• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok çok acil lütfen bi bakın

şöyle anlatayım egerki, arkadaşınızın ortalaması 1. 80 nin altına düştüyse devlet bursunu krediye çevirir, çevirirkende haber vermez, arkadaşının dünyadan haberi yok, kredi almış bu zamana kadar, ödeyecek o parayı.

Hayır kredi değil burs karşılıksız hemde bu hataya düşmez karşılıksız olduğunu biliyor yapmamaları gereken birşey yapıyolarlar şuanda
Yapmamaları gereken bir şey yapıyorlarsa dayanakları ne? Arkadaşınız illa ki bir şeyler imzalamıştır alırken, çıkartsın altında imzası olan evrakı kontrol etsin o zaman.
Eğer geri ödemesiz olarak aldığına dair imzası varsa da ödeme isteyen kuruma başvursun.

Resmen dolandırıcılık yapıyorlar bi arkadaşımın lisans boyunca devletin verdiği karşılıksız bursunun ücretini istiyorlarmış tam 8 Bin tl böyle birşey olabilir mi tam ayrıntıları bilmiyorum resmen şokta karşılıksız diyerek aldığı bursun ücretini istiyorlarmış ne dmk bu ya parası olsa burs almaz zaten kafayı yicek ödemeye hiç durumu yok napması lazım. Çok karışık oldu ama acele yazdım nereye itiraz eder yada nasıl eder bilgisi olan var mı :KK43:
arkadaşınız derslerde başarısız olduysa yada devamsızlıktan kaldıysa burs krediye döner . belki bundandır

Bursların belli kuralları oluyor ortalama gibi şartları karşılamadı herhalde arkadaşınız.
Şartları biliyor olması gerekir mutlaka sözleşme yada senet tarzı bir evrak imzalamıştır.

arkadaşının işi yoksa erteletsin ödemeyi , devlet erteletme fırsatı veriyor ama mutlaka ödencek o para kaçış yok.

KYK bursuymuş adı o kadar karşılıksız olduğuna emin nasıl böyle bi mebla çıkmış anlamıyor

tüm şartları karşılamış ortalaması çok iyimiş krediye çevirmeleri için hiçbir sebep yokmuş

Kyk bursunun böyle bişey istemesi mümkün değil arkadasinda bi hata vardır ya ortalaortalaması düştü söylemiyor yada direk kredi aldı. Belki düşük bi ihtimal bi karıştırma vardır kyk yi arasaniza direk. Onun dışında hiçbi ihtimal yok devlet niye dolandırıcılık yapsın kyk arkadasinizdan alacağı 8 Bin le mi dönüyor allah aşkına. Iyi araştırın evrakları iyi okuyun yarın da direk kyk yi arayın yardimci olurlar.

Arkadaşınız KYK'nın sitesine girip e-hizmetlerden baksın ne ödemesiymiş.

devlet diyorsunuz devlet niye kandırsın?
Devletin verdiğin burs adı üstünden devlet veriyor karşılıksız diyerek üstelik krediye çevirmeleri için hiçbir sebep yokmuş en küçük neden olsa tamam ama böyle haksızlık resmen :(

ilk yıl burs olarak alması tüm lisans boyunca burs kaldıgı anlamına gelmiyor.mesela başarı notunu gonderiyor okul düşük not ise o zaman krediye dönüşüyor bazen okul hata yapıyr ya da ögrencinin başarı notu gelmiyor o zaman da krediye dönüşüyor.eger başarı notunda bir sorun yok ise transcriptini çıarıp başvurdukları zaman düzelir.

tüm şartları karşılamış ortalaması çok iyimiş krediye çevirmeleri için hiçbir sebep yokmuş
Arkadaşın ne zaman mezun oldu yeni meZun mu eğer aldığı geri ödemeli ise okul bittikten 2 yıl sonra başlıyor ödemesi diye biliyorum pat diye hemen istemiyorlar.

Böyle bir şey olamaz. Burs burstur, kredi kredidir. Devletin ödeme isteyebilmesi için bunun kredi olması gerekir. Burs krediye dönüşür mü, evet dönüşür. Arkadaşın burs başvurusu yapmıştır ve burs çıkmıştır, not ortalaması düşük geldiyse de devlet bursu kesip krediye çevirir veya asgari ücret tutarı bir işte çalışmaya başladıysa yine burs krediye çevrilir. Bunların hepsi uzuunnn uzunnn yazıyor KYK sayfasında, okursanız kafanızda ki soru işaretleri kaybolacak. Arkadaşın ayda kaç lira burs aldı? Burdan anlaşılır zaten burs mu almış kredi mi.

BURSUN KESİLME SEBEPLERİ

• Başarısız olması,
• Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
• Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
• Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması,
• Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Böyle bir şey olamaz. Burs burstur, kredi kredidir. Devletin ödeme isteyebilmesi için bunun kredi olması gerekir. Burs krediye dönüşür mü, evet dönüşür. Arkadaşın burs başvurusu yapmıştır ve burs çıkmıştır, not ortalaması düşük geldiyse de devlet bursu kesip krediye çevirir veya asgari ücret tutarı bir işte çalışmaya başladıysa yine burs krediye çevrilir. Bunların hepsi uzuunnn uzunnn yazıyor KYK sayfasında, okursanız kafanızda ki soru işaretleri kaybolacak.
Anlıyorum fakat ne ortalaması düşmüş nede bir işe girmiş sebepsiz olması canını sıkıyor

bursum kesildiginde kartim iptal olmustu

tekrar basvuru yapip kredi olarak devam etmesini talep etmistim

yani durduk yere onaysiz burs krediye cevrilmez

Anlıyorum fakat ne ortalaması düşmüş nede bir işe girmiş sebepsiz olması canını sıkıyor
İnternetten başvuru yaparken yanlışlıkla burs yerine kredi başvurusu yapmış olmasın? Sebepsiz olamaz yüzbinlerce kişi kredi-burs başvurusu yapıyor. Bende Burs almıştım zamanında...

Back
X