• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çaresizim..

karşılıksız çek nasıl oluyo...kendisimi veriyor

Evet canım, borcuna karşılık verdiği çeki ödeyemediği zaman, çek karşılıksız oluyor.
Yani taksitle alışveriş yapıp senet yaparsın mesela. Ödeyemezsen karşı tarafın elinde senet olur ya, ödeyemediğin zaman icraya düşersin, aynı şey.

arkadaşlar hepinize desteğiniz için teşekkür ederim.sözlümün bana olan sevgisinden ve dürüstlüğünden şüphem yok.beni düşündüğü için 'git diyor' biliyorum.bu çok zor ve sabır gerektiren bir süreç ama tüm kalbimle geçmesi için dua ediyorum.Allah kimseyi sevdiğinden ayrı düşürmesin ve dert vermesin.bu belkide bizim için bir sınav diye düşünüyorum.ailesini sormuşsunuz;onlarda üzülüyorlar bu duruma ama maddi durumları yok ne yazık ki.sonuçta insan sevdiğinin çaresizliği karşısında çaresiz kalıyor işte.

canım sözlüne tam desteğe devam et, bizde eşimle aynı şeyleri yaşadık, bir gün bile onu üzecek, kıracak birşey söylemedim Allah'a şükür yavaş yaaş düzeliyoruz, kimin başına gelmediki çokm normal şimdi herzamankinden daha çok sana ihtiyacı var, eşim bana bu konuda çok minnettar, bende bu kadar sabretmemin mükafatını şimdi alıyorum, unutma lütfen her inişin bir çıkışı var, inişte onun yanında olmazsan çıkışta da o seni kabul etmez, benim eşimde istersen seni bir süre annenlere bırakayım demişti, asla kabul etmedim bu zamana kadar bolluk içinde yaşarken iyiydide şimdimi kötü oldun dedim ve sonuna kadar destek oldum ve eşim bana dahada bağlandı sen beni o zamanlar bırakmadın ya daha bırakmazsın diyor şimdi bazen eski günleri anıyoruz ve peynir ekmek yediğimiz günlerden konuşuyoruz o da değişik bir deneyimdi Şeniz

sevgili leydi26 sizede Allah kolaylık versin,umarım en kısa zaman da borçlarınızı ödersiniz.sevgili ipegue karşılıksız çekten hapis cezaları kalktı demişsin ama hukuk sitelerinden araştırdığım kadarıyla hapis cezası olduğunu biliyorum.bu konuda bilgin var mı?

cok iyi durust insan
karsiliksiz cek yazmis

anlamadım dogrusu madem o kadar durust neden karsiliksiz cek yaziyor arkadasim

sağolsun ipegue açıklamasını yazmış.siz şu son bir kaç yılda bu tip davaların ne kadar arttığını biliyor musunuz?insanların durumu ortada.herkes mi dolandırıcı bu durumda.benim sözlüm kötü niyetli olsaydı bu kadar sıkıntı çekmezdi.biz çaresizlikten böyle kıvranmazdık.

Karşılıksız çek denince aklınıza dolandırıcılık geliyor biliyorum, ama arkadaşın sözlüsü kimseyi dolandırmış değil.
İşleri bozulduğu için, daha önceden kestiği çekleri ödeyemiyor..
Yani bunu yaşayan kişiler dürüst olmayan kişiler değildir.

.

açıklama için sağol cicm
üni. stajımı bankada üstelik operasyonda yaptım
yani karşılıksız çekin ne olduğunu çok iyi biliyoum
eline o çekin tutuşturulduğu insanların mağduriyetini de çok iyi biliyorum
bilmem anlatabildim mi..

mlt87,sözlüm borcumu ödemem demiyor ki.o da alcağını alamıyor,borcunu ödesin.piyasaların durumu ortada.zincirleme reaksiyon gibi.hem kim böyle bir duruma düşmek ister ki?karşı tarafın da mağduriyeti söz konusu ama borçtan kaçmıyor ya da insanları dolandırmıyor.zaten böyle birşey olsa sıkıntı çekmezdik,oh ben yapacağımı yaptım,banane başkasından derdi,sözlüm.lütfen iyiyi ve kötüyü birbirinden ayıralım.

Back
X