Çok çıkmazdayım, lütfen yardım edin..

Kendimi senin yerine koyuyorum ve onlarda senin gibi ayni acinin kaderindeler ve iki destegi kayip ettikten sonra o iclerindeki "korku" dinmez. Seni yalniz birakmaktan korkuyorlar, kücüklerisin ve anne ve babanizin emanetisin, senin üstüne titremeleri cok dogal.

Ayrica Samsonn Samsonn un yorumuna da katiliyorum, bir asamadan sonra herkes kendi hayatina yönelir, eski cevre gecmiste kalir. Yurt meselesine de deginirsek, ev gibi rahati bulamazsin orada. Kuzenim bir ara ben Samsun da okumak istiyorum diye tutturmustu ve gitti de. Ama ailenin yoklugunu o dönemlerde cok iyi hissetti ve geri döndü.

Hem gidecegin yerde adapte olup ayak uyudurmaktan tirsma derim. Ben babamin vefatindan sonra sirf annemin arkadas cevresi olsun diye tasinmaya boyun eydim. Yeterki onun ici ferah olsun diyerekten yeni cevreye bende ayak uydurdum. Eski mahalleyi bile ailemle olan hatiralardan ötesinide hic özlemedim.

Kac senen kaldi bu okulda?
1 sene diyosan eh 1 sene sonra zaten arkdaslarin hepsi savrulup gidicek baska universitelere. Yani zorlamaya gerek yok tatlim.Eger diyosan "ben en yakin arkadasimla ayni universitede okuycaktim" o zmn onuda 1 sene snra ortak bi sehir anlasarak yapin.
Ben olsam asla birakmazdim 16 yasimdaki kardesimi tek basina baska bi sehre.
Aglasa helak olsa bile olmazdi.
Annemin babamin emanetiydin bana.
Ablan gil hakli.

Kendimi senin yerine koyuyorum ve onlarda senin gibi ayni acinin kaderindeler ve iki destegi kayip ettikten sonra o iclerindeki "korku" dinmez. Seni yalniz birakmaktan korkuyorlar, kücüklerisin ve anne ve babanizin emanetisin, senin üstüne titremeleri cok dogal.

Ayrica Samsonn Samsonn un yorumuna da katiliyorum, bir asamadan sonra herkes kendi hayatina yönelir, eski cevre gecmiste kalir. Yurt meselesine de deginirsek, ev gibi rahati bulamazsin orada. Kuzenim bir ara ben Samsun da okumak istiyorum diye tutturmustu ve gitti de. Ama ailenin yoklugunu o dönemlerde cok iyi hissetti ve geri döndü.

Hem gidecegin yerde adapte olup ayak uyudurmaktan tirsma derim. Ben babamin vefatindan sonra sirf annemin arkadas cevresi olsun diye tasinmaya boyun eydim. Yeterki onun ici ferah olsun diyerekten yeni cevreye bende ayak uydurdum. Eski mahalleyi bile ailemle olan hatiralardan ötesinide hic özlemedim.
Haklısınız aslında ben de şu anda gitmeye daha yakınım. Zaten ablamgil okul haricinde tamamen burada kalacağımı söylüyorlar. Tatillerde burada olacakmışız. Ama ben hala kendime engel olamıyorum ağlıyorum. Bir de orada gideceğim okul çok daha güzelmiş. Üniversite konusunda garanti bir okul. Sanırım oraya gideceğim ama kendimde o gücü bulamıyorum.

Belki gittiğin sehirde okulunu arkadaslarini daha cok seveceksin? Ya da ablanlarin bir arada olusu sana daha iyi gelecek.

Belki bir kac sene içinde üniversite icin kopacaksin arkadaslarindan, cevrenden. Böylesi senin icin daha iyi olacak belki..

Iyi dusunerek hareket et. Geride kalarak hayatini daha zor bir hale getirebilirsin. Hasta olsan kimse yok, onlar hasta olsa sen yoksun..

Anne babandan emanetsin, seni birakmak istememekte haklilar. .

Sende haklisin duzenim var diyorsun.

Ama gencsin daha. Her yere uyum sağlayabilirsin. Guclu bir kizsin ustelik. Cumlelerinden bile anlasiliyor.

Uzme kendini, hakkinda hayırlısı olsun.
Buradaki evimizi kapatmayacaklarmış. Her tatilde buraya geleceğimizin garantisini verdiler. Bir de oradaki okulum çok daha güzelmiş ve üniversite garantiymiş. Ancak hala kendimde bu gücü bulamıyorum. Arkadaşlarımın hepsi ve ben de dahil çok üzgünüz. Bu arada çok teşekkür ederim içimi biraz olsun rahatlattınız.

Kac senen kaldi bu okulda?
1 sene diyosan eh 1 sene sonra zaten arkdaslarin hepsi savrulup gidicek baska universitelere. Yani zorlamaya gerek yok tatlim.Eger diyosan "ben en yakin arkadasimla ayni universitede okuycaktim" o zmn onuda 1 sene snra ortak bi sehir anlasarak yapin.
Ben olsam asla birakmazdim 16 yasimdaki kardesimi tek basina baska bi sehre.
Aglasa helak olsa bile olmazdi.
Annemin babamin emanetiydin bana.
Ablan gil hakli.
Haklısınız tabii ki. Bu okulda 2 senem vardı daha lise 3e geçtim. Sanırım ben de gideceğim. Tatillerde buraya geleceğim konusunda anlaştık bu yüzden içim biraz olsun rahatladı. Ancak okulumu sınıfımı o kadar çok seviyorum ki ayrılacak gücü kendimde bulamıyorum. Bir de o okul çok daha güzel ve üniversite garanti. Mantığım gitme taraftarı fakat duygularıma engel olamıyorum.

Back
X