Çok çirkinim...

yafrimu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
533
1
0
İstanbul
cancanlar

nasıl başlayım bilmiyorum.. ama galiba en baştan en tepeden başlayım.. yani saçlardan.. dalgalı ve çook kalın telli saçlarım var... hele son 1 yıldır noldu bılmıyorum yan ense taraflarım sonra tepedekı saçlar bıldıgın tel gıbı oldu boyle cıddı dıyorum tel gıbı sert ve kalın saçlarım çok kuru elektrıklı sert kalın.. napcam bılmıyorum ve dökülüyor
ve cildim... yani yüzüm... yağlı bir cilde sahibim canlar.. ama yine son 1 yılda yüzümede bişeyler oldu bildiğin talaş gibi oldu yüzüm krem mırem fayda etmıyo gece yatarken suruyorum mesela ertesı gun ogleden sonra yanaklarımı bi elle off odun resmen semsert... böyle beyaz beyaz bısıler cıkıyo koklerden sankı hanı gozenekler dolar ya kızlar.. hoş burun çevrem gozeneklı zaten napcam bılmıyorum..

ve çok tüylüyüm ben gögüs aram gobegım hep kıl tüy.. ve kalınlaşıyo bu tüyler gobegımı bırı gorse aaa noldu sana boyle der o derece..

ama en buyuk sorunum yüzüm... yüzümü keselicem banyo yaparkende 1 gun yumusak kalacak.. yoksa bıacayıp yaaa.. napcam ben böyle çirkin çirkin

Bence işe iyi bi cildiye doktoruna giderek başla hem saçın hem yüzünle ilgili sorunların için..
Tüylenme var sanırım sende burda okuduğum kadarıyla oda hormon bozukluğundan olabilir..
Onun içinde hormon testi yaptır..

Sakın öyle doğal yöntem falan uğraşıp vakit kaybetme önce doktora git derim!

endokrinoloji bölümüne gidin bence.

Endokrinoloji, etimolojik olarak Endo(iç) krino(salgı) loji(bilmi) anlamına gelmektedir. Vücudumuzdaki iç salgı bezleri tarafından kana aktarılan hormon dediğimiz yapılar, diğer sistemlerle beraber vücudumuzdaki birçok mekanizmayı kontrol ederler ve tüm bu sistemi inceleyen bilim dalına endokrinoloji denir.

İç salgı bezlerinin fonksiyonlarını, normal dışı çalışma sonucu oluşan hastalıklarını ve bunların tedavilerini inceleyen tıp dalıdır.

Endokrinolojinin ilgi alanına giren vücuttaki iç salgı bezleri hastalıkları:

Hipofiz bezi hastalıkları

Tiroid bezi hastalıkları

Böbreküstü bezlerinin hastalıkları

Endokrin pankreasın hormonal hastalıkları ve insülin hormonuyla ilgili hastalıklar

Overler ve testislerin hormonal hastalıkları

Bence de önce doktora gitmelisin.Söylediklerini abartmıyorsan,Carrie'nin dediği gibi bazı hastalıkların belirtisi olabilir.
Eğer doktor herşeyi normal bulursa,sorununu kozmetik ve bakımla çözmeye gidersin.
Yalnız ne olursa olsun sakın yüzüne kese yapma,çok zararlı.

Burda yanlış bilgilendirme yapmışsın hayal43 arkadaşım... Kese zararlı değil aksine yararlıdır. Ciltte biriken kiri ölü deriyi bi şekilde atmak gerekir kese'de cildi temizleme konusunda birebirdir.. Aşırıya kaçmamak şartıyla haftada bir yüzünüze kese uygulayın ama fazla yıpratmadan bakın nasıl canlanıcak cildiniz

Son düzenleme:
bende önce bir cildiye doktoruna sonrada bir kadın doğum uzmanına görün derim

Benzer sıkıntıları ben de yaşadım, benimki genetik çıktı gerçi ama cildimde özellikle de ergenlik sonrasında aşırı yağlanma,dolayısıyla gözenek genişlemesi, tüylenme vs oluştu.

Sonra maddi imkan elime geçtikçe(işe başlayınca falan) olaya müdahele ettim. Önce hormonlarıma baktırdım prolaktin yüksek çıktı ama biliyorum asıl sebep genetikti. Çözümsüz değil, önce hormonlara baktırın,ona göre hareket edersiniz,ki sizde testosteron hormonu yüksekliğine benziyor belirtiler. Korkulacak bir şey yok,herşeyin çözümü var. adetleriniz düzenli mi,çok şiddetli ağrı oluyor mu,adet sıklığı aralığınız çok veya çok az mı? Bunlar önemli sorular ama uzman görmeden olmaz.
Tedaviye göre eş zamanlı olarak lazer epilasyon yaptırabilirsiniz,güvenli bir yerde yaptırırsanız bir problem olmayacak.

Canım sen kesinlikle bir cildiye uzmanına git o cildinin sertliği ve yağlanması için eminim çözüm yolları sunacaktır ve ayrıca saç tellerinin de tüylerinin de kalınlaştığını söylüyorsun yine cildiyeci veya kadın doğum uzmanı hormon testi yapabilir hormonal bir bozuklukta yoksa dermatoloğa gidersin saçların için , tüylerin için de lazer yaptırırsın , moralini bozma canım , geçmiş olsun.

kullandığın şampuan ve kozmetik ürünlerindende olabilirmi acaba??? doktora gittinmi hiç canım??

canım adetlerim düzenli... sadece ilk günü karnım aağrır sonra ağrımaz hiç.. 19-20 günde bir olurum.. en fazla 6 gün sürer..
benim sağlık sıgortam yok malesef o yüzden doktora gidemedim bu konular için.. hormon testi yaptırmak baya pahalı galiba

kullandığın şampuan ve kozmetik ürünlerindende olabilirmi acaba??? doktora gittinmi hiç canım??
head and shulders kullanıyorum ben kozmetık hıcbısey surmem yüzüme inan bu yuzden makyaj yapamıyorumkı sadece goz makyajı yaparım ben..

kızlar doktor olayları nasıl oluyor? saglık güvencem yok pahalımı olur? devlet hastaneleri bana bakmıyormu?

kızlar doktor olayları nasıl oluyor? saglık güvencem yok pahalımı olur? devlet hastaneleri bana bakmıyormu?[/B]

bakıyo canım niye bakmasın benimde yok sigortam.
devlete gidip 15 liraya kayıt oluyosun sonra sıra bekleyip doktora çıkıyosun
bide ilaçlara verilcek para var o kadar işte benim bildigim böylee

benimde kalın telli elektrikli saçlarım var, ama 3 ayda bir zeytinyağı sarımsak yumurta karıştırıp sürüyorum bi süre bekletip yıkıyorum, yumuşacık oluyor, elektriklenmiyor kolay şekil alıyor
ama bu geçici bi çözüm, seninki hormonal bozukluk gibi duruyor diğer şeylere bakılınca, bi doktora gidip asıl nedeni öğrenip onu çözsen çok daha mantıklı tabiki

Canım bahsettiğin şeyler hep çözümü olan şeyler.. ya çözümü olmayan şeyler olsaydı.
Ya doğuştan engeller ya da değiştirelemeyecek şeyler.. ki her ne olursa olsun.. bence çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır gerçekten de..
Senin biraz uğraştıracak şeyler bunlar ama başedebilirsin... çözüm yolları araman gerek sadece... üzülme...

Arkadaşların dediği gibi hormon testi yaptırın derim ben.Zaten önce doktora gidiyorsunuz sonra uygun görürse adetinizin ikinci günü kan alımı oluyor ve bu şekilde yapılıyor.Maddi olarak çok zorlayıcı değildir sanırım.Ayrıca adetiniz düzenli olsa bile hormon bozukluğunun tek belirtisi bu değil diye biliyorum.Birde kullandığınız şampuanı değiştirin.Bende denemiştim memnun kalmadım.Kuzenlerim kullanıyor kazık gibi yapıyor diyorlar saçı. =)​

rabbimin yarattığı hiçbir varlık çirkin değildir

Çok tüylüyüm demişsiniz kadın doğum uzmanına gittinizmi?bende polikistik over var.dediğininz gibi bendede çok fazla tüy var.Doktora gidin olmazsa kozmetiğe başvurursunuz.hemende lazer yaptırmayın öyle.tanıdığım bi doktor söyledi lazerin yan etkileri halen tam bilinmiyomuş.özellikle bekar genç kızlara hiç tavsiye etmiyorum demişti.(genital bölgede kısırlık yapıp yapmadığı hala araştırma konusuymuş)bende yaptırcaktım onun yerine bioder e başladım

kendine bak ya doktora git hormon testi falan yaptır cilt doktoruna falan git yap birşeyler ama sen bizim mahalledeki kadriye isimli hatunu görsen kendini öpersin eminim o kızı gören herkes ne olursa olsun allaha dua ediyo allah ibret olsun diye yaratmış resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…