Çok çaresizim

Sekerkizads

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
785
429
23
Kızlar hayatimin her alanini etkileyen bir sorunumu anlatcam size.sorun kız kardeşim !! Sürekli kavga eder,yalan söyler suçunu yüzüne vurduğunda kavga ederek uste çıkmaya çalışan birisi.annem ve babam gerek bu derece sesi çıktığından gerekse yalanlarina inandigindan onu çoğu zaman kayirdilar.Aramizda 1yaş var fakat ailem ayni okula başlatmışlar bizi eğitim hayatımız ayni sinifta geçti sonralari beni her yönden etkiledigi icin hocalar siniflarimizi ayirarak çözüm buldular.Her neyse konuya gelelim.kardesim üniversite mezunu bende ikimizde iyi bir bölümden mezunuz.üniversiteye ilk başladığı yıl hemen biriyle nişanlandi.surekli nişanlısıyla kavgalar çocuk konussa çok konusuyor ,konusmasa pısırık abartmiyorum kavga nedenleri bu kadar basit şeyler sanki kardesim kavga için nisanlanmis!! Nişanlısı artik kavgalarla başa çıkamadığı için hergun nerdeyse yani her kavgada bizi arayıp ne yapcaz ne yapsam olmuyor gibisinden konuşuyordu.sonunda 3 yıl dayandi ve nişanlısı kardesimi bıraktı.o kadar hakliydiki ne denilebilir !! Onun bu kavgalariyla üniversite hayatimi yasayamadim.nişanlısı birakinca intihar etti .hep suçlu olduğunu bilmek anlamak kabul etmek istemedi.Neyse kendini toplamaya çalıştı aradan 1 yil kadar geçti son sinifta biriyle tanıştı suan evli oldugu kişi onunla okul bitince evlendi.sevgililik süresince sürekli kavga gene çıkaran kardeşim sürekli sonra evlendiler 1 ay geçmeden sürekli kavga.kardesimin kavga nedenlerine örnek verim..niye x arkadasinla konuştun o kim ki onla konusuyon !!! Enistemin arkadasi öğretmenle evlenmis sakin artik onla konuşma ya sana okuldan birini bulurlarsa !! Böyle hastalıklı düşünceler..uzadığı için anlatamadigim bir cok olay.hic birinde hakli degil enisteme cok acıyorum.suan bi cocuklari var kavga anında çocuğu gözü görmüyor camlari kapıyı pencereyi kiriyormus kardeşim.kendi kafasinda bardak kırmış pencereyi açıp bağırmış.bunlar ilk hareketleri değil her zaman böyle .Suan 5 yıllık evliler ve iyi dayandi enistem diye düşünüyorum.ailem cok cahil ve basif kac kez desemde konu degisiyor duzelcegini saniyolar enistem surekli arayıp aileme yalvariyor kizinizi duzeltin sorunlari var cocuga da zarar verecek diye korkuyorum diyor.o kadar hakli ki ayni korku bende de var.kendim de evliyim kardesim yüzüne gün yaşamadım çok kafama takiyorum.anadan babadan korkmuyor.ablalarim var onlar ilgisiz.beni dinlemiyir.yani bu evlilikle ilgili soruni yok hep boyleydi ne yapmaliyim artik tukendim.
Not:ben ondan 1 yil sonra evlendim düğün günümde bile kocasiyla kavga et mis .hic guzel günüm gecmedi bu önemli degil korktugum kavgasi cok büyük oluyor.kavga edecekse eşinin alttan almasi bile engellemiyor 5 6 kez tlfn kirmisligi var.nasil duzelcek bu su hayatta tek basinayim ailem ilgisiz ve korkmuyor onlardan

Çok uzun zamandır benzer durumdaymis, hiç Psikolojik destek terapi görmedi mi ya da ne bileyim bir psikiyatriste gitmedi mi?

Psikoloğa götürmeyi denediniz mi? Tepkisi ne oldu?

Kardeşiniz için yardım alma amaçlı mı açtınız konuyu?
Kendisinin böyle bir ihtiyacı olsa idi değişirdi. O halinden memnun. Siz onun halinden memnun değilseniz bağınızı kopartın, kimse siz istiyorsunuz diye değişmez.Kardeş de olsa.
Sizin için yapılacak bir şey yok.

problemli olduğu halde bunu kabul etmemesi en büyük problem zaten. tedavi olması gerek bu şekilde çocuğuna da eşine de yazık

Haklısınız fakat canim kan bağım var kardesim sonuçta böyle devam ederse kötü sonuçlanacağını düşünüyorum.örnek bi kez kavga aninda arabadan atlamış kapiyi açıp.çok üzülüyorum bi gün olumsuz sonuc gelecek başına

problemli olduğu halde bunu kabul etmemesi en büyük problem zaten. tedavi olması gerek bu şekilde çocuğuna da eşine de yazık
Evet simdiye kadar çok eş kavga eden gördüm ama en küçük mesele bile büyük kavgalarla son buluyor.enistem cok iyi birisi .oda devlet memuru enistem çalıştığı yere bile gidip kavga etmis ama normal kavga degil orayi burayi dağıtma her kavgasi sanki sinir krizi gecirmesi

Çok uğraştım ama gitmek istemiyor.ayrica beni dinleyenilecek yapida biri degil.ailemi ise çok kolay kandirabiliyor

O zaman sizin yapacağınız bir şey yok maalesef. İllaki konuşmuşsunuzdur. Eşi de ailenizi arayacağı yerde bir uzman desteği almaya ikna etmesi gerekir.

bazen ne kadar üzülursek de üzülelim en yakınımız da olsa Elimizden bir şey gelmiyor dua disinda. Kardeşiniz Yaşını başını almış davranışlarınin sonuçlarına katlanacak . Maalesef sizin yapacağınız başka bir şey yok

Madem tedavi olmuyor, cam çerçeve indirince çağırırsınız polisi belki korkar biraz.
Geçen kavgasinda polis gelmid sese düşünün o kadar büyük kavga.fakat aileme duyurmuyor.başka şehirde oturuyor.eniştem aileme demis polisler bile geldi diye bi sekilde kapatıyor konuyu ağlayıp bagirip cagirip baska yerlere çekiyor konus dagilmis oluyor.

Yine dediğim şeye geliyoruz. Sizi dinlemiyor kimse umurunda değil.
Şu kan bağı mevzusunu da abartmasak artık . Annesini çocuğunu gözünü kırpmadan öldürenler var.
Koskoca kadın , kendi isterse düzelir.
Olumsuz bir şey gelirse de onun sorunu, hastalıktan ölse bile tek yapacağımız biraz üzülmek o kadar.
Gaddar gibi oldu ama doğrusu bu,
Sizi umursamayan , sizin deyiminizle size kötülük yapan gün yaşatmayan kişi kan bağı da olsa kendi istemiyorsa düzelmez.Çünkü kendisi o kadar kan bağı olayını düşünüyor olsaydı böyle davranmazdı en azından ailesine karşı.
Siz de hangi öneriyle giderseniz gidin cevabı sana ne olacak ki haklı da,o onun hayatı.
Siz zarar görmek istemiyorsanız uzak durun.

Haklisiniz ama yasamaniz lazim sonu kötü cok korkuyorum yirtiniyorum resmen.ne yapcagimi bilemez oldum

Hanımefendi, akıl hastanesine götürecekler o zaman.

O derece hareketleri size kizmadim yorumumuza ne yapmam lazim ayni durumda olan var mi o yüzden buraya yazdim.ben hayatimda böyle bisey etrafımda görmedim.çare amacli yaziyorum

Kızdınız demedim ki :)
Kendisi tedaviyi kabul etmiyor, polisler müdahale etmemiş. Yani eşinin olaya el koyması gerekiyor. Laftan anlayacak bir insan olduğunu düşünmüyorum ama akıl hastanesinde gerekli tedaviyi olabilir.
Korktuğum şey çocuğuna bile zarar verecek ruh halinda olması.

O derece hareketleri size kizmadim yorumumuza ne yapmam lazim ayni durumda olan var mi o yüzden buraya yazdim.ben hayatimda böyle bisey etrafımda görmedim.çare amacli yaziyorum
Eşi kaç yaşında ki? Koskoca bir adam olduğunu düşünüyorum. Karısını anne babanıza şikayet etmek yerine, ya tedavi olursun, ya da yolları ayırırız diyebilmeli. Siz bir şey yapamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…