Çok çok çok Önemli lütfen bir bakın

Bn biraz baktım internet ten . Sabah da söyledim zaten iyice gidip bi saglik kurumunda araştırmak lazım diye. Para karşılığı yasal değil , ama bağış yapılabilir yaziyor yada ben öyle anladim
Bağış yapılabilir tabii ki, konu para karşılığı verilmesi değil mi zaten?

çok zor yaşanılanlar..
Allah yardımcısı olsun
ama öncelikle şiddet de gördüğü için kadın sığınma evine gitsin ve eşine uzaklaştırma alsın
sonuçta kocası ne yaparsa yapsın rahat bırakmayacak
bu defa da kadın paralandı diye musallat olur

Ağır bir ameliyat, ameliyat sonrasında çocuğa bakamayabilir. Kocasına ne diyecek. Hem bakalım böbrek uyacak mi? Tüm bunları düşünüp öyle karar versin. Tek bobrekle yaşanır ama eskisi gibi ağır işlerde çalışamaz tabi ki. Bence bu kadar çaresizse gitsin babasıyla barışsın. Onlar yardımcı olsun. Annesi çocuğa bakar kendi çalışır

Cok zor durum, allah bir kolaylik verir insallah. Caresizligni anliyorum ama kadin zaten böbrek tutarsa karsiligni verecektir ama ya tutmazsa? Bosuna vermis olacaktir...Böbrek nakli cokta kolay bir islem degil, o arada cocuga kim bakacak?
Bence baska cözüm aramali, ne bileyim bir yasli Teyze bulup onun evinde kalabilir belki, o kadar yardima ihtiyac yasli insanlar var ki.

Bn biraz baktım internet ten . Sabah da söyledim zaten iyice gidip bi saglik kurumunda araştırmak lazım diye. Para karşılığı yasal değil , ama bağış yapılabilir yaziyor yada ben öyle anladim
Şikayet olursa ortaya çıkar para karşılığı olduğu.Yakmasın da başını aman diyim.

o degilde zirt diye birine ev hediye kolay koly tr de ediliyor mu? burda misal kendi evladina bile ev hediye etmek istersen en az 30% vergi ödüyorsun. sonra bosuna böbreginden olmasin.

İşte bunları nereden öğrenebilir ? Yardimci olmak istiyorum aslinda vazgeçsin istiyorum ama kendimce bencillik yapıyo olabilirim , üzülüyorum ama umutlarına prangada olmak istemiyorum. Ama suç olduğunu söyleyeceğim

Ben ihtiyacı olan herhengi birine bile verebilirim heralde böbreğimi bilemiyorum o_O kesin eminse versin hayatı kurtulur belki hayatının fırsatıdır

Suç böyle bir şey istemek.
Organ nakli bu şekilde yapılmaz.
İsteyen insanların da çaresizliğini anlıyorum ama çok çok çşrkşn yaptıkları.
Resmen kadının durumundan faydalanıp organını satın aşmaya çalışıyorlar.

Bu hiç mantıklı değil ayrıca bir sürü sakıncası var
-böbrek uymayabilir
-adamlar ev vermekten vazgeçip arkadaşını ortalıkta bırakabilir
-sağlık konusu şakaya gelmez bir beş yil sonra kendi böbrek sıkıntısı çekmeye başlayacak
-diyelim gözünü karartti ve karşı taraf da ev verdi ki çok sanmıyorum
Senin Arkadaşın yüzde yüz gider o kocasını eve oturtur o evde dayak yemeye devam eder
Ameliyat oldu çocuğa kim bakacak ne yiyip ne içecek nasıl bosanacak

Arkadaşın çok isterse o kocasından kurtulmanın başka bin türlü yolu var
Böyle tehlikeli bir duruma girmektense babasiyla barışsin kadin sığınma evine gitsin

Iyi de bu suç. Açtım TCK'yı sıcak sıcak yazıyorum. TCK md.91 fıkra 3 : " Organ veya doku satın alan, satan, satılmasına aracılık eden kişi hakkında birinci fıkrada belirtilen cezalara hükmolunur." Yani 5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl olmuyor yahu sadece akrabalara mı organ veriliyor hiç sanmıyorum
Canlı vericilerde öyle. Akraba değilse kurula girmesi gerekiyormuş. Kurul kabul ederse verilebiliyormuş.
wp_ss_20171224_0004.webp

Iyi de bu suç. Açtım TCK'yı sıcak sıcak yazıyorum. TCK md.91 fıkra 3 : " Organ veya doku satın alan, satan, satılmasına aracılık eden kişi hakkında birinci fıkrada belirtilen cezalara hükmolunur." Yani 5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası var.

Ayrıca evi üzerinize alırken tapuda yaptığınız işlemde muvazaalı olduğundan, mülkiyeti alamazsınız biri bunu ileri sürerse.

Türkiye'de akraba olmayan birinden böbrek nakli yasak, akrabalık bağı olması şartı var.

Yoksa böbrek ticaretinden, organ mafyasından geçilmezdi ülke, işin ucunda yüzbin TL'ler var.

Ülkemizde zaten belirli merkezlerde yapılıyor, hiç bir doktor ve hastane lisansını kaybetmeyi göze almaz böyle yasadışı bir nakil için.

Nakil yurtdışında mı yapılacakmış? Hebehubele Hebehubele

Son düzenleme:
Bağış yapma durumu kadavra olarak yapabilir yani öldükten sonra organlarımı bağışlıyorum der . Evet 4.dereceye kadar akrabadan organ nakli yapılabilir. Diğer türlü etik kurula gider onlar karar verir.

Bildiğim kadarıyla organ bağışı karşılık alınmadan, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir işlem. Böyle bir alışveriş öğrenilirse doktor/hastane de yapmak istemeyebilir işlemi. Bu çok farklı bir durum. Sırf parasal nedenlerle yapılacaksa yapmamalı arkadaşınız. Günahını/sevabını bilemicem.

Back
X