• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çıkmazdayım lütfen yardım edin

Lohusalık döneminde boşanmak gibi bir karar almayın sakın, duygularınızın daha sakin olduğu dönemi bekleyin. Ama alttan almanız gerekmiyor, Bazı kadınlar zamanında çok çektiği için, aynı acıları gelinleri de yaşasın istiyor galiba, “kaynanalık” diye bir tabir var bizim toplumumuzda ve bazıları cidden oğlum evlense de cadolozluk yapsam diye pusuda bekliyor sanki 😅 Kimisi de ben çektim gelinim çekmesin diye fazla iyi oluyor. Bknz; benimki 🥰

Ama kayınvalidenin ötesinde kaynana olanlara da pabuç bırakmayın bence. Neden sevdiğin adamı annesi için boşayasın ki? Öyle bir durumda bende alttan alttan sinsilik yapardım, lohusasın bir kere ya en prenses olman gereken zaman, eşin de ekstra anlayışlıdır odun değilse, yap nazını geç kenara. Üzme tatlı canını da.
Ne kadar şanslı olduğunuzu bilemezsiniz kv konuusnda.. maşallah.. umarım mutlululuğnuz daim olur
Boşanmayı istemiyorum aslında eşimi cok seviyorum ama bu konuya net çözüm getiremediği için elim kolum bağlı artık

Bihter çok sevindim ve şaşırdım doğum yapmış olmana
Ben biraz Şubat gibi saniyordum yanlış mı bliyordum gozunaydin canım

Kayınvalide için bsey diyemeyecegim
Hem eşinizin kaynanayla konuşmasını söyleyip hem de geri annenizin kaynanayi arayıp gönül alması çok büyük tutarsızlık olmus
Ne zaman doğuruyosun diye diye getirttin bebemi kedilim😂
Teşekkür ederim canım❤️
Umarım artık bi çözüm bulur ben perişanım artık

Kalbini kır. Ciddi söylüyorum yap bunu. Yoksa lohusalığın dibine vurursun. Aradan zaman geçince de lohusaydım, ben değil hormonlarım yaptı dersin düZeltmek istersen.
Keşke anlasa annem hafiften çıtlattı lohusa, hassas diyor.
Ben neler yaşadım kayınvalidem eltilerim görümceler vardı ne zorluklar yaşadım biz yaşamadık mı diyip duruyor
Güçlü olmak lazım ağlanır mı ağlamak Zayıflıktır vs
Asla ona cvp vermedm şu zamana dek vermiş olmamama rağmen bu kadar saldırgan davranıyor bir de cevap versem üstüme yürür kesin hasta biri

Kaynanalar nasıl doldurabilir ki? Yani ne diyebilir bu kısım bana ilginc geliyor. Aklina eseni konuşarak bir insan doldurulabiliyorsa siz de konuşun, siz de kaynanaya karsi doldurun yani madem kolay. 🙄

Eşiniz çok merhametsiz ve sevgisiz. Gormuyor mu hiç halinizi, annesinin sizi üzmesini? Eşiniz yapmıyorsa siz cıkın pat pat soyleyin icinizdekileri hem eşinize hem kvnize boşuna boşanmamış olursunuz hem ya duzelir ya duzelmez gormuş olursunuz.
Eşime hep söylüyodum anlayıslıydı dengeyi sağlıcaktı cok yüz göz olmıycaktık mecbur zamanlar haricinde. Ama doğumdan sonra azdı malesef her gün gelmeye başladı asla cvp vermediğim halde kuduruyor şişiyor bir de cvp versem ne yapar Allah bilir.
Çok tehlikeli biri su zamana dek eşim için dayandım ama çözüm ne bilemiyorum cok harap ediyorum kendimi

5 yıl oldu hala lohusalıkta yaşadıklarımı hatırlarım ki ben çok problem yaşamadım. Söyleyeceklerim bu kadar
Zor bir süreç gerçekten. Bir de 2 bucuk yıl bütn bunları yaşadığınızı düşünün. Lohusalıkta en ilgi anlayış beklediğim zamanlarda pik yapan hormonlar ve bu yapılanlar… Allahtan yardım diliyorum sadece

Arkadaşlar çok üzgünüm uzun uzun yazamıycam
Yeni doğum yaptım 5 gün oldu. Eşimle kayınvalidem yüzünden devamlı aramız bozuluyor 2 gün iyiysek 1 gün kavgalıyız. Birbirmize cok zarar verdik depresyona girdim kv yüzünden
yeni yeni toparlıyodum ama oğlumun doğmasıyla işler yine başa döndü. Kayınvalide cok kötü bi insan içi kötü durmadan laf sokuyor eşimi bana karşı kışkırtıyor.
2 seneyi geçti evleneli birbirmizi cok seviyoruz ama dayanamıyorum artık gerçekten sırf onun yüzünden huzurum kaçıyor diken üstündeyim aynı sitedeyiz.
Torunu oldu diye her gün geliyo lafları sokup ağlatıp gidiyo zaten darmadumanım lohusalığım Zor geçiyo
Yine geldi içerde dayanamadım ağladığımı görmesin diye içeri kaçtım sütümü sağıcam diye
İki gündür boşanmayı düşünüyorum sırf onun yüzünden ciddi ciddi eşim net bi çözüm bulmuyo perişanım

Lohusa depresyonu geçirmiş biri olarak yemin ederim orda olsaydım eşini de kayınvalideni de yumruk manyağı yapardım. Lohusalığı zorlaştıran sadece çevremizdeki embesiller.

2 aylık anneyim hala aklıma geldikçe sinir krizi geçiriyorum. Kendilerini bir bok sanan iyi anne gösterisi yapan sana yardım ediyor gibi gözüküp aslında nasıl kötü davranıp yetersiz hissettiren embesiller olduğunu.

Hepsinden nefret ediyor hepsinden iğreniyorum.

Siz cevap verirsem daha kötü olur diye düşünüyorsunuz ama vermeniz daha iyi olabilir.
Deli deliyi görünce hesabı.
Benimki de havadında geçilmezdi, ben patladıktan sonra geri çekilmek zorunda kaldı, zor oldu ama zamanla herkes kendine ayar verdi.
Kendinizi boşuna üzüyorsunuz, zaman geri gelmiyor, evladınıza sarılıp tadını çıkarın, bırakın karşıdaki düşünsün , siz kendi sınırlarınızı korumak zorundasınız.

Güncelleme: lohusalık kafası bambaska biseymiş arkadaşlar:110:şaftım kaydı valla ağlama krizlerinne girdim ama sadece ben değildim hatalı eşimle son zamanlarda bazı konularda anlasmazlık yaşıyoduk o da yoğunluktan ama uzatmıyoduk hemen geçiyodu
Haricinde yalnız kalmak isteyişim ama sesimi duyuramam sonucu bi küçük bunalım yaşadım ama
Çok şükür ki herşeyi atlattık hasar olmadan eşimle konuştuk buzları erittik yeniden aşık olduk birbirimize ,
Bu lohusalık çok sevdigin insandan boşanmayı bile düşündürüyomuş aman diym ilk 1 hafta cok kritik yanınızda anlayışlı insanları bulundurun sadece bir kişi yalnız kalsanız da olur sadece eşiniz de.. yeni doğum yapıcak annelere nacizane önerim..
Lohusalık kafası cok berbat bişi demiş miydim:deli::KK53:

Bebeğinizi sağlıkla büyütmek nasip olsun🙏
Lohusalığın da etkisiyle şu an vereceğiniz her karar yanlış olabilir o yüzden biraz sakinleşmeye bekleyin, kayınvalideniz yokken eşinizle konuştunuz mu hiç?
İkinizinde konuşup birbirinizi anlamaya ihtiyacı var, kayınvalideniz kötü biri olabilir lakin eşiniz ne olursa olsun annesinin sözleriyle hareket etmemeli, yani evliliğiniz sizi boşanmayı düşündürecek hale geldiyse baş kabahatli eşiniz.
Sevgili Mune değerli yorumun için cok teşekkür ederim❤️
Kesinlikle bu aldığım karar lohusalığın etkisi.. hormonlar yabana atılmamalı gerçekten.. bu süreçte yanımızda sadece anlayışlı insanlar bulunmalı herkes değil ağır bi tecrübe oldu ama hayat dersiydi..
Şimdi daha sağlıklı düşünebiliyorum daha geniş pencereden bakabiliyorum eşimle konuştuk anlaştık problem kalmadı şükür
Kaynana konusuna gelince ölü taklidi yapıcam onu değiştremiyorum malesef
Evimi çekip çeviryo şimdilik olumlu yanlarına odaklıyım

Lohusalık döneminde boşanmak gibi bir karar almayın sakın, duygularınızın daha sakin olduğu dönemi bekleyin. Ama alttan almanız gerekmiyor, Bazı kadınlar zamanında çok çektiği için, aynı acıları gelinleri de yaşasın istiyor galiba, “kaynanalık” diye bir tabir var bizim toplumumuzda ve bazıları cidden oğlum evlense de cadolozluk yapsam diye pusuda bekliyor sanki 😅 Kimisi de ben çektim gelinim çekmesin diye fazla iyi oluyor. Bknz; benimki 🥰

Ama kayınvalidenin ötesinde kaynana olanlara da pabuç bırakmayın bence. Neden sevdiğin adamı annesi için boşayasın ki? Öyle bir durumda bende alttan alttan sinsilik yapardım, lohusasın bir kere ya en prenses olman gereken zaman, eşin de ekstra anlayışlıdır odun değilse, yap nazını geç kenara. Üzme tatlı canını da.
Cok mantıklı yorumunuz için teşekkür ederim.. bu kafa bambaska biseymis gerçekten
1-2 gündür sağlıklı dusunebiliyroum hormonlarım anca düzene girdi şükür eşim ve cocugumu kv yüzünden bırakmayı bile düşündüm şakaya gelmez
İlk 1 hafta sadece yanımızda anlayıslı insanları bulundurmalıyız kafa kaldırmıyo sadece eş bile olur

Çok teşekkür ederim❤️ Amin. Yani spesifik bisey yok genel olarak cok hakimiyetçi oğulcu eşime sarılmış kıskanıyor eşi öldükten sonra kocası gibi görüyor gibi.
Mesela örnek veriyorum anlayın diye tatile gideriz bir kaç gün sonra evini ziyaret ettiğimizde kapıduvar yapar hoşgeldin demez.
İşine gelmeyen bisey olursa kızım sana söylüyorum gelinim sen anla der durmadan laf sokar suratını asar bağırır çağırır
Eşimin bana olan ilgisini kıskanır
Yeni taşıncağımız eve kadar herseyi sahiplenir hersryi yanlıs kisisel algılar ay daha neler aklıma gelmiyo şimdi
Bihtercim seni severim bilirsin ama doğru söylemek gerekirse seninle kayınvaliden arasındaki dengeyi kuracak kişi eşin.
Bu kadının bir üst versiyonu bende vardı. Benim eşimin anne ve babası o daha 3 yaşındayken boşanmışlar. Kayınvalidem evin erkeğini eşimi bilmiş. Evleneceğimizi duyunca kadın çıldırdı. Sürekli bana laf sokmalar. Bir gün evimize geldi. Ev benim bekar evimdi. Bir toplu iğne almadılar. Daha da ev de şu yok, bu yok diye arkamdan laf etmiş. Ben gecekonduda da oturabilirim, sonuçta kocam benim kurulu düzenime geldi. Daha sonra bir gün biz dışarda köfte yemeğe gittik. Neymiş efendim onu götürmemişiz, evine paket getirmişiz. Benim eşimde hiç politik adam değildir. Baktı ki ikimizi birden idare edemiyor, annesiyle iletişimi kesti. Kayınvalidem geçen vefat etti, oğluyla küs öldü.
Ben sana senin kocanda annesiyle köprüleri yaksın demiyorum ama kendi yuvasını korumak zorunda.
Ben doğum yapalı 6 gün oldu. Kendi annem bana ağır geliyor. İlk 2 gün geldi, herşeye karışıyor. Evimin eşyaların yerini değiştiriyor, huzursuz oldum. Gündüze bakıcım var. Anneme dedim “senin gelmene gerek yok. Geleceksen çocuğu görmeye gel.”
Hayatımızda yeni ve zor bir döneme girdik. Özellikle gece uykusuz kalmak gerçekten çok yorucu. O yüzden ben en kolay şekilde nasıl bu dönemi atlatırım diye düşüyorum. Sana da Allah yardım etsin bitanem ❤️

Sevgili Mune değerli yorumun için cok teşekkür ederim❤️
Kesinlikle bu aldığım karar lohusalığın etkisi.. hormonlar yabana atılmamalı gerçekten.. bu süreçte yanımızda sadece anlayışlı insanlar bulunmalı herkes değil ağır bi tecrübe oldu ama hayat dersiydi..
Şimdi daha sağlıklı düşünebiliyorum daha geniş pencereden bakabiliyorum eşimle konuştuk anlaştık problem kalmadı şükür
Kaynana konusuna gelince ölü taklidi yapıcam onu değiştremiyorum malesef
Evimi çekip çeviryo şimdilik olumlu yanlarına odaklıyım
Eşinizle konuşup anlaşmanıza sevindim, hormonlar insana çok fevri kararlar aldırabiliyor, gebelik zaten hormonlarımızın alt üst olduğu bir dönem hemen peşinden lohusalık yaşıyoruz, bebeğe alışmak, uykusuzluk, yorgunluk da oluyor, eh bize yardımcı olmak için gelen yakınlarımız da evliliğimize, bebekle ilgilenmemize ve iç işlerimize karışınca da ister istemez çıldırıyoruz.

Aslında bence en güzeli lohusalığı sadece bebek ve eşle geçirmek ama tabii kimimizin doğumu zorlu geçiyor veya bakıma ihtiyaç duyan başka çocuklarımız da varsa mecbur birilerinin yardım için gelmesi gerekiyor.

Bihtercim seni severim bilirsin ama doğru söylemek gerekirse seninle kayınvaliden arasındaki dengeyi kuracak kişi eşin.
Bu kadının bir üst versiyonu bende vardı. Benim eşimin anne ve babası o daha 3 yaşındayken boşanmışlar. Kayınvalidem evin erkeğini eşimi bilmiş. Evleneceğimizi duyunca kadın çıldırdı. Sürekli bana laf sokmalar. Bir gün evimize geldi. Ev benim bekar evimdi. Bir toplu iğne almadılar. Daha da ev de şu yok, bu yok diye arkamdan laf etmiş. Ben gecekonduda da oturabilirim, sonuçta kocam benim kurulu düzenime geldi. Daha sonra bir gün biz dışarda köfte yemeğe gittik. Neymiş efendim onu götürmemişiz, evine paket getirmişiz. Benim eşimde hiç politik adam değildir. Baktı ki ikimizi birden idare edemiyor, annesiyle iletişimi kesti. Kayınvalidem geçen vefat etti, oğluyla küs öldü.
Ben sana senin kocanda annesiyle köprüleri yaksın demiyorum ama kendi yuvasını korumak zorunda.
Ben doğum yapalı 6 gün oldu. Kendi annem bana ağır geliyor. İlk 2 gün geldi, herşeye karışıyor. Evimin eşyaların yerini değiştiriyor, huzursuz oldum. Gündüze bakıcım var. Anneme dedim “senin gelmene gerek yok. Geleceksen çocuğu görmeye gel.”
Hayatımızda yeni ve zor bir döneme girdik. Özellikle gece uykusuz kalmak gerçekten çok yorucu. O yüzden ben en kolay şekilde nasıl bu dönemi atlatırım diye düşüyorum. Sana da Allah yardım etsin bitanem ❤️
Nihalim güzel kalplim yorumun çok isabetli. Lohusalık gerçekten bambaşka kafa bu durum ikimize de ders oldu aslında yuvamızın kıymetini daha iyi anladık. Aslında çocuğumuz ailemizi korrumanın önemini anlattı. Annesi dahi olsa üçüncü şahısların asla aile huzurumuzu yerle bir etmemesi gerektğini idrak ettik.
Eşimle uzun uzun konuştum. Bana hak verdi. O da bu aralar çok yoruldu. Annesinin dik ve kaprisli bir insan olduğunu kabul ediyor. Ama babası ona emanet ettiği için, açıkçası elinden bişey gelmiyor. Saygı duymak zorunda, idare ediyor.
Kadın yalnızca bana karşı öyle değil. Tipi öyle. Hep el üstünde tutulmuş. Kırk kat yabancıdan bile aynı muameleyi bekliyor.
Her neyse, hiçbişey hiçbi etmen yuvamdan ve cocugumdan önemli değil. Eşim arkamda durucak, yuvasına sahip cıkıcak, bu bana yeter de artar.❤️🙏🏼

Back
X