- 24 Eylül 2013
- 9.854
- 32.255
- 748
Sizi çok iyi anlayanlardanım. Yıllarca dedem ve babam tarafından bu konuda hatta kız çocukları okumaz konusunda baskılarla büyüdüm. 3 ay okul tatilinde başımı kapatmam konusunda baskı yaparlar ve tatillerim hep bu sıkıntılarla geçerdi. 50 yaşıma geldim nerdeyse hala düşündükçe boğazıma bir yumru takılır. Sebeb mi yıllarca dedemin sunduğu öneriye göre dedemin biri hacı diğer dedemin ise hoca olmasıydı. Liseye başlayacağım sene sırf kapanmam için okula dahi gönderilmedim . Ailemi karşıma alarak zar zor okudum.Ve daha çocuk yaşta aynı baskılara maruz kalmasın diye bir kızım olmasın diye dua bile ettiğimi dün gibi hatırlarım. Hiçbir şey içten gelmediği sürece verimli değildir. Başınızı istemeden kapatıyor ve mutsuzsanız hatta antideprasana varan sonuçlar doğuruyorsa bunun daha günah olduğunu düşünüyorum .Çünkü bu canda bize emanet ve değer vermeliyiz. Size küçücük bir örnek saçınız koyu renktir ve siz sarı yaparsınız tanıyan tanımayan herkes bakar geçer ama siz hep size bakıyorlar sanarsınız ve zamanla alışırsınız. Konuşurlar dedikodunuzu yaparlar kimi ılımlı yaklaşır. Mühim olan ne biliyor musunuz beyniniz ve gönül gözünüz kapalı olmasın. Tüm mesele önce iyi insan olabilmekte. Ayrıca kapalı olmamanız kulluk görevlerinizi yapmanıza engel olacağı anlamınada gelmez. Allah ve kul arasına girilmez. Kalın sağlıcakla.
Ne güzel anlatmışsınız. Allah Size sabrını vermiş ama ne güzel