Çok çok çok Önemli lütfen bir bakın

Cagresizlik ne kotu birsey bazen kendi halime sizlanirken utaniyorum insanlar neler yasiyor ben ufak seyleri ne kadar buyutuyorum diye. Bobrek isi bence sakat. Sakin oyle birsey yapmasin. Ya o masadan kalkamazsa . Yani cok kotu birsey bu. En iyisi devletin kapisini calsin ben geldim desin . Eminim devletimiz yardim edecektir.

Daha önce bir arkadaşımdan söz etmiştim size. Konu açmıştık onunla beraber ve okutmuştum ona yazdıklarınızı. Arkadaşım için konusu buydu .
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/arkadasim-ne-yapmali-mevzu-aldatilmak.1038807/
Şimdi ise çok çaresiz durumda. Ailesi arkasında değil 1 evladi var. Ilkokul mezunu. Bugün bana bir konu açtı ki yüreğim parçalandı. Eşi hayırsız döven, para vermeyen, aldatan, içen, eşini ailesine köle yapmış birisi. Ve bu kızcağız eşiyle evlenmek için babasının karşısında durdu. Ve babası küstü arkadaşıma. Evleneli sanırım 5 yil oldu . Babasi 1 gün bile gelmemiştir arkadasimin evine. Ve annesi pasif otur kızım sabret biz neler çektik diyerek.

Arkadaşım ev temizliğine gidiyor. Çocuğunun ihtiyaçlari doğrultusunda. Ama gidecek yeri olmadığı için boşanmayı düşünmüyordu. Geçen gün temizliğe gittigi evlerden birinde , 3 çocuklu bir kadının böbreğe ihtiyaci olduğunu ve olursa eğer üzerine mülk geçireceğini söylemişler. Arkadaşım ben bunu düşünüyorum. Evi satar giderim çocuğumla buralardan perişan olmaz evladım dedi. Mülk te bir daire ve.lüks bir semtte. Bana bunu danışti ve benim gözlerim doldu hicbirsey diyemedim. Günahı varmi ? Hebe dedi bilmiyorum dedim . Baska bir sakincasi olurmu benim bilgi edinmem lazım bana yardımcı ol dedi . Peki dedim ve size sormak geldi aklima . Sizce mantıklı birsey miyapiyor ? Ben kafam durdu arkadaşlar bilgisi olan var mı?
cok uzucu bır durum
arkadasım boyle bır durumda olsaydı ona bobregını verme derdım
cocuklarının sana ıhtıyacı var amelıyat hastane kolay ısler degıl hem sozlerını tutacagı kesın degıl derdım

Diyelim ki tuttu bobrek ve verecek ya kadincagizi kandirirlarsa. Sonucta organ satmak suc.

Diyelim ki kandirma yok. Peki bosanmadan once alinan eve o mal kocasi ortak cikmayacak mi?

Allah kimseyi caresiz birakmasin. Uzuldum adina.

Canım o işler öyle basit değil. hiç girişmesin tek böbrekle yaşamak kolay mı öyle? En ufak bir rahatsızlıkta durjmu ciddileşir çocuklar o zaman daha beter duruma düşer. Allah yardımcısı olsun ama yapmasın öyle birşey.

Kusura bakmayın arkadasiniza nasil teklif etmisler hemen uyacagini dusunerek o da dusunmeye baslamis. Her seye bakilir uygun olur o zaman düşünür bunu anlarim ama bu sekilde tepeden inme teklif cok Türk filmi gibi.

Herkes o zaman benim paraya ihtiyacim var diye birilerine organini versin birileri de onu zengin etsin var mi boyle birsey onune gelen yapar bunu merdiven alti uretim gibi.hem bir suru prosedurleri var bunun bir suru testten geciyon izin aliyon bircok sey saglik bakanligi bunu sıki takip ediyor.
Ayni zamanda yasal olarak suc bu durum.dini olarakta karsiliginda bir lira dahi alsan caiz degil organ nakli karsiliksizdir bir meblag alinmaz..

Türkiye'de akraba olmayan birinden böbrek nakli yasak, akrabalık bağı olması şartı var.

Yoksa böbrek ticaretinden, organ mafyasından geçilmezdi ülke, işin ucunda yüzbin TL'ler var.

Ülkemizde zaten belirli merkezlerde yapılıyor, hiç bir doktor ve hastane lisansını kaybetmeyi göze almaz böyle yasadışı bir nakil için.

Nakil yurtdışında mı yapılacakmış? Hebehubele Hebehubele
Türkiye'de yapılacak ama böyle bir şeyi illkez duyduğum için doğrusunu yanlışını bilemedim .

Bugün internetten ve sizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda elimden geleni yapacağım vazgeçmesi için? Sakıncaları , yasak olduğunu , evli oldugu durumda evi alsa bile üzerine eşinin hak iddia edecegini, sağlık sorunları yaşayacağını belirteceğim . Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Arkadaşım bana bunu anlatınca şikayetçi oluğum çoğu şeyde şımarıklık yaptığımı düşündüm .

Arkadaşlar es de verebilir mesela herkes tutturmus 4. Dereceye kadar akraba diye. Googlelayan parmaklarinizi seviniyim. Bi arkadasim dahiliye uzmani nakil bölümünde calisio ben yillar once verdim ama gecen onun tezinin analizini yaptik bobregin kimlerden verildiginin kaydi olan istatistiki uyum testi. Kendimden suphe ettim nerdeyse ne cahil sacma insanlarsiniz siz ya! Iki kisi yolda tanisip gelmiş hastaneye kayitli öyküleri bu, biri şoför öbürü yolcu mesela. Bilmeden yazıp durmayin artık. Hayat söz konusu burda. Biseyi de bilmeyin ya biseyin de uzmani olmayin hic mi kafaniz yok size ne de uyduruyorsunuz.

Bisey attin ortaya luzumsuz insanlarin hayatiyla oynuyorsunuz. Akliniz yok fikriniz var.
İyi de sen neden bu kadar sinirlendin. Sen ben arkadaşıma verdim dedin de ben sana olmaz öyle birşey demedim ki. Ya da versin yaa bir böbrek değil mi gibi bişey de demedim. Hayatıyla oynayacak ne yaptım. Doğrusunu biliyorsan öyle değil arkadaşım yanlış biliyorsun der geçersin. Her gün böbrek vermiyoruz. Bildiğim kadarıyla dedim sadece.

İşte bunları nereden öğrenebilir ? Yardimci olmak istiyorum aslinda vazgeçsin istiyorum ama kendimce bencillik yapıyo olabilirim , üzülüyorum ama umutlarına prangada olmak istemiyorum. Ama suç olduğunu söyleyeceğim
Bi de bu konuda bir garanti veya anlaşma yapamaz suç olduğu için.
Farzedin böbreği verdi. Ve diyelim uydu. Sen bana ev verecektin dese nakil yapılan aile bu kadın bize bağış yaptı nakil yaptık şimdi para istiyor bizi tehdit ediyor der.
Hiç bir şekilde kendini savunamaz

Organ satmak yasal olarak suç ama yapan yapiyor.
Akraba olma sarti falan da yok (yakin tarihte guncelleme olmadiysa) esimin eski patronu yillar once 60 bin dolara anlasmisti biriyle, herhangi bir prosedure takilmadan da oldu ameliyatını. Baya genis piyasasi vardi o zamanlar, simdi daha sıkı denetleniyordur tabi.

Organ ticareti suç. Arkadaşınıza bunu söyleyin, canlı donorden organ bağışı yapilirken bir komisyondan geçiyorsunuz. Eeee tamam verdi arkadaşınız böbreğini para karşılığı sonrasında sağlığını kaybetmeyecegi garantisi var mı? Bu gün dişini çektirmeye gidiyorsun Allah'ın rahmetine kavusabiliyorsun. Burda bir ameliyat söz konusu,komplikasyonlar var.Sonra biz neden iki böbrek ile doguyoruz bir nedeni var. Eşinden kurtulan kadin şimdi de kurtulur,peşini bırakmayan hayırsız koca o zamanda birakmaz

Üzüldüm arkadaşınıza.. Çaresizlik böyle bir şey demekki..
Ama bunu kendine yapmasın daha sonra kendi sağlığı tehlikeye girerse ne olacak ?
Evladının başında dursun. Allah bir şekilde rızk verir. Öyle kolay değil al bu böbrek senin demek ameliyat bu , iyileşme süreci var , bakımı var , o esnada hadi diğer ailede uyum sağlamadı bir çok düşünmesi gereken konu var. onun yerine çalışmayı tercih etsin yettiği kadarıyla..

Öyle olay kolay veremez böbreği. Anlaşılırsa içeri atarlar. Akrabası değil bişeyi değil. Veremez. Mülk vereceklermiş de bilmem ne de. Böbrek tutuyor mu o da belli değil. Binlerce insandan birkaç tanesi tutuyor. Evlere temizliğe gidiyorsa normal asgari ücretli birinden daha fazla bile kazanabilir. Çıksın ayrılsın, çocuğunu da annesine ücret karşılığı bıraksın. O da olmuyorsa belediyeden yardım alsın. Kreşe versin. Çare üretsin.
Öyle ah vah tüh diyerek bişey elde edemezsiniz. Çözüm isteyene çözüm çok. Ama siz şu an kaçakcılık yapıyorsunuz. Organ kaçakcılığı. Üstelik de bu saflıkla fena kandırılacak haberi yok.

Back
X