Çok çocuklu annelere soruyorum :)

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Ben çocukken hep bir sürü kardeşim olmasını istiyordum fakat olmadı. Ondan sonra hatta şimdi bile ne zaman çok kardeşli insanlar gördüğüm zaman "ne kadar şanslılar" ya da anne ve babalarını özellikle annelerini düşündüğüm zaman "Vay be helal olsun, bu kadar çocuğa bakmak büyütmek çok zor olsa gerek" diye genelde geçiriyorum içimden. Sizleri gerçekten takdir ediyorum. ALLAH çocuklarınızı size bağışlasın İNŞALLAH. AMİN

İşte çok cocuklu annelere soruyorum. Kaç tane çocuğunuz var? Onlara nasıl baktınız, nasıl büyüttünüz? Var mı "hepsine yardım almadan kendim baktım" yada var mı " Hem kariyer kurdum hemde çocuklarıma baktım" diyen birileri? Eğer varsa öyle anneler, peki nasıl becerdiniz bunu?

Bende iki çocuklu anne gördüğümde bile imreniyorum nasıl bakıyolar diye bilmiyorum gözümdemi çok büyütüyorum şu anda birisiyle zor baş ediyorum ikinci çocuğum olsun çok istiyorum.Zamanı var daha sanırım

bende tek çocuklu olup çalışmayan evde parçalara bölünen annelerdenim
3 yaşında kızım var ama genede ev işlerine yetişemedigim zamanlar oluyor
hastaneye gitmem gerek çogu zaman ertelerim yada eşim evdeyken gider
o da ben hastanedeyken kızıma bakar
işim uzunsa gece annemde kalır kızım uyurken sabah erkenden işimi hallederim
tek başına çok zor

ALLAH BAGISLASIN BENIM 2,5 YASINDA VE 3 AYLIK IKI OGLUM VAR . MAHVOLMUS DURUMDAYIM BUYUK OGLUM TEK BUYUMESIN YASLARI YAKIN OLSUN ARKADAŞ OLSUNLAR ISTEDIM AMA BUKADAR ZOR OLACAGINI TAHMIN EDEMEDIM BUYUK OGLAN DIYORUM AMA ASLINDA O DA COK KUCUK KRESE FALAN GONDEREBILSEYDIM BUKADAR ZORLANMAZDIM BELKI .AMA HENUZ ERKEN . KARDESE TEPKI OLARAK DUVARLARI KARALAR CIGLIKLAR ATAR DERKEN EVIM HEM DAGINIK HEM PIS. YEMEK YAPMAK BILE EZIYET BANA . ESIM GELMEDEN SON DAKKA YETISIYOR YEMEK. CAMASIR UTU DE HIC BITMIYOR. BI DE IKISI BIRDEN HASTA OLDU BEN TUM GUN KENDIME KIZA KIZA AGLADIM KISACA BUNALIMA GIRDIM ANNEM DE YOK YANIMDA .HOS OLSA NE OLUR HERKESIN KENDINE GÖRE DERDI VAR... ILK COCUK KRESE FALAN BASLAMADAN KIMSEYE 2.YI ONERMEM. BEN GELECEGE YATIRIM YAPTIM GELECEKTE RAHAT EDERIM DIYE TESELLI EDİYORUM KENDIMI...

Benim annem 10 cocuga tek basina bakmis masallah. Hem camasir bulasik falan da elde. . Allah yardim ediyor ya..

Bende öyle düşünüyorum ya. Şimdi çoğu kişi çok zor falan filan diyor, fakat eskiden anneler daha fazla çocuklar doğuruyorlardı. Oysa eskiden çocuğa bakmak şimdiden daha zordu. Sonuçta o zaman hazır bez çocuk maması filan yoktu, kendi elleriyle yıkar yeniden giydirirlerdi kendileri birşeyler yapıp yedirirlerdi. Senin cevap yazmana çok sevindim. Yani bu soruda önemli olan bir tek çok cocuklu anneler değil, çok kardeşi olan yani çok cocuklu anneye sahip kişilerde cevap verebilir

bi abimin 5 cocugu, bi ablamin 4 digerinin 3 obur abilerimin 2 1 1 cocuklari var.
Cok kardes olmak dünyanın en guzel seyi.
Sacinin teline zarar gelse hemen kendilerinj one atiyorlar. BEn evlendim hicbir isimi kendim yapmadim, hicbir ceyizimj kendim yapmadim Allah razi olsun ablalarim kendi dugunleri gibi her seyi tek tek yaptilar. En güzelini yaptilar.
Abilerim hep arayip soruyorlar bi durum var mi? Esin kötü davranırsa bize soyle sakin saklama diye.
Allahima sukurler olsun ben onlari cok seviyorum.
Annem elbet cok zorluk cekmis ama Allah mukafatini da vermis.. Ben en kucukleriyim bu arada. Cok daha degerliyim

@Bilgece sen 10 çocuğum diye yazdın ya bende bu fırsatı kullanarak sana sormak istiyorum, 9 kardeşe sahip olmak nasıl bir duygu? Avantajları dezavantajları ne? Ben kendim hep fazla kardeşe sahip olmak istediğim fakat olmadığım için hep merak etmişimdir

Ay ben sana sormuşum sen benden önce soruma cevap vermişsin, teşekkürler

Yukarida yazdim aslinda. Dunyanin en guzel seyi. Birimize bi sey olsa hemen yardima kosuyoruz. Hepimiz birbirimjzi koruyoruz. Ben onlar icin canimi bile veririm. O kadar seviyorum. Rabbim yokluklarini gostermesin insallah.
bizde kusluk falan da hic olmaz. Kavga bile etsek kin beslemeyiz . 5 sn sonra gunluk yaşantımıza devam ederiz. Oyle yani..

Ya ben bunları okuduktan sonra çok etkilendim duygulandım.Eski kardeş aşkım kabardı resmen. Artık kardeş olamayacağı için şimdide ALLAH bana çok çocuk nasip etsin İNŞALLAH diyorum ya Benim bir abim var,eskiden 1 abim daha sonra 1 tane ablam ve elinden tutup abimin beni okula götürdüğü gibi benim de elinden tutup götürebileceğim bir kardeşim olmasını istiyordum. Fakat annem babam çoktan boşandığı için hep bir hayal olarak kaldı.Hep bir aile ve kardeş özlemi duymuşluğum var Anne babasıyla beraber yaşayan çok kardeşe sahip insanlar bence çok şanslılarÇok kardeş hemde çok arkadaş demek illaki her zaman anlaşabileceğin derdini anlatabiliyorsun

Allah hayirli saglikli evlatlar versin. Hayirsiz evlatla bas edilmez.
Sizin icin de oyle hayirliymis demekki. Bu dunyada her sey nasip..

2 kizim var..buyuk anaokuluna gidiyor 5 yasinda kucuk 7 aylik..inanilmaz zor buyuk 5 yas gercekten cok bence ikinci cocuk dusunuluyosa ikisi birden aradan cikmali 2 veya 3 yas farki iyi basta zor olsada ilerde rahat olur
buyuk kizim cok anlayisli olsada cok vicdan azabi cekiyorum cunku daha cok bebekle ilgilenmem gerekiyor e oda cocuk..yetisemeyincede asiri sinirli oluyorum hep buyuk kizimin kalbini kiriyorum sonra cok agliyorum uzuluyorum ama elimde deil sakin de olamiyorum psikolojim bozuldu zaten pek hamarat veya guclu yapida degilim sıkıya gelince sinir tavan yapiyor allah onlara saglik versin banada ruh sagligimi korumayi nasip eylesin

3. çocuguma hamileyim
gebelik , lohusalik donemleri dahil,esim de dahil ( i$ saatinden dolayi ) Allahindan kulundan yardim gormedim .. çocukmarimin aarsi yas olarka yakin 19 ay ,oglumun 2 yasina kaadr zorlandim ama su an çok rahatimm , kizim 6.5 oglum 5 yasinda, onlarla ilgili hiç problemim yok

10 gune 3. bebis dogar , 3 çocuklu hayatin getiri goturulerini de o zaman paylasiirm artik :)))

bu arada biz iki kardesiz, ben çokk ozenirim çok akrdeslere, ozellikleee de iki kiz kardese, karnimdaki oglan
Allah biliyor bilsem dorduncu kiz olacak yaparim ama ona garanti yok o yuzden benden bu kaadr :))

İkinci bebeğime hamileyim şimdiden düşünüyorum layıkıyla bakıp,yetiştirebilecekmiyim diye :)
Beş kardeşiz ve hala keşke benden küçükte bir kardeşim olsaydı diyorum :)

Çok çocuklu ailede yetişmek harika.özellikle en ufak sıkıntında ablam diye başlayan cümlelerle telefonda konuşmanın tarifi yok.

ALLAH güç sabır versin, yar ve yardımcın olsun İNŞALLAH. AMİN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…