilde oldu
Ben çalışıyorum ilk oğlumla doğuma kadar öyle düzel ilgilendimki hep benim için bebekti
Şimdi kardeşi olunca ki bazen kardeşi ağlama nöbeti geçiriyor resmen o zamanlarda büyük oğlumla ilgilenemiyorum
Hiç sorun çıkarmıyor tek başına sallanıyor oyun oynuyor ama benim içim eriyor resmen
Vicdan azabından ölmek üzereyim kendimi işime veremiyorum geceleri ağlıyorum
Bazen yanıma gelip anne küçükken senle şöyle yapardık deyince içim kanıyo yavruma
Kimseye dillendirip anlatamıyorum
İki çocuğu olan tecrübeli anneler siz neler yaptınız
Nasıl başa çıktınız lütfen yol gösterin
Oğluma bakınca içim sızlıyor
Annelik amma zormuş yaAhh senin bu derdin hiç bitmeyecek .Büyük oğlum aynısını bana hala yapıyor . Yaşı 16 .Annecim nasıl güzel gezerdik seninle, annecim ne güzel eğlenirdik .
Küçük 6 yaşında anne lütfen bugün beni sen okula bırakır mısın ?Anne çalışmasan olmaz mı ?
Ne diyeyim kendini çok dinleme . Kelin ilacı olsa başına sürer misali .
Allah evlatlarımıza uzun sağlıklı ömür versin çalışan kadına iki çocuk gerçekten fazla ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?