Çok çok çok Önemli lütfen bir bakın

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.503
88
Daha önce bir arkadaşımdan söz etmiştim size. Konu açmıştık onunla beraber ve okutmuştum ona yazdıklarınızı. Arkadaşım için konusu buydu .
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/arkadasim-ne-yapmali-mevzu-aldatilmak.1038807/
Şimdi ise çok çaresiz durumda. Ailesi arkasında değil 1 evladi var. Ilkokul mezunu. Bugün bana bir konu açtı ki yüreğim parçalandı. Eşi hayırsız döven, para vermeyen, aldatan, içen, eşini ailesine köle yapmış birisi. Ve bu kızcağız eşiyle evlenmek için babasının karşısında durdu. Ve babası küstü arkadaşıma. Evleneli sanırım 5 yil oldu . Babasi 1 gün bile gelmemiştir arkadasimin evine. Ve annesi pasif otur kızım sabret biz neler çektik diyerek.

Arkadaşım ev temizliğine gidiyor. Çocuğunun ihtiyaçlari doğrultusunda. Ama gidecek yeri olmadığı için boşanmayı düşünmüyordu. Geçen gün temizliğe gittigi evlerden birinde , 3 çocuklu bir kadının böbreğe ihtiyaci olduğunu ve olursa eğer üzerine mülk geçireceğini söylemişler. Arkadaşım ben bunu düşünüyorum. Evi satar giderim çocuğumla buralardan perişan olmaz evladım dedi. Mülk te bir daire ve.lüks bir semtte. Bana bunu danışti ve benim gözlerim doldu hicbirsey diyemedim. Günahı varmi ? Hebe dedi bilmiyorum dedim . Baska bir sakincasi olurmu benim bilgi edinmem lazım bana yardımcı ol dedi . Peki dedim ve size sormak geldi aklima . Sizce mantıklı birsey miyapiyor ? Ben kafam durdu arkadaşlar bilgisi olan var mı?

Daha önce bir arkadaşımdan söz etmiştim size. Konu açmıştık onunla beraber ve okutmuştum ona yazdıklarınızı. Arkadaşım için konusu buydu .
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/arkadasim-ne-yapmali-mevzu-aldatilmak.1038807/
Şimdi ise çok çaresiz durumda. Ailesi arkasında değil 1 evladi var. Ilkokul mezunu. Bugün bana bir konu açtı ki yüreğim parçalandı. Eşi hayırsız döven, para vermeyen, aldatan, içen, eşini ailesine köle yapmış birisi. Ve bu kızcağız eşiyle evlenmek için babasının karşısında durdu. Ve babası küstü arkadaşıma. Evleneli sanırım 5 yil oldu . Babasi 1 gün bile gelmemiştir arkadasimin evine. Ve annesi pasif otur kızım sabret biz neler çektik diyerek.

Arkadaşım ev temizliğine gidiyor. Çocuğunun ihtiyaçlari doğrultusunda. Ama gidecek yeri olmadığı için boşanmayı düşünmüyordu. Geçen gün temizliğe gittigi evlerden birinde , 3 çocuklu bir kadının böbreğe ihtiyaci olduğunu ve olursa eğer üzerine mülk geçireceğini söylemişler. Arkadaşım ben bunu düşünüyorum. Evi satar giderim çocuğumla buralardan perişan olmaz evladım dedi. Mülk te bir daire ve.lüks bir semtte. Bana bunu danışti ve benim gözlerim doldu hicbirsey diyemedim. Günahı varmi ? Hebe dedi bilmiyorum dedim . Baska bir sakincasi olurmu benim bilgi edinmem lazım bana yardımcı ol dedi . Peki dedim ve size sormak geldi aklima . Sizce mantıklı birsey miyapiyor ? Ben kafam durdu arkadaşlar bilgisi olan var mı?
Günah kısmını fetva hattına sorabilir.
Her böbrek herkese uyar mı bilemedim.
Sağlık açısından nasıl zararı var onu da bilmiyorum.
Çok güzel bir fırsat gibi görünmüş kadına çaresizlikten ama yaptığı ilk hatayı ikinci bir hatayla kapatmasın iyice araştırsın tüm artısını eksisini.Düşünsün demiyorum bakın zira o konuda çok iyi değil.Kusura bakmasın.
Allah yardımcısı olsun.

Çok büyük bir çaresizlik Allah yardımcısı olsun ama böbrek vermek çok çok büyük bir karar bence yapmamalı .
ondan önce kadın sığınma evlerine ,belediyeye bazı vakıfların tanışabilir belirli bir miktar aylık bağlayabilirler ona
Evet bundan bahsettim ama kendisini çıkılmaz bir kuyuda görüyor o yüzden ona maaş bağlayacaklarini bilmiyodum ama . Kadın sığınma evinden bahsettim.

Oyle her gonullunun bobregi uyuyor mu??? Basit bir Kan grubu bile cesit cesitken
Yani uymamasi buyuk ihtimal. Arkadasinin daha farkli ve kalici bir cozum bulmasi gerek...
Tabiki bu ihtimali konuştuk zaten . Uymayadabilir dedim kendisi de çok kötüydü bu kararı verirken nasil zorlandığını anladim . Zaten bunu bi kurtuluş olarak görmeye başlaması bile cok agir.
Günah kısmını fetva hattına sorabilir.
Her böbrek herkese uyar mı bilemedim.
Sağlık açısından nasıl zararı var onu da bilmiyorum.
Çok güzel bir fırsat gibi görünmüş kadına çaresizlikten ama yaptığı ilk hatayı ikinci bir hatayla kapatmasın iyice araştırsın tüm artısını eksisini.Düşünsün demiyorum bakın zira o konuda çok iyi değil.Kusura bakmasın.
Allah yardımcısı olsun.
Amin inşallah. Ama insan o duruma düşmeyince içindeki pskolojiyi yasamadan dışarıdan kolay geliyor. Malesef herkesin imkani da ayakta durma isteği ve düşünceside ayni degil.

Bana pek sağlıklı bir fikir gelmedi.
Hatalar üzerine hata yapmasın..Bu sağlığı ilgilendiren bir durum ve ne bileyim herkese güvenmemek lazım.

O böbreğini verdiğinde o aşamada bu çocuklara kim bakacak peki?
Böyle şey mi olur? İnsan istedikten sonra şimdi de gider. Ama böbreğini verdi diyelim evi aldı diyelim adım gibi eminim ki kocasıyla gidip o evde oturur, boşanmaz.
Şu an ona her şey olur gibi geliyor ama bu zorlu bir süreç. Ve dediğim gibi istese şimdi de çok ucuz bir şehre gider çalışır evlatlarına bakar.
Allah o hastanın da arkadaşınızın da yardımcısı olsun.

O böbreğini verdiğinde o aşamada bu çocuklara kim bakacak peki?
Böyle şey mi olur? İnsan istedikten sonra şimdi de gider. Ama böbreğini verdi diyelim evi aldı diyelim adım gibi eminim ki kocasıyla gidip o evde oturur, boşanmaz.
Şu an ona her şey olur gibi geliyor ama bu zorlu bir süreç. Ve dediğim gibi istese şimdi de çok ucuz bir şehre gider çalışır evlatlarına bakar.
Allah o hastanın da arkadaşınızın da yardımcısı olsun.
Amin zaten 1 tane çocuğu var. Artik nasil ilerler süreç bilmiyorum . Eşinin ailesiyle yaşıyor. Bende sordum gidip kocan olcak adamla mi oturcaksin dedim hayır baska bi yere gidicem dedi. Nasil anlatcak ne olacak hiç bir fikrim yok dediğim gibi çok üzüldüm. Daha gencecik ama kayip gidiyor hayat :(

Evi geri almak için psikolojik,fiziksel her türlü eziyeti yapabilirler diye dusundum : / Keşke imkanım olsa caresizlerin çaresi olsam : ((
Google a böbrek yazınca böbrek fiyatları diye hemen bir seçenek çıktı. Araştırdım da ne kadar acı Rabbim yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımcısı olsun başvurulan çare canlarindan gidiyor. Of of . Ve bu bir suçmus. Maddiyat için organ bağışı.
4. Derece akrabaya kadar organ nakli yapılıyor. Onun dışında öyle birini götürüp de bu bize böbreğini verecek uyuyorsa alalım diye bir şey yok bildiğim kadarıyla.
Bağış yapmak isteniyorsa hiçbir çıkar gözetmeksizin yapılabiliyormuş.

Hayat çok zor Allah yardım etsin
İnsan zorda kalırsa herşeyi yapar
Verebilir böbreğini
Ama evi üstüne yapınca versin böyle bişey ve herşeyi iyi planlasn
Ayrıca bizim bir tanıdığın tek böbreği yok sigaradan içiyor ve gayet sağlıklı yasiyor

Böbreğin uyup uymamasının ötesinde yasal değil diye biliyorum ben.Öyle kafasına göre gidip bundan alıp buna nakledin diye bişey yok.
Bn biraz baktım internet ten . Sabah da söyledim zaten iyice gidip bi saglik kurumunda araştırmak lazım diye. Para karşılığı yasal değil , ama bağış yapılabilir yaziyor yada ben öyle anladim

Back
X